Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - UWAGA Lazurowe Pole Namiotowe & Kemping Chłapowo NIE POL

Filip.Z - 2016-08-19, 22:04
Temat postu: UWAGA Lazurowe Pole Namiotowe & Kemping Chłapowo NIE POL
Witam wszystkich forumowiczów temat który ja poruszam dotyczy miejsca;
Lazurowe - Pole Namiotowe & Camping
aleja Żeromskiego 168, 84-120 Władysławowo
54.806300, 18.383459
To miał być prawie tygodniowy pobyt na początku sierpnia -do rzeczy;
aby nie tracić czasu na miejscu postanowiliśmy wraz z żoną zarezerwować wcześniej miejsce Premium czyli w pierwszym pasie z widokiem na morze i tu UWAGA auta dłuższe niż 6,5m będzie problem ze względu na długość tych parcel recepcja milczy w tej sprawie my daliśmy radę foto nr 2
Kolejny problem to parking od strony morza na którym parkują auta i to nie tylko z kempingu foto3 ruch w sezonie całkiem spory zamiast jodu to sadze z rur przy obiadku.
Problem jest również z ciszą nocną muzyka krzyki i itp mimo mojego apelu usłyszałem że to NORMALNE.
Na foto1 widać szerokość miejsc Premium zdjęcie było zrobione po 24h my do wyjazdu ale w przeddzień była obok nas przyczepa z przedsionkiem jak i za nami więc siła rzeczy sąsiedzi poruszali się po "naszym podwórku".
Pozostaje jeszcze taka ciekawostka z którą się jeszcze nigdzie indziej nie spotkałem a mianowicie 5zł dziennie za rozwinięcie markizy naliczane z góry.
Pozostaje jeszcze fakt że zejście na plażę z kempingu jest bardzo strome po długich schodach co dla niektórych osób może być istotnym problemem.
Oczywiście mogą się znaleźć osoby które spędziły w tym miejscu super urlop ale moja
ocena jest jednoznaczna NIE POLECAM MIERNY.
Reasumując pierwszy i ostatni raz rezerwowałem miejsce, stracone 4 godz na szukanie po Półwyspie Helskim czegoś lepszego, troszkę szczęścia i za miedzą wieczorem coś się zwolniło (74zł foto 4) oceńcie sami- to już inna bajka;Pole Namiotowe Horyzont
aleja Żeromskiego 174-181, 84-120 Władysławowo
54.805274, 18.384896
P.S
Postanowiłem napisać tego posta gdyż zostałem oszukany telefonicznie przez ludzi którzy kierują tym biznesem i nie chciałbym aby ktoś w przyszłości miał podobne sytuacje.
Pozdrawiam Filip.

joko - 2016-08-19, 22:31

Horyzont jest z całą pewnością lepszy. Kampy prowadzą dwaj bracia, którzy ze sobą konkurują.
Na Horyzoncie jest większy porządek bo właściciel to wojskowy :szeroki_usmiech
Ma on kuku na punkcie trawy, więc trzeba uważać bo może zastrzelić :haha:
A tak na poważnie to bywam tam co roku, ale maj/czerwiec, przed sezonem, wtedy jest tam super . W sezonie podobno bywa tłoczno.

Andrzej 73 - 2016-08-19, 23:42

Ale pobieranie opłat za rozłożenie markizy to przesada.
Opłata jest pobierana na Horyzoncie jak na Lazurowym , pierwszy raz z tym się spotykam.
I jak tu jeździć do Polski na kemping. :gwm
:spoko

silny - 2016-08-20, 05:12

może miałeś troszke wygórowane oczekiwania związane z tym premium :(

kemping to troche taki własnie jest , to są minusy.

ja z 2 tyg. temu byłem na horyzoncie i powiem wam - jak sardynki w puszce :haha: katastrofa , ale ważne nastawienie , uśmiech na usta i jak ktoś mi się zaplątał pod markize to pytałem czy polać :pifko :aniolek

mrsulki - 2016-08-20, 07:25

Ja to bym raczej porównał do wejścia w mrowisko i roszczenia pretensji że mnie mrówki oblazły. W kurortach takich jak Hel itp nie ma się co dziwić że na kempingach tłoczno i gwarno. Mając kampera nie potrzebuję kempingów. Jest mnóstwo cichych miejsc do postawienia się i przy okazji darmowych np. przystań rybacka w Jastarni.
Filip.Z - 2016-08-20, 09:09

Witajcie
Krótkie sprostowanie Horyzont jest super nawet w szczycie sezonu i wszystko hula tam jak należy także same ciepłe słowa.Natomiast chodzi o fakt że na Lazurze ktoś Wam mówi coś innego niż jest w rzeczywistości. Uważajcie na parcele Premium nr 13 tam jest drzewo i też cisza dopiero chocki na miejscu wychodzą.
Tym razem w szczycie sezonu nie chcieliśmy parkować na dzikusa i myśleć na plaży czy np skuter jeszcze stoi także padł świadomy wybór.
Pozdrawiam i życzę udanego weekendu.

joko - 2016-08-20, 09:46

Filip, jeżeli w szczycie sezonu pozytywnie oceniasz Horyzont, to polecam w przyszłym roku podjechać sobie w maju lub czerwcu, będziesz zachwycony.
Jak ja byłem, dwa lata temu to oprócz mojego stały jeszcze tylko trzy inne kamperki i jedna przyczepa. Świeże wiosenne trawniczki koszone na bieżąco (uwielbiam zapach koszonej trawy) i pusta plaża poniżej klifu. Na ławeczce na klifie za ogrodzeniem przesiadywałem godzinami patrząc w morze.
W tym roku byłem już bliżej sezonu , więc obłożenie było większe, ale o tłoku nie było mowy i udało mi się stanąć na tej samej parceli co rok wcześniej (w pierwszym rzędzie, pierwsza od chodnika).

silny - 2016-08-20, 20:52

wieczorem pięknie wyglądają promy płynące z Gdyni do Karlskrone .

Horyzont to moje bezsprzecznie najlepsze miejsce nad polskim morzem .

ławeczka super .

ale w tym roku. lipa przez zamachy tłoczno :-/

Filip.Z - 2016-08-20, 21:27

joko napisał/a:

Filip, jeżeli w szczycie sezonu pozytywnie oceniasz Horyzont,

Tak go oceniam na PLUS mimo że ja pojawiłem się tam 01.08.16 i pełnego obłożenia to i tak ten kawałek ziemi dał mi prawdziwe 5 dni relaksu.
Postaram się skorzystać z porady i pojawić się tam kiedy będzie luźniej.
P.S
Ja na tej ławce też mam zrobione ze 2h w 5 dni niestety aura (słabo) ale o tym się nie dyskutuje tam się siedzi. :spoko

Rybak - 2016-08-20, 22:11

Na Horyzoncie byliśmy dwukrotnie raz wrzesień i raz czerwiec ( sezon chyba bez sensu) , było parę parceli tylko zajętych. O opłacie za rozwinięcie markizy nie było mowy. Dalej jest camp " U Alexa" też nie zły i tańszy, dużym plusem jest zejście na plaże w miejscu gdzie rybacy sprzedają ryby prosto z kutra.
Bazylek21 - 2016-08-20, 22:22

Andrzej 73 napisał/a:
Ale pobieranie opłat za rozłożenie markizy to przesada.

Chciałem się zatrzymać podróżując po wybrzeżu w Dąbkowicach i co usłyszałem, za kamper 25zl, a bedzie Pan rozkład markize? Ja na to że jak będzie padać to rozłoże. Właścici na to że w takim razie o 5 zł więcej. Ciekawe czy za parasol też by mi policzył😃 . Jednak o opuszczeniu tego miejsca zaecydowało to że Pan za dzieci w wieku 3 i 5 lat kazał mi płacić jak za osoby dorosłe. Dla mnie to już przesada.

Filip.Z - 2016-08-20, 22:48

Rybak napisał/a:
Na Horyzoncie byliśmy dwukrotnie raz wrzesień i raz czerwiec ( sezon chyba bez sensu) , było parę parceli tylko zajętych. O opłacie za rozwinięcie markizy nie było mowy

Ja napisałem ten post na NIE na pole namiotowe&kemping Lazurowe a nie Horyzont.
Założenie tego posta było takie JEŚLI JUŻ TA OKOLICA TO ZDECYDOWANIE HORYZONT.
Wklejam link z cennikiem gdzie jest wers z markizą
http://www.lazurowe.com.pl/cennik :wyszczerzony:

monio7 - 2016-08-21, 20:19

My na długi sierpniowy weekend znaleźliśmy się w Chłapowie na campingu "Alexa", trochę dalej niż Horyzont i Lazurowe. Tam jest zupełnie inaczej. Parcele wielkie w pierwszej linii po 80zl w drugiej po 70 zł. Na parceli mieści się kamper i namiot lub 2 kampery. Cisza i spokój bo pole dla kamperów jest osobne niż pole namiotowe dla młodzieży. Jeśli Chłapowo to tylko tam. Szczerze polecam
vwyogi - 2016-08-22, 12:55

[quote="Filip.Z"]
Rybak napisał/a:

Wklejam link z cennikiem gdzie jest wers z markizą
http://www.lazurowe.com.pl/cennik :wyszczerzony:

skad wogóle pomysł za osobne kasowanie za rozłozenie markizy? Idąc tym tokiem rozumowania to powinno byc jeszcze liczone za stolik i krzesełka i czy sie będzie wychodzić z campera czy nie. I teraz krzeselka 2 czy 4? Jak 2 to duze czy małe? Glupota jakaś.

mmbu - 2016-08-22, 17:29

W tym roku przez przypadek trafiłem na pole namiotowe Horyzont. Co roku jeżdżę po Polsce zwiedzając różne miejsca i często trudno mi zaplanować dokładnie kiedy dotrę na camping. Będąc w Łebie udało mi się dostać ostatnie wolne miejsce na campingu i dowiedziałem się, że jest pełne obłożenie pól namiotowych nad morzem. Szybki telefon do campingu Alexa, w którym zatrzymuje się od kilku lat i dostaję informację, że rezerwacji nie przyjmują, ale można próbować. Mając na uwadze wiele pozytywnych opinni na temat horyzontu dzwonię tam i udaje mi się zarezerwować miejsce. Po dojeździe do Chłapowa podejmuję próbę w Alexie. Nie ma opcji. Stoi kolejka osób, które zarezerwowały miejsca dużo wcześniej. Jadę do horyzontu. Pole faktycznie robi dobre wrażenie. Melduje się o trafiam do wydzielonej parceli. Wszystko pięknie fajnie, ale przychodzi czas na prysznic. Toalety na "wysokim poziomie" charakteryzują się trzema natryskami z za małymi zasłonkami, a okno wychodzi na camping. Dodatkowo wodzie pomaga odpływać miła pani z obsługi. Generalnie syf brud i malaria. Padła decyzja, zona i dzieci kąpią się w camperze, przecież jest zrzutnia szarej, a kota i tak trzeba będzie wyprowadzić. Gwoździem do trumny było jak poszedłem się wysikać i żeby dojść do pisuaru musiałem dawać duże kroki nad nogami Pana na "dwójce" wystającymi z kabiny. Coś mnie naszło żeby policzyć ile zapłaciłem za te luksusy i okazało się, że saksowali mnie za dobę więcej niż byłem. Doba w horyzoncie trwa od 0:00 do 24:00!!!. Na wyjeździe jadę zatankować wodę. Muszę stanąć blokując wyjazd, a ruch "jak na Marszałkowskiej". Na kranie licznik. Wq...ny nie pytam , czy trzeba płacić tylko tankuję. Później szybki odwrót do zrzutni szarej i blokuję wyjazd z drugiej części pola. Miły Pan z obsługi kieruję mnie na zrzutnię. I miałem ochotę otworzyć zawór tak jak mnie nakierował. Obok. A zrzutnia jest na wzniesieniu. Nie jestem takim chamem, żeby zalewać cały podjazd szarą wodą , więc poprawiam. I znowu kolejka czekających na wyjazd. Potem został już tylko kotek za budynkiem. Nigdy nie byłem tak szczęśliwy opuszczając pole namiotowe gdzie chciałem zaznać odrobiny luksusu- normalny prysznic i toaleta. Parcele niby wydzielone, ale ruch samochodów jest tak duży, że dzieci trzeba non stop pilnować. Płacąc prawie 100PLN za dobę oczekuję zdecydowanie czegoś więcej niż, to co tam spotkałem. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM.
A tak w temacie Lazurowego, to byłem tam na oględzinach i według mnie pole nastawione typowo na wynajem własnych przyczep z kawałkiem pola namiotowego. Łazienki troszkę lepiej niż w horyzoncie.
W międzyczasie udało mi się znaleźć miejsce na polu Alexa i tam spędziłem miłe kilka dni. Z racji dużego obłożenia nawet się nie zdenerwowałem jak prawie pod markizą rozbił mi się namiot.

Kemping Lazurowe - 2016-08-23, 08:02
Temat postu: Re: UWAGA Lazurowe Pole Namiotowe & Kemping Chłapowo NIE
Filip.Z napisał/a:
Witam wszystkich forumowiczów temat który ja poruszam dotyczy miejsca;
Lazurowe - Pole Namiotowe & Camping
aleja Żeromskiego 168, 84-120 Władysławowo
54.806300, 18.383459
To miał być prawie tygodniowy pobyt na początku sierpnia -do rzeczy;
aby nie tracić czasu na miejscu postanowiliśmy wraz z żoną zarezerwować wcześniej miejsce Premium czyli w pierwszym pasie z widokiem na morze i tu UWAGA auta dłuższe niż 6,5m będzie problem ze względu na długość tych parcel recepcja milczy w tej sprawie my daliśmy radę foto nr 2
Kolejny problem to parking od strony morza na którym parkują auta i to nie tylko z kempingu foto3 ruch w sezonie całkiem spory zamiast jodu to sadze z rur przy obiadku.
Problem jest również z ciszą nocną muzyka krzyki i itp mimo mojego apelu usłyszałem że to NORMALNE.
Na foto1 widać szerokość miejsc Premium zdjęcie było zrobione po 24h my do wyjazdu ale w przeddzień była obok nas przyczepa z przedsionkiem jak i za nami więc siła rzeczy sąsiedzi poruszali się po "naszym podwórku".
Pozostaje jeszcze taka ciekawostka z którą się jeszcze nigdzie indziej nie spotkałem a mianowicie 5zł dziennie za rozwinięcie markizy naliczane z góry.
Pozostaje jeszcze fakt że zejście na plażę z kempingu jest bardzo strome po długich schodach co dla niektórych osób może być istotnym problemem.
Oczywiście mogą się znaleźć osoby które spędziły w tym miejscu super urlop ale moja
ocena jest jednoznaczna NIE POLECAM MIERNY.
Reasumując pierwszy i ostatni raz rezerwowałem miejsce, stracone 4 godz na szukanie po Półwyspie Helskim czegoś lepszego, troszkę szczęścia i za miedzą wieczorem coś się zwolniło (74zł foto 4) oceńcie sami- to już inna bajka;Pole Namiotowe Horyzont
aleja Żeromskiego 174-181, 84-120 Władysławowo
54.805274, 18.384896
P.S
Postanowiłem napisać tego posta gdyż zostałem oszukany telefonicznie przez ludzi którzy kierują tym biznesem i nie chciałbym aby ktoś w przyszłości miał podobne sytuacje.
Pozdrawiam Filip.

Pana opinia na temat naszego kempingu jest negatywna, ale niczego innego nie spodziewaliśmy się od Pana gdyż od samego początku nic ale to absolutnie nic Pana nie zadawalało. O prawdziwych przyczynach Pana niezadowolenia nie będziemy tu pisać, z racji naszej uprzejmości i poszanowania dla każdego klienta i gościa.
Parcele Premium, które cieszą się duża popularnością na naszym kempingu, znajdują się w pierwszej linii od morza. Jeżeli chodzi o ich wymiary są to głębokie parcele oscylujące w granicach 9 – 10 metrów, a nie 6,5m jak Pan podaje. Już od samego przyjazdu do nas sprawiał Pan wrażenie bardzo zdenerwowanego i niezadowolonego szukając problemów tam gdzie ich nie było pomimo naszych starań aby czuł się Pan dobrze.
Jeżeli faktycznie zarezerwowana parcela była dla Pana zbyt mała, należało ten fakt zgłosić do recepcji, a nie po fakcie opisywać sytuację na forum. Wówczas otrzymałby Pan parcele nr 20-23, których głębokości sięgają nawet i 15 metrów i są przeznaczone dla bardzo długich przyczep. Widocznie drobna dopłata za wynajęcie większej parceli skutecznie Pana przed tym zgłoszeniem powstrzymała, co oczywiście szanujemy.
Jeżeli chodzi o parking wzdłuż alejki nr 4 przy klifie, parkują tam TYLKO I WYŁĄCZNIE samochody naszych Gości. Nikt z zewnątrz tam nie pozostawia własnego samochodu, bowiem dla takich gości mamy oddzielny parking znajdujący się przy naszej bramie. (parking nr 2 i 3)
Co do informacji, że Pańscy sąsiedzi poruszali się po Pana parceli – na polu namiotowym niemożliwym wręcz jest stworzenie oddzielnych, prywatnych ścieżek do poruszania się dla każdego gościa.
Ceny naszego kempingu są ogólnodostępne na stronie, nie są utajnione ;)Widnieje tam informacja o dopłacie za markizę, o czym był Pan również poinformowany przed dokonaniem płatności w recepcji.
Jak wiadomo zejścia na plażę z kempingu są dwa. Jedno betonowymi schodami, drugie łagodnym wąwozem. Zakładamy, że dla tak młodego człowieka jak Pan żadne z nich nie powinno stwarzać problemu :)
Jeżeli zależy Panu na odosobnieniu na kempingu i prywatności, zapraszamy Pana w czerwcu bądź we wrześniu, wówczas nikt nie będzie Panu przeszkadzał. W przypadku przyjazdu w szczycie sezonu na przełomie lipca i sierpnia, należy liczyć się ze 100% frekwencją i niestety brakiem możliwości przebywania w odosobnieniu.
Nie rozumiemy o jakim oszustwie mówi Pan. Powinien zdawać Pan sobie sprawę z konsekwencji prawnych tego rodzaju wpisów. (212 kk) Jednakże ten wątek pozostawimy bez komentarza i zajmiemy się nim w osobnej korespondencji z Panem.
Jak Pan doskonale wiedział i widział, byliśmy do Pana dyspozycji 24 godz na dobę, podobnie jak i dla pozostałych gości. Jednakże zdecydowanie łatwiej jest opisać kogoś po powrocie do domu myśląc że się jest bezkarnym aniżeli podejść do recepcji i przedstawić rzeczowo problem, na który zawsze znajdzie się rozwiązanie. Bo od tego jesteśmy.

joko - 2016-08-23, 08:49

Odpowiedź na zarzuty, skądinąd logiczna i rzeczowa, załatwiła by myślę sprawę w oczach opinii tego forum ......... ale straszenie klienta paragrafami KK na forum przez które przewija się większość Waszych klientów :shock: ...... nie wiem jak zapatrują się na to inni Koledzy, ale jak dla mnie to modelowy strzał w kolanko :-/
JaWa - 2016-08-23, 08:54

joko napisał/a:
ale jak dla mnie to modelowy strzał w kolanko

Oj tak, nigdy nie pojadę na camping gdzie się straszy klientów kk. :shock:

Rowerek - 2016-08-23, 09:25

Zamiast zachęcać to straszy niema po co tam jechać
makdrajwer - 2016-08-23, 09:38

Wg mnie to nie jest straszenie tylko konsekwencja. Jeżeli ktoś zarzuca komuś oszustwo czyli po prostu złodziejstwo to jest to dość poważne oskarżenie które powinno być wyjaśnione.
koder - 2016-08-23, 09:50

Kemping Lazurowe napisał/a:
Widnieje tam informacja o dopłacie za markizę

Ja bym chciał zapytać, bo strasznie mnie to nurtuje, czym uzasadniacie opłatę za markizę? Bo przedsionek to bym zrozumiał, jak się przyczepa z przedsionkiem rozstawi na dwa tygodnie to potem trawy pod nią nie ma. Ale markiza?

Socale - 2016-08-23, 09:54

Nie demonizujmy. Powinien zdawać Pan sobie sprawę z konsekwencji prawnych tego rodzaju wpisów. (212 kk)
Kolega nie straszy tylko ostrzega - niekoniecznie o konsekwencje z Jego strony chodzi.
.
Ale jak rzep jestem i cennika się uczepię.
Jakie uzasadnienie ma opłata za markizę rozwiniętą gdy kamper stoi na parceli?
Przecież markizy mają od 3 do 6m, dlaczego nie ma podziału - to nie sprawiedliwe.
Kto obliczył że kamper w sezonie zużywa więcej prądu niż przyczepa i zróżnicował cenę?
.

Na litość, z powodu durnowatych cenników nie urlopuję w kraju ale jak widać, do wymyślania nowych pozycji w cennikach i chętnych do płacenia za nie, nie brakuje.
Dobrze kolega ujął, wkrótce będzie opłata za stolik i krzesła z taboretami włącznie.
Polskie cenniki to coraz częściej błazenada!!!
Uśrednić, wtopić w inne pozycje i bilans taki sam ale nikt nie popuka się w czoło.
Zresztą, nie zależy mi tego naprawiać.

Rowerek - 2016-08-23, 09:56

Przecież płaci się za parcele to chyba można roztawic co się chce
gino - 2016-08-23, 09:56

widzę że ubiegłeś mnie z pytankiem..
wynajmuję parcelkę dla kampera z dobytkiem...
dla mnie również opłata za markizę jest całkowicie niezrozumiała i nie do zaakceptowania :shock:

sluger - 2016-08-23, 10:07

Opłata za markizę to nic przy opłacie 15 PLN za zrzut szarej wody w Sopocie (będąc gościem campingu jak rozumiem z cennika). Przepraszam za off topic.

http://www.park45.pl/cennik/park45_cennik.pdf

Bronek - 2016-08-23, 10:13

To ja jeszcze następny , by spotkać się po celą .
Taki cennik to , w moich oczach dyskredytuje nawet najlepszy kemping . Trzeba tępić przejawy .....nie wiem jak to nazwać , ????
Płacąc za coś takiego czułbym się tak jak bym miał sposób myślenia tego co ten cennik stworzył .
Szedł bym tym samym do lekarza :mrgreen:

Kemping w sezonie, to jak przeludniona cela w więzieniu .

Więc wszystko jedno czy będę siedział na tym polu .
Czy będę siedział potem , bo mnie wsadzą właściciele tego obiektu :mrgreen:

Dlaczego więc tam nie pojadę , nawet po sezonie ???

A dlatego ,że do idiotycznych przepisów mam awersję a za za taki uważam pkt . dotyczący markizy .
:mrgreen:

Radujmy się bracia i siostry , że nie liczą za szkody , jakie widać po na trawniku po opuszczeniu parceli , zażółcenie .

A cień ??? kamper szkodzi posadzonym roślinkom.

Tylko ja mam wybórr.
I tam nigdy nie pojadę a znajomym powiem by nie jechali . :idea:

Taka sobie markiza a ile atrakcji śmiechu .
Będzie skarżył o zniesławienie , kurde ale jaja.
Biegli będą liczyć centymetry , poziom hałasu itd. Bilingi . Świadkowie obu stron . Proces zapowiada się ciekawie . Prosimy o relację . Kamperem do sadu . Nieźle tytuł bloga się zapowiada.
Sanepid przyjedzie . Inspekcja za inspekcja ... Boże ale reklama. :mrgreen:

Coraz bardziej " na dziko" mi się podoba . A to dodatkowy argument.
Następny , to nauczka by czytać regulaminy i cenniki i nie dać sie zrównać z ich twórcami . Gdy tych ponosi ........ no właśnie .. co ?

Andrzej_M - 2016-08-23, 10:26

Co do informacji, że Pańscy sąsiedzi poruszali się po Pana parceli – na polu namiotowym niemożliwym wręcz jest stworzenie oddzielnych, prywatnych ścieżek do poruszania się dla każdego gościa.

Pomijając kwestię tego czy pole namiotowe i kemping to jest to samo (chyba nie?), to do głowy by mi nie przyszło, że chodzenie po czyjejś parceli jest rzeczą normalną. Jeżeli uważają Państwo, że jest to problem nierozwiązywalny, to proszę pojechać gdziekolwiek na dobrze zorganizowany kemping (czyli w praktyce, jeżeli chodzi o zagranicę, to jakikolwiek z parcelami) i zobaczyć jak to się robi. Szczerze mówiąc, gdybym zapłacił za parcelę (i to jeszcze Premium ;) ), łaziliby mi pod markiza ludzie, a właściciel kempingu twierdził,że to jest normalne, to też by mnie krew zalała (nie dlatego, że chodzą, ale dlatego, że właściciel nie widzi problemu i uważa , że jest OK, tylko klient jakiś czepialski).
N.B. Zagranicą jeżeli parcele są różnych rozmiarów, podane są (w cenniku, w legendzie planu kempingu) ich rozmiary (zwykle pole powierzchni). Nie ma natomiast w cenniku, nie uwierzą Państwo, pozycji "markiza".

joko - 2016-08-23, 11:17

No ja właśnie tak zrozumiałem tę wspomnianą przez autora wątku nieuczciwość , że reklamuje się i sprzedaje miejsca na kempingu z parcelami, a na miejscu okazuje się , że działa to na zasadzie pola namiotowego.
Na porządnych kempingach istnieją tzw. free zone i na nich to tak właśnie funkcjonuje , że stajemy gdzie jest miejsce i nie możemy mieć pretensji , że ktoś nam chodzi koło kampera, ale jak wynajmuje się parcelę to jest to na ten czas nasz teren , bo za to płacimy i obowiązkiem właściciela jest tak zorganizować komunikację , aby nam tę prywatność zapewnić.
Jeżeli nie jest to możliwe , to nie można oferować tego jako kemping z parcelami.
To , że ruch w sezonie jest duży i człowiek siedzi na człowieku to nie jest żadne wytłumaczenie, bo to jest tak jakby w hotelu wynajęto nam pokój przez który inni klienci wchodzą do swoich, a z racji dużego ruchu dodatkowo zakwaterowano gości na korytarzu pod naszymi drzwiami , w windzie i nie daj Bóg w naszej łazience :haha:

Cytat:

NIE , NIE JEST NORMALNE !. Na każdym kempingu obowiązuje regulamin (a przynajmniej powinien) , z wyraźnie zaznaczonym okresem ciszy nocnej, oraz procedurami na wypadek jej naruszenia i OBOWIĄZKIEM właściciela jest tego pilnować i reagować .

Andrzej 73 - 2016-08-23, 11:41

Jeżdżąc po różnych kempingach w Europie nie spotkałem się z takim pojęciem opłata za markizę.
Wynajęcie parceli pozwala mi na wystawienie wszystkiego na jej terenie.
Mogę postawić sobie dodatkowo namiot czy basenik wszystko jedno co.
A o chodzeniu przez innych użytkowników kempingu na terenie mojej parceli , to taka sytuacja mi się w głowie nie mieści.
Więc szanowny Panie z Lazurowego , zastanów się co piszesz i do kogo.
Ja na 100% na Wasz kemping nie zawitam.

darsan - 2016-08-23, 12:16

Miałem w tym roku wątpliwą przyjemność przebywania na Lazurowy. Ogólnie najgorszy kemping jaki odwiedziłem a dokładnie chodzi o łazienki. Dwie małe łazienki jedna przy wejściu druga w sumie niedaleko niej. Na ta ilość ludzi na polu stanowczo za mało. Miałem jedna z parcel Vip skąd droga do łazienki była dość daleka. Rano dostać się to prawie niemożliwe to samo pod prysznic który okazał się ze leci zimna woda bo ktoś nie dopatrzył ze brakuje oleju opałowego do grzania wody. Faktycznie strasznie ciasno w sezonie parcele małe no i ta opłata za markizę. Ale to już uroki Bałtyku i samego Władysławowa. Dalej na zachód standardy dużo lepsze na przykład Kołobrzeg ale bardzo dużo Niemców a ceny 76 doba w Kołobrzegu 90 zł doba w Lazurowym

Poprzednie 2 lata byłem na Horyzoncie i to pole lepiej oceniam.

koder - 2016-08-23, 12:25

Andrzej 73 napisał/a:
Wynajęcie parceli pozwala mi na wystawienie wszystkiego na jej terenie.

Właśnie przypomniała mi się ciekawa sytuacja. W tym roku, będąc na Termál Camping Pápa (co prawda *****, cena 24E/dobę chyba podobna), jeden z kamperowiczów obstawił sobie swoją parcelę (100m², 10x10m) drewnianym płotem. Nawet swoją furtkę miał. Trzymał na tej parceli dwa duże psy.

grzegorz_wol - 2016-08-23, 13:50

"Nie rozumiemy o jakim oszustwie mówi Pan. Powinien zdawać Pan sobie sprawę z konsekwencji prawnych tego rodzaju wpisów. (212 kk) Jednakże ten wątek pozostawimy bez komentarza i zajmiemy się nim w osobnej korespondencji z Panem."

Zdanie ostatnie zabrzmiało złowieszczo... Ja wyłącznie w odpowiedzi wysłanej przez to" pole" znalazłem kilka powodów by tam nie jechać. Jeżeli kolega będzie miał dalsze perturbacje ze strony obsługi czy właścicieli to proponuje by to forum zareagowało jakoś - jest tu też paru prawników podejrzewam.

Jak tak dalej pójdzie to nie będziemy się mogli wymieniać informacjami o wadliwych produktach bo sprzedawcy bubli będą nam grozić :wyszczerzony:

Wojciechu - 2016-08-23, 14:23

....no właśnie - nie dość, że obwodnicą gdańską zawsze od strony południowej jadę po 4-6 godzin by dostać się do "cudownego" kempingu, to jeszcze mnie przestraszy (bu,bu) właściciel. Jakby tego było mało, to na koniec wsadzą mnie pod celę razem z "Bronkiem", a ten jako stary garus, wyzuty z uczuć wyższych i zboczony zawodowo będzie chciał sprawdzić moją otwartość społeczno - fizjologiczną i jeszcze te 5 zł. za rozłożenie "markizy" - może właścicielowi kempingu chodziło o faworytę królewską - miejscową Madame de Pompadour - Jeanne Antoinette Poisson. Jednym słowem omijać szerokim kołem - te "cudowne klimaty". :diabelski_usmiech
szymek1967 - 2016-08-23, 14:28

byle powod gromadzi wszelkiej masci awanturnikow w wątkach
teraz jest to niezadowolony klient kempingu ,przedtem kolorowe zdjecia szymka
jeszcze kiedy indziej koles ktory wylał szarą na jezdnie

czy wy sie czasem czytacie koledzy ?

skąd w was tyle żółci ,e ?

odpowiedz jest tylko jedna- brak wam pokoju w sercu :-/
dlaczego ? chyba nie musze wyjasniać :spoko

Wojciechu - 2016-08-23, 15:23

Pax Domini sit semper vobiscum - Szymek :spoko
Ahmed - 2016-08-23, 15:49
Andrzej_M napisał/a:
do głowy by mi nie przyszło, że chodzenie po czyjejś parceli jest rzeczą normalną.

Dlatego trzeba wydać 159 PLN i mieć sprawę z głowy :haha: :haha: :haha:

http://www.farmer.eu/pl/p...00-Zasilacz/580

mischka - 2016-08-23, 16:04

jest jakaś oplata ekologiczna za samochody bez filtra cząsteczek stałych???
Socale - 2016-08-23, 19:49

mischka napisał/a:
jest jakaś oplata ekologiczna za samochody bez filtra cząsteczek stałych???

Jasne!!!
Ulepiona w opłatach pośrednich.
Nalepka żółta3, zielona4...
Viaharacz też klasyfikuje...

dudusie34 - 2016-08-23, 20:16

witam. za antenę telewizyjną też jakaś opłata. jak wystawię dwa krzesła będąc sam też opłata.przesada.omijać wielkim łukiem.pozdrawiam.
bercik - 2016-08-23, 20:46

Byłem od 27 czerwca na kempingu Alexa w Chłapowie było super!!! MARKIZA bez opłat :mrgreen: :mrgreen:
CORONAVIRUS - 2016-08-23, 20:54

Andrzej 73 napisał/a:

I jak tu jeździć do Polski na kemping. :gwm

pytanie zasadnicze to PO CO na kemping ??? Ludzie są dziwni :szeroki_usmiech

Andrzej 73 - 2016-08-23, 21:05

BIORCA napisał/a:
Ludzie są dziwni

Może i są , może się do nich zaliczam? :diabelski_usmiech

CORONAVIRUS - 2016-08-23, 21:20

Zawsze będę się dziwił jak można czerpać zadowolenie i odpoczywać stojąc jak śledź w puszce na tzw. parceli kempingowej wśród tysiąca hałasujących w dzień i w nocy ludków :shock: :shock: :shock:

ludzie są dziwni :haha:

Comsio - 2016-08-23, 21:44

Obecnie parkuje w krzakach, świerszczów śpiew, :pifko a o poranku :kawka: pojawi się piękne lustro wody. :spoko
mrsulki - 2016-08-23, 21:54

Dziwi mnie argument korzystających z kempingów że na nich jest bezpieczniej. Toć złodziei przyciągają właśnie skupiska ludzkie. Stojąc na dziko to najwyżej wiewiórka na głowę klocka puści bo na bezludziu raczej złodziei nie ma.
BIORCA napisał/a:
Zawsze będę się dziwił jak można czerpać zadowolenie i odpoczywać stojąc jak śledź w puszce na tzw. parceli kempingowej wśród tysiąca hałasujących

To akurat rzecz gustu. Niektórzy nie zasną jak jest cicho, od natury, ciszy i spokoju wolą lans na deptakach, parawaning i zagrodę 4x5m i to w dodatku za sporą kasę. Ale jak to mówią "kto bogatemu zabroni". To prawie taki "all incluslusive" tylko kamperem :haha: .

Socale - 2016-08-23, 21:58

BIORCA napisał/a:
...

pytanie zasadnicze to PO CO na kemping ???
...

A po to żeby dla dzikich było miejsce w krzaczorach :)

CORONAVIRUS - 2016-08-23, 22:16

mrsulki napisał/a:
Niektórzy nie zasną jak jest cicho, od natury, ciszy i spokoju wolą lans na deptakach, parawaning i zagrodę 4x5m i to w dodatku za sporą kasę. .

szkoda mi takich ... naprawdę :roza:

Andrzej 73 - 2016-08-23, 22:35

Cicho i przyrodę , to ja mam przy domu.
Rzeczka , las sto metrów na wyciągnięcie ręki.
Wychodzę na taras pod markizę i widzę świerki , sosny oraz słychać świerszcze.
Więc pytam się PO CO mam jechać w krzaki?

joko - 2016-08-23, 22:41

BIORCA napisał/a:

ludzie są dziwni :haha:

Fakt, zawsze będę się dziwił jak można czerpać zadowolenie i odpoczywać stojąc byle gdzie, po krzakach, czy przydrożnych parkingach , w sytuacji kiedy obok jest przyzwoity kemping..... a często widuję po drodze takie przycupnięte byle gdzie kamperki, tylko dlatego , że ich właściciele dostają wysypki na samą myśl o tym że mogli by tam stanąć.
Jak dla mnie to straszne ograniczenie własnej wolności i to na własne życzenie, bo dla mnie wolność kamperowania polega na zatrzymywaniu się tam gdzie w danym momencie jest lepiej, ładniej i wygodniej, a nie wyłącznie na dziko , lub wyłącznie na kempingach.
Ładna i bezpieczna miejscówka na dziko zawsze będzie lepsza od kempingu i z tym nie dyskutuję, bo sam tak preferuję ..... ale na Miły Bóg nie na wybrzeżu i nie w sezonie !
W sezonie to wybrzeże nie nadaje się zwyczajnie do użytku i tyczy się to wszystkich miejsc.
Poza sezonem to inna bajka. Poniżej fotka z pobytu na Horyzoncie przed sezonem . Do dyspozycji praktycznie cały teren kempingu, klif i plaża, a wszystko przy zapachu świeżo koszonej wiosennej trawy ...... byłbym chyba idiotą aby będąc tam wtedy na wycieczce nocował w jakiejś dziurze .
A w sezonie ........ nawet nie próbuję :spoko

A co się tyczy wspomnianego lansu ..... no cóż, zawsze to lepiej jak się człowiek umie znaleźć , zarówno na deptaku w uznanym kurorcie, porządnym hotelu czy restauracji, jak i w gęstym i dzikim buszu .... i co ważne i tu i tu dobrze się prezentuje :haha:

CORONAVIRUS - 2016-08-23, 22:50

joko napisał/a:
ale na Miły Bóg nie na wybrzeżu i nie w sezonie !
W sezonie to wybrzeże nie nadaje się zwyczajnie do użytku i tyczy się to wszystkich miejsc.

bzdura powielona setki razy dalej będzie bzdurą ... to jest bzdura miesiąca . :spoko

joko - 2016-08-23, 23:06

Dla Ciebie bzdura , dla mnie fakt potwierdzony ...... jak Ci pasuje w sezonie, jeździj w sezonie :spoko
Ja sobie będę przed lub po ...... korzyść obopólna będzie z tego taka, że obu będzie nam luźniej :-P

CORONAVIRUS - 2016-08-23, 23:10

joko napisał/a:
Dla Ciebie bzdura , dla mnie fakt potwierdzony .....

czytasz siebie czasami ? może warto ...

jak Ty to robisz ,że w sezonie sprawdzasz stan / Twój cytat/ "wszystkich miejsc. " ????????

Proszę naucz mnie jak to się robi :spoko

Bronek - 2016-08-24, 07:41

No to Was, ta markiza tak wk... ła, że obaj mając rację, o tym nie wiecie i z tąd ten spór.

Tu się opierd.... la za idiotyczną opłatę a nie siebie nawzajem.

Szymek wykazał agresję zaskrońca, a Wy tu o wyższości Świąt nad Świętami.

Właściciel tego porąbanego cennika ma radochę. :mrgreen:

Gregorio - 2016-08-24, 11:03

mrsulki napisał/a:
Dziwi mnie argument korzystających z kempingów że na nich jest bezpieczniej. Toć złodziei przyciągają właśnie skupiska ludzkie. Stojąc na dziko to najwyżej wiewiórka na głowę klocka puści bo na bezludziu raczej złodziei nie ma.

Niedawno robiąc poranną biegową dziesiątkę po lesie nad pewnym jeziorkiem natknąłem się na rozbity nad brzegiem namiot i auto z towarówką. Przebiegłem sobie spokojnie obok i........ obudził się cały las. Gość w gaciach wyskoczył z namiotu gotowy do obrony siebie i mienia, ale zobaczył tylko spokojnego biegacza i pękiem pilotów powyłączał czujki alarmowe porozstawiane wokół dobytku w tym na ścieżce :-P

Wojciechu - 2016-08-24, 12:38

... no Grzesiu - kto cię tam wie w jakich niecnych zamiarach biegasz po lesie :haha: :spoko
Rav - 2016-08-24, 14:09

prof-os napisał/a:
... no Grzesiu - kto cię tam wie w jakich niecnych zamiarach biegasz po lesie :haha: :spoko

A gość wyskoczył już wstępnie przygotowany... tylko w gaciach.

mrsulki - 2016-08-24, 18:22

Pewnie myślał że to babka, skoro wyskoczył w gaciach i z gotowym sprzętem. :haha:
Rav - 2016-08-26, 22:12

Odnośnie tej markizy to ... dzisiaj właśnie spotkałem się z tą opłatą (6zł/doba) na kempingu 180 w Stegnie. Nigdy wcześniej się nie domagali, a dziś ... Chyba czytają forum :-).
Bronek - 2016-08-26, 22:23

Jak mnie kiedyś spytają o Markizę, to powiem, że Markizy nie rozkładam i nierozkładałem.

Jeno kandelabr trzymałem jak Pan Hrabia, ją rozkładał.

Markizy zaś do kawy czasem żona podaje.

Jeśli córka pełnoletnia i nieszpetna właściciela kempingu z tym idiotycznym punktem w cenniku jest Markizą, to chętnie ją za 5 zł rozłożę, nawet dwa razy.

zbyszekwoj - 2016-08-27, 07:31

Bronek napisał/a:
to chętnie ją za 5 zł rozłożę, nawet dwa razy.

Dajesz radę- pogratulować, ale wtedy opłata za raz ,czy za dzień? :haha:

zbyszekwoj - 2016-08-27, 07:35

Nie wiem co z tą markizą chodzi. Czy jak zajmujesz parcelę to markiza i tak nie wystaje poza to za co płacisz ? Jaka jest ich filozofia?
MILUŚ - 2016-08-27, 07:47

zbyszekwoj napisał/a:
Nie wiem co z tą markizą chodzi. Czy jak zajmujesz parcelę to markiza i tak nie wystaje poza to za co płacisz ? Jaka jest ich filozofia?

Bo zasłaniasz rosnąca trawę :haha: :haha: :haha:

Andrzej 73 - 2016-08-27, 07:54

MILUŚ napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:

Bo zasłaniasz rosnąca trawę :haha: :haha: :haha:

A nie prawda , bo chcą zarobić więcej kasy. :diabelski_usmiech

CORONAVIRUS - 2016-08-27, 08:57

Andrzej 73 napisał/a:
bo chcą zarobić więcej kasy. :diabelski_usmiech

chcieć to mogą ... najgorsze w tym to,że trafiają na łosi co płacą za to ...to jest tragiczne .

Powiem szczerze , sekundy bym nie stał tam gdzie za markizę sobie życzą dodatkową opłatę , nie można dawać się tak bezgranicznie łoić po kieszeni ... :box

Wojciechu - 2016-08-27, 09:08

Niestety, sami tworzymy złą koniunkturę. Gdybyśmy ostentacyjnie rezygnowali z takiego miejsca natychmiast po usłyszeniu od właściciela o takim procederze to sądzę, że z czasem poszedłby po rozum do głowy. Jestem przekonany, że gdy właściciel tego smutnego miejsca czytał ten temat to refleksja wcześniej czy później przyjdzie.
Zostało jeszcze kilka dni wakacji - korzystajmy z markiz - tych w kamperach i tych żywych. :spoko

Andrzej 73 - 2016-08-27, 09:41

Zadzwoniłem z ciekawości na kemping Horyzont i usłyszałem że u nich opłaty za markizy nie ma. :bigok
ZEUS - 2016-08-27, 09:55

prof-os napisał/a:
Zostało jeszcze kilka dni wakacji - korzystajmy z markiz - tych w kamperach i tych żywych.

z tych żywych to chyba po wakacjach również :oops: :-P :)

Socale - 2016-08-27, 10:42

zbyszekwoj napisał/a:

Zbyszek, pytanie się powiela.
Socale napisał/a:
Jakie uzasadnienie ma opłata za markizę rozwiniętą gdy kamper stoi na parceli?

Nikt nie raczy się z tego wytłumaczyć, więc sprawę w swoje ręce muszą wziąć userzy kempingu. Strajk na kampie byłby sławny albo publiczny wyśmiech na większą skalę byłby chłostą!!!
Kretyństwa trzeba piętnować.

Andrzej 73 napisał/a:
...
bo chcą zarobić więcej kasy. :diabelski_usmiech

Bo są jełopy którzy za to płacą.
Monopol miejsca, a że kretyni ustalają kretyński cennik - nie ważne. W PL można z siebie robić idiotę bo tu większość taka a szacunek do samego siebie... po co? Z tego złotówek nie będzie.

Cooder - 2016-08-27, 10:49

Pana opinia na temat naszego kempingu jest negatywna, ale niczego innego nie spodziewaliśmy się od Pana gdyż od samego początku nic ale to absolutnie nic Pana nie zadawalało.

Cudowne zdanie! :-)

Klient ma być zadowolony sam z siebie, jeśli jest niezadowolony, to już jego wina i w razie czego można go postraszyć KK. Dziękuję za wypowiedź, będę omijał szerokim łukiem :-)

zbyszekwoj - 2016-08-27, 12:58

Dobrze że ominąłem ten kemping i stanąłem w Karwi na ośrodku. Wyszło taniej i łatwiejsze dojście do plazy. :spoko
tomek_lodz - 2016-08-27, 13:07

W kwestii cennika
Jest to sprawa właściciela jak go redaguje. Jeżeli jest to widoczne i jasne nie widzę problemu
Może być wersja jak na owym kampingu
1)camper 25 zł + markiza 5zł plus prąd 10 +osoba np 25 zł
może być prosty cennik
parcela 150 zł
albo "marketingowo" camper 60 zł + 25 zł osoba ( prąd GRATIS)
Jest to sprawa sprzedawcy i kupującego usługę tego bym się nie czepiał
Reszta tzn sanitariaty, "cisza" nocna ścisk i serwis to jest to przed czym należy ostrzegać
Nie raz spotkałem się np w Hiszpanii z tym że w cenniku restauracji jest informacja że do cen trzeba doliczyć VAT i serwis, też normalną sprawą jest że z jednym lokalu zjemy "za dychę" z drugiego za podobne danie wyskoczymy bez "patyka" gorzej jak w którejś będzie to stare i śmierdzące ( i cena nie ma tu nic do rzeczy!)
Reasumując nie czepiał bym się cennika a właśnie serwisu. A już straszenie kk to zapewne trochę strzał w kolano jeżeli chodzi o klientelę z naszego forum
Ale znów
To on prowadzi ten biznes a ponieważ zapewne ten rok był dla niego tłusty uważa że z tego powodu nie schudnie
Ja dziękuję za ostrzeżenie :bukiet:
A właścicielowi campingu za zabranie głosu na naszym forum i ....rozwianie wątpliwości :lol:

BOGI - 2016-08-28, 08:47

Witam wszystkich.
Ot tak wpadłem na forum, ku ciekawości zakończonej ostatnio "przygody" z zepsuciem stacyjki w aucie. Jeszcze raz wszystkim pomocnym w temacie dziękuję. A i moje informacje uzyskane przy okazji może coś komuś się przydadzą.
Ale tutaj aż mną wstrząsnęło, kiedy przeczytałem ten wątek i Chłapowie (bo informacje o biwakowaniu w fajnych miejscach zawsze są cenne). Tak się złożyło, że byłem tam i bardzo mile wspominam pobyt. Stałem na campingu "Horyzont" i nazwałem to miejsce TELEWIZOR. Bo wieczorem oświetlone statki pływały na linii horyzontu w obie strony mijając się. Piękny widok, no i ta skarpa, a w dole wąska plaża. pewnie wrócę tam we wrześniu. Ale moje ożywienie dotyczy wypowiedzi właściciela campingu sąsiedniego Lazurowe, odnośnie skrytykowania przez jednego z gości cytuję: Powinien zdawać Pan sobie sprawę z konsekwencji prawnych tego rodzaju wpisów. (212 kk) Jednakże ten wątek pozostawimy bez komentarza i zajmiemy się nim w osobnej korespondencji z Panem", koniec cytatu. Co za chamstwo gościa, wskazujące na mafijne oglądanie świata, bo tylko paragrafami posługują się policjanci i przestępcy, gdyż są to ich narzędzia pracy. Gość straszy i grozi osobną korespondencją w sprawie ze swoim gościem, którego powinien hołubić, bo dzięki takim żyje dostatnio, gdyby tak nie było nie prowadziłby przecież tego interesu. Teraz widzę, że miałem przeczucie nie stawać na zatłoczonym polu Lazurowe, ale obok gdzie moim zdaniem było czyściej i milej. A co do tematu markizy i przechodzenia przez parcelę, to niech ten butny gostek, mieniący się właścicielem campingu Lazurowe pojedzie na camping w Unieściu (czy Łebie) i nauczy się czegoś w temacie obsługi turystycznej i za co można brać się kasę. Tam są parcele o różnych wielkościach, wygrodzone żywopłotem, z różną ceną. Ale pewnie nikomu nie przyszło by tam do główki aby pobierać dodatkową kasę za to, że na tym placu ktoś stawia obok przyczepy czy kampera namiot, stolik z krzesełkami, grill, czy rozwija markizę. Niemożliwym jest tam także łażenie po takim wygrodzonym żywopłotkiem terenie. Na innych dużych campingach, gdzie jest open space, bez wydzielania miejsc postojowych, ludziska mają rozwinięte markizy i często ogrodzony "swoje miejsce" parawanem. Jedyne ograniczenie, to nie przeszkadzać sąsiadowi. I dlatego jeżdżę w miejsca przyjemne a nie do takich butnych ćwoków jak właściciel Lazurowe. Tyle jest pięknych zakątków w Polsce i sympatycznych ludzi, że szerokim łukiem należy unikać takich buców, którzy mogą popsuć nam urlop swoim zachowaniem, lub brakiem panowania nad prowadzonym interesem (bo jak inaczej odebrać wyjaśnienie, że jest głośno po 22-giej, bo "to normalne", niech zajrzy koleś, jak taki obeznany z paragrafami KKK, ile grozi za zakłócanie ciszy nocnej...). Tyle w temacie, trochę się odreagowałem. Unikajmy miejsc nam nieprzychylnych i dlatego wymieniajmy nasze spostrzeżenia.
Życzę wszystkim spotykanie wyłącznie ludzi sympatycznych i nam przychylnych, bo nawet w brzydkim miejscu można mile przebywać, jeśli jest tam sympatyczna atmosfera, zaś atmosferę w domu robi gospodarz przecie...

Rav - 2016-08-28, 21:14

zbyszekwoj napisał/a:

Też chciałbym to wiedzieć. Np. na kempingu 180 w Stegnie stajesz i tak najczęściej na betonowych placykach w środku lasu. Czy markizę rozstawisz, czy nie, nie ma to żadnego znaczenia. I tak zajmujesz ten sam utwardzony plac. To nic innego jak dodatkowa forma wydrenowania kieszeni.

Janusszr - 2021-07-11, 15:25

Odgrzewam temat.
Żona zarezerwowała miejsce w Lazurowym i po przeczytaniu Waszych wpisów zapaliła się czerwona lampka. Wpisy są sprzed pięciu lat. Może coś zmieniło się na lepsze?

Rowerek - 2021-07-13, 14:44

Jedź zostań naszym wysłannikiem
Janusszr - 2021-07-13, 16:17

Rowerek napisał/a:

Dziękuję za zaufanie :szeroki_usmiech Jadę 18 na tydzień :spoko

MILUŚ - 2021-07-13, 21:27

Janusszr napisał/a:
Rowerek napisał/a:

Dziękuję za zaufanie :szeroki_usmiech Jadę 18 na tydzień :spoko

Wytrzymaj tam tydzień :diabelski_usmiech wszyscy w Ciebie wierzą :chytry

EwaMarek - 2021-07-21, 21:37

Ciasno i tyle. Najgorszy to przejazd między parcelami jak jakiś głąb zastawi drogę.

Każde pole ma swoje plusy i minusy. Jednym się podoba to innym co innego...

Teraz jest sezon to wszędzie tłok. !!!!

My jutro zwijamy się z Morskiego w Łebie. MASAKRA a jeszcze tydzień temu było znośnie.

Janusszr - 2021-07-22, 06:18

EwaMarek napisał/a:
Ciasno i tyle. Najgorszy to przejazd między parcelami jak jakiś głąb zastawi drogę.

Poza ciasnotą i ceną, reszta w miarę oki.
Woda i zrzut szarej przy każdej parceli. Sanitariaty czyste i wystarczająca ilość(rano).
Pierwszy raz jestem na tak zapchanym kempingu, ale o to nie można mieć pretensji do właściciela.
Kiepski pomysł mieli z wysypaniem alejek grysem. Szczególnie jak ktoś idzie nocą. Strasznie trzeszczy pod nogami.

EwaMarek - 2021-07-22, 20:11

Tobie kamyki na drodze przeszkadzają? W tym roku trafiłem grupę z kilkoma przyczepami co balowali do 1 w nocy co dziennie na każdej parceli po kolei. Niby ich ochrona uciszała ale co chwila były salwy śmiechu.

co to ścieków to nie pamiętam na którym zrobili rury fi 100 przy prawie każdej parceli ale co z tego jak one były za wysoko i tak nie można było wężem zlewać. No chyba że o to chodziło...