|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Węgry - Dokąd na Węgry o tej porze?
Edward - 2016-11-15, 20:16 Temat postu: Dokąd na Węgry o tej porze? W związku że nie mogliśmy być na święcie Marcina w Bogaciu okropnie kręci mnie żeby jeszcze przed zimą wygrzać kości. Pogoda ma być trochę lepsza więc może Sarvar albo Buk? Planujemy wyjazd w czwartek na tydzień. Może ktoś z CT też planuje jeszcze wyjazd?
kimtop - 2016-11-15, 20:56
Edziu,w Bogacs kemping jest już całoroczny.Czynne są również wszystkie baseny.
Czynny jest też Berek
gardamm - 2016-11-15, 21:03 Temat postu: Re: Dokąd na Węgry o tej porze?
Edward napisał/a: | W związku że nie mogliśmy być na święcie Marcina w Bogaciu okropnie kręci mnie żeby jeszcze przed zimą wygrzać kości. Pogoda ma być trochę lepsza więc może Sarvar albo Buk? Planujemy wyjazd w czwartek na tydzień. Może ktoś z CT też planuje jeszcze wyjazd? |
SŁOWACJA
Opony zimowe - obowiązek używania opon zimowych w okresie od 15 listopada do 15 marca.
Edward - 2016-11-15, 21:17
Dzięki Marku , ale sprawdzam na ich stronie a tam wyraźnie piszą że kemping czynny do 15 - 10 . Może jeszcze nie zmienili swojej strony? Ale to by była bardzo ważna wiadomość. Co do opon Zimowych to przecież wiadomo, mieszkam w strefie przygranicznej z knedlami. Dzięki za podpowiedzi.
seba1 - 2016-11-15, 22:19
kimtop napisał/a: | Czynne są również wszystkie baseny. |
Marku nie wszystkie, No chyba że miałeś na myśli wszystkie 5
Fordek - 2016-11-15, 22:28
Witaj Edwardzie .Teraz nic z tego bo trzeba chodzić do szkoły ale w ferie - druga połowa lutego pewnie się wybierzemy . Pozdrawiamy
Edward - 2016-11-15, 22:43
Witaj Leszku, ja byłem pewny że Ty jesteś na zasłużonej emeryturze a tu masz.Leszek w lutym jak będą ferie na dolnym sląsku to w drugim tygodniu jedziemy na narty do Livingo Włochy ale po powrocie jak znam życie to będę szukał ciepłej wody na Wegrzech.
Fordek - 2016-11-15, 23:01
Ja odpoczywam lecz Beata musi się jeszcze uczyć 14 miesięcy - jeżeli dojdzie do dobrej zmiany w emeryturach ?
janus - 2016-11-16, 11:31
Edward napisał/a: | Dzięki Marku , ale sprawdzam na ich stronie a tam wyraźnie piszą że kemping czynny do 15 - 10 . Może jeszcze nie zmienili swojej strony? Ale to by była bardzo ważna wiadomość. Co do opon Zimowych to przecież wiadomo, mieszkam w strefie przygranicznej z knedlami. Dzięki za podpowiedzi. |
Strona nieaktualna, a kemping jest już całoroczny. Ogrzewane i otwarte budynki sanitarne i kuchnie, a takze baseny (łącznie z "Motylem").
Nie zmienia to jednak faktu, że kryty tylko jeden malutki
P.S. Wróciliśmy wczoraj
ZEUS - 2016-11-16, 12:03
gardamm napisał/a: | SŁOWACJA
Opony zimowe - obowiązek używania opon zimowych w okresie od 15 listopada do 15 marca. |
przy obecnych prognozach pogody (temp. ok. 10 st. C) chyba brak "zimówek" nie powinien stanowić problemu.. (oczywiście przy zachowaniu zdrowego rozsądku - niezależnie zresztą od okoliczności)...
zbyszekwoj - 2016-11-16, 12:18
ZEUS napisał/a: | gardamm napisał/a: | SŁOWACJA
Opony zimowe - obowiązek używania opon zimowych w okresie od 15 listopada do 15 marca. |
przy obecnych prognozach pogody (temp. ok. 10 st. C) chyba brak "zimówek" nie powinien stanowić problemu.. (oczywiście przy zachowaniu zdrowego rozsądku - niezależnie zresztą od okoliczności)... |
Najwyżej "pokute" zapłacisz.
MILUŚ - 2016-11-16, 12:20
Przepis dot. opon zimowych obowiązuje od jakiegoś czasu , a my od lat pięciu jeździmy kamperem na sylwestra do Hajduszoboszlo na letnich oponach . Nigdy nie było śniegu na Słowacji to i nie mieli podstaw by się czepiać
ZEUS - 2016-11-16, 12:37
zbyszekwoj napisał/a: | Najwyżej "pokute" zapłacisz. |
pokuta - pokutą... ale jak to się ma do: *
Kod: | Opony zimowe są wymagane, jeżeli na jezdni znajduje się zwarta warstwa śniegu, lód lub gołoledź. Samochody osobowe i dostawcze do 3,5 tony muszą posiadać takie same opony na wszystkich osiach. Muszą mieć one bieżnik o głębokości nie mniejszej niż 3 milimetry. |
ad. * - źródło:
http://www.msz.gov.pl/pl/...575A33F.cmsap1p
mudmania4x4 - 2016-11-16, 12:44 Temat postu: Re: Dokąd na Węgry o tej porze?
Edward napisał/a: | W związku że nie mogliśmy być na święcie Marcina w Bogaciu okropnie kręci mnie żeby jeszcze przed zimą wygrzać kości. Pogoda ma być trochę lepsza więc może Sarvar albo Buk? Planujemy wyjazd w czwartek na tydzień. Może ktoś z CT też planuje jeszcze wyjazd? | nie mam wiedzy co do kempingów w okolicy ale warto zobaczyć/skorzystać https://youtu.be/6mDxKcfSxRw
ZEUS - 2016-11-16, 12:56
kempingu w Egerszalok nie ma, jest jedynie duży parking
zbyszekwoj - 2016-11-16, 13:44
A co to Zeus bez pochwalenia się?
ZEUS - 2016-11-16, 13:53
zbyszekwoj napisał/a: | bez pochwalenia się? |
wrodzona skromność?
no, trochę się pochwaliłem, byłem tym urządzeniem w Nadarzynie na targach a ponadto zakup odbył się przy znaczącym udziale Sławka (kol. slawwoj) któremu raz jeszcze pięknie dziękuję
elaola - 2016-11-16, 14:55
ZEUS napisał/a: | kempingu w Egerszalok nie ma, jest jedynie duży parking |
Jest kemping Egrszalok, tylko nie wiem czy całoroczny. Byliśmy w tym roku, ma nawet własne baseny termalne.
ZEUS - 2016-11-16, 15:05
może wyraziłem się nieprecyzyjne również byłem w tym roku ale raczej nie nazwałbym tego "kempingiem" - (w porównaniu np. do kempingów w Berekfurdo czy Bogacsu...) basenów pod dachem nie widziałem a te na zewnątrz też zbyt okazałe nie są, teren również dla mnie mało atrakcyjny, zieleni jak na przysłowiowe "lekarstwo"...
elaola - 2016-11-16, 15:33
Bardzo nieprecyzyjnie, kemping jest i nie ma nic wspólnego z parkingiem. Jest b. ładne zaplecze sanitarne. A co do zieleni trochę jej jest . Każdy kemping jest inny, ale nie wolno pisać, że nie ma jak jest
ZEUS - 2016-11-16, 15:52
OK... masz rację , było to baaaaaardzo nieprecyzyjne aczkolwiek uznałem, że korzystanie z takiego kempingu o tej porze roku raczej nie jest komfortowe, przy założeniu, że jeszcze funkcjonuje... powtórzę zatem: brak basenów pod dachem, mikroskopijny (w porównaniu z innymi kempingami) teren, zieleni (trawy) "tyci-tyci" ... itp...
by tematu nie ciągnąć: tak w Egerszalok jest kemping ale o tej porze (a tego dotyczy ten temat...) zdecydowanie bym go nie polecał... chyba, że jako parking...
elaola - 2016-11-16, 16:02
Edward - 2016-11-25, 22:59
No i wróciliśmy, wylądowaliśmy ostatecznie w Buku , trafiliśmy na znakomitą pogodę , noce + 10 dzień +18 to niesamowite o tej porze roku ale tak było. Dojechali Darek z Kasią z Gdańska i było bardzo fajnie ,ale niestety Kasia z Dakiem musieli wyjechać trochę wcześniej że względów osobistych.Kasiu i Darku trzymamy kciuki,i bardzo Wam dziękujemy za wspaniałe chwile , które spedzilismy razem.Irenka i Edward.
Fordek - 2017-03-19, 18:26
Witam Edwardzie . Piwko dla Ciebie leci. Jeszcze raz dziękuję .
Samochodzik trzeba objeździć zatem myślimy o termach w Cserkeszolo ?
Czy może termin świąteczny - komuś odpowiada ?
janus - 2017-03-19, 18:29
Po co tak długo czekać
My jedziemy się pomoczyć już za tydzień
Fordek - 2017-03-19, 18:40
Niestety nie możemy - czekamy do przerwy świątecznej ( szkolnej) i ruszamy na 6 dni.
Edward - 2017-03-19, 19:57
Leszku fajnie że kamperek stoi już u Ciebie w domu, dzięki za piwko mam wielką nadzieję że będzie się dobrze sprawował , zresztą mam też taką e nadzieję co do swojego. Ja w drodze z Zel am ze gdzie bylo dość zimno przyjechalem wygrzac się do Cserceszolo, jutro jedziemy do Bogac.Pogoda na Węgrzech wysmienita.
Fordek - 2017-03-19, 21:05
Miłego pobytu . Czy w Bogac są teraz kryte baseny ? - zamknięte ?
Track222 - 2017-03-19, 21:12
Fordek napisał/a: | Miłego pobytu . Czy w Bogac są teraz kryte baseny ? - zamknięte ? |
Nie kryte, tylko jeden zadaszony!!!
ZEUS - 2017-03-19, 21:24
Fordek napisał/a: | Czy w Bogac są teraz kryte baseny | są m.in. niedaleko o Bogacsa w Berekfurdo...
zbyszekwoj - 2017-03-20, 09:18
ZEUS napisał/a: | Fordek napisał/a: | Czy w Bogac są teraz kryte baseny | są m.in. niedaleko o Bogacsa w Berekfurdo... |
Ale duchota, w cserkeszolo nieporównywalnie przyjemniejsze.
kubryk1 - 2017-03-20, 13:14
A my tradycyjnie od początku kwietnia do Harkany (o ile nic głupiego nie wyskoczy).
WojtekRTB - 2017-03-20, 13:21
Tym którzy jadą na Węgry od strony wschodniej (przejeżdżają przez Koszysce albo w okolicach) mogę polecić zamek i wioskę Boldogkovaralja ("Pod szczęśliwym kamieniem")
Zamek i okolica jest bardzo fajna, byłem tam dwukrotnie (w kwietniu 2015 i kwietniu 2016). Na wiosnę jest tam naprawdę bardzo ładnie i spokojnie. Ponadto w zamku mają super restauracje stylizowaną na średniowiecze (dostaje się stroje do przebrania, je się za pomocą drewnianej łyżki i rąk).
Moją relacje z tego tutaj możecie przeczytać tutaj, są też wskazówki dojazdu i podane część cen z restauracji.
Edward - 2017-03-20, 14:48
No i jestem w Bogacs, pogoda jak na tą porę wspaniala,+22. ale jestesmy na kempie sami tego nie zaznalem jeszcze w moim 8 letnim karawaningu, mam nadzieję że ktoś dojedzie. Koledzy z Buku chętnie bym Was odwiedził ale w Bogacs musiałem być żeby dokonać pewnych rezerwacji na zbliżające się święta.Mam nadzieję ze na pewno gdzieś się zetkniemy.Pozdrawiamy wszystkich zamarzniętych w kraju.
slawwoj - 2017-03-20, 15:06
W zeszłym roku pod koniec kwietnia byliśmu m.inn. w Hajduszloboszlo. Było bosko ! Baseny tylko dla nas
janus - 2017-03-20, 15:14
Edward napisał/a: | (...) jutro jedziemy do Bogac.Pogoda na Węgrzech wysmienita. |
Jak długo będziecie w Bogacsu?
Mam nadzieję na spotkanie. My tam dobijemy za tydzień w poniedziałek
Edward - 2017-03-20, 15:48
Witaj Janusz, no niestety ale w piątek muszę być już w domu. Jeztem już dwa tygodnie w podróży,ale następny wyjazd na zbliżające się święta, może wtedy się spotkamy? Pozdrowienia dla Dorotki.
janus - 2017-03-20, 17:25
Szkoda Panie, szkoda
Widać, nie będzie dane nam się spotkać w najbliższym czasie. Zupełnie terminy nam się rozjechały
My w tym roku wyjątkowo święta spędzimy w domu (a będzie to chwilę po powrocie z Węgier) ponieważ zaraz po świętach ruszamy na Bośnię, Czarnogórę i Albanię na jakieś 2-3 tygodnie
Może później się uda
Pozdrowienia dla Irenki
ZEUS - 2017-03-20, 19:38
Edward napisał/a: | no niestety ale w piątek muszę być już w domu. |
szkoda... bo w czwartek startuję na Węgry i również w planach jest m.in. Bogacs byłaby okazja do spotkania
janus - 2017-03-29, 07:31
Jest pięknie
W Bogacsu temperatura dochodzi do 22 stopni, a na kempingu 3 załogi, ale nikogo z CT
izola - 2017-03-29, 08:16
będą i z CT! ... "Izolownia" już stoi gotowa do sezonu, jeszcze parę drobnostek pozałatwiać i...witaj przygodo
Edward - 2017-03-29, 08:37
Januski, życzymy Wam cudownej pogody i ciepłej wody.
janus - 2017-03-29, 10:05
Dzięki, dzięki.
A dla przypomnienia - fotka
Fordek - 2017-03-29, 20:51
My jednak tradycyjnie 11.04 ruszamy na Cserkeszolo - po drodze zajrzymy do Berekfurdo - bo nigdy tam nie byliśmy . Jak będzie nieciekawie to do Cserkeszolo tylko 60 km.
Powrót po świętach .
Może kogoś znajdziemy na tych dwóch miejscówkach .
ZEUS - 2017-03-29, 21:23
janus napisał/a: | ale nikogo z CT |
wczoraj wyjechałem (byłem trzy dni ale również nie zastałem nikogo z CT
janus - 2017-03-29, 22:11
Ale skąd wyjechałeś
No chyba, że dopiero z Olimpu
Ja jestem w Bogacsu od poniedziałku
koko - 2017-03-29, 22:15
[quote="Fordek"]My jednak tradycyjnie 11.04 ruszamy na Cserkeszolo - po drodze zajrzymy do Berekfurdo - bo nigdy tam nie byliśmy . Jak będzie nieciekawie to do Cserkeszolo tylko 60 km.
prawie 100km
krzysieks - 2017-03-29, 22:20
Co tam ciekawego w Bogacs? Wybieramy się na majówkę
krzysieks - 2017-03-29, 22:24
Co tam ciekawego w Bogacs? Wybieramy się na majówkę
janus - 2017-03-30, 07:59
Cały czas trwają prace na kempingu. Szkoda tylko że nie robią odwodnienia. Ale powiększają teren pod zestawy, tylko pewno jeszcze nie będzie dostępny na majówkę
Baseny czyste, woda zmieniana regularnie co drugi dzień.
izola - 2017-03-30, 08:45
Jak jest na tych Termalnych CP , czy warto zabrać ze sobą przystawkę do Busa ...albo parcele są raczej małe i trzeba się zadowolić markizą?
Mam tu 3 letnią nówkę, jeszcze nie używaną , czas by było przewietrzyć- tylko jak jest z miejscami?
kimtop - 2017-03-30, 17:38
W Bogacs nie ma parceli
ZEUS - 2017-03-30, 21:24
janus napisał/a: | Ale skąd wyjechałeś
No chyba, że dopiero z Olimpu
Ja jestem w Bogacsu od poniedziałku |
nie ma przekłamania...
przyjechałeś po mnie, teraz kojarzę, że kąpaliśmy się razem w sąsiadujących "motylkach", parkowałeś obok kuchni i natrysków, mój "domek" Ford parkował przy zjeżdżalniach, chwilę przed odjazdem moja "pani" zamieniła z Tobą kilka słów... m.in. o tym, że lubicie przyjeżdżać do Bogacsa szkoda, że się nie rozpoznaliśmy
Bim - 2017-03-30, 21:52
ZEUS napisał/a: | szkoda, że się nie rozpoznaliśmy |
szkoda ,że naklejek nie macie
MILUŚ - 2017-03-30, 21:55
Bim napisał/a: | ZEUS napisał/a: | szkoda, że się nie rozpoznaliśmy |
szkoda ,że naklejek nie macie | lub flag
ZEUS - 2017-03-30, 22:01
Bim napisał/a: | szkoda ,że naklejek nie macie |
moja leżała za szybą (jeszcze nie nakleiłem )
Bim - 2017-03-30, 23:05
ZEUS napisał/a: | moja leżała za szybą (jeszcze nie nakleiłem ) |
Musisz nabyć taką na magnes zawsze na maskę dasz przed wjazdem na kemping i wiadomo że z bractwa nawiedzonego
Flaga zbędna w Bogczu nie rozłożysz bo drzewa postrzepia
janus - 2017-03-31, 10:40
To faktycznie szkoda. Ja mam naklejki, choć stare.
Jakbym wiedział, że jesteś z Lublina to sprawa potoczyłaby się inaczej
Miłego wypoczynku dalszego [/youtube]
ZEUS - 2017-03-31, 20:57
następnym razem (a zapewne taki będzie) na pewno takiego faux pas nie popełnię i będzie okazja na wspólnego browarka... pzdr.
janus - 2017-03-31, 21:45
Jasne! Do zobaczenia
MILUŚ - 2017-04-01, 06:46
ZEUS napisał/a: | następnym razem (a zapewne taki będzie) na pewno takiego faux pas nie popełnię i będzie okazja na wspólnego browarka... pzdr. |
Nie wiem czy Bogaczu to działa ale w Hajduszoboszlo zawsze po przyjeździe robię obchód i wypatruję "naszych"
Paru kolegów już tak trafiłem
kubryk1 - 2017-04-01, 16:17
Ja startuje jutro z rana do Harkany. Posiedzimy tam do swiąt a potem się zobaczy...
|
|