Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - akumulator, truma, spanie na dole

acid - 2016-12-10, 17:44
Temat postu: akumulator, truma, spanie na dole
Witam!

Mam najprawdopodobniej padnięty ( na tą chwile wyładowany do zera, jutro będę miał prostownik aby podpiać). Pytanie jaki akumulator najlepiej kupić na drugi aby się dobrze sprawował :D Czy po podpięciu do 220V kampera akumulatory będą się ładować? Podpiąłem go i jedyne co się właczyło to lodówka, nie działa oświetlenie itp ( działa jak auto jest odpalone i jest ładowanie )

Staram się też rozkminić jak działa ten cały sprzęt w środku ktoś podpowie co i jak bądź posiada lub wie skąd pobrać instrukcję?

Chciałbym w przyszły weekend zrobić test wyjazdowy :D Ale bez sprawdzenia czy działa ogrzewanie nie wybieram się nigdzie, bo mnie żona zamorduje :D

I kolejne pytanko, jakie mam możliwości aby zrobić spanie na dole? Kanapa tylna się nie rozkłada, jest szansa to jakoś sensownie ugryźć zmienić?

pozdrawiam!

Rambler - 2016-12-10, 17:57

Cytat:
Pytanie jaki akumulator najlepiej kupić na drugi aby się dobrze sprawował

Z mojego doświadczenia wynika że: Każdy 100Ah NAJTAŃSZY o ile akurat przez przypadek, nie jest to Centra :zastrzelic

Banan - 2016-12-12, 11:20

acid napisał/a:
Staram się też rozkminić jak działa ten cały sprzęt w środku ktoś podpowie co i jak bądź posiada lub wie skąd pobrać instrukcję?

Zacznij może od przeczytania opracowania naszego Kolegi Andrzeja 48a-ELANKO, nieżyjącego niestety...
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10475
:spoko