|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - Dethleffs/Fiat ktoś posiada wiedzę o tym modelu.
Strzelec - 2016-10-05, 17:42 Temat postu: Dethleffs/Fiat ktoś posiada wiedzę o tym modelu. Witam. Znalazłem samochód o którym nie mam zielonego pojęcia, a jestem zainteresowany zakupem. Lubię wyzwania ale czegoś podobnego na drodze raczej nie spotyka się na co dzień. Ktoś może posiada głębszą wiedzę o tym modelu i podzieli się ze mną Oto on:
https://www.olx.pl/oferta...html#756c084f4f
http://moto.gratka.pl/tre...a-20925385.html
Wieluniak_1 - 2016-10-05, 18:46
mam takie auto, tylko dłuższą wersję.
co chcesz wiedzieć?
Strzelec - 2016-10-05, 21:23
Wieluniak_1 napisał/a: | mam takie auto, tylko dłuższą wersję.
co chcesz wiedzieć? |
Interesowało by mnie zawieszenie i zespół napędowy a mianowicie:
- na jakim podwoziu jest to autko zbudowane Fiata ?
- podłoga jest podwójna ?
- most i jego podzespoły; z jakich modeli pasują do niego części ?, to ważne na trasie.
- czy tam jest silnik i osprzęt z ducato ?
- szyba przednia, w razie wymiany jest dostępna ?
- moc 75 KM to nie za mało ?
Z góry dziękuje za wszelką pomoc
mrsulki - 2016-10-05, 21:25
Najfajniejszy ten schodek do nikąd po lewej stronie z przodu.
Strzelec - 2016-10-05, 21:27
mrsulki napisał/a: | Najfajniejszy ten schodek do nikąd po lewej stronie z przodu. |
tak się właśnie nad tym zastanawiałem, ale głupio mi było zapytać Brak drzwi ?
silny - 2016-10-05, 21:31
przepraszam że się wtryniam choć nie mam , ale swego czasu bardzo mi się podobały takie starszaki .
pod spodem , pod tym poszyciem jest normalne stareńkie ducato 1 , jak otworzysz maske to zobaczysz nawet część orginalnego przodu , napęd przedni, silniki i skrzynie org. ducato , szyba wynalazek bez zamienników.
powodzonka....
aha , jak w 11 roku byłem takie coś oglądać jako kupiec to dziwnie ciasno mi w nim było ale to mogło być tylko wrażenie
Wieluniak_1 - 2016-10-05, 21:36
ad 1
ja mam citroena , a mój rodziciel ma takie auto na fiacie
ad 2
sklejka /styropian/sklejka
ad 3
z częściami do citroena słabo, do fiata dużo lepiej
ad 4
no zależy co włożyli - jak pisałem ja mam cytryne a ojczulek ducato
ad 5
szyba jest dostępna , ja w tym roku płaciłem ok 5600-5800 zł , zamawiałem przez dethlefsa
ad 6
ja mam 95 km i 2.5 turbo, ale mam dłuższe auto
nie jechałem krótszą wersją więc nie wiem
W tych autach konstrukcja drewniana lubi gnić od spodu bo niezabezpieczony jest dolny profil, gnije również podłoga w narożnikach/tył lewa i prawa strona
jeśli dobrze widzę na zdjęciu to strona pasażera nad kołem - są jakieś dziwne plamki. W tych autach aluminium lubi skorodować- powstają właśnie takie dziurki. Jeśli się nie mylę /przerabiałem w swoim i ojczulka/ to on jest w z przodu zgnity.
A i w tym na zdjęciach była robiona tapicerka/ część jest oryginalna a część nie/
rjas - 2016-10-06, 22:01
A czy przypadkeim Włodek Bobowski nie jeździ takim integralem ?
SlawekEwa - 2016-10-06, 22:48
rjas napisał/a: | A czy przypadkeim Włodek Bobowski nie jeździ takim integralem |
Integralem, ale nie takim.
|
|