|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Ktoś zna? Prośba o opinię.
dominicc - 2016-08-06, 12:06 Temat postu: Ktoś zna? Prośba o opinię. Witajcie Koleżanki i Koledzy!
Moi rodzice rozglądają się za nowszym kamperem, na otomoto wypatrzyliśmy takiego:
http://otomoto.pl/oferta/...y-ID6yruVw.html
Do Ząbkowic Śąskich mamy trochę dalego i bylibyśmy bardzo wdzięczni gdyby ktoś z Was mógł podjechać, obejrzeć fachowym okiem i wydać opinię czy wart swojej ceny i czy brać.
Chłodne pieniste czekają w ramach podziękowań ;-)
Pozdrawiam!
andi at - 2016-08-06, 18:12
Ze zdjęć widać ze ładny i zadbany .Silnik to TD -prawdopodobnie .Cena do rocznika pasi jak jest wszystko OK .Nie czekać tylko samemu jechać
mrsulki - 2016-08-06, 18:20
Kasa w garść i jechać,oglądać i kupować jak dobry. Bo cena fajna i ze zdjęć wygląda zacnie.
SlawekEwa - 2016-08-06, 18:57
andi at napisał/a: | Silnik to TD -prawdopodobnie |
Tylko moc jakaś taka dziwna
qdlaty_78 - 2016-08-06, 19:23
Cena plus opłat(akcyza rejestracja przegląd)
zbyszekwoj - 2016-08-06, 21:23
SlawekEwa napisał/a: | andi at napisał/a: | Silnik to TD -prawdopodobnie |
Tylko moc jakaś taka dziwna |
Zawsze lepiej z 5 KM dołozyć. Ale cena i tak dobra.
andi at - 2016-08-06, 21:27
SlawekEwa napisał/a: | andi at napisał/a: | Silnik to TD -prawdopodobnie |
ile się wypije % taka moc
Piszą że już zarejestrowany u nas dlatego cena OK
dominicc - 2016-08-06, 22:03
Już się podniósł o 5 tysięcy i chce 44900 :/
qdlaty_78 - 2016-08-06, 22:46
andi at napisał/a: | SlawekEwa napisał/a: | andi at napisał/a: | Silnik to TD -prawdopodobnie |
ile się wypije % taka moc
Piszą że już zarejestrowany u nas dlatego cena OK |
Rozmawiałem z tym człowiekiem. Nie zarejestrowany i nie opłacony. Chyba na 6 osób zarejestrowany ale chyba.
zbyszekwoj - 2016-08-07, 08:40
[quote="dominicc"]Już się podniósł o 5 tysięcy i chce 44900 :/[/quot
Bronek kazdemu podpowiada ,że trza szybko reagować. Teraz cena w sam raz.
dominicc - 2016-08-07, 10:27
zbyszekwoj napisał/a: | Teraz cena w sam raz |
Nawet doliczając koszty opłat (akcyza, rejestracja, przeglądy)?
qdlaty_78 - 2016-08-07, 11:46
Dolicz jeszcze jakieś fundusze na adaptację pojazdu pod własne wymagania(szał na początku), nie wspomnę o ewentualnych wadach i eksploatacyjnych materiałach. Jeśli cena jest atrakcyjna to trzeba się liczyć z mniejszymi lub większymi kosztami( Niemiec za darmo dobrego nie oddał).
A ten co go sprzedaje to handlarz nie właściciel. Zadzwoń w poniedziałek i konkretnie z nim gadaj(w poniedziałek będzie miał papiery w garści) bo na dzień wczorajszy nic niewiedzial. Jaka waga ile miejsc. Jak już z nim pogadasz i nadal stwierdzisz że to może ten jedyny to wal osobiście.
Mnie się ze zdjęć podoba, gładka ściana, rozkład w moim typie. Ja zaczym kupiłem to całą Polskę zwiedziłem.
grzegorz_wol - 2016-08-07, 18:06
Zaznaczam że nie jestem specjalistą ale skoro każda opinia się przydać może to:
Ładny w środku jest... Tylko czy te oświetlenie na suficie jest fabryczne?
No nie wiem czy w 1998 było takie.
Nie wiem czy te boczne listwy też w tych modelach były a wskazują na to że ściana boczna jest tam łączona
kolor zielony paska na ścianach bocznych jest bardziej intensywny niż z tyłu i z przodu.
Nowy brodzik w łazience...
Ja byłbym czujny. Ale może właśnie dlatego, że się nie znam
grzegorz_wol - 2016-08-07, 18:29
Oj chyba sam rozwiałem swoje wątpliwości
wszystko ok tu namierzyłem podobnego
https://www.goboony.com/c...me-in-gorinchem
dominicc - 2016-08-09, 12:05
A co powiecie o tym:
http://olx.pl/oferta/ford...html#ebbf9d9126
JaroW - 2016-08-09, 12:41
zbyszekwoj napisał/a: | SlawekEwa napisał/a: | andi at napisał/a: | Silnik to TD -prawdopodobnie |
Zawsze lepiej z 5 KM dołozyć. Ale cena i tak dobra. |
Witam a ciekawe że nikt nie ujmnie KM
Jeżeli to 2.5 tdi to może być 107KM jak ma katalizator lub 115 KM bez kat.
ale skąd te 120 ...
JaroW - 2016-08-09, 12:43
tu przynajmniej podają rzetelnie...Fiat turbodiesel engine is strong and has 115hp.
JaroW - 2016-08-09, 12:49
FORD naped na tył FIAT na przód.
FIAT bardziej niezawodny ma silnik 2.5 tdi potem 2.8 idtd nastepnie 2.8 jtd wszystkie IVECO.
FORD ponoć kijowe ma pompy wtryskowe ale zdecyduj sam.
dominicc - 2016-08-09, 12:53
dzięki JaroW, rozumiem że do zabudowy nie masz zastrzeżeń?
grzegorz_wol - 2016-08-09, 13:58
Ten jak dla mnie ma jedną zaletę ... Chodzież jest 25 km od Piły i mogę ci go obejrzeć i poniuchać w środku i porobić np. dodatkowe zdjęcia.
Zawsze to trochę bliżej jak z Babiej ( chyba, że to nie ta Zawoja).
Jak by co daj znać
dominicc - 2016-08-09, 14:27
grzegorz_wol tak, to jest dokładnie ta Zawoja
Rodzice chyba w tym tygodniu pojadą obejrzeć ale nie bardzo wiedzą na co zwracać uwagę więc jakbyś mógł obejrzeć to byłoby kapitalnie!
grzegorz_wol - 2016-08-09, 14:39
Ok. Dziś po robocie mogę podjechać. Popytam się swojego mechanika co mi powie o fordzie( na co mam uwagę zwrócić). Jak coś znajdę to ci pstryknę fotkę.
Jeśli komuś z kolegów przychodzi do głowy co mógłbym dokładniej sprawdzić to sugestie mile widziane.
dominicc - 2016-08-09, 15:56
Mnie zastanawia jedno - rocznik 99 na 5 osób a w zabudowie nie ma pasów bezpieczeństwa (a przynajmniej na zdjęciach nie widać). Fajnie by było gdyby były 3punktowe na foteliki dla dzieci...
qdlaty_78 - 2016-08-09, 16:35
dominicc napisał/a: | Mnie zastanawia jedno - rocznik 99 na 5 osób a w zabudowie nie ma pasów bezpieczeństwa (a przynajmniej na zdjęciach nie widać). Fajnie by było gdyby były 3punktowe na foteliki dla dzieci... |
Iskrownik w lodówce też starawy.
grzegorz_wol - 2016-08-09, 19:09
Byłem widziałem.
Zabudowa nieszczelna. Przegnite: ściana boczna lewa w alkowie pod oknem, wybrzuszenia sufitu przy drzwiach od łazienki,
Na zewnątrz pęknięcie blachy pomiędzy drzwiami a alkową, białe plamy widoczne na zdjęciu boku kryją nakrętki które trzymają od wewnątrz kontownik na którym opiera się półka. Kilka rozdarć blachy ( z tyłu spore) Pęknięta szyba przednia.
Wg mnie dmc 3200
Widziałem go na myjni więc nim nie jechałem ani nie widziałem papierów.
To tak z grubsza. Jeśli nadal jesteś zainteresowany to mam jeszcze porobione zdięcia
jak chcesz to dzwoń numer masz.
dominicc - 2016-08-09, 19:17
grzegorz_wol - dzięki wielkie, oszczędziłeś nam wiele kilometrów.... Jak będziesz kiedyś w okolicach Zawoi to zapraszam na
Odpuszczamy tego Forda, szukamy dalej.
grzegorz_wol - 2016-08-09, 19:28
No problemo.
Po to to forum jest
ZEUS - 2016-08-09, 19:55
grzegorz_wol napisał/a: | Zabudowa nieszczelna. Przegnite: ściana boczna lewa w alkowie pod oknem, wybrzuszenia sufitu przy drzwiach od łazienki,
Na zewnątrz pęknięcie blachy pomiędzy drzwiami a alkową, białe plamy widoczne na zdjęciu boku kryją nakrętki które trzymają od wewnątrz kontownik na którym opiera się półka. Kilka rozdarć blachy ( z tyłu spore) Pęknięta szyba przednia. |
ciekawe na co liczy sprzedawca używając w treści ogłoszenia takich przymiotników, jak: rewelacyjny, perfekcyjny itp... podczas gdy już wstępna weryfikacja pokazuje stan zgoła inny...
motto firmowe brzmi zachęcająco, cyt.:
„Wierzymy w to co robimy i uwielbiamy kiedy efekty naszej pracy są widoczne.
Najważniejszy dla nas jest uśmiech na twarzy klienta.” - koniec cytatu
ale obawiam się, że w realu o ten uśmiech klienta może być trudno...
dominicc - 2016-08-09, 20:27
Podejrzane było jak bez niczego, bez żadnej naszej sugestii zszedł z ceny 2 tyś zł (proponowaliśmy w rozliczeniu naszego kampera za którego chcemy 18 tyś - a sprzedający Forda stwierdził "no to dopłacicie 20 tyś i dobijamy targu").
grzegorz_wol - 2016-08-09, 21:04
E a o której to było może po mojej wizycie
Co do gościa z komisu to nie mogę go oczerniać. Nic nie kręcił wszędzie mogłem zajrzeć. Sam przyznał że poprzedni właściciel mógł zadbać o parę rzeczy lepiej. Nie sprzedają kamperów poprostu im się trafił.
To go całkiem nie usprawiedliwia ale ocenienie co jest ważne w kamperze a co nie to dla nie kamperowca problemem może być. Autko miało niezniszczoną kabinę, Nie zauważyłem w podwoziu czegoś do spawania (ale na kanale nie byłem). Komory silnika nie oglądałem bo klapa odskoczyła ale nie dała się podnieść ale silnik pracował równo nie kopcił.
Ten ford jako podwozie może i jest ok.
Slogany w reklamie firmy.... hm wg mnie mogą sobie pisać co chcą.
dominicc - 2016-08-09, 21:37
grzegorz_wol napisał/a: | E a o której to było może po mojej wizycie |
Jeszcze przed tym jak na forum napisałem
JaroW - 2016-08-17, 09:37
dominicc napisał/a: | dzięki JaroW, rozumiem że do zabudowy nie masz zastrzeżeń? |
co do zabudowy to koledzy powiedzą lub sam oceń
bo na fotkach to nie widać uszkodzeń
ale widać na boku że ma napis 2.5tdi CAT to znaczy że ma 107KM.
|
|