Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Kamper bez lodówki czy oślepłem?

Socale - 2016-09-10, 13:21
Temat postu: Kamper bez lodówki czy oślepłem?
http://otomoto.pl/oferta/...n-ID6yw6KW.html
To jak chmielowe pyszności tam... na ciepło?

ZEUS - 2016-09-10, 14:04

może pod kuchenką gazową jest wstawiona jakaś lodówka do zabudowy z frontem meblowym... :-P
slawwoj - 2016-09-10, 14:06

Ale nie widać kratek na zewnątrz
ZEUS - 2016-09-10, 14:09

może kompresorowa?
Roberto - 2016-09-10, 15:04

Spotkałem się z tym, że jeśli zabudowa jest w wersji zimowej to często nie ma kratek od lodówki tylko wyciąg na dach.

O ile pamiętam to lodówka w tym modelu jest pod kuchenką i faktycznie ma front meblowy.

CORONAVIRUS - 2016-09-10, 16:18

dokładnie ...on ma lodówkę tam gdzie każdy inny ...zasilanie wentylacji z podwozia a wyciąg w dachu... nad lodówką na blacie widać zamaskowany kanał wentylacyjny . Kanał może być mniejszy niż rozmiary kratek jeśli powietrzu pomagają wiatraczki , wszystko śmiga i piwko zawsze chłodne :)
Socale - 2016-09-11, 11:55

Ale w ogłoszeniu nie wyszczególnił obecności lodówki, inne wyposażenie owszem.
Z drugiej strony... to nie widzę problemu by kamperową lodówkę wstawić, problem w tym czy ten egzemplarz mi odpowiada - lubię kampery z pięterkiem.
.
.
.
EDIT:
Mina!!!
Tym samym jeśli władza uzna, niech przeniesie ten temat do bardziej pasującego działu w celu ostrzeżenia.
Powód:

CORONAVIRUS - 2016-09-11, 16:47

zaraz mina ... e tam ... nie było tak strasznie jak szyba przednia nie dostała :)

oferta w PL to 90 % po przejściach :)

ale dwie fotki na tych samych kaflach robione czyli sprzedawca powinien się pochwalić przeszłością :)

frólik - 2016-09-11, 20:23

Jeśli rozmawiałeś ze sprzedawcą i on nie uświadomił Cię że kamper był naprawiany, to rzeczywiście mina... lecz jeśli nie rozmawiałeś to proponuję nie zakładać z góry że to mina.
Kiedy wreszcie dotrze do kupujących kampery w Polsce fakt, że jeśli auto jest tańsze od oferowanego w Niemczech to musiało mieć przygodę. Kwestia tylko na ile sprzedający jest uczciwy i czy naprawa była wykonana rzetelnie.

Socale - 2016-09-11, 21:08

Sęk cały w tym że są wyjątki cenowe w Niemczech.
Drugi sęk w tym, że cena omawianego jest normalna=jak bez przygodowego.

CORONAVIRUS - 2016-09-11, 21:21

Socale napisał/a:
Sęk cały w tym że są wyjątki cenowe w Niemczech.
Drugi sęk w tym, że cena omawianego jest normalna=jak bez przygodowego.

dlatego Niemcy nie kupują w Polsce bo nie są tacy naiwni jak nasi :)

nie sprawdzałem tej ceny ale w Niemczech za to samo w fajnym stanie może być różnica i 50 % w zależności od poczucia wartości właściciela fury i nikt nikomu nic nie powie ...

mz3545 - 2016-09-11, 21:42

Wyjatki cenowe mogą być i w Polsce społeczeństwo się bogaci i sa przypadki ze po prostu ktoś sprzedaje szybko i daje atrakcyjna cenę