Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Węgry - Dokąd na Węgry o tej porze?

Edward - 2016-11-15, 20:16
Temat postu: Dokąd na Węgry o tej porze?
W związku że nie mogliśmy być na święcie Marcina w Bogaciu okropnie kręci mnie żeby jeszcze przed zimą wygrzać kości. Pogoda ma być trochę lepsza więc może Sarvar albo Buk? Planujemy wyjazd w czwartek na tydzień. Może ktoś z CT też planuje jeszcze wyjazd?
kimtop - 2016-11-15, 20:56

Edziu,w Bogacs kemping jest już całoroczny.Czynne są również wszystkie baseny.
Czynny jest też Berek

gardamm - 2016-11-15, 21:03
Temat postu: Re: Dokąd na Węgry o tej porze?
Edward napisał/a:
W związku że nie mogliśmy być na święcie Marcina w Bogaciu okropnie kręci mnie żeby jeszcze przed zimą wygrzać kości. Pogoda ma być trochę lepsza więc może Sarvar albo Buk? Planujemy wyjazd w czwartek na tydzień. Może ktoś z CT też planuje jeszcze wyjazd?

SŁOWACJA
Opony zimowe - obowiązek używania opon zimowych w okresie od 15 listopada do 15 marca. :gwm

Edward - 2016-11-15, 21:17

Dzięki Marku , ale sprawdzam na ich stronie a tam wyraźnie piszą że kemping czynny do 15 - 10 . Może jeszcze nie zmienili swojej strony? Ale to by była bardzo ważna wiadomość. Co do opon Zimowych to przecież wiadomo, mieszkam w strefie przygranicznej z knedlami. Dzięki za podpowiedzi.
seba1 - 2016-11-15, 22:19

kimtop napisał/a:
Czynne są również wszystkie baseny.

Marku nie wszystkie, No chyba że miałeś na myśli wszystkie 5 :haha:

Fordek - 2016-11-15, 22:28

Witaj Edwardzie .Teraz nic z tego bo trzeba chodzić do szkoły ale w ferie - druga połowa lutego :?: pewnie się wybierzemy . Pozdrawiamy :spoko
Edward - 2016-11-15, 22:43

Witaj Leszku, ja byłem pewny że Ty jesteś na zasłużonej emeryturze a tu masz.Leszek w lutym jak będą ferie na dolnym sląsku to w drugim tygodniu jedziemy na narty do Livingo Włochy ale po powrocie jak znam życie to będę szukał ciepłej wody na Wegrzech.
Fordek - 2016-11-15, 23:01

Ja odpoczywam lecz Beata musi się jeszcze uczyć 14 miesięcy - jeżeli dojdzie do dobrej zmiany w emeryturach ?
janus - 2016-11-16, 11:31

Edward napisał/a:
Dzięki Marku , ale sprawdzam na ich stronie a tam wyraźnie piszą że kemping czynny do 15 - 10 . Może jeszcze nie zmienili swojej strony? Ale to by była bardzo ważna wiadomość. Co do opon Zimowych to przecież wiadomo, mieszkam w strefie przygranicznej z knedlami. Dzięki za podpowiedzi.

Strona nieaktualna, a kemping jest już całoroczny. Ogrzewane i otwarte budynki sanitarne i kuchnie, a takze baseny (łącznie z "Motylem").
Nie zmienia to jednak faktu, że kryty tylko jeden malutki :-/

P.S. Wróciliśmy wczoraj :spoko

ZEUS - 2016-11-16, 12:03

gardamm napisał/a:
SŁOWACJA
Opony zimowe - obowiązek używania opon zimowych w okresie od 15 listopada do 15 marca.

przy obecnych prognozach pogody (temp. ok. 10 st. C) chyba brak "zimówek" nie powinien stanowić problemu.. (oczywiście przy zachowaniu zdrowego rozsądku - niezależnie zresztą od okoliczności)...

zbyszekwoj - 2016-11-16, 12:18

ZEUS napisał/a:
gardamm napisał/a:
SŁOWACJA
Opony zimowe - obowiązek używania opon zimowych w okresie od 15 listopada do 15 marca.

przy obecnych prognozach pogody (temp. ok. 10 st. C) chyba brak "zimówek" nie powinien stanowić problemu.. (oczywiście przy zachowaniu zdrowego rozsądku - niezależnie zresztą od okoliczności)...

Najwyżej "pokute" zapłacisz. :roll:

MILUŚ - 2016-11-16, 12:20

Przepis dot. opon zimowych obowiązuje od jakiegoś czasu , a my od lat pięciu jeździmy kamperem na sylwestra do Hajduszoboszlo na letnich oponach . Nigdy nie było śniegu na Słowacji to i nie mieli podstaw by się czepiać :mrgreen:
ZEUS - 2016-11-16, 12:37

zbyszekwoj napisał/a:
Najwyżej "pokute" zapłacisz.

pokuta - pokutą... ale jak to się ma do: *
Kod:
Opony zimowe są wymagane, jeżeli na jezdni znajduje się zwarta warstwa śniegu, lód lub gołoledź. Samochody osobowe i dostawcze do 3,5 tony muszą posiadać takie same opony na wszystkich osiach. Muszą mieć one bieżnik o głębokości nie mniejszej niż 3 milimetry.

ad. * - źródło:
http://www.msz.gov.pl/pl/...575A33F.cmsap1p

mudmania4x4 - 2016-11-16, 12:44
Temat postu: Re: Dokąd na Węgry o tej porze?
Edward napisał/a:
nie mam wiedzy co do kempingów w okolicy ale warto zobaczyć/skorzystać https://youtu.be/6mDxKcfSxRw
ZEUS - 2016-11-16, 12:56

kempingu w Egerszalok nie ma, jest jedynie duży parking :(
zbyszekwoj - 2016-11-16, 13:44

Cytat:
Chausson Flash 02

A co to Zeus bez pochwalenia się? :confused

ZEUS - 2016-11-16, 13:53

zbyszekwoj napisał/a:
bez pochwalenia się?

wrodzona skromność? :oops: :-P
no, trochę się pochwaliłem, byłem tym urządzeniem w Nadarzynie na targach a ponadto zakup odbył się przy znaczącym udziale Sławka (kol. slawwoj) któremu raz jeszcze pięknie dziękuję :roza:

elaola - 2016-11-16, 14:55

ZEUS napisał/a:
kempingu w Egerszalok nie ma, jest jedynie duży parking :(

Jest kemping Egrszalok, tylko nie wiem czy całoroczny. Byliśmy w tym roku, ma nawet własne baseny termalne.

ZEUS - 2016-11-16, 15:05

może wyraziłem się nieprecyzyjne :oops: również byłem w tym roku ale raczej nie nazwałbym tego "kempingiem" - (w porównaniu np. do kempingów w Berekfurdo czy Bogacsu...) basenów pod dachem nie widziałem a te na zewnątrz też zbyt okazałe nie są, teren również dla mnie mało atrakcyjny, zieleni jak na przysłowiowe "lekarstwo"...
elaola - 2016-11-16, 15:33

Bardzo nieprecyzyjnie, kemping jest i nie ma nic wspólnego z parkingiem. Jest b. ładne zaplecze sanitarne. A co do zieleni trochę jej jest . Każdy kemping jest inny, ale nie wolno pisać, że nie ma jak jest :stop:
ZEUS - 2016-11-16, 15:52

OK... masz rację :roza: , było to baaaaaardzo nieprecyzyjne :( aczkolwiek uznałem, że korzystanie z takiego kempingu o tej porze roku raczej nie jest komfortowe, przy założeniu, że jeszcze funkcjonuje... powtórzę zatem: brak basenów pod dachem, mikroskopijny (w porównaniu z innymi kempingami) teren, zieleni (trawy) "tyci-tyci" :-P ... itp...

by tematu nie ciągnąć: tak w Egerszalok jest kemping ale o tej porze (a tego dotyczy ten temat...) zdecydowanie bym go nie polecał... :) chyba, że jako parking... :szeroki_usmiech

elaola - 2016-11-16, 16:02

:ok :ok :ok
Edward - 2016-11-25, 22:59

No i wróciliśmy, wylądowaliśmy ostatecznie w Buku , trafiliśmy na znakomitą pogodę , noce + 10 dzień +18 to niesamowite o tej porze roku ale tak było. Dojechali Darek z Kasią z Gdańska i było bardzo fajnie ,ale niestety Kasia z Dakiem musieli wyjechać trochę wcześniej że względów osobistych.Kasiu i Darku trzymamy kciuki,i bardzo Wam dziękujemy za wspaniałe chwile , które spedzilismy razem.Irenka i Edward.
Fordek - 2017-03-19, 18:26

Witam Edwardzie . Piwko dla Ciebie leci. Jeszcze raz dziękuję .

Samochodzik trzeba objeździć zatem myślimy o termach w Cserkeszolo ?
Czy może termin świąteczny - komuś odpowiada ?

janus - 2017-03-19, 18:29

Po co tak długo czekać :?:
My jedziemy się pomoczyć już za tydzień :mrgreen:

Fordek - 2017-03-19, 18:40

Niestety nie możemy - czekamy do przerwy świątecznej ( szkolnej) i ruszamy na 6 dni.
Edward - 2017-03-19, 19:57

Leszku fajnie że kamperek stoi już u Ciebie w domu, dzięki za piwko mam wielką nadzieję że będzie się dobrze sprawował , zresztą mam też taką e nadzieję co do swojego. Ja w drodze z Zel am ze gdzie bylo dość zimno przyjechalem wygrzac się do Cserceszolo, jutro jedziemy do Bogac.Pogoda na Węgrzech wysmienita.
Fordek - 2017-03-19, 21:05

Miłego pobytu . Czy w Bogac są teraz kryte baseny ? - zamknięte ?
Track222 - 2017-03-19, 21:12

Fordek napisał/a:
Miłego pobytu . Czy w Bogac są teraz kryte baseny ? - zamknięte ?

Nie kryte, tylko jeden zadaszony!!!

ZEUS - 2017-03-19, 21:24

Fordek napisał/a:
Czy w Bogac są teraz kryte baseny
są m.in. niedaleko o Bogacsa w Berekfurdo... :)
zbyszekwoj - 2017-03-20, 09:18

ZEUS napisał/a:
Fordek napisał/a:
Czy w Bogac są teraz kryte baseny
są m.in. niedaleko o Bogacsa w Berekfurdo... :)

Ale duchota, w cserkeszolo nieporównywalnie przyjemniejsze.

kubryk1 - 2017-03-20, 13:14

A my tradycyjnie od początku kwietnia do Harkany (o ile nic głupiego nie wyskoczy).
WojtekRTB - 2017-03-20, 13:21

Tym którzy jadą na Węgry od strony wschodniej (przejeżdżają przez Koszysce albo w okolicach) mogę polecić zamek i wioskę Boldogkovaralja ("Pod szczęśliwym kamieniem")

Zamek i okolica jest bardzo fajna, byłem tam dwukrotnie (w kwietniu 2015 i kwietniu 2016). Na wiosnę jest tam naprawdę bardzo ładnie i spokojnie. Ponadto w zamku mają super restauracje stylizowaną na średniowiecze (dostaje się stroje do przebrania, je się za pomocą drewnianej łyżki i rąk).

Moją relacje z tego tutaj możecie przeczytać tutaj, są też wskazówki dojazdu i podane część cen z restauracji.

Edward - 2017-03-20, 14:48

No i jestem w Bogacs, pogoda jak na tą porę wspaniala,+22. ale jestesmy na kempie sami tego nie zaznalem jeszcze w moim 8 letnim karawaningu, mam nadzieję że ktoś dojedzie. Koledzy z Buku chętnie bym Was odwiedził ale w Bogacs musiałem być żeby dokonać pewnych rezerwacji na zbliżające się święta.Mam nadzieję ze na pewno gdzieś się zetkniemy.Pozdrawiamy wszystkich zamarzniętych w kraju.
slawwoj - 2017-03-20, 15:06

W zeszłym roku pod koniec kwietnia byliśmu m.inn. w Hajduszloboszlo. Było bosko ! Baseny tylko dla nas :haha:
janus - 2017-03-20, 15:14

Edward napisał/a:
(...) jutro jedziemy do Bogac.Pogoda na Węgrzech wysmienita.

Jak długo będziecie w Bogacsu?
Mam nadzieję na spotkanie. My tam dobijemy za tydzień w poniedziałek :spoko

Edward - 2017-03-20, 15:48

Witaj Janusz, no niestety ale w piątek muszę być już w domu. Jeztem już dwa tygodnie w podróży,ale następny wyjazd na zbliżające się święta, może wtedy się spotkamy? Pozdrowienia dla Dorotki.
janus - 2017-03-20, 17:25

Szkoda Panie, szkoda :-/ :(

Widać, nie będzie dane nam się spotkać w najbliższym czasie. Zupełnie terminy nam się rozjechały :?
My w tym roku wyjątkowo święta spędzimy w domu (a będzie to chwilę po powrocie z Węgier) ponieważ zaraz po świętach ruszamy na Bośnię, Czarnogórę i Albanię na jakieś 2-3 tygodnie :szeroki_usmiech

Może później się uda :-/

Pozdrowienia dla Irenki :bukiet: :bukiet: :bukiet:

ZEUS - 2017-03-20, 19:38

Edward napisał/a:
no niestety ale w piątek muszę być już w domu.

szkoda... :-/ bo w czwartek startuję na Węgry i również w planach jest m.in. Bogacs byłaby okazja do spotkania :) :spoko

janus - 2017-03-29, 07:31

Jest pięknie :ok

W Bogacsu temperatura dochodzi do 22 stopni, a na kempingu 3 załogi, ale nikogo z CT :(

izola - 2017-03-29, 08:16

będą i z CT! ... "Izolownia" już stoi gotowa do sezonu, jeszcze parę drobnostek pozałatwiać i...witaj przygodo [hura]
Edward - 2017-03-29, 08:37

Januski, życzymy Wam cudownej pogody i ciepłej wody.
janus - 2017-03-29, 10:05

Dzięki, dzięki. :kwiatki:
A dla przypomnienia - fotka :mrgreen:

Fordek - 2017-03-29, 20:51

My jednak tradycyjnie 11.04 ruszamy na Cserkeszolo - po drodze zajrzymy do Berekfurdo - bo nigdy tam nie byliśmy . Jak będzie nieciekawie to do Cserkeszolo tylko 60 km.
Powrót po świętach .
Może kogoś znajdziemy na tych dwóch miejscówkach .

ZEUS - 2017-03-29, 21:23

janus napisał/a:
ale nikogo z CT :(

wczoraj wyjechałem (byłem trzy dni ale również nie zastałem nikogo z CT :spoko

janus - 2017-03-29, 22:11

Ale skąd wyjechałeś :?:
No chyba, że dopiero z Olimpu :-/

Ja jestem w Bogacsu od poniedziałku :spoko

koko - 2017-03-29, 22:15

[quote="Fordek"]My jednak tradycyjnie 11.04 ruszamy na Cserkeszolo - po drodze zajrzymy do Berekfurdo - bo nigdy tam nie byliśmy . Jak będzie nieciekawie to do Cserkeszolo tylko 60 km.
prawie 100km

krzysieks - 2017-03-29, 22:20

Co tam ciekawego w Bogacs? Wybieramy się na majówkę :-P
krzysieks - 2017-03-29, 22:24

Co tam ciekawego w Bogacs? Wybieramy się na majówkę :-P
janus - 2017-03-30, 07:59

Cały czas trwają prace na kempingu. Szkoda tylko że nie robią odwodnienia. Ale powiększają teren pod zestawy, tylko pewno jeszcze nie będzie dostępny na majówkę :-/
Baseny czyste, woda zmieniana regularnie co drugi dzień. :ok

izola - 2017-03-30, 08:45

Jak jest na tych Termalnych CP , czy warto zabrać ze sobą przystawkę do Busa ...albo parcele są raczej małe i trzeba się zadowolić markizą?
Mam tu 3 letnią nówkę, jeszcze nie używaną , czas by było przewietrzyć- tylko jak jest z miejscami? :mrgreen:

kimtop - 2017-03-30, 17:38

W Bogacs nie ma parceli
ZEUS - 2017-03-30, 21:24

janus napisał/a:
Ale skąd wyjechałeś :?:
No chyba, że dopiero z Olimpu :-/

Ja jestem w Bogacsu od poniedziałku :spoko

nie ma przekłamania... :szeroki_usmiech
przyjechałeś po mnie, teraz kojarzę, że kąpaliśmy się razem w sąsiadujących "motylkach", parkowałeś obok kuchni i natrysków, mój "domek" Ford parkował przy zjeżdżalniach, chwilę przed odjazdem moja "pani" zamieniła z Tobą kilka słów... m.in. o tym, że lubicie przyjeżdżać do Bogacsa :-P szkoda, że się nie rozpoznaliśmy :spoko

Bim - 2017-03-30, 21:52

ZEUS napisał/a:
szkoda, że się nie rozpoznaliśmy

szkoda ,że naklejek nie macie :lol:

MILUŚ - 2017-03-30, 21:55

Bim napisał/a:
ZEUS napisał/a:
szkoda, że się nie rozpoznaliśmy

szkoda ,że naklejek nie macie :lol:
lub flag :-P
ZEUS - 2017-03-30, 22:01

Bim napisał/a:
szkoda ,że naklejek nie macie

moja leżała za szybą (jeszcze nie nakleiłem :( ) :szeroki_usmiech

Bim - 2017-03-30, 23:05

ZEUS napisał/a:
moja leżała za szybą (jeszcze nie nakleiłem )

Musisz nabyć taką na magnes zawsze na maskę dasz przed wjazdem na kemping i wiadomo że z bractwa nawiedzonego :diabelski_usmiech

Flaga zbędna w Bogczu nie rozłożysz bo drzewa postrzepia :spoko

janus - 2017-03-31, 10:40

To faktycznie szkoda. Ja mam naklejki, choć stare.
Jakbym wiedział, że jesteś z Lublina to sprawa potoczyłaby się inaczej :wyszczerzony:
Miłego wypoczynku dalszego :spoko [/youtube]

ZEUS - 2017-03-31, 20:57

następnym razem (a zapewne taki będzie) na pewno takiego faux pas nie popełnię i będzie okazja na wspólnego browarka... pzdr. :)
janus - 2017-03-31, 21:45

Jasne! Do zobaczenia :szeroki_usmiech
MILUŚ - 2017-04-01, 06:46

ZEUS napisał/a:
następnym razem (a zapewne taki będzie) na pewno takiego faux pas nie popełnię i będzie okazja na wspólnego browarka... pzdr. :)

Nie wiem czy Bogaczu to działa ale w Hajduszoboszlo zawsze po przyjeździe robię obchód i wypatruję "naszych" :logo: :mrgreen:
Paru kolegów już tak trafiłem :bigok

kubryk1 - 2017-04-01, 16:17

Ja startuje jutro z rana do Harkany. Posiedzimy tam do swiąt a potem się zobaczy...