Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

W³ochy - Polska -> W³ochy - Wakacje 2017

Szalony - 2016-10-09, 17:03
Temat postu: Polska -> W³ochy - Wakacje 2017
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :)
Wiemy, ¿e dopiero co skoñczy³y siê wakacje ale My ju¿ doczekaæ siê kolejnych nie mo¿emy :lol:
St±d ju¿ teraz zaczynamy powoli planowaæ wakacje na przysz³y rok. Plan jest teoretycznie prosty, jedziemy gdzie jest ciep³o czyli do W³och 8-) 8-) 8-)
Termin realizacji to 2 po³owa sierpnia 2017roku, (12.08-03.09.17)
To jest nasza pierwsza tak daleka trasa w dodatku po za granice Polski :-P
Planujemy nocowaæ na parkingach przeznaczonych dla kamperów (CAMPERCONTACT) g³ównie za free :wyszczerzony:
My¶limy o trasie : Szczecin -> Monachium -> Werona -> Mediolan -> Genua -> Piza -> Rzym -> Palermo -> San Marino -> Wenecja -> Szczecin
Planowana trasa przejazdu
Wszystko drog± pokonane aczkolwiek istnieje jeszcze jedna opcja prom z Genua do Palermo i w tedy troszkê inna kolejno¶æ miejscowo¶ci bêdzie. Wszystko w trakcie opracowywania jest. Jedziemy spokojnie nigdzie nie spiesz±c siê - je¶li nas co¶ zaciekawi to przystanek i zwiedzanie :)
Czy mia³by ochotê kto¶ przy³±czyæ siê do nas w przysz³ym roku w tak± podró¿?? :roll:
W "kupie" zawsze ra¼niej i bezpieczniej bêdzie :roll: :roll: :roll: :-P

izola - 2016-10-09, 17:25

ciekawa "wycieczka! ;)
te¿ ju¿ planujê ale jak siebie znam, to decyzja o kierunku wyprawy padnie 3 dni przed jazd± :spoko

mischka - 2016-10-09, 19:48

My siê wybieramy na Sycyliê w maju, sierpieñ trochê za gor±cy. Niewykluczone ¿e odwiedzimy Lampedusê, ale to siê oka¿e w trakcie wypadu.
Stanek - 2016-10-11, 08:00
Temat postu: Re: Polska -> W³ochy - Wakacje 2017
Szalony napisa³/a:

My¶limy o trasie : Szczecin -> Monachium -> Werona -> Mediolan -> Genua -> Piza -> Rzym -> Palermo -> San Marino -> Wenecja -> Szczecin
Jedziemy spokojnie nigdzie nie spiesz±c siê - je¶li nas co¶ zaciekawi to przystanek i zwiedzanie :)

Hmmm ... taka trasa w trzy tygodnie nie ¶piesz±c siê to bêdzie wyzwanie ;)

Wczoraj wróci³em z trasy Warszawa - Wenecja - Ankona - Loreto - Monte Cassino - Rzym - Piza - Werona - Garda - Monachium - Drezno - Wroc³aw - Warszawa. Ponad dwa tygodnie i nie powiem ¿eby to by³o spokojne tempo. Ka¿dy nocleg w innym miejscu.

Tutaj relacja: http://www.camperteam.pl/...t=25618&start=0

attenka74 - 2017-04-15, 15:13

chyba czasowo mo¿ecie nie wyrobiæ chyba ze to ma byæ typowa objazdówka....
Szalony - 2017-04-15, 17:09

I szlak plan trafi³ - niestety ale z pracy nie dostanê wiêcej wolnego i rzeczywi¶cie w takim terminie to wysz³a by typow± objazdówka. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Niestety ale musimy zmieniæ kierunek jazdy na zupe³nie inny - Mo¿e Litwa ?? Bli¿ej, jest konkretna miejscowo¶æ (rodzinna) do której chcia³bym odwiedziæ, Wilno i kilka zamków a z powrotem standardowo do Warszawy z córk± na jej koncert. :roll: Wiêc bêdzie zmiana planu na wakacje ;)

Mateusz234 - 2017-04-16, 20:44

Rzuæ tak± robotê, co Ci wolnego nie daj±. Znajdziesz lepsz±!
zbyszekwoj - 2017-04-17, 10:06

Mateusz234 napisa³/a:
Rzuæ tak± robotê, co Ci wolnego nie daj±. Znajdziesz lepsz±!

Ja np. rzuci³em ca³kowicie po przepracowaniu 25 lat co do dnia (zaliczona emerytura).Robota to g³upota :diabelski_usmiech Najgorzej ,¿e po dobrej zmianie lokaty bankowe trac± na warto¶ci. :gwm

Szalony - 2017-04-17, 14:56

zbyszekwoj napisa³/a:
Ja np. rzuci³em ca³kowicie po przepracowaniu 25 lat co do dnia (zaliczona emerytura).

Widzisz do 25 brakuje mi je¶æ 9 wiêc chc±c nie chc±c to muszê jeszcze pracowaæ tam :evil:
A pó¼niej kto to wie jak losy siê potocz± i czy nie bêdziemy je¼dziæ na emce po ¶wiecie od wyp³aty do wyp³aty :-P

SlawekEwa - 2017-04-17, 21:27

Szalony napisa³/a:
i czy nie bêdziemy je¼dziæ na emce po ¶wiecie

A co Ci Krzysio winien :niewiem

eler1 - 2017-04-17, 22:46

Jak wy liczycie te 25lat :( ja juz mam 22lata ale do emerytury jeszcze 26 lat czy 24 bo juz nie wiem jakie sa zmiany zablowane po tych protestach na wiesjkiej
SlawekEwa - 2017-04-18, 07:18

Cytat:

Jak wy liczycie te 25lat

Spec s³u¿by :haha:

Endi - 2017-04-18, 07:54

zbyszekwoj napisa³/a:
Najgorzej ,¿e po dobrej zmianie lokaty bankowe trac± na warto¶ci. :gwm

Zainwestuj w apartamencik w Ko³obrzgu na przyk³ad. Zwrot do 7-8% rocznie.

ivul - 2017-04-18, 09:59

Planujemy podobn± wycieczkê, niestety nie mamy tyle wolnego i pewnie nie uda nam siê dojechaæ tak daleko. Ale bardzo fajny plan!
WojtekRTB - 2017-04-18, 15:54

zbyszekwoj napisa³/a:

Lokaty od dawna s± s³abo oprocentowane, wynika to z wysoko¶ci stóp procentowych które nie by³y przez radê polityki pieniê¿nej zmieniane od marca 2015 roku (czyli na pó³ roku przed wyborami). To tak na marginesie w ramach wyprowadzenia z b³êdu ;)

Bronek - 2017-04-18, 16:50

Mam nadziejê na sarkazm

zbyszekwoj napisa³/a:

Nic tak nie cieszy narodu i mojej mamy jak oprocentowanie lokat
Rado¶æ ca³± gêb± :mrgreen:
Wspomina jak 30% w roku jej uros³o
A ¿e usk³adane na samochód starczy³o na ko³o, to nie wa¿ne.

Dla Prawdziwych Polaków procenty s± wa¿ne..... Taka "¯ytnia" jest lepsza od wina. Itp

Kupka ma rosn±æ i ¿e to prawdziwa KUPA g... a, nieistotne.

A mnie gupiemu marzy siê by tak bym za forsê trzyman± w banku g.... dostawa³.

A stopy procentowe, tu ju¿ zale¿y czy kupujê na Alliexpress czy sprzedajê na Ebay :mrgreen: itp.

Endi ma racjê, ja np sprzedam drogo w Ko³obrzegu (da³em kiedy¶ ma³o :oops: ) , bo sam kupiæ wolê teraz w Gdañsku :mrgreen: by za kilka lat opierdzieliæ za nieprzyzwoite pieni±dze.

Fuj jakie, to niemoralne. W takim Banku i do tego Naszym Polskim nie daj... Niemieckim... winienem trzymaæ. £oj nie jestem godzien....

Ad rem :
DLACZEGO nie mo¿na mieæ emerytury "p³ynnej"

Pracujemy np 10 lat, potem emerytura z 40 lat, a nastêpnie robimy a¿ do ¶mierci? :bigok

Takie has³o wyborcze, lepsze od przywrócenia wiek6 emerytalnego!

tygrys123 - 2017-06-24, 23:46

Witam :)
My te¿ chcemy siê wybraæ w tym roku nad Gardê z dzieæmi ze Szczecina .
Szukamy wskazówek/podpowiedzi co do fajnych Campingów ( najlepiej z basenami)
Je¶li móg³by kto¶ co¶ podpowiedzieæ to bêdziemy wdziêczni
Pozdrawiamy

D@rek - 2017-09-18, 21:28

Planujê wyjazd na 3 tyg start 26 grudnia. W styczniu by³em na Elbie pu¶ciutko cieplutko. Wyprawa g³ównie pod k±tem nurkowania ale z przerywnikami. Mo¿e kto¶ co¶ :)
andi at - 2017-09-19, 12:20

https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.acsi.europa

Tu masz Gardê za darmo :spoko