| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - akumulator, truma, spanie na dole
acid - 2016-12-10, 17:44 Temat postu: akumulator, truma, spanie na dole Witam!
Mam najprawdopodobniej padnięty ( na tą chwile wyładowany do zera, jutro będę miał prostownik aby podpiać). Pytanie jaki akumulator najlepiej kupić na drugi aby się dobrze sprawował :D Czy po podpięciu do 220V kampera akumulatory będą się ładować? Podpiąłem go i jedyne co się właczyło to lodówka, nie działa oświetlenie itp ( działa jak auto jest odpalone i jest ładowanie )
Staram się też rozkminić jak działa ten cały sprzęt w środku ktoś podpowie co i jak bądź posiada lub wie skąd pobrać instrukcję?
Chciałbym w przyszły weekend zrobić test wyjazdowy :D Ale bez sprawdzenia czy działa ogrzewanie nie wybieram się nigdzie, bo mnie żona zamorduje :D
I kolejne pytanko, jakie mam możliwości aby zrobić spanie na dole? Kanapa tylna się nie rozkłada, jest szansa to jakoś sensownie ugryźć zmienić?
pozdrawiam!
Rambler - 2016-12-10, 17:57
| Cytat: | | Pytanie jaki akumulator najlepiej kupić na drugi aby się dobrze sprawował |
Z mojego doświadczenia wynika że: Każdy 100Ah NAJTAŃSZY o ile akurat przez przypadek, nie jest to Centra
Banan - 2016-12-12, 11:20
| acid napisał/a: | | Staram się też rozkminić jak działa ten cały sprzęt w środku ktoś podpowie co i jak bądź posiada lub wie skąd pobrać instrukcję? |
Zacznij może od przeczytania opracowania naszego Kolegi Andrzeja 48a-ELANKO, nieżyjącego niestety...
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10475
|
|