Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Inne imprezy - już za nami - Karawana Południe

sasquatch - 2007-04-02, 10:59

Paweł P: Przesyłam link do strony na której jest hymn: http://www.dethleffs.de/2...leffs_hymne.php

tam jest mp3 i teledysk wmv - ja wymiękłem jak słuchałem poraz pierwszy tego hymnu. :haha:

Czad czad czad - polecam wszytskim - chyba na nastepnej karawanie pobawimy się przy nim.

http://www.dethleffs.de/2006/de/didi_256_wmv.wmv

Niektórzy mieli kłopoty ze znalezieniem - dokładniejszy link powyżej.

Marcin T - 2007-04-02, 11:02

Paweł P. napisał/a:
mamy taki plan na 3 zjazd "Małej karawany" :yay:

No wreszcie :chytry
To może tak będziecie karawanić, że traficie 15.04 do do Zielonej :bajer
Ale by była imprezka

eeik - 2007-04-02, 12:01

O PawełP nooooo na tego 15-tego to by była bajka :) )

albo inaczej to by była jazda :) ). :puchar

Paweł P. - 2007-04-02, 12:07

Takie są plany, sasquatch, z Martesem mają teraz pomyśleć o trasie. Ja tym razem dołączam się do karawany. Teraz ja będę ;-) jechał w środku
eeik - 2007-04-02, 12:07

Sasquatch rewelka ten hymn :0

PawełP pośpiewamy ?? :hura

janusz - 2007-04-02, 12:10

Może by tak Polskie słowa ktoś ułożył
Paweł P. - 2007-04-02, 12:15

eeik napisał/a:
Sasquatch rewelka ten hymn :0

PawełP pośpiewamy ?? :hura
pewnie, na "Małej karawanie 2" płakaliśmy ze śmiechu, teraz będziemy śpiewać, :haha: :yay:
eeik - 2007-04-02, 12:21

Janusz to nie takie proste chyba, zważając, ze i melodii by trza było się trzymac,
ale może ktoś spróbuję ja za cienka jestem.

sasquatch - 2007-04-02, 14:38

Dobra. Obieram się liderem wyjazdu. Przygotuję plan i organizację. Proszę o propozycje jeśli takie się pojawią. Potrzebuję ze dwa-trzy dni na przedstawienie planu. Jeśli będą propozycje prosze się też nie obrażać jesli nie znajdą się w planie - złoty środek (nie męcząco ale miło i przyjemnie).
Paweł P. - 2007-04-02, 14:46

Może zajrzymy do Janusza?
janusz - 2007-04-02, 15:22

Zapraszam gorąco.
sasquatch - 2007-04-02, 16:41

Wezmę pod uwagę propozycję. Jak myslicie ile kilomentrów można zaplanować na piątek wieczór? Pytanie do kolegów z okolic warszawy oczywiście. Ale ogólnie też przydałoby się ustalić. Zakładając że ludzie po pracy ruszają powiedzmy o 18.00 - dwie trzy godziny? to jakieś 150km? Z W-wy to mniej bo wyjechac z W-wy w piątek to też godzinkę zajmuje. Znowu gnać od rana 200km? Macie jakąś praktykę z pierwszej karawany? Druga była bardzo lokalna bez pokonywania dłużych tras. Dobrze jak karawanę uistawia się jeszcze za widoku.

Moja propozycja ogólna to: piatek max do 100km, nocleg, sobota od rana (9.00-10.00) - 100km (jesli wcześniejszy wyjazd to 200km) tak by około 12.00 cos pozwiedzać zobaczyć, gdzieś nocleg w pobliżu drugiego punktu turystycznego, od rana zwiedzanie i powrót te 200-300km. Także zasięg Małej Karawany weekendowej to 200-300km. Chyba dłuże trasy będą zbyt męczące. Oczywiście jest to plan głownej ścieżki karawany (i mój ponieważ z dziećmi). Na trasie można się dołączać na jedną noc lub wspomagac się dniem wolnym i wtedy dłuże planować. W każdym razie najbardziej chodzi mi o ustalene tego pierwszego dnia (najczęsciej będzie to piatek)

Co wy na to?

Paweł P. - 2007-04-02, 16:54

Martes i ja możemy wyjechać koło 16:00, do 19:00, kiedy robi sie ciemno, jest 3 godziny. Średnio jedziemy jakieś 70 z czego średnia wyjdzie nam jakieś 50 km/h. 100-150 to max na piątek. Wkładam mapkę dojazdu do Janusza 215km. W połowie mamy Tomaszów z kempingiem Dworki.
eeik - 2007-04-02, 17:03

UUUUUUU czyli do Zielonej nie dojedziecie , może ????
Paweł P. - 2007-04-02, 17:06

W Bełchatowie jest kopalnia do zobaczenia. Miejsce na kawkę.
Paweł P. - 2007-04-02, 17:08

eeik napisał/a:
UUUUUUU czyli do Zielonej nie dojedziecie , może ????
eee no przecież Wy wyjedziecie nam na przeciw. A kaj ta Zielona??
Marcin T - 2007-04-02, 17:44

To je to.
Rozumiem, że sie meldujecie na ognisko :bajer :bigok

Na zachętę troszkie lektury

sasquatch - 2007-04-02, 18:02

Przyjmuje propozycję. Jednak pomysł Karawany Południowej zrodził się jak rozmawialiśmy o Bałtowskim Parku Dinozaurów i Krzemionkach Opatowskich. Rozważmy wspólnie który kierunek będzie lepszy. Ja zaproponuję trasę (zajęcia kulturalno-oświatowe) za dwa dni. Maksymalna odlegośc od Warszawy na razie wychodzi mi około 185km i raczej bardziej na wschód (okolice Ostrowca Świętokrzyskiefgo) - po drodze tez już mam zaplanowany nocleg :-)

Naturalnym jest ża każda inna alternatywna trasa jest w opozycji do pierwotnego zamysłu - konflikt będzie na pewno - ale i zmienić zamierzenia też można.

Może zaproponuję tak. Wstępne trasy - jeszcze bez uzgodnień i pozwoleń na noclegi przedstawmy w ciągu dwóch dni i zobaczymy na którą trase będzie więcej załóg. I ta będzie wybrana. OKI?

Paweł P. - 2007-04-02, 18:07

A sprawdzony ten park czy działa?
:bajer

eeik - 2007-04-02, 18:10

PawełP zaraz wlezę :)

http://baltowskipark.pl/htm/txt/galeria.htm

proszę

Paweł P. - 2007-04-02, 18:22

Dzwoniłem. Nikt nie odbiera. Ale z tego co widzę to wszystko mamy niedaleko :hello tak prawie 525 km
sasquatch - 2007-04-02, 20:33

Ja wiem wiec nie będę mówił/pisał - niech inni zgadują ;-)

I Pawel P. też wie, że ja wiem - wiec nie jest to tak że blefuję.

To mam plan który powinien zaspokoić potrzeby wszystkich:

piątek: około 100km Królewskie Źródła http://kozienickipk.com/zrodlo_krolewskie.htm (byłem tam w zeszłym tygodniu) postaram się załatwić prąd z leśniczówki jak nie to bez roądu też przeżyjemy, ognisko

sobota: rano krótki (godzinny) spacerek na wypocenie nocnych wojaży - możliwośc nabrania bardzo dobrej wody pitnej ze Źródła Miłości (jakiś transporcik może rower albo nasz wózek Matylki bo około 1km trzeba donieść przez las) 9.00-10.00 wyjazd 75km do Bałtowa http://baltowskipark.pl/ (otwarcie 14 kwitnia :-)) 2-3 godzinki obiadek i 10km do Krzemionek Opatowskich http://www.krzemionki.pl/index.shtml - właśnie doczytałem że Krzemionki do 16.00 a Bałtów do 19.00 więc w odwrotnej kolejności. Na koniec 110km za Kielce pod jaskinię RAJ http://www.kamienna.info/reklama/raj.html - i tam nocleg

jest to 140km od Zielonej wiec chyba to optymalny punkt zborny - nocleg albo na parkingu koło jaskini Raj albo pod zamkiem w Chęcinach - dogadam, podzwonię

niedziela: kto chce to do jaskini Raj a kto chce to do Zielonej - 3 godzinki (może 2,5) i powrót do W-wy (ewentualnie ruiny zamku w Chęcinach) http://pl.wikipedia.org/wiki/Ch%C4%99ciny

Co wy na to? Jeśli nie będzie chętnych na spotkanie pod jaskinią Raj z innych okolic to nocleg w Krzemionkach Opatowskich a niedziela: może być basenik z ozonowaną wodą http://www.kamienna.info/...07_03_03_1.html

To teraz czekam na pioruny lub pochwały. Jak się chce to znajdzie się sposób - a powody to każdy umie podać (znaczy że mu się nie chce)

Marcin T - 2007-04-02, 21:19

Pozwolę sobie zaproponować jeszcze jedno miejsce wyróżniające nasz Śląsk.
Kopalnia Zabytkowa Rud Srebronośnych w Tarnowskich Górach http://www.kopalniasrebra.pl/KOPALNIA.asp
Wyjechalibyście w piątek zwiedzając po drodze co tam chcecie a w sobotę o świcie jedyneczką w kierunku Śląska. Można zwiedzić kopalnię oraz skansen, do tego Sztolnia Czarnego Pstrąga. Jeżeli najdzie ochota to może kąpiel w Aqua Parku oddalonym 2km od Kopalni. W sobotę staram się załatwić wolne więc gwarantowana objazdówka po okolicy. Potem nocleg (jeżeli będzie taka potrzeba to załatwię) i rano 23km prosto do Zielonej gdzie jest imprezka.
Kopalnia ma swój urok, zwiedzanie trwa około 1,5 godziny a trakcie zwiedzania pod ziemią m. in. przejazd łodziami. Dla zachęty postawiłem na serwerze fotografie wykonane w kopalni, zapraszam http://www.marcin.martel....nowskieGory.rar

Przepraszam, żę sie mieszam ale jest okazja spotkać się w dwie grupy, Śląską i Mazowiecką a taka sytuacja może się długo nie powtórzyć :-P
Pomyślcie o tym :->

sasquatch - 2007-04-03, 00:24

Pawel P. - nie chcę rodzielać karawany jedynie pogodzic dwa rozne punkty widzenia - i ci którzy czuja sie na silach mogą jechać do Zielonej (zamiar byl być uniwersalnym a nie rozdzielającym)

eeik: odnosilem sie do postu Marcina T który pisał o 23km - to takie symboliczne 23km nie rzeczywiste - to taki symbol - równie dobrz może 40 czy 70km - nie chciałem urazić nikogo i zaznaczałem to wcześniej - a przetrzepać piórko zawsze mi możesz - przyjmuję wszelką krytykę ponieważ uczę się dopiero życia w karawanie i na forum - błędów nie popełnia ten kto nic nie robi (pisze). Jeśli powinienem przeprosić to czynię to w niskim ukłonie. 23km miały mobilizować do spotkania - w czytanych słowach bardzo często umykają emocje lub są naditerpretowane

Marcin T: Marcinie dziękuję za oferowaną pomoc, pokazałeś że bardzo chcesz się z nami spotkać i dlatego pokazałeś sposób zrealizowania tego. DOCENIAM I DZIĘKUJĘ.

eeik: Sas - genialnie tak tez mnie czasami nazywają - moze byc jak sasquatch jest zbyt trudne :ok

Filip - 2007-04-03, 00:24

Bardzo się cieszę że udało się Wam już dwa razy wyjechać razem :lol: :lol:
Niestety ja nie byłem ani razu :-( :-( :-( :-(
Dziś koła na przyczepkę założyłem a pierwszy wyjazd planujemy 13-16.04 na mazury, bo blisko :) Chcemy trochę nad wodą wypocząć.
Szkoda że akurat uderzacie na południe.
Chyba że ja zmienie plany...
A może Kraina Wielkich Jezior Mazurskich? ;)
Chociaż ja wyjeżdżam w piątek rano a wracam w poniedziałek wieczór - teoretycznie. Czyli nie za bardzo mógłbym się z Wami zabrać.
Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
Co sądzicie?
Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze
:)

martes - 2007-04-03, 00:30

Filip z nami jest fajnie..... nasze plany są super i zmieniają się często, ale to ma swoje uroki polecam :lol: zawsze :bylo zaje ..fajnie
Filip - 2007-04-03, 00:35

Będe śledził Wasze plany
Może coś zmienię
Napisałem mój GG na Twój Priw co by zbędnymi postami nie zaśmiecać forum
Jestem też na czacie
Pozdro :)

eeik - 2007-04-03, 09:52

Sasquatch :) bo Śląsk spotyka się na zasadzie "Pizza Hut" jak pierwsze spotkanie warszawskie.
W zasadzie tylko my kampem jedziemy i Robin (ale coś się nie odzywa) - reszta osobówkami.
Więc nie da się na nocleg.
A co to znaczy przetrzepac piórko może, jeżeli się spotkamy to wyjaśni Ci nasza córka.
Ukłonów i przeprosin nie wymagam, bo nie ma za co :dewil

wracając do tematu.
My do "Raju" pod Kielcami mamy ok 270 km i ewentualnie ruszylibyśmy w sobote sobie,
na spokojnie, jeżeli oczywiście dojedziecie do tej jaskini.
Jeżeli tam się Wasza karawana zatrzyma to byśmy dołączyli.
A w niedzielę zjedziemy w dół po prostu, do Zielonej .
tak planowałam od początku więc nie problem nam ruszyć piórko i dojechać. :bajer

pabloo - 2007-04-03, 10:34

Witam
Słuchajcie kochani. Ja w piątek po południu nie mogę - mam zabieg - i w zależności jak się będę czuł pojadę w piątek w nocy lub w sobotę lub wogóle :placze :placze :placze
Prawdopodobnie będę dzwonił i pytał gdzie jesteście (tradycja czy jak?) :mrgreen:
Mam pytanie ew - czy jedzie z nami lekarz - coby w razie czego udzielił pierwszej pomocy? :zimno
Pozdrawiam
Pabloo

sasquatch - 2007-04-03, 21:53

No to kto jest chętny na scenariusz Malej Karawany, który przedstawilem powyżej? Ten z noclegiem drugim pod jaskinią RAJ (punktem zbornym). Pytam ponieważ chce wstępnie ustalić ilość "chętnych" na pierwszy nocleg pod Radomiem (Królewskie Źródła). Załatwiam pozwolenie z Nadleśnictwa w Pionkach na nocne kamperowanie i ognisko w tym miejscu i muszę określić ilość samochodów (mniej wiecej :-)) - może nawet prąd będzie (ponad 3 km w lesie) :bajer .

Dlatego proszę pewniaków o ujawnienie się.

Paweł P. - 2007-04-03, 21:54

eeik napisał/a:
planowałam od początku więc nie problem nam ruszyć piórko i dojechać. :bajer
Ja jestem :bigok wreszcie Cie poznam. Masz mój tel. Tak czy inaczej gdzieś będziemy będziemy się zdzwaniać. W podroży działamy na CB 28. Jak będziecie blisko to se poplotkujemy. Liczę na wasze uczestnictwo w spotkaniu w "Raju" :hello Mam nadzieje Sas nic nie pozmieniasz :bajer :box :chytry
eeik - 2007-04-03, 21:56

No my sie piszemy na 90% w punkcie zbornym - RAJ

:ok

(Te 10% na potop i trzęsienie ziemi) :gwm

PawełP też się cieszymy :szeroki_usmiech

Paweł P. - 2007-04-03, 22:00

sasquatch, dla mnie jest Ok, Martes też jedzie na 100, reszta meldujcie swoją obecność. Obiecuje, ze zabiorę grill :haha: .
sasquatch - 2007-04-03, 22:11

To mamy:

pierwszy nocleg w lesie: 3 załogi
drugi nocleg w Raju: 3,9 załogi :haha:

:haha: :haha: teraz dopiero skojarzyłem - Martez w kopalni krzemienia pasiastego :haha: :haha: przepraszam Cię Martez, te podziemia :-? , sorki, nie pomyslałem wcześniej :oops: - OFICIALNIE: jesteś zwolniony z tej wycieczki :aniolek

eeik - 2007-04-03, 22:21

Co to za tajemnicze cyferki :niewiem

Aha i z napojów preferowane twarde czy miękkie :pifko2 :pifko :rip

sasquatch - 2007-04-03, 22:23

I twarde, i miękkie, i płynne, i gazowe, i stałe, i jeszcze jakie kto sobie życzy. Wszystko dozwolone oprócz :czacha

A teraz zauważyłem że na fotce Martesa widać też mnie (z ostatniej karawany) :jump:

Paweł P. - 2007-04-03, 22:36

eeik napisał/a:
Aha i z napojów preferowane twarde czy miękkie
zaczynamy na miękkich, a potem jakoś to będzie :aniolek
eler1 - 2007-04-04, 09:16

Na 80% się melduje :bigok
sasquatch - 2007-04-04, 09:40

aktualizuję:
pierwszy nocleg: 3,8 załogi
drugi nocleg: 4,7 załogi

a ja melduję że posiadam już radyjko CB takie które pozwala na komunikację między częsciami skłądowymi Karawany. Radio to jakaś Cobra 16 cos tam coś tam. Równoczesnie melduję że zakupiłem miernik SWR więc jak będzie potrzeba strojenia to możemy stroić.... uuuuuu do samego rana :pifko2

Paweł P. - 2007-04-04, 11:01

sasquatch napisał/a:
melduję że zakupiłem miernik SWR
to małe niedogadanie, ja wożę w kamperze reflektometr :roll: mogliśmy sie moim posłużyć. 8-)
sasquatch - 2007-04-04, 11:07

Cytat:
to małe niedogadanie, ja wożę w kamperze reflektometr mogliśmy sie moim posłużyć.

Nic to - nie był drogi a właściwie dostałem jako dodatek (negocjator ze mnie bezwzględny :haha: )

Co dwa refletometry to nie jeden :ok

Paweł P. - 2007-04-04, 11:13

Ano racja. Możemy poszyć flagi z nadrukiem logotypu. Marcin ma możliwości. Dobrze jak by był akcencik "MK" :bajer
Paweł P. - 2007-04-04, 11:15

Będziemy jeździć po świecie i głosić prawdę o CamperTeam :aniolek
eeik - 2007-04-04, 16:41

Jak będziecie szyc, to mi też :)

PawełP kto 7-my raz ? :chytry :dewil :box

Paweł P. - 2007-04-04, 17:55

eeik napisał/a:

PawełP kto 7-my raz ? :chytry :dewil :box
Pabloo mi dołozył za prostate. :haha: :haha: http://www.camperteam.pl/forum/viewtopic.php?t=376
janusz - 2007-04-04, 18:00

Paweł P. napisał/a:
Dobrze jak by był akcencik "MK" :bajer

Co to MK znaczy bo nie kumam.

Paweł P. - 2007-04-04, 18:02

janusz napisał/a:
Co to MK znaczy bo nie kumam.
Mała karawana. Flagi już się szyją. :ok
Paweł P. - 2007-04-04, 18:10

eeik napisał/a:
Jak będziecie szyc, to mi też :)
pewnie nie omieszkam, zrobimy 7, tak że by było równo :haha: Myślę, że "Mała karawana" z nazwy jest mała, ale z doświadczenia już wiemy, że min 2-3 załogi powinny być, a max 4-6, potem to sie robi spęd i bałagan. Kończy sie na podgrupach , które i tak nie są większe jak MK. Mam nadzieje, ze MK będzie utożsamiane ze mną, nie zawsze będę mógł jechać, wtedy oddam flagę najświeższemu uczestnikowi MK (oczywiście do zwrotu :twisted: ) :mrgreen: :mrgreen:
eeik - 2007-04-04, 18:14

Jasne równo i sprawiedliwie do tego :haha: :bajer
pabloo - 2007-04-04, 23:09

Czy ja też mogę liczyć na flaszkę...tfu tego flagę??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam
Pabloo
ps, mam propozition - coby stworzyć nalepkę MK - przyznawana byłaby za uczestnictwo w wyjeździe - coś jak sprawność zuchowa :szeroki_usmiech
Pozdr
Pabloo
ps2 : Pawle - będę dzwonił - najwyżej chirurgowi ucieknę spod noża ale na wyjazd się piszę - na pewno będę Was gonił po nocy bo wcześniej jak o 20 nie wyjadę...
Pzd
Pabloo
proszę moderatora o skasowanie poprzedniego postu - zacznięcie neta i poszły 2
Dziękuję
Pabloo

martes - 2007-04-04, 23:39

pawle p karawana jest nasza!... i ma jeszcze innych silnych uczestników(np.ELER)podtrzymamy tradycje jeśli nie dasz rady........ sory winnetou.... (wiesz że jesteś mi jak brat) więc nie płacz kiedy odjadę....
ale grill?! co ja bez Ciebie pcznę :-(

martes - 2007-04-04, 23:40

pabloo paski kupione :-D
pabloo - 2007-04-05, 08:17

Martesie miły - radio jest z tym że jest drobny szkopuł - zapomniałem że zdjąłem z niego mikrofon - ale dziś będę (mam nadzieję z powodzeniem lutował). Radio jest na "kieszeni" - tzn na takiej szufladzie wysuwanej - zdejmę też ją bo pamiętam, że chciałeś umieścić je na górze. Sądzę, że w przyszłym tygodniu mógłbym podjechać do Ciebie i byśmy TO założyli, cobyś na MK3 jechał z radyjkiem :)
Pozdrawiam
Pabloo

sasquatch - 2007-04-05, 11:36

To mamy pozwolenie na nocleg w lesie!!! - Nadleśnictwo telefonicznie wyraziło zgode - czekam na potwierdzenie pisemne.

Jeszcze będe próbował załatwić prąd.

Nocleg obok zajazdu przy jaskini Raj też już mam wstepnie potwierdzony. - Wszystko na razie idzie zgodnie z planem.

Dopisuję pabloo:
pierwszy nocleg: 4,8 załogi
drugi nocleg 5,7 załogi

pabloo - 2007-04-05, 11:40

sasquatch napisał/a:

Dopisuję pabloo:
pierwszy nocleg: 4,8 załogi
drugi nocleg 5,7 załogi

TO mnie nie było na liście???? :box :box :box :chytry
sasquatch - pogryzę hihihihihi
:szeroki_usmiech :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech
Pozdrawiam
Pabloo

eeik - 2007-04-05, 11:43

Sasquatsch :szeroki_usmiech widzę, że cała kupa nas pod ta jaskinia będzie

No integracja na maksa :pifko :pifko2 :ups :hura :piaskownica: :yay:

sasquatch - 2007-04-05, 11:48

pabloo nie gryź - jawne dane potrzebuję - nie domniewywane :-)

Słuchajcie ma pytanie: do miejsca pierwszego noclegu jest 143 przez RADOM - część drogi dwupasmowa lub przez Góre Kalwarię i Kozienice 104km - różnica jest znaczna - dla mnie krótsza=lepsza. Nie znam okolic wylotowych na Konstancin - gdzie tam mozna punkt zborny zaproponować - jakas stacja benzynowa albo większy parking?

Tam bysmy się spotykali powiedzmy o 16.30. A może przez Piaseczno do Góry Kalwarii? - kto pomoże? - pamiętajmy że to piatek po południu

Paweł P. - 2007-04-05, 11:52

Martes, mam plik do druku tych flag. Podjedź do mnie po robocie bo trzeba będzie szyć. Flagi będą, naklejki mogę ja zamówić, tylko jakiej wielkości?
pabloo - 2007-04-05, 12:00

sasquatch- nie pogryzę nie bój się :mrgreen: - jeśli mogę coś w temacie - to odradzałbym piątkową popołudniową wyprawę przez Piaseczno i Górę Kawalerię. Co prawda nie są to "wakacyjne" weekendy ale kiedyś stałem 2 godziny do rondka w Górze (dojeżdżają samochody z 3 dróg) - jeśli będzie ciepło to będzie masakra na tej drodze. jeśli jednak wybierzecie tą drogę to punkt zborny proponuję na stacji benzynowej ORLEN - przed zwężeniem z 3 pasów na 2 przy wylocie na Piaseczno - jest spory parking (po lewej stacja JET, po prawej ORLEN). Jest to w zasadzie jedyny większy parking po prawej stronie jadąc do Piaseczna.
Pozdrawiam
Pabloo

sasquatch - 2007-04-05, 13:13

Analizowałem także drogę prawą stroną wisły przez most w Dęblinie - ale to też jest 143km - myslę że jak nawet stracimy 1 godzinę przy wyjeździe z W-wy to i tak na to samo wyjdzie. Spróbujemy objechać rondko w G. Kalwarii osiedlowymi ścieżkami - GPS pomoże (może).

Ostatnie wazne: spotkanie 16.30 na staci ORLEN na Puławskiej - 18.30/19.30 będziemy na miejscu (lekka szarówka) - jesli ktoś chce wcześniej wyjechac to poproszę PW i wyśle gdzie będziemy nocować.

Jest potwierdzenie z zajazdu przy Jaskini Raj :jump: - będzie prąd

eler1 - 2007-04-05, 20:18

Ja bym się dołączył w Górze Kalwarii będę miał bliżej ominę w-wę co w piątek nie jest lada wyczynem :mrgreen:
może ok. 17.15 za rondem kierunek Warka czy się mylę :bigok

A jak z tym parkiem Bałtowskim bo już nie wiem czynny czy nie?

kazbar - 2007-04-05, 20:26

Ja myślałem, że Mała Karawana Południe, to na południu Polski gdzieś się przetoczy.
A tu chodzi o południe ale od Warszawy. I znowu dla mnie trochę za daleko.
Psia kość co na to poradzę, że bliżej mam do Wiednia niż do Warszawy :gwm

eler1 - 2007-04-05, 20:32

Kaziu ale nie tak daleko masz do Ostrowca a i do Kielc to rzut beretem bliżej niż do Radomia :mrgreen:
kazbar - 2007-04-05, 20:44

Hmmm....niby tak! Na grilla bym pewnie jakoś zdążył. Jak to się mówi "księdza rozebrać" i ...do domu.
Ale tak po cichu myślę, coby Krakusów i Górali skrzyknąć kiedyś, za "kapelus" zatknąć pawie pióro i ruszyć na podbój Małopolski.

Szkoda, że nikt się do mnie przyłączył w czasie podróży dookoła Podhala (4x8).
To byłaby wtedy pierwsza w tym roku mała karawana.

sasquatch - 2007-04-05, 21:30

eler1:
Cytat:
Ja bym się dołączył w Górze Kalwarii będę miał bliżej ominę w-wę co w piątek nie jest lada wyczynem
może ok. 17.15 za rondem kierunek Warka czy się mylę

A jak z tym parkiem Bałtowskim bo już nie wiem czynny czy nie?

Rewelacyjnie - na Warkę :-) tylko kawałek - pózniej na Kozienice w Kozienicach w prawo na Pionki (Radom) - co do czasu to naprawdę nie jestem w stanie oszacować jak długo będziemy wychodzić z W-wy - zdzwonimy się i ktoś na kogoś poczeka gdzieś :-) - z Kozienic szosa przez las i w lewo na "Króslewskie źrodła" jest taki znak i widać że turystyczne miejsce bo są zadaszenia i ławeczki - ale to nie tutaj (tuż przy szosie) tylko 3km w las prosto nie zbaczać jak się skonczy droga to jesteś na miejscu :-D

Bałtwoski Park ma otwarcie 14 kwietnia :jump: - info na pierwszej stronie http://www.baltowskipark.pl/

martes - 2007-04-05, 21:46

ja też uwazam ze to super pomysl :kciukgora
BoMBowiec - 2007-04-06, 01:15

Kazek Kluska napisał/a:
Hmmm....niby tak! Na grilla bym pewnie jakoś zdążył. Jak to się mówi "księdza rozebrać" i ...do domu.
Ale tak po cichu myślę, coby Krakusów i Górali skrzyknąć kiedyś, za "kapelus" zatknąć pawie pióro i ruszyć na podbój Małopolski.

Szkoda, że nikt się do mnie przyłączył w czasie podróży dookoła Podhala (4x8).
To byłaby wtedy pierwsza w tym roku mała karawana.

Ja sie ze checia bede przylaczal, ale pierwsze musze sprzeta skonczyc :evil:

No i troche mlodziak ze mnie. Ale w klubach amerykanow i yougtimerow to nie problem, to pewnie i tu tez nie ;-)

Paweł P. - 2007-04-06, 08:52

BoMBowiec, Wiek tu kompletnie nie ma znaczenia. Na razie w MK średnia wieku to około 35lat. ;-) Tak na moje oko.
Tomii - 2007-04-06, 10:09

Paweł P. napisał/a:
BoMBowiec, Wiek tu kompletnie nie ma znaczenia. Na razie w MK średnia wieku to około 35lat. ;-) Tak na moje oko.

Paweł ale licząc tą średnią nie wziąłeś pod uwagę pociech :-P . Myślę, że z nimi średnia wieku wyszła by 22 lata :-D

pabloo - 2007-04-06, 11:16

Mam jeszcze info coby nasłuchiwać na 19 i 28 kanale na CB - coby się nie okazało że ktoś się minął 5 minut lub zaparkował np po drugiej stronie krzaków i czeka na resztę :mrgreen:
Pozdrawiam
Pabloo

sasquatch - 2007-04-06, 11:44

Mapka poglądowa by dojechac do pierwszego noclegu.

Będzie prąd, będzie prąd :jump:

I dodałem jeszcze zdjęcie placu na którym będziemy nocować. MOżemy ustawić się blisko tego zadaszenia - tam można ognicho palić pod tym dachem - wiec jeżeli nawet pogoda spłata nam psikusa to jakoś sobie poradzimy :-)

JaWa - 2007-04-06, 13:14

Paweł P. napisał/a:
Wiek tu kompletnie nie ma znaczenia. Na razie w MK średnia wieku to około 35lat. ;-) Tak na moje oko.

Ilość użytkowników w rankingu 60 Średnia wieku 42,07
Najmłodszy użytkownik Lukasz1221 Wiek najmłodszego 14
Najstarszy użytkownik Witold Cherubin Wiek najstarszego 70

O kurczę, nie zauważyłem, że piszesz o małej karawanie.

Paweł P. - 2007-04-06, 20:36

JaWa, ja pisałem na moje oko, a nie na wpisy do profilu, bawiłem się z wami jak byście mieli po 30 lat.
eeik - 2007-04-06, 20:53

No jak przeglądnęłam zdjęciory to takie młode towarzystwo , ze szok.
Nie wiem jak srednia, ale mnie się kojarzy tak jak Pawłowi - do 30 i ani grama więcej.
Na razie mam na mysli wygląd na podstawie zdjęc MK.

JaWa - 2007-04-08, 18:42

Żal mi d..ę ściska, ale nie mogę. Mam akurat walne zgromadzenie koła łowieckiego i obowiązkowe przestrzeliwanie broni, pewnie bym się z tego jakoś wywinął, ale w tym roku obchodzimy 60 rocznicę powstania koła i po prostu nie wypada. :cry:
W długi weekend, już w ubiegłym roku planowany był wyjazd na Węgry i do Rumunii celem wymoczenia kości w wodach termalnych przed rozpoczęciem sezonu, i tam tez jedziemy.
Dlatego również w Zdworzu też niestety się nie spotkamy. Jest to na szczęście początek sezonu, i z pewnością będziemy jeszcze nie raz uczestnikami MK :bigok

PS. przecież wiem, że do klimy, Marcin dzwonił do mnie w tej sprawie, ale pożartować sobie nie można ? ? :aniolek

Paweł P. - 2007-04-10, 22:14

Ze względów porządkowych podzieliłem Małą Karawanę na kilka pod tematów, oddzieliłem tematy wyjazdu na Węgry i do Zielonej. Teraz mam nadzieję, że Mała Karana będzie bardziej czytelna, pozdrawiam Paweł P.
Ps. Przeniosłem do działu "zloty, spotkania, imprezy" do czasu wyjazdu. Potem relację umieścimy w podróżach. Pozdrawiam wszystkich uczestników i sympatyków "Małej Karawany". Mam nadzieje, że nie narobiłem dużo bałaganu.

Paweł P. - 2007-04-11, 16:23

Sas, mam prośbę: podaj informacje kto jedzie i jaki jest plan w pigółce. Tak, że by było ustalone przed wyjazdem. Kto gdzie się włącza. My ruszymy koło 15:30 i będziemy na Orlenie na 16:30 ( taki mamy plan) ;-)
sasquatch - 2007-04-11, 16:48

Podaję plan w "butelce":

1. Paweł P. i Martes ruszają o 15.30
2. Stacja Orlen - 16.30 - Sasquatch i Pabloo - ruszamy przez Piaseczno na Górę Kalwarię
3. Około 17.00-17.15 w Górze Kalwarii lub tuż za - dołącza Eler1 - kontakt na tel lub na CB - kanał 28
4. W Kozienicach w prawo do Królewskich Źródeł - tam około 19.00 - pozwolenie z nadleśnictwa jest (prąd na 90%) - ognisko, grill etc
5. Kolega Koko z Radomia może podjedzie - namawiałem go i udzielałem informacji ale jednoznacznego potwierdzenia nie otrzymałem.
6. Rano spacerek (źródlana woda :-)) i do Krzemionek/Bałtowa - tam dojedzie jeden kolega niekamperowiec (będzie nocował w zajeździe)
7. Zwiedzamy Krzemionki Opatowskie i Park Dinozaurów
8. około 16.00/17.00 - 100km do Jaskini Raj - parking przy Zajezdzie (ok 5zł /kampera - ale w końcu nie wiem czy z prądem czy bez - będę negocjował na miejscu - cos niekumaty przez telefon ten szef zajazdu)
9. Tam dojeżdża eeik na 90% - i zapraszamy wszyskich innych z okolic :bigok
10. Na pewno grill - ognisko być może
11. Rano jaskinia Raj, spacer i powrót (po drodze jest jeszcze basen z wodą ozonowaną)

Czy pominałęm kogoś? :aniolek

eeik - 2007-04-11, 18:27

Jedziemy na 100 % :drive: :zlosnik:

a tak pytanie jak tam sie flagi MK mają ???
bo rozumiem ze naklejek z logo CT jeszcze nie ma.

Może się Robin zdecyduje i podłączy się do nas. :ok

Tylko jak sądzę, my zwiedzimy Raj w sobote jeszcze, a z rana zjdziemy do kompanii w Zielonej :) .

Marcin T - 2007-04-11, 20:41

eeik napisał/a:
a z rana zjdziemy do kompanii w Zielonej

A ja już zatracałem nadzieję :mrgreen:

Paweł P. - 2007-04-11, 21:27

Martes miał chiba za dużo pracy z ogrzewaniem. Jak nie będzie flag na tą MK to będą na następną. ;-)
pabloo - 2007-04-11, 21:52

Chciałbym troszkę zmienić plan - słuchajcie - pisałem - nie wyrobię się na 16:30 - mowy nie ma chyba że ucieknę chirurgowi :mrgreen:
Dlatego walcie spokojnie tam a ja dojadę wieczorem - nie wiem 20 - 21-22????? Jak będę w pobliżu Augustowa to będę nawoływał na CB....a w razie co mam telefony i będę dzwonił jakbym w tym lesie zabłądził.
Pozdrawiam
Pabloo

Filip - 2007-04-11, 22:39

Powodzonka i szerokości dla wszystkich.
Ja przygotowałem przyczepę, uszczelniłem silikonem łązienkę i jadę na mazury.
Piątek rano START wracam poniedziałek popołudniu :lol:
Nie spotkamy sie ale wszystkiego dobrego
Pozdrawiam :)

martes - 2007-04-11, 23:23

przepraszam, ale ja od kilku dni walczę z camperem(ogrzewanie itp), więc flag nie będzie .... może na następny wyjazd
Filip, a co Ty będziesz ten ponton w łazience sprawdzał?? :-P

sasquatch - 2007-04-12, 09:50

A ja chciałem nadmienić, że miałem obawy co do dostawy pogody którą zamawiałem - ale otrzymałem dzisiaj potwierdzenie że pogodę też dostarczą :jump:
pabloo - 2007-04-12, 10:05

sas - super bo wymarzłem nad morzem - nawet skarpety naciągnąłem na rury wentylacyjne w podłodze żeby tak nie ciągnęło :bigok
Pozdrawiam
Pabloo

eeik - 2007-04-12, 10:55

MarcinT no Śląskie spotkanie zapisane w kalendarzu na czerwono - nieodwołalne, a że możemy się zintegrować z MK w sobotę - to dopiero nam się udało.

Dwie pieczenie na jednym ogniu (czytaj na gazowym grilu :diabelski_usmiech )

Ja zamiast "rabotać" to latam do domku i przygotowuje sprzecior do jazdy.

Juz kiedyś pisałam - wywala mnie z roboty i to iechybnie. :zimno

Paweł P. - 2007-04-12, 21:44

Życzcie nam powodzenia. Jutro wyjazd, na pewno będzie fajnie (jak zawsze). :bigok :bigok :bigok :papa :pifko :hura :hello :spoko :yay: :brawo:
eeik - 2007-04-12, 21:54

Życzymy Wam powodzenia i nam powodzenia zyczymy :)

Będzie super :)

janusz - 2007-04-12, 22:46

Wszystkiego najlepszego z okazji III małej karawany, gumianych slupów i szerokich poboczy zasyła Pucio Pucio z rodziną.

Żebyście mieli śliczna pogodę i niezapomniane wrażenia. Janusz.

Paweł P. - 2007-04-12, 22:49

janusz, A, że byś żałował ze nie pojechałeś. :box2 :hello
Filip - 2007-04-12, 23:19

Martes ponton kupiony i małe rondo wokół j. Śniardwy więc będę miał gdzie pływać na pontonie :mrgreen:
Wam jutro powodzonka i do zobaczenia po wojażach.

jacol - 2007-04-12, 23:30

Filip napisał/a:
Martes ponton kupiony i małe rondo wokół j. Śniardwy więc będę miał gdzie pływać na pontonie :mrgreen:
Wam jutro powodzonka i do zobaczenia po wojażach.

Filip, weź kompas cobyś do przyczepy trafił :mrgreen:

Marcin T - 2007-04-13, 09:10

SZEROKIEJ drogi :-)
sasquatch - 2007-04-13, 11:51

Informacja z ostatniej chwili: Kolega Kalinin bedzie obecny pod jaskinią RAJ.
janusz - 2007-04-13, 12:04

Gdzie będziecie jutro (sobota 14.04) wieczorem ?
sasquatch - 2007-04-13, 12:12

Przy Zajadzie pod jaskinią RAJ !!! - http://www.lysogory.com.pl/zajazd/kontakt.php

około 19.00 planujemy

eeik - 2007-04-13, 13:45

My chcemy być około 15.00 i uskutecznić zwiedzanie :) o 16.00 , juz dokonałam rezerwacji :) .
Zalecają dokonanie rezerwacji dzień wcześniej.

Czyli jako, że bedziemy wcześniej - 5 minut przed przyjazdem karawany parzę kawę i kroję ciasto domowej roboty :)

sasquatch - 2007-04-13, 14:03

Rezerwacja na sobotę już dokonana - na 11.00 (około 15 osób) ale o 10.00 możemy zweryfikować ilośc osób.

Co do parkingu jak będziecie wcześniej. NIe byłem tam i nie wiem jakie są warunki lokalizacyjne - podobno jest miejsce na ognisko. Ja rozmawiałem telefonicznie z kierownikiem Zajazdu. Wiec jakby się coś tam nie zgadzało to powołaj się na ten mój telefon (w sensie Rafał wawrzyniak a nie sasquatch :-)) i że jak dojadę to wtedy dogadamy resztę końkretnie.

Albo daj mi wtedy cynk telefonizacyjnie to zadzwonię jeszcze raz do niego.

Ja już spadam z pracy wiec to już ostatni post na forum przed wyjazdem - dostepnu jestem oczywiście pod telefonem i na CB - kanał 28 :-) - DO ZOBACZENIA!!