Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

FIAT - Jak to się otwiera?

Socale - 2016-11-06, 17:46
Temat postu: Jak to się otwiera?
U siebie o mało nie powyrywałem/połamałem tą klapkę a tu na foto pięknie otwarta i ja też tak chcę.
Bronek - 2016-11-06, 17:57

Urwałem rączkę:mrgreen: Ale to nie rączka a klips, więc padł

Ale mam to teraz pod półką dorobioną to olałem

Nigdy nie udało mi się tego podnieść, przed zamontowaniem w/w półki.

Jak raz zdecydowałem się..... to poszło... w diabły. Za gupi jestem, ale też silny. I to mi pozwoliło nie mieć kompleksów

SlawekEwa - 2016-11-06, 18:16

Pociągnij za klapkę od strony szyby :bigok
papamila - 2016-11-06, 19:06

Bronek napisał/a:
Nigdy nie udało mi się tego podnieść

Darek
nie przejmuj się, nie jesteś jedyny
w jednym kamperze miałem otwieraną, w drugim identycznym tyle że dwa lata mlodszym juz nie
...........niektóre się nie otwieraly :oops:

Socale - 2016-11-06, 20:30

papamila napisał/a:
...

O qrde... a tak myślałem se, żeby ekran podnoszony zrobić se. Bayer by był...
Wiecej rzeźby będzie jak się uprę bo wiecie co, radyjko chciałbym kupić na wysoki połysk, u nas w ogłoszeniach "voice" oferuje i bayersko to wygląda.

Bronek - 2016-11-06, 20:39

papamila napisał/a:
Bronek napisał/a:
Nigdy nie udało mi się tego podnieść

Darek
nie przejmuj się, nie jesteś jedyny
w jednym kamperze miałem otwieraną, w drugim identycznym tyle że dwa lata mlodszym juz nie

I to lubię. Urwałem ten dynks od trzymania faktur.
Mądre auto wiedziało, że mi to zbędne.

Muszę sprawdzić dla ciekawości, czy jest to końcowe od strony szyby wygięcie?

ps Byliśmy na spacerku w Dźwirzynie, wypuściłem wodę i wytrząsłem kamperka.
Jutro wycieranie zbiornika.
Sreberko domowej roboty Ok
Teraz już na pusto jazdy z baniaczkiem

Radyjko widziałem, ale mi szkoxa półeczki. Mam zwykłe DIN jeden

joko - 2016-11-06, 21:25

To nie pociagać do góry trzeba tylko nacisnąć od strony szyby, to samo odskoczy ...... taki patent jak w przyciskach typu ISOSTAT :szeroki_usmiech
Socale - 2016-11-06, 21:36

Próbowałem na różne sposoby, durny nie jestem. Chyba.
Syn był ze mną i też nie wyczaił, wysłałem go po śrubokręt a przyniósł siekierę.
Nawet jak winda w słynnym filmie ale nie reaguje na "qrwa mać".
Stąd temat i info 3 posty wyżej rozwiało nerwa.

Bronek - 2016-11-06, 21:38

joko napisał/a:
To nie pociagać do góry trzeba tylko nacisnąć od strony szyby, to samo odskoczy ...... taki patent jak w przyciskach typu ISOSTAT :szeroki_usmiech

Pisz , po ludzku :mrgreen:
HGW czy Chgw ISostat. ?

joko, czy wiesz co to kulociąg? :mrgreen: Kochet lub Pean?

SlawekEwa - 2016-11-06, 21:44

joko napisał/a:
To nie pociagać do góry trzeba tylko nacisnąć od strony szyby, to samo odskoczy

Nie wiem w którym roczniku naciskałeś, ale na początku 2011r. napewno pociągnąć trzeba :-P

Socale - 2016-11-06, 21:44

Isostat to taki np przycisk w telewizorze z lat '80
On/Off Naciskasz, zahacza się , tv działa, naciskasz, odhacza się, tv wyłącza się.
Nie mylić z pilotami.
.
.
.

KTO MI SPRZED NOSA RADIO BUCHNĄŁ HĘ? :evil:
A takie było ładne, hamerykańskie...
:(
:spoko
Kupię inne.

joko - 2016-11-06, 21:48

Bronek napisał/a:
joko napisał/a:

Pisz , po ludzku :mrgreen:
HGW czy Chgw ISostat. ?

joko, czy wiesz co to kulociąg? :mrgreen: Kochet lub Pean?

No jak nie wiem .... używam zawsze jak se na szyjkę macicy chcę popatrzeć :-P

Bronek - 2016-11-06, 22:04

:mrgreen: Na nic trudniejszego nie było mnie stać. Zapomniałem.
"Daj mi ten dynks, co tam w rogu leży "

Chyba u mnie jest tak jak Jarek Papamila pisze.
Teraz i tak jest toto pod wieśniaczą moją półką. :spoko

joko - 2016-11-06, 22:23

:ok :spoko
joko - 2016-11-07, 00:53

SlawekEwa napisał/a:
joko napisał/a:
To nie pociagać do góry trzeba tylko nacisnąć od strony szyby, to samo odskoczy

Nie wiem w którym roczniku naciskałeś, ale na początku 2011r. napewno pociągnąć trzeba :-P

Zasadniczo jak guziczek naciskać to zawsze wolę w tych młodszych rocznikach :ok
W tych starszych to może faktycznie lepiej pociągnąć :bigok

slawomir89 - 2016-11-07, 01:16

W moim Ducato się nie otwiera , bo jak powiedzieli mi w serwisie w modelach z poduszką powietrzną dla pasażera jest zablokowana.
Klaus - 2016-11-07, 04:38

Miałem ten sam dylemat, który po kilku zabiegach skończył sie urwaniem klipsa. Zakupiłem drogą kupna bezpośredniego klapkę z demobilu i teraz otwiera sie i zamyka bez zastrzeżeń.
Moja fabryczna nie mogła się otwierać, ponieważ nie miała żadnego mechanizmu do otwierania, po prostu zwyczajny płaski plastik z klipsem.
Wersja z poduchą dla pasażera.

Bronek - 2016-11-07, 06:38

No właśnie, wersje mordercze dla pasażera, jako rekompensatę dają kratkę otwieraną.

Ja mam wersję humanitarną.
:mrgreen:

Socale - 2016-11-07, 11:35

No i wszystko jasne.
Teraz dostrzegłem różnicę, tam gdzie nie ma poduszki tam jest miejsce na pierdółki - półka.
Mój z poduchą i wszystko jasne, tylko... Po co ta poducha jak w chwili jej zadziałania można lodówką oberwać? :shock:

tom-cio - 2016-11-07, 14:11

Bo poducha ma zatrzymac facjate razem z lodowka.W koncu lodowka wali od tylu w łeb a calosc uderzenia przejmuje poducha :haha: sorki musialem
Jaga - 2016-11-08, 13:31

Potrzebny jest mi schemat elektryczny płyty zamocowanej w trumie o symbolu Trumatic c3400 (fiat z 1996 roku). Będę zobowiązana i dziękuję, Jaga
Socale - 2016-11-08, 19:36

Hm... u mnie pod klapką na pewno nie ma .
Żarcik taki :)
Zapytaj oficjalnie, załóż temat bo tu w moim na temat klapki Twój problem jest niezauważalny/przeoczony.

Jaga - 2016-11-08, 22:16

Socale, wierzę Ci jak mówisz, że pod tą 'klapką' nie masz ale być może pod inną? kto wie,
Jeżeli nie schemat to płytę na pewno masz.
Dzięki za radę, tak zrobiłam. Jeździmy bez ogrzewania.

nikita55 - 2016-11-10, 21:31

Nieprawdą jest,że klapka ..się nie otwiera.. jak jest airbag pasażera.Wcześniejsze modele miały tylko klips.Później wyglądały tak samo jak stare ale można było je podnosić (jak na zdjęciu),a od jakiegoś czasu są nowe podnoszone ..z uchwytem regulowanym..który może ..trzymać np. navi lub tablet,lub telefon...... :szeroki_usmiech
Socale - 2016-11-10, 22:38

Zapodaj jakiś pogląd bo zacząłem się ślinić.
:gwm

nikita55 - 2016-11-10, 23:44

Jak nie zapomnę to jutro zrobię fotkę.... :ok
Socale - 2016-11-11, 00:12

Ok fajno.
Model '14 z połyskiem i bez pokręteł jakby co.

maga - 2016-11-11, 23:50

SlawekEwa napisał/a:
Pociągnij za klapkę od strony szyby :bigok

W moim tak jest jak pisze Sławek - 2003 rok. :ok

eler1 - 2016-11-12, 10:59

Nie wiem jak to w fiacie robią bo tak jak maga w 2002-2003 roku się otwierało i u mnie 2010 też a w roczniku 2011 u kolegi już nie i o co chodzi ? :spoko ale u mnie nie ma poduszki pasażera a w tym z 2011 już była może dlatego
Socale - 2016-11-12, 13:52

eler1 napisał/a:

...ale u mnie nie ma poduszki pasażera a w tym z 2011 już była może dlatego

No przecież: http://www.camperteam.pl/...p=610241#610241

eler1 - 2016-11-12, 14:55

Sorry nie doczytałem :shock: ale jak choroba męczy to się pewnych rzeczy nie widzi :spoko
nikita55 - 2016-11-12, 15:14

A wygląda to tak...... :ok
Socale - 2016-11-12, 22:12

Jak wyrwiesz to od siebie dla mnie, to ile byś złotówek/euronków chciał?
Ja tego nie mam :( a chciałbym mieć.
Tylko nie pisz że dziura zostanie, w zamian wyślę zaślepkę ;)
Żarcik taki ale ci zazdraszczam że masz.
U mnie jest na równo/gładko. U ciebie lekko wystaje, to chyba konstrukcja wymusiła.
Reszta identyczna, radio inne mam, tysz Pioneer ale go wywalę na coś pasującego=oryginalne fabryczne w połysku.
Dzięki za fotofatygę, na zdrowie <piwo>

nikita55 - 2016-11-12, 23:23

SOCALE dzięki za piwko......
NIE NIE to nie moje tylko klienta!!! Faktycznie jest trochę wypukłe bo w środku jest mechanizm.TEŻ MI SIĘ PODOBA PATENT.Pewnie jest to część zamienna i nie jest zbyt droga,więc pewnie idzie to zamówić....
Te radio ze zdjęcia to badziew ,u mnie takiego nie będzie.....

rigg - 2016-11-14, 21:28

nikita55 napisał/a:
A wygląda to tak...... :ok

Poduszka pasażera jest w tym aucie?

nikita55 - 2016-11-14, 23:00

Tak jest oczywiście,bo to jest roczny,a wszystkie nowe (jako kamper zabudowa)fabrycznie mają i 2 fotele kapitańskie obrotowe.Bez poduszki dla pasażera to chyba tylko ..blaszaki..były a wszystkie jako campingowy to już z poduszką.(chodzi o nowsze modele oczywiście...).
Bronek - 2016-11-15, 07:20

Niekoniecznie, są Hymery i Laiki itp z półeczką. Kupione jako nówki. Dla naszych co każdy grosz liczą

Albo dla singli z odzysku

lub też to, tzw wersja holenderska, z opcją eutanazji pasażera, w pakiecie dilerskim :lol:

nikita55 - 2016-11-15, 07:45

A to przepraszam.... :idea: nie spotkałem się i myślałem,że już takich nie ma i wszystkie (są w pełni bezpieczne...) :shock:
koko - 2016-11-15, 16:49

412pln
koko - 2016-11-18, 18:25

Mam podnoszoną bez podpórek z klipsem nową Chętny na PW
Rawic - 2016-11-19, 11:02

koko napisał/a:
412pln
a ja mam gratis, miałem tylko trochę zabawy. Skrytka była nie otwierana, bo poduszka no i strach o szczękę, ale nie nazywałbym się Rawicki, gdybym czegoś nie przerobił. Brakowało mi miejsca na płyty, więc wymyśliłem szufladę, otwieraną do góry, w czasie jazdy przeważnie jest zamknięta, ale gdyby przy otwartej skrytce nastąpił wystrzał poduszki, to by po prostu ją zamknął. Skrytkę tę zrobiłem już dawno ale nie pochwaliłem się bo wydawało się, że nie ma czym, no i taki jeden członek forum, z mojego województwa, opieprzył mnie kiedyś na zlocie, że za dużo się chwalę, ale teraz jak ruszył ten temat, to czemu nie.
No i Konrad się wreszcie odezwał, a tak lubię z Nim polemizować.

krzlac - 2016-11-19, 11:55

A co to za stacja multimedialna i jak się sprawuje, bo moja Naviheaven juz padła i czeka mnie wymiana. Szuflada super. Pomysł kupuję- zrobię schowek otwierany odwrotnie jak oryginał.
Klips na "faktury" mi nie potrzebny.

Rawic - 2016-11-19, 12:42

Cytat:
A co to za stacja multimedialna i jak się sprawuje,
http://allegro.pl/najnows...5148459941.html nie jest to sprzęt wysokomarkowy, ale działa już pół roku bez zastrzeżeń, posiada wszystko co jest mi potrzebne w kamperze, chyba najnowocześniejsze rozwiązanie, jakie spotkałem w umiarkowanej cenie. DVBT na małej antence przy szybowej działa nawet w garażu, wzmacniacz 60W*4, może rozwalić kampera. Czy to nie znamienne, że pierwszy o te nowości zapytał mieszkaniec Poznania, Poznań od dawna miał okna szeroko otwarte na świat. :ok
nikita55 - 2016-11-19, 12:59

Fajnie wykonany schowek....gratuluję.
Wydaje mi się , że ewentualny ..wystrzał..poduszki pasażera nie ma nic do tego czy wersja tego ..mocowania..jest taka czy taka bo....
1.Nikt by tego nie dopóścił do ruchu jak zagrożenie by było....
2.Mocowanie jest jakby ..u góry..a poducha wybucha ..z boku..przed fotelem chyba?

krzlac - 2016-11-19, 14:19

Rawic napisał/a:
Czy to nie znamienne, że pierwszy o te nowości zapytał mieszkaniec Poznania, Poznań od dawna miał okna szeroko otwarte na świat. :ok

Okna mam "szerko otwarte", ale cenię opinie użytkowników bo ci co sprzedają zawsze mówią że super. Czy AutoMapa pracuje na Windows'ie czy Android'zie? Czy nawigacja działa płynnie bo na moim Naviheaven po każdym "rozkazie" z ekranu dotykowego było kilkanaście lub kilkadziesiąt sekund "mielenia". Teraz zanikła funkcja dotykowa ekranu i d...a.

Rawic - 2016-11-20, 10:51

krzlac napisał/a:
Czy AutoMapa pracuje na Windows'ie czy Android'zie? Czy nawigacja działa płynnie
ani na jednym ani na drugim, to nie jest komputer ani telefon, nawigacja działa płynnie, choć wolę Garmina, ta jest tylko jako dodatkowa, ustawiam powiększenie terenu przez który podróżuje. :spoko
krzlac - 2016-11-20, 15:23

Rawic napisał/a:
ani na jednym ani na drugim, to nie jest komputer

W tak zwanym międzyczasie trochę "pogooglowałem" po sieci i wyobraź sobie,
że w Twoim radyjku jest Windows. System operacyjny musi być i procesor (komputer) również.

Rawic - 2016-11-20, 16:53

krzlac napisał/a:
wyobraź sobie,
że w Twoim radyjku jest Windows
to chyba dobrze że jest, no ja tak głęboko nie zaglądałem, myślałem, że jest jakiś prosty procesor ale nie godzien nazwy komputer :ok Zastanawiam się, czy zostawić go na zimę w kamperze, czy nie, choć póki jest na gwarancji to trzeba go dokładnie testować. :spoko
Rawic - 2016-11-21, 07:16

krzlac napisał/a:

Klips na "faktury" mi nie potrzebny.
odwrócony przydaje się