Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Lidzbark Welski

tewas - 2016-09-03, 11:45
Temat postu: Lidzbark Welski
Tydzień temu w drodze powrotnej z Litwy zatrzymaliśmy się w Lidzbarku na nocleg ,na terenie Parku Sportowo Reakcyjnego stworzono miejsca dla camperów przy ujściu rzeczki Wel do jez.Lidzbarskiego ,bardzo miłe i spokojne miejsce ,jezioro pięknie zagospodarowane ,wokół ścieżki rowerowe, możliwość wypożyczenia kajaków i rowerów na przystani lub w mieście.
Stanek - 2016-09-04, 08:08

Postój darmowy czy płatny? Jest możliwość nabrania wody i opróżnienia zbiorników?
tewas - 2016-09-04, 20:59

Teoretycznie jest bo to jest nowo uruchomione stanowisko ,zrzut kota i szarej jest na sto %,woda i prąd też są doprowadzone do skrzynki ,ale chyba trzeba być w dzień i poszukać kogoś z obsługi bo wyłączone ,my zajechaliśmy w nocy z piątku na sobotę .Staliśmy do soboty popołudnia i nikt się nie zjawił więc nie wiemy zbyt wiele ,miejsce jest cudne ale nowe i nikt nie wie,trzeba chyba dzwonić i dowiedzieć się coś więcej.
EwaMarek - 2016-09-04, 21:05

możesz zaznaczyć na mapie gogle?
tewas - 2016-09-04, 22:00
Temat postu: Lidzbark
nie wiem czy mi się uda bo nigdy tego nie robiłem ,to jest na terenie Parku sportowo rekreacyjnego przy odpływie rzeki WEL https://www.google.pl/map...,19.8101716,16z
sluger - 2016-09-05, 09:38

I pewnie nikt z władz samorządowych Lidzbarka nie pochwali się nigdzie na temat istnienia takiego miejsca w internecie (oprócz swojej strony i biuletynu publicznego).

Trzeba podjechać i oglądnąć, może być fajne miejsce.

Stanek - 2016-09-05, 09:41

sluger napisał/a:
I pewnie nikt z władz samorządowych Lidzbarka nie pochwali się nigdzie na temat istnienia takiego miejsca w internecie (oprócz swojej strony i biuletynu publicznego).

Po co się chwalić jeszcze zaczną kampery przyjeżdżać i marudzić :haha:

tewas - 2016-09-05, 10:19

Oczywiście że się nie pochwalili ,trafiłem tam dzięki znajomemu i jako pierwszy camper który tam zawitał ,są znaki drogowe w mieście ale mało czytelne i jakby ukryte
sluger - 2016-09-05, 11:04

To się powinno pod niegospodarność załapać - to tak jak by otworzyć oczyszczalnie ścieków i nie powiedzieć ludziom, że mogą podłączyć kanalizację :( Grudziądz, Janowice, Lidzbark - ile jeszcze takich kamperowych miejsc można wymienić, na które wydano nasze publiczne pieniądze a o których nikt poza lokales-ami nie wie albo są jak w przypadku Grudziądza spaprane :(
JaWa - 2016-09-06, 08:16

sluger napisał/a:
albo są jak w przypadku Grudziądza spaprane
,
Gdzie w Grudziądzu jest spaprane ?

sluger - 2016-09-06, 14:19

Teraz widzę ze jest poprawione, ale to o czy pisaliście na początku wątku nie napawa optymizmem

http://www.camperteam.pl/...zi%B1dz&start=0