| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Afryka - Wiosenny wyjazd do Maroko (2017)
robert1965 - 2016-12-14, 20:02 Temat postu: Wiosenny wyjazd do Maroko (2017) Witam i pytam??
W drugiej połowie marca planujemy wypad do Maroka na miesiąc albo i dłużej ,wszystko
do dokładnego omówienia:)
Może jakaś załoga chętna w tym terminie do wspólnej eskapady?
Pozdrawiam i już dzisiaj życzę radosnych i Wesołych Świat Bożego narodzenia oraz Nowego Roku!
Monika i Robert
and123 - 2016-12-19, 21:20
Witam,
na kwiecień 2017 planujemy wjazd do Maroka.
Dokładnego terminu jeszcze nie mamy.
robert1965 - 2016-12-19, 21:29
No my właśnie tak planujemy żeby Was gdzieś już na granicy złapać aby się dowiedzieć jak prawdziwa Afryka wygląda:)
and123 - 2016-12-19, 22:03
Aaaaaaaa, Ty to Ty !!! :-) Mogłem na foto spojrzeć. Zmyliłeś mnie adresami
eMKa - 2016-12-19, 22:16
| robert1965 napisał/a: | W drugiej połowie marca planujemy wypad do Maroka na miesiąc albo i dłużej ,wszystko
do dokładnego omówienia:) |
Marzec, trochę wcześnie. Niektóre drogi w Atlasie zamknięte do kwietnia, do jaskini Fridutao tez mogą być kłopoty
koko - 2016-12-20, 09:12
loguje się może??
Tomland - 2016-12-25, 00:45
| eMKa napisał/a: | | robert1965 napisał/a: | W drugiej połowie marca planujemy wypad do Maroka na miesiąc albo i dłużej ,wszystko
do dokładnego omówienia:) |
Marzec, trochę wcześnie. Niektóre drogi w Atlasie zamknięte do kwietnia, do jaskini Fridutao tez mogą być kłopoty |
ekipa z Moskwy właśnie dziś wyruszyła w trasę w tym kierunku, nie pękają
pzdr
Tomasz
mcfly - 2016-12-25, 08:25
W Maroku bezpiecznie?
Mizioł - 2016-12-25, 13:56
| mcfly napisał/a: | | W Maroku bezpiecznie? |
bezpieczniej niż w Warszawie, tam cię mohery parasolkami nie pobiją
pamiętajmy że Europa to tylko mały wycinek cywilizowanego świata a wszędzie tam żyją normalni ludzie, a pojęcie "niebezpieczeństwa" jest wytworem mediów i naszej wyobraźni
robert1965 - 2016-12-25, 14:53
Dokładnie tak jest jak kolega powyżej pisze ,my od lat w Egipcie mieszkamy i czujemy się bezpieczniej jak niejednym mieście w Polsce.:)
eMKa - 2016-12-27, 09:52
| Tomland napisał/a: | | ekipa z Moskwy właśnie dziś wyruszyła w trasę w tym kierunku, nie pękają |
Nie chodzi o "pękanie" tylko o brak możliwości obejrzenia wielu atrakcji do których nie dojedziesz.
Mizioł - 2016-12-27, 17:58
| eMKa napisał/a: | | Marzec, trochę wcześnie. Niektóre drogi w Atlasie zamknięte do kwietnia |
a możesz napisać jakieś konkrety, które drogi, bo trochę nie chce mi się wierzyć aby tak "ustawowo" były pozamykane jakieś znaczące odcinki.
W lutym przejeżdżałem N9 z Marakeszu do Warzazat i było ok, 3 dni później śnieżyca zasypała przełęcz i zamkneli do czasu jak nie odśnieżyli, takie coś może się zdarzyć ale nie musi. Marzec-kwiecień to moim zdaniem najlepszy czas aby uniknąć tłumów a złapać już trochę słońca w końcu to kawał kraju i nie trzeba pchać się w góry jeśli na miejscu warunki będą niesprzyjające.
eMKa - 2016-12-27, 21:52
Nie mam pod ręka notatek, ale przewodnik ostrzegał o problemach z dojazdem nawet terenowymi (w marcu) do jaskini Fridutao (polecam).W Atlasie Wysokim na przełęczy w kwietniu przeżyliśmy kilkuminutową śniezyce. Ustawowo chyba nie ma zamkniętych dróg, są poprostu nieprzejezdne. na pewno mam gdzieś zapisaną całą trasę, jeżeli Ci zależy to odszukam
robert1965 - 2017-02-12, 17:57
Patrzę i nie wierzę tyle braci Kamperowej i nikt nie chce się z nami do Maroko wybrać:(
A fajna podróż się kroi bo zadanie specjalne sobie postawiliśmy spotkać się z trzema zalogami gdzieś hen na płd Maroko
w drodze powrotnej z wielomiesiecznej Afrykanskiej podróży:(
Ponawiam zapytanie może ktoś ,coś chce i dolaczy do nas?
Planowany wyjazd koniec marca.
Pozdrawiamy aktualnie z Wietnamu ,najlepszy kontakt ze mną bezpośrednio na FB ( Robert Dziubkowski)
gregu - 2017-05-31, 12:15
Hejka,
ja sie tam wybieram w tym roku swoim busikiem, ale dopiero w pazdzierniku.
Chce tam przetrwac listopad Udalo mi sie w pracy wyszarpac miesiac urlopu bezplatnego i padlo wlasnie na listopad.
Oczywiscie moze sie jeszcze wiele zmienic
Pozdrowienia!
Mizioł - 2017-05-31, 12:43
my pewnie na koniec listopada to dopiero będziemy Gibraltar przepływać, bo chcemy grudzień w Afryce spędzić, więc się miniemy
gregu - 2017-05-31, 13:18
Oo ciekawa podroz, super styl podrozowania.. do tego jedziecie moimi ulubionymi sciezkami w Europie
Na Normandie i Bretanie przewidzialbym wiecej czasu, cudownie, srodkowe wybrzeze troche mniej, ale juz od zatoki Arcachon na pld i cala polnocna Hiszpanie jechalbym powolutku, celebrujac Bardzo tez lubie zachodnie wybrzeze Hiszpani no i Portugalie..
Dalej niz Lizbona nie zajechalismy, dlatego ciagnie mnie tam bardzo ..
Trzymam kciuki!
Mizioł - 2017-05-31, 13:54
| gregu napisał/a: | | przewidzial bym wiecej czasu |
dzięki za rady,
mamy czasu niby dość dużo ale czasem lepiej jeszcze mniej się spieszyć w pewnych miejscach a coś przelecieć szybciej,
Portugalię pewnie sobie odpuścimy a Hiszpanię tak też krócej aby na Maroko mieć więcej czasu, bo jest go dużo ale nie jest nieograniczony...
wszystko pewnie będziemy na miejscu dopasowywać.
|
|