| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Węgry - Felsőtárkány przez Słowację - październik 2016
Brat - 2016-08-16, 22:49 Temat postu: Felsőtárkány przez Słowację - październik 2016 Wybieramy się w październiku (a właściwie koniec września) do miejscowości Felsőtárkány, gdzie spędzimy tydzień (3-8 października, http://www.ipscmatches.org/2016ehc/ ).
Po drodze oczywiście Słowacja, do wyboru 2 drogi przez ten kraj i przez Węgry, w sumie ok. 700 km. Nie będziemy się spieszyć, pewnie 3-4 dni w każdą stronę, po drodze na pewno coś ciekawego do zobaczenia. Jako człek niedoświadczony w podróżach w tamte strony - wdzięczny będę za wskazówki i dobre rady, ze szczególnym uwzględnieniem ciekawych miejsc po drodze, oraz term. Próbowałem sam przebrnąć przez tematy termalne ale nic z tego nie wyszło ... (:
Towarzysze - pomożecie ?
JaWa - 2016-08-17, 11:25
| Brat napisał/a: | | do miejscowości Felsőtárkány, gdzie spędzimy tydzień |
A co tam jest ciekawego ? Nic nie mogę znaleźć oprócz tego, że w pobliżu Eger i oczywiście Park Nemzeti.
Blisko masz Eger ( zamek, starówka, termy w Egerszalok i Demien) Termy w Miscolc Tapolca i Bogacs. Jaskinia Aggtelek w Nemzeti Park. W pobliżu również zamek Sirok War.
Wygląda na to, że w tym czasie chyba też pojedziemy na Węgry.
Brat - 2016-08-17, 14:17
| JaWa napisał/a: | | Brat napisał/a: | | do miejscowości Felsőtárkány, gdzie spędzimy tydzień |
A co tam jest ciekawego ? |
2016 European Handgun Championship
Felsőtárkány, Hungary
Match Date: October 3-8, 2016
JaWa - 2016-08-17, 17:05
| Brat napisał/a: | 2016 European Handgun Championship
Felsőtárkány, Hungary
Match Date: October 3-8, 2016 |
Tak sobie pomyślałem
|
|