Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Jugosławia* - Mursko Sredisce - Povile

valdes - 2016-08-01, 07:40
Temat postu: Mursko Sredisce - Povile
Witam,

Może ktoś jechał podobną trasą - nie spieszy mi się , więc moje założenie jest takie, żeby nie płacić za autostrady albo zapłacić jak najmniej jak się da ;-) - pytanie czy ktoś z Was kojarzy odcinek drogi nr 23 z Karlovac przez Generalski Stol, Josipdol, Krizpolje do Senj? Chodzi mi o to czy nie ma tam jakichś ekstremalnych podjazdów, zjazdów, przecisków, super korków?

Jeżeli są to czy lepiej do Povile koło Novi Vinodolski jechać autostradą przez Rijekę czy przez Senj?

Auto dziadunio 1992 1.9 bez turbiny 70KM

SlawekEwa - 2016-08-01, 20:56

valdes napisał/a:

Raczej takim sprzętem nie polecam, bardzo dużo stromych i ciasnych podjazdów i zjazdów. 2.8 idTD miał tam co robić :chytry

valdes - 2016-08-30, 07:43

SlawekEwa napisał/a:
valdes napisał/a:

Raczej takim sprzętem nie polecam, bardzo dużo stromych i ciasnych podjazdów i zjazdów. 2.8 idTD miał tam co robić :chytry

Wyprawa się udała, dziadunio dał radę, mało tego - w drugą stronę czyli do domu jechałem jeszcze bardziej pokręconą trasą, na mapie droga biała czyli drugo albo trzeciorzędna, od Novi Vinodolskiwidoki , Donji Zagon, Ledenice, Breze do Karlovaca; na riwierę bajeczne, po drodze spotkaliśmy dzikie konie, trasa cakowicie, aż do domu bez opłat autostradowych , tylko paliwo i do przodu ...niezapomniana....