Włochy - Wspomnienia sprzed ćwierć wieku. Stare fotografie.
Tadeusz - 2016-11-06, 03:51 Temat postu: Wspomnienia sprzed ćwierć wieku. Stare fotografie.To był rok 1989 gdy z Halszką i młodszą córką, Joasią, podróżowaliśmy po Italii.
Pozostało nam z tamtych czasów troszkę zdjęć.
Niektóre z nich zeskanowałem aby zmontować je w pokaz z podkładem muzycznym.
Wybrałem hymn Włoch jako, że ładnie współgra z odbarwionymii zlekka fotografiami sprzed wielu lat.
Tak mnie naszło w tę sobotnią noc na wspomnienia o czasach gdy byliśmy młodzi i całkiem do rzeczy.
jerry Gdansk - 2016-11-06, 08:50 Tadeusz całkiem do rzeczy to jesteście z Halszka nadal.Twoje fotografie przypomniały mi zwiedzanie Włoch całkiem niedawno tylko 8 lat temu.
Pozdrawiam serdecznie. izola - 2016-11-06, 09:07 jak ten czas szybko się przewija
Oglądanie starych fotek nastraja do reflekcji i chroni przed zapomnieniem. Super to zmontowałeś Tadziu @ndrzej - 2016-11-06, 09:36 Piękne wspomnienia...
Życzę Wam wielu jeszcze podobnych podróży, które moglibyście powspominać wspólnie za kolejne 25 lat! toscaner - 2016-11-06, 09:41 Fajnie tak przeglądać stare fotki. Ja niestety straciłem większość ale kilka z połowy lat 90-tych z Włoch się ostało. Też zeskanowałem coby tych paru już nie stracić. Świstak - 2016-11-06, 09:53 Ciekawe że budynki nie zmieniły się prawie wcale.... Ale tak na poważnie - różnice są ogromne: stroje, ilość ludzi, nawet gatunki kwiatów. Ale prawdziwa różnica to motoryzacja.... Nie wiem tylko czy na lepsze...
Tadziu, piękny pomysł, piękne zdjęcia. Ale najpiękniejsza Halinka!
P.S. Wreszcie miałem okazję zobaczyć Waszą córkę zbyszekwoj - 2016-11-06, 10:25 To jest dowód , że my kamperowcy pasję podróżowania mamy od lat. A zabytki wciąż takie same... Tadeusz - 2016-11-06, 14:07 Kochani, dziękuję za sympatyczny odzew.
Zachowało się u nas dużo zdjęć z dawnych podróży. Slajdów znacznie więcej. Kiedy już całkiem Bozia nie pozwoli mi łazić po tym padole, zabiorę się za ich skanowanie aby młodym pokazać tamten świat, troszkę inny chociaż niby ten sam.
Jeszcze troszkę. Agostini - 2016-11-06, 14:33 Fajne klimatyczne fotki sprzed lat. I „Bracia Włosi, Italia się budzi...” pasuje jak ulał.
Chciałbym tylko jeszcze poogladać Wasze buźki z tamtych lat. Endi - 2016-11-06, 15:18 Temat postu: Re: Wspomnienia sprzed ćwierć wieku. Stare fotografie.
Tadeusz napisał/a:
To był rok 1989 ...
O tak ’89 rok. Ciągnąłem wtedy do Italii „niewiadówkę”. Gdzieś tam minęliśmy się Tadeusz. Była Wenecja, była i Florencja i piękne, gorące lato.
Nie mam niestety fotek, aparat odkupił miejscowy policjant…razem z kliszą
Miło powspominać, dzięki Tadeusz ebobowska - 2016-11-06, 20:11 Piękne wspomnienia z miejsc też przez nas odwiedzanych. A i Asyż jeszcze ten "oryginalnie stary" sprzed trzęsienia ziemi (po odbudowie też piękny) Jary70 - 2016-11-14, 20:39 Super pomysł, pozdrawiam