|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Prawo i przepisy - tymczasowy dowód rej.
SlawekEwa - 2016-08-02, 15:33 Temat postu: tymczasowy dowód rej. Nie wiem czy już nie było takiego pytania na forum, ale czy na dowodzie tymczasowym możemy wyjechać za granicę? Pytam o dowód rejestracyjny
Bim - 2016-08-02, 16:01
Ją wyjechałem na Ukraine
Jak wracałem to już mnie eskortowała na wjezdzie do Polski policja zabrali mi dowód . Dali papierek
Na dojazd do domu uprosilem żeby dali na 7 dni bo chciałem po Bieszczadach jeszcze pojeździć.
Sujper gostki te policjanty mili nawet mnie nie ukarali bo należało się 5 dych bo w drodze powrotnej skończyła się ważność
Brat - 2016-08-02, 16:04
Jest to dowód rejestracyjny z określoną datą ważności ... jeśli więc jest ważny, to jest ważny
CORONAVIRUS - 2016-08-02, 16:43
Jak ważny to ważny jak stały.
RRycho - 2016-08-03, 08:02
A mi pani w urzędzie miejskim (Szczecin) powiedziała, że "w zasadzie" nie mogę kupić/sprzedać pojazdu z tymczasowym DR - ciekawe???
Darek Szczecin - 2016-08-03, 08:53
Spokojnie można i nikt się nie czepia, sprawdzone. Sprzedać też można.
Istvan - 2016-08-03, 12:26
Zawsze można sprzedać, jak się ma w ręku Książkę Pojazdu.
ZEUS - 2016-08-03, 15:09
Istvan napisał/a: | jak się ma w ręku Książkę Pojazdu. |
z założenia Książkę Pojazdu zostawia się w Wydziale Komunikacji w chwili złożenia wniosku o rejestrację samochodu i otrzymuje z powrotem przy wymianie dowodu tymczasowego na właściwy...
MILUŚ - 2016-08-03, 15:13
ZEUS napisał/a: | Istvan napisał/a: | jak się ma w ręku Książkę Pojazdu. |
z założenia Książkę Pojazdu zostawia się w Wydziale Komunikacji w chwili złożenia wniosku o rejestrację samochodu i otrzymuje z powrotem przy wymianie dowodu tymczasowego na właściwy... |
Czyli sprzedaż samochodu z tymczasowym DR jest niemożliwa
Istvan - 2016-08-03, 15:21
MILUŚ napisał/a: | ZEUS napisał/a: | Istvan napisał/a: | jak się ma w ręku Książkę Pojazdu. |
z założenia Książkę Pojazdu zostawia się w Wydziale Komunikacji w chwili złożenia wniosku o rejestrację samochodu i otrzymuje z powrotem przy wymianie dowodu tymczasowego na właściwy... |
Czyli sprzedaż samochodu z tymczasowym DR jest niemożliwa |
c.b.d.u.
SlawekEwa - 2016-08-03, 15:52
Dobra z innej beczki
Z blaszanki na spec kempingowy ( papiery złożone w komplecie w WK) dostaję tymczasowy na jaki pojazd ?
KACPERKI 2 - 2016-08-03, 15:58
Ja mam swój zwykły DR tylko że wpisano adnotację o zmianie. Czekam na właściwy - już nowy DR.
Brat - 2016-08-03, 18:07
Kolega pytał, czy może na tymczasowym wyjechać za granicę ...
Możesz !
jotes - 2016-08-03, 22:39
SlawekEwa napisał/a: | Dobra z innej beczki
Z blaszanki na spec kempingowy ( papiery złożone w komplecie w WK) dostaję tymczasowy na jaki pojazd ? |
W dowodzie tymczasowym już jest napisane , specjalny kempingowy ,
oczywiście że może wyjechać za granicę.
|
|