|
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
W³ochy - Polska -> W³ochy - Wakacje 2017
Szalony - 2016-10-09, 17:03 Temat postu: Polska -> W³ochy - Wakacje 2017 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
Wiemy, ¿e dopiero co skoñczy³y siê wakacje ale My ju¿ doczekaæ siê kolejnych nie mo¿emy
St±d ju¿ teraz zaczynamy powoli planowaæ wakacje na przysz³y rok. Plan jest teoretycznie prosty, jedziemy gdzie jest ciep³o czyli do W³och
Termin realizacji to 2 po³owa sierpnia 2017roku, (12.08-03.09.17)
To jest nasza pierwsza tak daleka trasa w dodatku po za granice Polski
Planujemy nocowaæ na parkingach przeznaczonych dla kamperów (CAMPERCONTACT) g³ównie za free
My¶limy o trasie : Szczecin -> Monachium -> Werona -> Mediolan -> Genua -> Piza -> Rzym -> Palermo -> San Marino -> Wenecja -> Szczecin
Planowana trasa przejazdu
Wszystko drog± pokonane aczkolwiek istnieje jeszcze jedna opcja prom z Genua do Palermo i w tedy troszkê inna kolejno¶æ miejscowo¶ci bêdzie. Wszystko w trakcie opracowywania jest. Jedziemy spokojnie nigdzie nie spiesz±c siê - je¶li nas co¶ zaciekawi to przystanek i zwiedzanie
Czy mia³by ochotê kto¶ przy³±czyæ siê do nas w przysz³ym roku w tak± podró¿??
W "kupie" zawsze ra¼niej i bezpieczniej bêdzie
izola - 2016-10-09, 17:25
ciekawa "wycieczka!
te¿ ju¿ planujê ale jak siebie znam, to decyzja o kierunku wyprawy padnie 3 dni przed jazd±
mischka - 2016-10-09, 19:48
My siê wybieramy na Sycyliê w maju, sierpieñ trochê za gor±cy. Niewykluczone ¿e odwiedzimy Lampedusê, ale to siê oka¿e w trakcie wypadu.
Stanek - 2016-10-11, 08:00 Temat postu: Re: Polska -> W³ochy - Wakacje 2017
Szalony napisa³/a: |
My¶limy o trasie : Szczecin -> Monachium -> Werona -> Mediolan -> Genua -> Piza -> Rzym -> Palermo -> San Marino -> Wenecja -> Szczecin
Jedziemy spokojnie nigdzie nie spiesz±c siê - je¶li nas co¶ zaciekawi to przystanek i zwiedzanie
|
Hmmm ... taka trasa w trzy tygodnie nie ¶piesz±c siê to bêdzie wyzwanie
Wczoraj wróci³em z trasy Warszawa - Wenecja - Ankona - Loreto - Monte Cassino - Rzym - Piza - Werona - Garda - Monachium - Drezno - Wroc³aw - Warszawa. Ponad dwa tygodnie i nie powiem ¿eby to by³o spokojne tempo. Ka¿dy nocleg w innym miejscu.
Tutaj relacja: http://www.camperteam.pl/...t=25618&start=0
attenka74 - 2017-04-15, 15:13
chyba czasowo mo¿ecie nie wyrobiæ chyba ze to ma byæ typowa objazdówka....
Szalony - 2017-04-15, 17:09
I szlak plan trafi³ - niestety ale z pracy nie dostanê wiêcej wolnego i rzeczywi¶cie w takim terminie to wysz³a by typow± objazdówka.
Niestety ale musimy zmieniæ kierunek jazdy na zupe³nie inny - Mo¿e Litwa ?? Bli¿ej, jest konkretna miejscowo¶æ (rodzinna) do której chcia³bym odwiedziæ, Wilno i kilka zamków a z powrotem standardowo do Warszawy z córk± na jej koncert. Wiêc bêdzie zmiana planu na wakacje
Mateusz234 - 2017-04-16, 20:44
Rzuæ tak± robotê, co Ci wolnego nie daj±. Znajdziesz lepsz±!
zbyszekwoj - 2017-04-17, 10:06
Mateusz234 napisa³/a: | Rzuæ tak± robotê, co Ci wolnego nie daj±. Znajdziesz lepsz±! |
Ja np. rzuci³em ca³kowicie po przepracowaniu 25 lat co do dnia (zaliczona emerytura).Robota to g³upota Najgorzej ,¿e po dobrej zmianie lokaty bankowe trac± na warto¶ci.
Szalony - 2017-04-17, 14:56
zbyszekwoj napisa³/a: | Ja np. rzuci³em ca³kowicie po przepracowaniu 25 lat co do dnia (zaliczona emerytura). |
Widzisz do 25 brakuje mi je¶æ 9 wiêc chc±c nie chc±c to muszê jeszcze pracowaæ tam
A pó¼niej kto to wie jak losy siê potocz± i czy nie bêdziemy je¼dziæ na emce po ¶wiecie od wyp³aty do wyp³aty
SlawekEwa - 2017-04-17, 21:27
Szalony napisa³/a: | i czy nie bêdziemy je¼dziæ na emce po ¶wiecie |
A co Ci Krzysio winien
eler1 - 2017-04-17, 22:46
Jak wy liczycie te 25lat ja juz mam 22lata ale do emerytury jeszcze 26 lat czy 24 bo juz nie wiem jakie sa zmiany zablowane po tych protestach na wiesjkiej
SlawekEwa - 2017-04-18, 07:18
Cytat: |
Jak wy liczycie te 25lat |
Spec s³u¿by
Endi - 2017-04-18, 07:54
zbyszekwoj napisa³/a: | Najgorzej ,¿e po dobrej zmianie lokaty bankowe trac± na warto¶ci. |
Zainwestuj w apartamencik w Ko³obrzgu na przyk³ad. Zwrot do 7-8% rocznie.
ivul - 2017-04-18, 09:59
Planujemy podobn± wycieczkê, niestety nie mamy tyle wolnego i pewnie nie uda nam siê dojechaæ tak daleko. Ale bardzo fajny plan!
WojtekRTB - 2017-04-18, 15:54
zbyszekwoj napisa³/a: | Najgorzej ,¿e po dobrej zmianie lokaty bankowe trac± na warto¶ci. |
Lokaty od dawna s± s³abo oprocentowane, wynika to z wysoko¶ci stóp procentowych które nie by³y przez radê polityki pieniê¿nej zmieniane od marca 2015 roku (czyli na pó³ roku przed wyborami). To tak na marginesie w ramach wyprowadzenia z b³êdu
Bronek - 2017-04-18, 16:50
Mam nadziejê na sarkazm
Nic tak nie cieszy narodu i mojej mamy jak oprocentowanie lokat
Rado¶æ ca³± gêb±
Wspomina jak 30% w roku jej uros³o
A ¿e usk³adane na samochód starczy³o na ko³o, to nie wa¿ne.
Dla Prawdziwych Polaków procenty s± wa¿ne..... Taka "¯ytnia" jest lepsza od wina. Itp
Kupka ma rosn±æ i ¿e to prawdziwa KUPA g... a, nieistotne.
A mnie gupiemu marzy siê by tak bym za forsê trzyman± w banku g.... dostawa³.
A stopy procentowe, tu ju¿ zale¿y czy kupujê na Alliexpress czy sprzedajê na Ebay itp.
Endi ma racjê, ja np sprzedam drogo w Ko³obrzegu (da³em kiedy¶ ma³o ) , bo sam kupiæ wolê teraz w Gdañsku by za kilka lat opierdzieliæ za nieprzyzwoite pieni±dze.
Fuj jakie, to niemoralne. W takim Banku i do tego Naszym Polskim nie daj... Niemieckim... winienem trzymaæ. £oj nie jestem godzien....
Ad rem :
DLACZEGO nie mo¿na mieæ emerytury "p³ynnej"
Pracujemy np 10 lat, potem emerytura z 40 lat, a nastêpnie robimy a¿ do ¶mierci?
Takie has³o wyborcze, lepsze od przywrócenia wiek6 emerytalnego!
tygrys123 - 2017-06-24, 23:46
Witam
My te¿ chcemy siê wybraæ w tym roku nad Gardê z dzieæmi ze Szczecina .
Szukamy wskazówek/podpowiedzi co do fajnych Campingów ( najlepiej z basenami)
Je¶li móg³by kto¶ co¶ podpowiedzieæ to bêdziemy wdziêczni
Pozdrawiamy
D@rek - 2017-09-18, 21:28
Planujê wyjazd na 3 tyg start 26 grudnia. W styczniu by³em na Elbie pu¶ciutko cieplutko. Wyprawa g³ównie pod k±tem nurkowania ale z przerywnikami. Mo¿e kto¶ co¶
andi at - 2017-09-19, 12:20
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.acsi.europa
Tu masz Gardê za darmo
|
|