Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Porady dla kupujących kampera - Kamper z USA

Janusszr - 2016-12-14, 10:16
Temat postu: Kamper z USA
Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? Np. koszt sprowadzenia zza oceanu.
Np.takie coś: http://www.autotrader.pl/...ign=lowerfunnel
Zadałem im pytanie i czekam na odpowiedź. Ale może ktoś z zewnątrz ma w tym temacie doświadczenie, bo podejrzewam, że w odpowiedzi będą same "ochy i achy".
PS. Zanim ktoś odpowie, że było (szukaj) itp., to proszę o link do strony :mrgreen:

Viero - 2016-12-14, 14:05

Jeśli to rzeczywiście ten sprzęt co na zdjęciu i na gotowo wyszedł by w kraju ok.150tys.zl.to uważam byłby dobry zakup.
Janusszr - 2016-12-14, 14:10

Już sprzedany.
Za dużo nie dowiedziałem się: "do ceny zakupu pojazdu z USA należy doliczyć: opłaty aukcyjne, koszty transportu oraz opłaty celno-podatkowe."
Ile to miałoby być, to tajemnica. Pewnie handlowa :diabelski_usmiech

vwyogi - 2016-12-14, 14:33

W przypadku camperow z USA na Sprinterach musisz brać pod uwagę że one wszystkie są ponad 3.5t. Dla niektórych to ograniczenie dyskwalifikuje campera. Ten z linka co zapodaleś fajny tylko szkoda że zdjęć środka nie było
arexseven - 2016-12-14, 17:11

Cena za tego kampera nie jest realna,bo zwykły dostawczak sprzedają za dwa razy tyle w czasie aukcji.
Licytowałem parę razy, bo chciałem kupić Ducato. Nawet rozbity Spinter Camper potrafi kosztować około 20 000 $. Kosztowna jest też wysyłka.

norbi - 2016-12-14, 20:22

To byla okazja :haha:
norbi - 2016-12-14, 20:33

Tu masz jak kupic z usa koszty itd
carpaka.com
A tu aukcje
iaai.com lub copart.com

DarKu - 2020-08-26, 10:16

Odgrzewam kotleta.
Wracam na forum gdyz moze wczasy w przyczepie sa fajne ale marzenia o kamperze zawsze mi towarzysza, o ile pamietacie mialem Kampera ktorego sprzedalem 4 lata temu, od tamtego czasu jezdzimy co roku z przyczepa jednak chcialbym wrocic do Kampera i marzy mi sie taki prosto z USA 😀
Öd czasu do czasu sciagam auto z USA i szukam rozwiazania jak sciagnac Kampera, poniewaz o ile dlugosc puszcza go do kontenera to juz wysokosc nie, czy mamy na forum kogos kto sciagal Kampera z USA?

o ile kontener na auto osobowe to srednio koszt 1500$ to za kampera na platformie trzeba zaplacic okolo 10000$ za sam transport, czy ktos znalazl tansze rozwiazanie? tanszego przewoznika?

Kitty - 2021-05-26, 13:01

Chyba można kupić dobre, używane kampery z USA, ale wydaje mi się, że koszta mogą przewyższać kamper nowy, Polski
1506edi - 2021-05-27, 18:53

polecam na youtube ....australia trip.... zobacz szukał w Polsce kampera Amerykańca.Wyjechał w kwietniu do stanów w celu zakupu-właśnie jest w trakcie poszukiwań(sezon 3)Fajny blog o wyjazdach nawet 7 miesięcy w trasie.Opisuje ile co kosztuje i jakie procedury.
SlawekEwa - 2021-05-27, 20:00

1506edi napisał/a:
do stanów w celu zakupu-właśnie jest w trakcie poszukiwań(

Ciężko im to idzie.

robba - 2021-05-27, 21:01

Darcyk_2005 napisał/a:
...... za kampera na platformie trzeba zaplacic okolo 10000$ za sam transport, czy ktos znalazl tansze rozwiazanie? tanszego przewoznika?

dwie bojki, żagielek.... :diabelski_usmiech

Darson - 2021-10-21, 07:49

Darcyk_2005 napisał/a:
Odgrzewam kotleta.
o ile kontener na auto osobowe to srednio koszt 1500$ to za kampera na platformie trzeba zaplacic okolo 10000$ za sam transport, czy ktos znalazl tansze rozwiazanie? tanszego przewoznika?

https://autazusa.com.pl/sprzety-specjalistyczne-z-usa/
https://bbats.pl/poradnik-specjalistyczny/transport-z-usa-poznaj-ceny-oraz-czas-frachtu-morskiego-i-lotniczego-z-usa/
tu są jakieś kalkulatory.
temat bardzo ciekawy. Dla bogatych :wyszczerzony:

Bim - 2021-10-21, 13:19

Darson napisał/a:
tu są jakieś kalkulatory.
temat bardzo ciekawy. Dla bogatych

Raczej dla zaradnych

Kiedyś podrózowali małym po Krecie teraz zamarzył im się duży i dopieli swego warto pooglądać perypetje zakupowe Ewy i Kamila od początku