Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

PEUGEOT - Nasz nowy sprzęt wypoczynkowy

MAWI - 2016-11-29, 19:07
Temat postu: Nasz nowy sprzęt wypoczynkowy
Tak jak w temacie niedawno zakupiliśmy nowe wozidło. Padło na Dethllefsa ( Sunlight). Wersja T69 Long. z Listopada 2014 r. ( mija mu drugi rok) .Auto to Boxer 2,2l . moc to 150km fajnie wyposażone. . Solary ,antena automat, tempomat,zbiornik paliwa 125l , brak klimy postojowej. Auto ekspozycyjne. :spoko
brams - 2016-11-29, 19:18

Super!!!

Serdecznie gratuluję! :spoko :ok

Jaka długość? Waga?

ps - zdjęcia z zewnątrz robione duuuużo lepszym aparatem. :mrgreen: ;)

MAWI - 2016-11-29, 19:21

Stasiu dł. to chyba 735 cm ,waży 2900 kg w takim stanie jak widać .A zdjęcia to samsung galaxy s4. :spoko :spoko
Ale i mi coś tam ptaszki ćwierkały :diabelski_usmiech

brams - 2016-11-29, 19:28

Oj Wiesiu, Wiesiu.

Nie wierz każdemu ptaszkowi, a szczególnie tym znad morza. :mrgreen:

Gdy misie w S4 podobnie spieprzyło robienie zdjęć to przeskoczyłem z rozpędu na S7.

MAWI - 2016-11-29, 19:30

Ja czekam na s 10. :szeroki_usmiech
ARCADARKA - 2016-11-29, 19:55

Wiesiu,gratulacje :bigok :bigok :bigok :bigok
vwyogi - 2016-11-29, 19:58

Cytując klasyka: fiu fiu niezłe cacko
MAWI - 2016-11-29, 20:00

:spoko :spoko
chris201 - 2016-11-29, 20:04

Piękny :bajer Udanej eksploatacji życzymy no i gratulujemy zakupu.
Stoi wysoko jakby nie czuł zabudowy ;) Pewnie nadmuchane ma w poduchy....

Comsio - 2016-11-29, 20:05

Warsztat że cho cho :ok :ok
Rowerek - 2016-11-29, 20:16

Piękny radości z użytkowania :spoko
mrsulki - 2016-11-29, 20:33

Fajowy gratulacje. Niech się dobrze sprawuje.
maga - 2016-11-29, 21:29

Wiesiu,gratulacje z zakupu i radości z użytkowania :spoko
silny - 2016-11-29, 21:58

a hymerek :oops: :?:
Socale - 2016-11-29, 22:12

Ha!!!!
Jaki ładniusi, z autopsji rozumiem ten zachwyt.
U mię z 2,3 wyciska 130kucków ale i tak fajnie lata.
Wiele wspólnych cech dopatrzyłem się.
Radoch samych!

MAWI - 2016-11-29, 22:12

silny napisał/a:
a hymerek

Będzie ,będzie. Ten to tak na przeczekanie.

Andrzej 73 - 2016-11-29, 22:22

Wiesiu , jeszcze raz gratuluję oraz życzę wiele radości i zadowolenia z kamperka. :pifko
Teraz widzę fotki w większym formacie.
:spoko

jarko_66 - 2016-11-29, 22:33

Wiesiek to tylko teraz dużo czasu na podróże . :spoko :spoko :spoko
Pawcio - 2016-11-30, 08:00

Niech się Wam szczęśliwie kula :bigok
Bronek - 2016-11-30, 08:33

Ten duży zwis, nieźle Ci stoi :mrgreen:

Gratulacje dla żony.

Fajny układ. :kwiatki:

MAWI - 2016-11-30, 08:49

Bronek napisał/a:
duży zwis, nieźle Ci stoi

I to jeszcze bez wspomagania :wyszczerzony: ( pneumatycznego)

zbyszekwoj - 2016-11-30, 10:06

Gratulacje. To łóżko nazywa się kur... :-P , pardon, królewskie. :spoko
miciurin - 2016-11-30, 20:45

Bardzo fajny domek, gratuluję :spoko
joko - 2016-11-30, 21:45

Gratuluję nowego nabytku, niech się dobrze chowa i dzielnie służy :spoko
Miło patrzeć jak się Camperteam'owa flota odmładza :ok

Podobnie zadziera dupkę jak mój i po moich doświadczeniach wiem, że jeśli nie już to za czas jakiś będzie Cię to wkurzać troszkę ...... ale nie przejmuj się jest na to rada. Trzeba tylko wymieć resory na słabsze, ale klepnąć te co są i wstawić porządną pneumatykę. Od razu będzie wygodniejszy , będzie się lepiej prowadził a pneumatyką będziesz sobie regulował poziom zależnie od obciążenia.

Nie wiem jak masz zrobione łączenie nadbudówki kabiny z dachem, ale tam zazwyczaj jest uskok i przy zadartym tyle gromadzi się tam woda , czasem naprawdę sporo. Nie raz po deszczowej nocce potrafiło przy ruszaniu nieźle lunąć..
Drugi problem to poziomowanie, bo trzeba mocno na najazdy się pakować (albo szukać terenu lekko pod górkę :szeroki_usmiech ). Trzecia sprawa to jak masz antenę automatyczną a staniesz tak , że satelitę masz z jednego lub drugiego boku, to potrafi być gorszy odbiór bo konwerter ma zły kąt

Nie żebym chciał obrzydzić , albo coś podobnego, wręcz przeciwnie chciałbym dobrze doradzić bo temat przerabiałem :bukiet:
Jeszcze raz gratki i powodzenia :spoko :spoko :spoko

piotr1 - 2016-11-30, 22:01

Super kamper :spoko
Agostini - 2016-11-30, 22:01

Wiesiek... Szerokości, wysokości i samych przyjemności.
Fajny ten Twój domek. :spoko

nikita55 - 2016-11-30, 23:05

Bardzo fajna maszyna i dokładnie solidnie zbudowana...wiem coś o tym...niech się dobrze spisuje... :mrgreen:
BiG Team - 2016-12-01, 13:08

Gratulujemy udanego zakupu, niech toczy się ku Waszej radości :spoko
MAWI - 2016-12-01, 14:02

joko napisał/a:
chciałbym dobrze doradzić bo temat przerabiałem

Masz rację .Nic dodać nic ująć :spoko :spoko :spoko :spoko
Tak zrobię .
Dzięki Wam. :kwiatki:

Bajaga - 2016-12-01, 19:04

joko napisał/a:

Podobnie zadziera dupkę jak mój i po moich doświadczeniach wiem, że jeśli nie już to za czas jakiś będzie Cię to wkurzać troszkę ...... ale nie przejmuj się jest na to rada. Trzeba tylko wymieć resory na słabsze, ale klepnąć te co są i wstawić porządną pneumatykę. Od razu będzie wygodniejszy , będzie się lepiej prowadził a pneumatyką będziesz sobie regulował poziom

Ja polecam zmienić z przodu sprężyny na Goldschmitt. Przód idzie kilka cm do góry, na największych wybojach nie dobija do ziemi, prowadzi się super no i jest poziom. Po zastosowaniu, na płaskim terenie, nie używałem najazdów.

Tadeusz - 2016-12-01, 19:19

Gratuluję Wiesiu. Bardzo ładny kamperek. Prawie jak mój. :ok

:haha:

zbyszekwoj - 2016-12-01, 20:40

Bajaga napisał/a:
joko napisał/a:

Podobnie zadziera dupkę jak mój i po moich doświadczeniach wiem, że jeśli nie już to za czas jakiś będzie Cię to wkurzać troszkę ...... ale nie przejmuj się jest na to rada. Trzeba tylko wymieć resory na słabsze, ale klepnąć te co są i wstawić porządną pneumatykę. Od razu będzie wygodniejszy , będzie się lepiej prowadził a pneumatyką będziesz sobie regulował poziom

Ja polecam zmienić z przodu sprężyny na Goldschmitt. Przód idzie kilka cm do góry, na największych wybojach nie dobija do ziemi, prowadzi się super no i jest poziom. Po zastosowaniu, na płaskim terenie, nie używałem najazdów.

Jak zapełni garaż kilkoma skrzynkami lemoniady :diabelski_usmiech , to się poziom wyrówna.

MAWI - 2016-12-02, 08:06

zbyszekwoj napisał/a:
Jak zapełni garaż kilkoma skrzynkami lemoniady , to się poziom wyrówna.

Pewnie te pneumatyką włożę ,ale póki co to będę szedł twoim tokiem myślenia. :szeroki_usmiech
Tadeusz napisał/a:
Prawie jak mój.

Tadziu taki jak twój to niestety już nie robią. :-/
Poprzedni był z tej podobnej do twojego epoki. Ale cóż priorytety się zmieniają. Jak kupowaliśmy pierwszego kampera ,to "aby był" kolejny aby ciut wygodniejszy .Kolejny "musi być duży" nie ważne gdzie łóżko ,że motor słąbawy. Nie było autostrad ,mniej się śpieszyliśmy :-/
Teraz cały czas marzy mi się cały czas Powyżej 3,5t. Ale priorytet to niskie i wygodne łóżko. I szybszy silnik.Na razie jest ten i już.

Andrzej 73 - 2016-12-02, 08:37

Wiesiu , nieskromnie upominam się o udogodnienia które poczyniłeś w kamperku. :szeroki_usmiech
Stary się robię i nie widzę w małym formacie ;)

MILUŚ - 2016-12-02, 09:17

No gratki...........
Duży kamper ; ze wszystkim co kamper oprócz kibla posiadać powinien czyli .........wygodne królewskie wyro i garaż . Tylko życzyć czasu i sił na korzystanie do woli z jego zalet :mrgreen:
Ale trochę soli w słodzeniu poprzedników..........ten garaż to taki maławy :-/ Chyba max na dwa bicykle ? pod warunkiem ,że pozostałe graty gdzieś indziej :-P

MAWI - 2016-12-02, 10:53

Co garażu to nie taki mały .W środku to 130 x 100. Drzwi to 110 x 90 cm. Tak ,że da się wytrzymać .Wiadomo quad nie wiedzie :?
Andrzej co do modyfikacji , to wierz nie chwaliłem sie bo nie wiedziałem czy mogę. Ale widzę ,że mogę. Zaraz po zakupie zaniepokoiło mnie mało miejsca do spania "awaryjnego" na przodzie po złożenia stolika. Więc wspólnie z ANDRZEJEM 73 Wykombinowaliśmy więcej miejsca .To znaczy na odległość .Ja wykombinowałem a Andrzej to wykonał. Po prostu zamiast oryginalnych poduch ( nie wygodnych bo nie równych np z oparć) zastąpiliśmy je nowymi materacami. Do tego dobudowaliśmy blat poszerzając tym miejsce na nogi ,kosztem trochę prześwitu drzwiowego ,ale wystarczy. To wszystko przykryłem nowym na ten cel zaprojektowanym i wykonanym przez Andrzeja materacem . Który teraz spoczywa na ścianie tylnej w garażu. Polecam Andrzejku :spoko :bukiet: :bukiet:

Andrzej 73 - 2016-12-02, 12:09

Właśnie chodziło mi o roletki. :diabelski_usmiech
Fajnie to wygląda i ułatwia życie.
Miejsce w garażu na materace fabryczne czyli dedykowane szkoda że projektanci zapomnieli o nim.
Na dużych fotkach widać lepiej. :bigok
Duże :pifko dla Ciebie.

MILUŚ - 2016-12-02, 13:19

MAWI napisał/a:
..................
Andrzej co do modyfikacji , to wierz nie chwaliłem sie bo nie wiedziałem czy mogę. Ale widzę ,że mogę. Zaraz po zakupie zaniepokoiło mnie mało miejsca do spania "awaryjnego" na przodzie po złożenia stolika. Więc wspólnie z ANDRZEJEM 73 Wykombinowaliśmy więcej miejsca .To znaczy na odległość .Ja wykombinowałem a Andrzej to wykonał...........

Widzę ,że Andrzej to już ekspert w dorabianiu poduch do spania na przednich kanapach w półintegralach :mrgreen: Mnie też pomógł :bigok

brams - 2016-12-02, 14:22

I tomahawk przy drzwiach, a nie gdzieś pod bambetlami. :wyszczerzony:

Wiesiu, a chociaż sprawdzałeś, czy wygodnie Ci będzie na tym materacu w garażu? :mrgreen:

MAWI - 2016-12-02, 14:33

brams napisał/a:
Wiesiu, a chociaż sprawdzałeś, czy wygodnie Ci będzie na tym materacu w garażu?

zsuwam się ,nie wiem czemu :shock:

alekug - 2016-12-02, 15:02

Wiesiu gratulacje , piękny kamperek ! pozdrawiam Aleksander z Rzeszowa :lol: