|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Kamper Fiat Ducato WEINSBERG
Darek Szczecin - 2016-08-02, 13:20 Temat postu: Kamper Fiat Ducato WEINSBERG Witam, kolega bije się z myślami, strasznie podoba mu się to auto, czy ktoś może miał kontakt z tym kamperkiem ?
http://olx.pl/oferta/kamp...html#6edba46b3f
ZEUS - 2016-08-02, 13:41
zadałem sprzedawcy kilka pytań - chyba kłopotliwych bo milczy, co oczywiście o niczym nie świadczy ale trochę daje do myślenia...
zbyszekwoj - 2016-08-03, 09:21
Zapytajcie Biorcę ,to jego sasiad.
CORONAVIRUS - 2016-08-03, 09:43
Biorca jest na urlopie daleko od tematu
Darek Szczecin - 2016-08-03, 09:46
A to szkoda, ale tak na pierwszy rzut oka to co myślicie o tym sprzęcie. Potrzebny dla 2+1
yans1 - 2016-08-03, 10:09
Na pierwszy rzut oka wygląda interesująco. Fajne wyposażenie , dla dwóch osób powinien być ok. Ale to tak teoretycznie. Bo praktycznie trzeba go zobaczyć i wtedy można coś pewnego powiedzieć.
ZEUS - 2016-08-03, 10:15
sprzedawca nadal milczy chyba bardzo się do samochodu przywiązał i nie zależy mu na sprzedaży , prosiłem o deklarowane w ogłoszeniu dodatkowe zdjęcia (i nie tylko) i..... cisza
yans1 - 2016-08-03, 11:28
Chyba że sprzedawca na urlopie i poza zasięgiem
Darek Szczecin - 2016-08-03, 12:33
Zeusie, czy ty też czaisz się na to auto? Co by ceny nie podbijać sobie
CORONAVIRUS - 2016-08-03, 13:17
Darek Szczecin napisał/a: | Zeusie, czy ty też czaisz się na to auto? Co by ceny nie podbijać sobie |
Tej kosmicznej ceny już się podbić nie da ... Tak podejrzewam
mrsulki - 2016-08-03, 14:21
Fakt cena jak by był w komplecie z tą przyczepą i działką nad jeziorem.
Darek Szczecin - 2016-08-03, 14:43
Kolega skanuje neta nic innego ciekawego nie wynalazł. A od nowego roku jak przepisy odnośnie blaszanek się zagoszczą na dobre, miże być jeszcze ciężej coś kupić fajnego
zbyszekwoj - 2016-08-03, 15:00
To jednak na starym typie, dla 3 osób raczej ciasnawo.
ZEUS - 2016-08-03, 15:03
Darek Szczecin napisał/a: | Zeusie, czy ty też czaisz się na to auto? Co by ceny nie podbijać sobie |
ofertę obserwuję, w chwilę po jej zamieszczeniu wysłałem emaila z prośbą o odpowiedź na kilka pytań ale bez echa... oczywiście można zadzwonić ale wolałbym, by sprzedający przysłał deklarowane dodatkowe zdjęcia (od mojego Olimpu do Rumi to kawałek drogi) i odniósł się do wątpliwości o jakie zapytałem...
co do ceny to raczej sporo w dół ...
póki co ogłoszenie wyświetlono ponad 3500 razy i gdyby to była "okazja" to pewnie mieszkający bliżej Rumi już by tą okazję łyknęli...
Darek Szczecin - 2016-08-03, 16:37
Dla dwójki dorosłych i dziecka nada się. Model poprzedni, ale silnik już od nowego modelu. Co do ceny to mam porównanie ile ja wydałem na swoją przebudowę, znaczy na materiały i klamoty i ile jeszcze wydam. Ta cena wydaje mi się bardzo ok, a nawet okazyjna.Tylko mi w sumie nie chodziło o oszczędność lecz o efekt i jak przekroczyłem 50 tyś to przestałem liczyć , nie licząc auta bo już miałem.
ZEUS - 2016-08-03, 17:11
no to trzeba zaatakować bardziej skutecznie niż ja to czynię...
bart.ek - 2016-08-04, 11:12
Darek Szczecin napisał/a: | Model poprzedni, ale silnik już od nowego modelu |
Ten silnik montowany jest w Ducato od 2002 roku, nic nadzwyczajnego.
Darek Szczecin - 2016-08-04, 12:34
A to nie jest ta sama jednostka co w obecnych Ducato. Mam Ducato 2008 2,3 i jestem bardzo zadowolony, przekroczyłem 400000 licznik nawet się skończył wyświetla kreski przy przebiegu total. We Fiacie mówili mi że ten typ tak ma trzeba coś wgrać . Motorek zapindala super nadal
ZEUS - 2016-08-04, 15:52
sprzedawca dał cynk ... kamper sprzedany
Darek Szczecin - 2016-08-04, 15:59
To jednak nie było drogo . Trudno kolega se musi szukać dalej.
Bronek - 2016-08-04, 16:11
Kariera Nikodema Dyzmy
Cytat: | Minister Jaszuński .... . Moim zdaniem umiejętność kierowania polega na umiejętności natychmiastowej decyzji. |
Parafrazując, ma to się w 100% do podejmowania decyzji w zakupie kampera. A właściwie decyzji nie tyle kupna, co przynajmniej oglądu.
Kasa musi być "pod poduszką"
Jeśli chce się trafić na tzw. prawdziwą okazję.
Ryzyko jest wkalkulowane i tyle.
Ludzie rozsądni nie kupują kamperów wcale.
bart.ek - 2016-08-04, 16:37
Darek Szczecin napisał/a: | A to nie jest ta sama jednostka co w obecnych Ducato. Mam Ducato 2008 2,3 i jestem bardzo zadowolony, przekroczyłem 400000 licznik nawet się skończył wyświetla kreski przy przebiegu total. We Fiacie mówili mi że ten typ tak ma trzeba coś wgrać . Motorek zapindala super nadal |
Silnik jest w przybliżeniu ten sam, mam ducato 2.3 (120KM) z 2007 roku i przebiegu ma w tej chwili niecałe 630 tysięcy km, bez większych problemów. Licznik w rzeczy samej "stanął" przy 400 tysiącach, więc został wyzerowany i wskazuje teraz 230 tysięcy
zbyszekwoj - 2016-08-04, 17:34
Ja ogłosiłem rower do sprzedaży, to w tym samym dniu miałem kilku klientów do kupna plus kilku którzy wypisywali mi zapytania elektronicznie. To nawet nie odpowiedziałem na żadne, bo nie bardzo nawet potrafię. Pierwszy klient przyjechał i kupił.
Tak samo z kamperem. Jak widzę na kamperze nalepkę inwalidzka i łódkę na ryby to widzę goscia starszego wiekiem który nie oszukuje ani nie kombinuje tylko sprzedaje uczciwie to co ma.Nie będzie siedział przy kompie i prosił wnuków o odpisywanie.Dlatego szybko poszedł mimo dużej ceny, bo na pewno nie był kombinowany.
ZEUS - 2016-08-04, 18:32
ja, gdybym miał wielkie parcie na tego kampera to pojechałbym do Rumi i temat rozeznał... potraktowałem to jako ciekawostkę zwłaszcza po otrzymaniu od naszego forumowego kolegi z Rumi (przez jedno "i" ) pewnych informacji...
CORONAVIRUS - 2016-08-04, 20:10
zbyszekwoj napisał/a: | .
widzę na kamperze nalepkę inwalidzka i łódkę na ryby to widzę goscia starszego wiekiem który nie oszukuje ani nie kombinuje tylko sprzedaje uczciwie to co ma.Nie będzie siedział przy kompie i prosił wnuków o odpisywanie.Dlatego szybko poszedł mimo dużej ceny, bo na pewno nie był kombinowany. |
Masz swoje lata ale doświadczenie niestety marne... Przynajmniej w tym wypadku uwierz na słowo.
zbyszekwoj - 2016-08-04, 20:44
BIORCA napisał/a: | zbyszekwoj napisał/a: | .
widzę na kamperze nalepkę inwalidzka i łódkę na ryby to widzę goscia starszego wiekiem który nie oszukuje ani nie kombinuje tylko sprzedaje uczciwie to co ma.Nie będzie siedział przy kompie i prosił wnuków o odpisywanie.Dlatego szybko poszedł mimo dużej ceny, bo na pewno nie był kombinowany. |
Masz swoje lata ale doświadczenie niestety marne... Przynajmniej w tym wypadku uwierz na słowo. |
Nie zawsze sie sprawdza.
|
|