Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - jak dokjechać do Dżwirzyna

TomaszG - 2016-08-05, 13:20
Temat postu: jak dokjechać do Dżwirzyna
Dzień dobry, prosiłbym o wskazówki dot. fajnej trasy Kraków- Dźwirzyno. Omijając autostrady i drogi szybkiego ruchu / w miarę możliwości/ Może ktoś z Was już pokonywał taką trasę i poleca, by było łatwo i przyjemnie. Opcja na dwa etapy też możliwa/ tzn wyjazd popołudniu Kraków-nocleg na trasie- dojazd koło południa Dźwirzyno/ Takie luźne godziny. Pozdrawiam
Spax - 2016-08-05, 20:08

TomaszG,
Moja propozycja: https://goo.gl/maps/syXqMyXQcLk
Jężeli podróżujesz samochodem podanym w awatarku to około 12 godz. jazdy nonstop. Myślę, że lepiej podzielić jednak na dwie tury. :spoko

MisioKRAK - 2016-08-05, 23:58

Nie wiem czemu nie autostrady ;-)
Ale np my raz jechaliśmy zwiedzając po drodze m.i. Wolsztyn :D
A i Kalisz jest ciekawą miejscówką...

krzysztofCz - 2016-08-06, 07:19

Bez urazy... ale jeżeli przeznaczasz na tę trasę tyle czasu, to nie ma sensu planować nic. I tak zdążysz się tylko zatrzymać na sikanie :lol: :spoko
juni - 2016-08-06, 08:18

Drogą nr 11do Kolobrzegu a z Kolobrzegu już tylko 10 km do Dżwirzyna.Kemping "Biała mewa" :spoko
TomaszG - 2016-08-06, 22:40

Dzięki za pomoc. Oczywiście trasa na dwa etapy podzielona. ,jako że pierwsze primo wyjazd ok. Godziny 16. 00,po pracy..drugie prmo dwa kampery,drugi to też Ducato tyle że 2.5 D
Spax - 2016-08-06, 23:13

:drive: ważne, aby dojechać tam gdzie się chce dojechać. Nawet żółwim tempem.
TomaszG - 2016-08-16, 08:47

Spax The Dog napisał/a:
TomaszG,
Moja propozycja: https://goo.gl/maps/syXqMyXQcLk
Jężeli podróżujesz samochodem podanym w awatarku to około 12 godz. jazdy nonstop. Myślę, że lepiej podzielić jednak na dwie tury. :spoko

Dzień dobry, co do tej trasy, to "przejechana" ona ? . Chodzi o ew niespodzianki typu wiadukty, mosteczki zakrętasy itp udziwnienia drogowe niekorzystne dla kampera?.

Spax - 2016-08-16, 10:19

Trasa ładna, lekka i przyjemna - nie oczekuj od nas wyjaśnień typu uwaga mostek za 300 metrów w lewo ;)
Jeżeli dojedziesz do czegoś co będzie cię ograniczało to wrócisz i objazdem dalej.
Sam tej drogi w całości nie przjechałem, więc nie dam żadnej gewarancji, że coś tam coś tam. To są drogi wojwódzkie i powiatowe, co według mnie daje ci sporą szansę na to, że przejedziesz bez problemu. Odwagi kolego! :spoko

TomaszG - 2016-08-16, 11:46

Dziękuję. Dotoczę się jakoś.