| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Hand made - ręczna robota - Budowa `kampera` z Fiata Ducato osobowego
Numizmatyk - 2016-09-10, 12:35 Temat postu: Budowa `kampera` z Fiata Ducato osobowego Witam planuje budowę kampera na bazie Fiata Ducato osobowego zarejestrowanego na 9 osób. Moje pytanie brzmi jak się mają do tego przepisy? Przekonałem trochę internetu ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem. Planuję przerejestrowac na 5 osób ale będzie w nim jeździć 3 osoby. Pozostaje kwestia co na to przepisy. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Numizmatyk - 2016-09-10, 12:51
Fotka przykład auta
Numizmatyk - 2016-09-10, 13:08
Jeszcze jedna
zbychu - 2016-09-10, 13:18
Z tymi oknami ani lato ani zima
Numizmatyk - 2016-09-10, 14:25
A poza kwestią szyb które planowałem izolować jak ściany i przyciemnić by ukryć izolację, jak ma się kwestia wstawienia zabudowy. Takie fiat posiadają klimatyzację webasto.
CORONAVIRUS - 2016-09-10, 14:31
wsadzisz mebelki , zostawisz 5 miejsc , zarejestrujesz jako specjalny kempingowy ... nie ma problemów z takim modelem . Miejsc nie dokładasz tylko odejmujesz a ściany grodziowej nigdy nie było ... na dziś to modelowa bajka do przeróbki ...powodzenia .
Numizmatyk - 2016-09-10, 14:38
Wyczytałem że aby zarejestrować jako specjalny należy przedstawić zaświadczenie od firmy która dokonała zabudowy.
SlawekEwa - 2016-09-10, 19:20
| Numizmatyk napisał/a: | | zaświadczenie od firmy która dokonała zabudowy |
Ano trzeba
Numizmatyk - 2016-09-10, 20:11
To skąd taki entuzjazm j.w.??? )) koszty takie że lepiej kupić gotowego kampera. A bez zgłoszenia na co się narażam lub jak to obejść, ukryć lub jeździć i się tłumaczyć. Chodzi mi o konkretne przepisy które to regulują a nie gdybanie.
Numizmatyk - 2016-09-10, 20:23
Znalezione w sieci, obowiązująca od 1 kwietnia 2014 r.Samochodem osobowym jest pojazd samo- chodowy o dopuszczalnej masie całkowitej nie- przekraczającej 3,5 tony, konstrukcyjnie prze- znaczony do przewozu nie więcej niż 9 osób łącznie z kierowcą, z wyjątkiem:a)pojazdu samochodowego mającego jeden rząd siedzeń, który oddzielony jest od części przeznaczonej do przewozu ładunków ścianą lub trwałą przegrodą, klasyfikowa- nego na podstawie przepisów prawa o ruchu drogowym do podrodzaju:
Numizmatyk - 2016-09-10, 20:26
Czy wystarczyło by wstawić przegródę np. rolete metalową elektroniczą lub ręczną jak widziałem na jakimś projekcie wystarczyło by ???
CORONAVIRUS - 2016-09-10, 20:27
Numizmatyk... coś taki narwany ? Nowy jesteś ale to nie powód by się pstroszyć Możesz wierzyć lub nie ale my tu mamy w paluszku rejestracje wynalazków , więc ... masz dwa wyjścia .
pierwsze to wykazać się pracą w czytaniu forum , znajdziesz odpowiedzi ...
... albo czekać na nasz dobry humor by NOWEMU w prezencie dawać na tacy to do czegpo często dochodzimy w pocie czoła
może uzasadnij dlaczego mielibyśmy , właśnie Tobie , dawać prezenty ? może uzasadnienie będzie fajne bo my tu sami fajni ludzie podobno
ZEUS - 2016-09-10, 20:44
wężykiem, wężykiem...
Ahmed - 2016-09-10, 20:52
| ZEUS napisał/a: | :diabelski_usmiech
wężykiem, wężykiem... |
Jasiu
Numizmatyk - 2016-09-10, 21:15
Nie narwany tylko czytam forum To i inne od dobrego miesiąca i nigdzie konkretów jeden pisze że mu się udało u diagnosty załatwić, drugi że to nie do przejscia ogólnie masę słów wypowiedź teorii a konkretów brak. Myślałem że forum jest do pomocy a nie żeby czekać na dobry humor kogoś żeby NOWEMU doradzić.
CORONAVIRUS - 2016-09-10, 21:25
forum to społeczna" praca" ...tu humorki mają wielkie znaczenie
toscaner - 2016-09-10, 22:43
| Numizmatyk napisał/a: | | Nie narwany tylko czytam forum To i inne od dobrego miesiąca i nigdzie konkretów jeden pisze że mu się udało u diagnosty załatwić, drugi że to nie do przejscia ogólnie masę słów wypowiedź teorii a konkretów brak. |
Dobrze doczytałeś. Jednemu się udaje, innemu nie. Teraz pora przetestować Tarnów czy się uda. Skąd mamy wiedzieć?
|
|