| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Zrób to sam - KEDRA
Flag - 2016-12-14, 19:50 Temat postu: KEDRA Mam prośbę do Was
Mozecie napisać jakie rozmiary ma kedra w poszczególnych markach zabudów oraz w markizach. Z tego się orientowałem to srednica wałka jest różna u różnych producentów.
Kolejne pytanie to materiał z ktorego jest wykonana kedra, ma jakieś znaczenie?
bmalu - 2016-12-14, 21:07 Temat postu: KEDRA Spotkałem się z dwoma średnicami wałka, który wchodzi do likszpary. 5 mm i 7 mm. Mogą być w wersji z tworzywa typu PE? lub materiału luminowanego (gęsta siatka). Na pewno łatwiej będzie się szyło tą z materiału - szczególnie na maszynie domowej. Szerokość części paska zawsze - 20 mm. Do markizy F45S pasuje ta o średnicy 5 mm.
Powodzenia
Gregorio - 2016-12-15, 11:44
Wg sklepu internetowego są 5mm i 7,5mm. Cena odpowiednio 8 i 7 zł/mb. Też miałem kiedyś robić ale przy tej cenie szkoda czasu aczkolwiek wykonanie własnoręczne bardziej cieszy
Flag - 2016-12-15, 14:07
Ja bardziej zabieram sie komercyjnie tylko chce wiedziec od czego zaczac jakie sa rozmiary i ktore sa popularne
papamila - 2016-12-15, 14:24
"8" czy jak kto woli "7" to rozmiar do listew "przyczepowych"
A"5" to rozmiar do szpary na akcesoria w roletach
Można dopiąć osłony frontowe przeciwsłoneczne i przeciwdeszczowe
Podobnie ściany boczne j.w.
Można też mocowań pasy przeciwwiatrowe i inne np haczyki do suszenia
Az po przedsionki lekkie i budowane z pojedynczych elementów
Flag - 2016-12-15, 15:51
no właśnie o takie dopowiedzi mi chodziło Dziekuje WAM bardzo
jestem na etapie dostosowywanie produktu do uzytku w przyczepach i kamperach
papamila - 2016-12-15, 17:22
| Flag napisał/a: | | jestem na etapie dostosowywanie produktu do uzytku w przyczepach i kamperac |
a co to za "produkt" jeśli mozna wiedzieć?
Flag - 2016-12-15, 17:33
| papamila napisał/a: | | Flag napisał/a: | | jestem na etapie dostosowywanie produktu do uzytku w przyczepach i kamperac |
a co to za "produkt" jeśli mozna wiedzieć? |
To nie miejsce na reklame:)
|
|