|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - szukam wspólników do Kampera
hejho1 - 2017-01-03, 15:55 Temat postu: szukam wspólników do Kampera Witam
Chce kupić kampera ale ponieważ moge go użytkowac tylko miesiąc w ciagu roku taka inwestycja nie była by racjonalna. Dlatego szukam kilku wspolników ktorzy maja podobna wizje.
Kamper ma byc do 3,5T dla 6 osob.
Eksploatacja odbywala by sie w krajach srodziemnomorskich wymieniajac ekipy samolotami a po sezonie zjazd do Polski.
Wspolnicy musza dysponować 10 do 20 tyś PLN oraz dużo wiary i elastycznosci )).
Taka forma własności pozwala efektywnie wykorzystać sprzet zamiast patrzec jak stoi i traci na wartości.
P.S.
Sceptykom dziekuje konstruktywne uwagi chetnie przeczytam
pozdr.
Marek
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2017-01-03, 15:56
Już był taki chętny i nie spotkal się z aprobatą
zbychu - 2017-01-03, 16:01
Dobra , ale ja rezerwuje -czerwiec- lipiec i- sierpień
hejho1 - 2017-01-03, 16:20
Czy nie rozumiecie słowa sceptyk a moze nie znacie zwrotu "Akwizytorom dziekujemy " tłumacze:
Jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to sie nie odzywaj
zbyszekwoj - 2017-01-03, 16:33
Może ktoś zwróciłby krawacikiem uwagę koledze jak zachować się wypada w czyimś domu?
hejho1 - 2017-01-03, 16:39
Nastepny z towarzystwa wzajmnej adoracji
ZEUS - 2017-01-03, 16:42
hejho1 napisał/a: | Jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to sie nie odzywaj |
czy uważasz, że deklaracja wzięcia udziału w przedsięwzięciu (na określonych warunkach) jest mało konstruktywna?
zbychu napisał/a: | Dobra , ale ja rezerwuje -czerwiec- lipiec i- sierpień |
hejho1 - 2017-01-03, 16:54
Rozumiem ze jesteście znudzeni i z braku zajecia zima bedac na emeryturze trolujecie w necie.
Bo przeciez robić sobie jaja jest latwo i znajomi sie posmieja.
Szkoda tylko ze nie robicie tego w watkach zalozonych przez siebie .
TomekM - 2017-01-03, 17:01
Tak się zastanawiam dlaczego na forum jest kilka całkiem sensownych tematów bez odpowiedzi a taki temat (po raz kolejny) rozpala emocje. Zbychu udzielił jedynej jasnej i pełnej choc nie pozbawionej ironii odpowiedzi. A pozostali? Po co znowu komuś tłumaczyć, nawracać itp? Chce być wspolnikiem dołączam do tematu, nie - daje temat do ignorowanych. No chyba, że koniecznie musimy nabić sobie liczbę postów- to by wiele tłumaczyło.
ZEUS - 2017-01-03, 17:01
źle do tego podchodzisz...
nikt nie jest Ci nieżyczliwy (dopóki nie będziesz niepotrzebnie kąsał) ala założyłeś temat bardzo podobny do niedawno przez Forum "przerabiany"...
vide:
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=25994
poczytaj a zrozumiesz sposób postrzegania takiego pomysłu
Mazur - 2017-01-03, 17:04
Całkiem na poważnie. Forum CT nie jest chyba odpowiednie do takich propozycji z prostego powodu, tutaj prawie wszyscy posiadają kampery i jak zdążyłeś zauważyć wyrobione zdanie na temat spółek. Czasami poparte doświadczeniem takich układów. Szukałbym wspólników gdzieś indziej , nie wiem, jakieś polskie forum tematyczne z regionu w którym chcesz stacjonować/jeździć kamperem, może facebook ?
hejho1 - 2017-01-03, 17:12
Oczywisice ze nie jest to ogloszenie skierowane do włascicieli kamperow.
Jednak skoro trafilem tu szukajac kogos kto juz mial taki pomysl to znaczy ze wlasnie tu tacy ludzie trafiaja.
Google własnie tu mnie skierowały i tu skieruja innych chetnych do spolki.
I naprawde nie trzeba mnie przekonywać uswiadamiac i pouczać.
erikson - 2017-01-03, 17:19
ludzie,czemu na sile kolejny raz chcecie kogoś nawracać,zadał pytanie-albo ktoś odp i będzie zadowolony,albo temat umrze i tyle.
hejho1 - 2017-01-03, 17:21
lepiej bym tego nie ujol (erikson)
toscaner - 2017-01-03, 17:36
Czytać nie potraficie? Przecież już jest jeden chętny. Zbychu z tego co widziałem jasno określił, które miesiące jego interesują i wchodzi w temat. Zostaje 9 mies do podziału. Reszta do dogadania przecież.
Może jeszcze ktoś się trafi na zimowanie w Hiszpanii i wiosna/jesień nadal wolna
BTW swoją drogą pasowało by się przywitać jak się na forum wchodzi, a nie piszesz pierwszy post i rozstawiasz po kątach.
Przeczytałeś chociaż bliźniaczy (identyczny) istniejący już temat?
Jak nie, to to będzie tylko powtórka z rozrywki.
Viero - 2017-01-03, 17:41
[Nastepny z towarzystwa wzajmnej adoracji] Super określenie !!!
hejho1 - 2017-01-03, 17:45
Co do czesci konstruktywnej
Oczywiscie ze przeczytalem i nawet sie skontaktowalem z zainteresowanym.
A czy ty przeczytales poprzednie posty mowiace o ironi i trolowaniu. Bo mam watpliwosci
toscaner - 2017-01-03, 17:50
Nikt tu nie czyta. Wszyscy tu piszemy bez czytania i mamy z tego niezłą bekę.
hejho1 - 2017-01-03, 17:58
ahahahaha hahahahaha hahahahaha usmialem sie jak norka.
Nie ma jak prymitywny dowcip wszystkich bawi
Bajaga - 2017-01-03, 18:33
hejho1 napisał/a: | Rozumiem ze jesteście znudzeni i z braku zajecia zima bedac na emeryturze trolujecie w necie.
Bo przeciez robić sobie jaja jest latwo i znajomi sie posmieja. |
Koledzy się trochę podśmiewują ale to raczej nie wynika z trollowania tylko z braku płaszczyzny porozumienia (a także i z własnych nierzadko bogatych doświadczeń).
To jest tak jakbyś wpadł na forum młosników Jamników i szukał chętnych na wspólny zakup psa no bo taki rasowiec to przecież i drogi i czasami gdy chce się gdzieś polecieć to upierdliwy i jakby tak każda rodzina miała go po 3 mies w roku to by był ideał No zapewniam, że nikt tam nie pojmie takiej idei a nawet nie weźmie jej na poważnie.
Ps. Nie wiem po co kupować kampera na spółkę jak można go po prostu pożyczyć...
zbychu - 2017-01-03, 18:38
Przecież ja odpowiedziałem konstruktywnie i rzeczowo , ale odpowiedzi brak , czyli mamy do czynienia z trolem ?
hejho1 - 2017-01-03, 18:52
Zgadza sie można wypożyczyć idea podobna. Jest kamper na miesiac tyle ze koszt wypozyczenia na miesiac to jakieś 9000 czyli tyle za ile mozna miec udzial w spolce . Amortyzacja po 1 roku .
Kolejne lata sa juz po kosztach eksploatacyjnych .
Naprawde nie licze na zrozumienie posiadaczy kamperow. Raczej tych ktorzy je wynajmuja badz szukaja alternatywnej metody korzystania z takiej atrakcji.
Bajaga - 2017-01-03, 19:05
hejho1 napisał/a: | Zgadza sie można wypożyczyć idea podobna. Jest kamper na miesiac tyle ze koszt wypozyczenia na miesiac to jakieś 9000 czyli tyle za ile mozna miec udzial w spolce . Amortyzacja po 1 roku .
Kolejne lata sa juz po kosztach eksploatacyjnych .. |
Znaczy przy 4 wspólnikach zakładana wartość auta to 36 tys zł ?? 6 osobowego? No to to będzie już prawie złomek i zapomnij o użytkowaniu "po kosztach eksploatacyjnych".
W wypożyczalni ten kamper za te 9 tys jest prawie nowy lub bardzo młody i w stanie idealnym, przeważnie z klimatyzacją postojową (silnikowa to rzecz oczywista), dvd, kamera cofania, nawigacja i tv sat...
hejho1 - 2017-01-03, 19:13
To juz prosta matematyka mozna zaglowac iloscia wspolnikow i wkladem w zaleznosci od oczekiwań.
Wazne zeby wszyscy mieli podobne cele.
Tak jak Wy macie doswiadczenie w posiadaniu kampera na wlasnosc tak ja mam doswiadczenie w korzystaniu ze spolek celowych.
Rachunku ekonomicznego sie nie oszuka to poprostu sie oplaca. Pod warunkiem ze nie traktuje sie przedmiotu spolki jak czlonka rodziny tylko jak narzedzie do osiagania celow
papamila - 2017-01-03, 19:13
hejho1 napisał/a: | Raczej tych ktorzy je wynajmuja |
aby oferowac cos na poziomie musialbyć skrzyknac z 25 chetnych (jak liczysz po 10.000)
a to nie koniec kosztów i...........problemow
a tych bedzie przybywać wprost proporcjonalnie do wieku auta i ilości włascicieli
MILUŚ - 2017-01-03, 19:27
hejho1 napisał/a: | .............
Tak jak Wy macie doswiadczenie w posiadaniu kampera na wlasnosc tak ja mam doswiadczenie w korzystaniu ze spolek celowych.
Pod warunkiem ze nie traktuje sie przedmiotu spolki jak czlonka rodziny |
Miałeś kiedyś doczynienia z kamperem ?
hejho1 - 2017-01-03, 19:33
Zeby rozmawiać o cyfrach trzeba najpierw miec wole i chcec.
Moze sie znalesc 10 chetnych po 20 000 albo 5 po 10000 wtedy mozna sie zastanawiac co mozna kupic wczesniej to bicie piany.
brams - 2017-01-03, 20:07
hejho1, dobry wieczór.
Życzę powodzenia. Skoro już ktoś miał taki pomysł, to może i Tobie się uda.
Roberto - 2017-01-03, 20:24
hejho1 napisał/a: | Zeby rozmawiać o cyfrach trzeba najpierw miec wole i chcec.
Moze sie znalesc 10 chetnych po 20 000 albo 5 po 10000 wtedy mozna sie zastanawiac co mozna kupic wczesniej to bicie piany. |
Dla mnie (jak i pewnie dla wielu innych kolegów) całe te dywagacje to bicie piany
Aby zakup miał sens składka nie może być większa jak 20-30 tys. bo za 40 można kupić solo
Autko będzie wykorzystane na maxa, więc musi być w miarę młode i dobrze utrzymane a to koszt co najmniej 80 - 100 tys. To determinuje ilość minimum 4 wspólników.
W tym momencie pomyśl ilu ludzi z góry musisz wykluczyć z tej spółki.
Np.:
1.rodziny z dziećmi w wieku szkolnym - bo pewnie zawsze będą chcieli jeździć w wakacje
2.nauczycieli - bo oni mogą tylko w wakacje
3."niedzielnych kierowców" - bo kto będzie płacił za serwis auta w momencie kiedy oni go zepsują
itd...
itp...
Dlatego (dla mnie) pomysł do
grzegorz_wol - 2017-01-03, 20:59
Ja znam dwie rodziny które mają nowe wspólne kampery. W każdej z nich są dwaj bracia z rodzinami . Jakoś się dogadują.
"Rodziny" i "nowe " to dwa słowa klucze w ich przypadku.
Czy nasz nowy Kolega znajdzie zadawalającą kombinację nie wiem ale ja kibicuje.
Tak się zastanawiałem hipotetycznie kiedy ja bym rozważył taką spółkę:
nowy kamper , trzy rodziny, 15000 km rocznie na rodzine limitu, po trzech latach nowy.
Jawor_ki - 2017-01-03, 21:41
Spędzając kilka lat temu Sylwestra w Hiszpanii spotkałem Anglika, który korzysta z kampera głównie w tym kraju i przebywa w aucie około 2 miesiące w roku. Z tego samego pojazdu korzysta jego syn z rodziną. Wohnmobil ma wykupiony parking przy lotnisku a sami zainteresowani docierają do niego tanimi liniami lotniczymi. Jest to zupełnie inne spojrzenie na karawaning ale inne nie znaczy gorsze. Dla Polaków nadal kamper to duży wydatek a co za tym idzie przywiązanie i personifikacja ale nie może to być jedyny sposób widzenia. Wspólne posiadanie pojazdu kamperowego wiąże się jednak z wieloma problemami jak np sposób zarządzania" majątkiem", pokrywanie ewentualnych szkód czy też nadmiernego zniszczenia i to jest bariera , która mnie nie przekonuje do pomysłu. Ale powodzenia
mrsulki - 2017-01-03, 22:15
A jak wyobrażasz sobie przeloty z pościelą, sprzętami kuchennymi, spożywką, i innymi bambetlami które zwyczajowo ma się w kamperze a które wypadało by mieć osobiste?
Bronek - 2017-01-03, 22:28
Nie ma co tu dywagować.
Są chętni?
Jeśli nie, to....
Może niech wypowiedzą się choć tacy, co choć teoretycznie by się zgodzili?
A reszta, w tym ja, co uciekli w karawaning, by pierdzieć w swoje stołki itp.
A nie szlajać się po obspermionych hotelach - dajmy sobie spokój
Takie przypadki spólek różnych ludzi się zdarzają, nawet z pozytywnym przebiegiem i rokowaniem
Choć z zasady irracjonalne i nierozsądne. Wręcz " gupie! "
Np. moje małżeństwo.
.
Andrzej 73 - 2017-01-03, 23:12
Bronek napisał/a: | A nie szlajać się po obspermionych hotelach |
Podobnie rozpoczęła się moja przygoda z karawaningiem od wyczuwalnego moczu na kwaterze w Kołobrzegu.
izola - 2017-01-03, 23:41
Cytat: | Może niech wypowiedzą się choć tacy, co choć teoretycznie by się zgodzili? |
teoretycznie ja bym była na "tak" ,
ale praktycznie jest przewaga na nie , bo jestem zaborcza - jak chcę, to chcę mieć na długo! i chcę mieć "władzę" nad własnym "smrodkiem" a nie czyjeś tolerować
... czyli odpadam ze względów technicznych
toscaner - 2017-01-04, 01:39
hejho1 napisał/a: | ahahahaha hahahahaha hahahahaha usmialem sie jak norka.
Nie ma jak prymitywny dowcip wszystkich bawi |
No i o to chodzi, żeby było wesoło, gdy temat z i pomysł do
No ale nie ja pierwszy piszę, że do
Problem w tym, że liczysz tylko cyfry żeby się opłaciło i to tylko w teorii, bo nie bierzesz pod uwagę od cholery innych zmiennych, bo po co. Ważne, że koszt zakupu się podzieli na jakiś frajerów, którzy podzielą się kosztami, ale będą używali kampera w zimie.
Targanie samolotem pościeli i innych gratów to pikuś, gdy kamper się wysra gdzieś w trasie bo mu np. rozrząd poleci. Albo odpukać byłby jakiś wypadek. A kolejny udziałowiec już z pościelą w samolocie.
Większość z nas traktuje kampera jak drugi dom, którym nie bardzo się będzie chciał dzielić. Niektórzy nawet nie pozwolą z kibla skorzystać. Były przypadki na zlotach ze sraczką. Sorry taki mamy klimat
Pomijam już samą frajdę z jazdy na wakacje. Planowanie co się po drodze zobaczy w każdym kraju. No ale co my tu o kamperowaniu możemy wiedzieć? Lepiej samolotem do kampera latać
Bronek - 2017-01-04, 07:41
toscaner napisał/a: | Problem w tym, że liczysz tylko cyfry żeby się opłaciło i to tylko w teorii |
Cytując niedokładnie , mądre stwierdzrnie, mądrego , komentuję cytatem innego mądrego....
Cytat: | .. nie wszysto co się opłaca jest warto (robić)
a to co warto nie zawsze się opłaca |
Piszę, choć nawet teoretycznie tego nie zakładałem.
krzlac - 2017-01-04, 09:41
Ja kupiłem kampera na spółkę....z żoną. Na początku miąłem pomysł jeździć też nim na ryby z kolegami. Wtedy żona powiedziała stanowczo: " jak się ktoś w....ra w moim kiblu albo prześpi w moim łóżku to wycofuję swoją połowę kasy". Tak więc, rodzinna spółka też nie wyszła.
MOPAR - 2017-01-04, 10:13
Nasze Żony maja zbliżone podejście. Kupiłem używanego kampera. Musiałem wymienić wszystkie poduszki, gąbki, materace, dywany, kasetę, deskę, do tego pełna dezynfekcja oczywiście i tak bym to zrobił ale to był jej główny warunek.
hejho1 - 2017-01-04, 12:13
Wszystko co piszecie o zagrozeniach o osobistym stosunku itp ma sens. ||Tyle ze poprostu nie jesteście w grupie docelowej tego przedsiewziecia.
Aby zmienić odrobine kierunek dyskusji wyrażę to samo innymi słowami.
Szukam wspólników do założęnia wypożyczalni kampera której jedynymi klientami beda udzialowcy i jednoczesnie bedzie gwarancja pelnego wykorzystania sprzętu.
Czy taka oferta wzbudza wiecej zaufania .
Bajaga - 2017-01-04, 12:22
hejho1 napisał/a: | Wszystko co piszecie o zagrozeniach o osobistym stosunku itp ma sens. ||Tyle ze poprostu nie jesteście w grupie docelowej tego przedsiewziecia. |
Sekret polega na tym, że grupa docelowa jest niezwykle wąska. Składa się tylko z Ciebie.
Osobiście mogę się założyć o powiedzmy 10 tys zł (oficjalnie u notariusza), że nie znajdziesz na terenie RP 9 chętnych do tej spółki bo to po prostu bez sensu.
toscaner - 2017-01-04, 12:48
U mnie nie, ale powodzenia
Andrzej 73 - 2017-01-04, 13:06
hejho1 napisał/a: | Czy taka oferta wzbudza wiecej zaufania . |
Plan do kitu , nie liczyłbym na jego powodzenie.
Ale póki to jeszcze wolny kraj , to szukaj chętnych. Życzę zrealizowania założonego celu.
Bronek - 2017-01-04, 14:18
Możliwe ale wśród znajomych, rodziny. W naszych warukach.
Grupa wąska bo to nie limuzyna czy kosiarka. Max 4 rech użytkowników i to elastycznych, co do wolnego czasu.
To raczej odwrotnie, skierowana propozycja. Dla ludzi z kasą, ale oszczędnych/rozsądnych? Czyli smutnych
Np taka motywacja hipoteczna:
Daję np. 25 tyś. i mam tam gdzieś kampera, jako fakultatywny sposób na wakację.
To sobie czasem pojadę.
Ani to nie jest duża forsa, ani ciśnienia na kampera wielkiego nie mam, to oferta dla mnie.
Bo 300tyś+ za nowego, to dla mnie przesada, jak ma stać.
Jak akurat kumpel jedzie kamperem, to ja na Maledivy samolotem! I też fajnie.
Bez ocen co do konsekwencji itp..
A i inwestorów, to raczej w internecie nie znajdziesz.
ZEUS - 2017-01-04, 14:30
hejho1
czy po kolejnych wypowiedziach dot. założonego przez Ciebie tematu nadal tak uważasz?
hejho1 napisał/a: | Rozumiem ze jesteście znudzeni i z braku zajecia zima bedac na emeryturze trolujecie w necie.
Bo przeciez robić sobie jaja jest latwo i znajomi sie posmieja.
Szkoda tylko ze nie robicie tego w watkach zalozonych przez siebie . |
grzegorz_wol - 2017-01-04, 15:12
Ja swoją przygodę z kamperowaniem rozpocząłem od wypożyczalni.
Stąd wiem, że kamper pożyczony nie gryzie i o złapanie syfa tez ciężko.
Kolego hejho1:
Wypożyczalnia ma nowe auta, na gwarancji mechanicznej jak coś się zchrzani za granicą użytkownik kampera ma to gdzieś,
Jak użytkującemu przestanie działać np lodówka we Włoszech to dzwoni do wynajmującego a ten przez net szuka warsztatu - to też nie problem użytkownika
Jak samochód masz zarezerwowany w poniedziałek od 10,00 to jest w terminie pojazd ten zarezerwowany lub nie gorszy.
Za to się płaci w wypożyczalni.
Twoja spółka na wiekowym aucie raczej powyższych warunków nie spełni.
Znalezienie ugodowych i świadomych zagrożeń wspólników ( tak by spółka przetrwała jakiś czas )będzie bardzo ciężkie ale ja jak pisałem kibicuje.
Taki problem techniczny- czy auto da się kupić( zarejestrować ) na np 5 włascicieli i je ubezpieczyć?
Bajaga - 2017-01-04, 15:57
Bronek napisał/a: |
To sobie czasem pojadę. |
Czasem sobie pojedziesz, tylko że to czasem będzie uwarunkowane wynikiem losowania Bo rozumiem, że "wspólnicy" będą losować terminy gdyż za wielu chętnych na kamperowanie z własnej woli w listopadzie czy lutym to ja nie widzę. Więc wylosujesz szczęśliwie Cały listopad i heja! A wypoczywaj sobie !
Bronek - 2017-01-04, 16:46
Bajaga napisał/a: | Bronek napisał/a: |
To sobie czasem pojadę. |
Czasem sobie pojedziesz, tylko że to czasem będzie uwarunkowane wynikiem losowania Bo rozumiem, że "wspólnicy" będą losować terminy gdyż za wielu chętnych na kamperowanie z własnej woli w listopadzie czy lutym to ja nie widzę. Więc wylosujesz szczęśliwie Cały listopad i heja! A wypoczywaj sobie ! |
Toż to ja taki gupi nie jezdem , to telenowela ...
Trudno te 25 klocków mogę poświęcić , lecę na Wyspy do Hotelu z palemką .
Znam takich przy kasie , co na daną rzecz są w stanie wydać tylko tyle na ile im dusza pozwala i a ni centa więcej .
A nawet jesli :
Kupi taki za pół bańki auto z lichym silnikiem , to go jeszcze zagazuje .
Bo serce mu się kroi podczas tankowania .
Autentycznie mam takiego kumpla , który nawet wie ,że mu tak mózg pracuje . Po prostu tak ma. I nawet nie cierpi . Drugi Prezes Firmy BWV 7 tak jechał ,że mu 6 litrów palił i najlepiej to by go koniem ciągnął . Obsesje.
To są uroki spółek w temacie dóbr niekoniecznych , miłych i rekreacyjnych . Nie znam akurat nikogo kto miał łódź , motocykl na spółę i był zadowolony .
zreszta o tym
Bajaga - 2017-01-04, 16:51
Bronek napisał/a: |
Trudno te 25 klocków mogę poświęcić , lecę na Wyspy do Hotelu z palemką .
|
No ja w pełni rozumiem, że kamperowanie to nie jedyny sposób wypoczynku i można sobie też czasem gdzieś polecieć no ale olewając kuszącą ofertę kamperowania w listopadzie tracisz 25 klocków. Chłopie, wiesz ile to dobrych single maltów ? Wstydź się
Bronek - 2017-01-04, 16:55
Dlatego takie spóły do dobre dla bogatych i ...(..... tu proszę wpisać właściwe określenie..... ).
Aran-70 - 2017-01-04, 18:35
Ale się nakreciliscie. Gość napisał sobie cos tam, a Wy próbuje cie mu wytłumaczyc, ze to nie jest dobry pomysł. Pięć stron prób odpowiedzi na głupie pytanie. Jak dzieci... Pewnie nie macie co zrobić z wolnym czasem
Arek
elspasoo - 2017-01-05, 14:16
Pomimo wielu pomocnych osób, na tym forum panuje wszechobecny off top. Masakra jakaś Do autora tematu, czekaj cierpliwie , może ktoś odpowie na PW, dyskusja tu skazana jest na klęskę.
Bronek - 2017-01-05, 14:47
Na klęskę skazany jest temat.
To dyskutuj konstruktywnie, proszę.
Gość tu nie znajdzie chętnego. A sygnały dostaje niezachęcające do takich rozwiązań.
Nie wiem? Czekasz na kogoś, kto zaofetuje uczestnictwo?
Nie rozumiem. Temat już był i zdechł. A ten popłynął, bo chętnych brak.
Kilku grzeczniutko dodało "Kibicuję" , by było miło.
To kibicujmy
Ktoś podał przykład rodzinno kumplowskiego kampera i tyle
Czyli jesteśmy za a nawet przeciw.
Istvan - 2017-01-05, 17:41 Temat postu: Hejho1 Hejho1 zamilkł, ale może odpowie na kilka pytań.
1. Wyjazd z Polski i zjazd do kraju to ma być urlop czy techniczna sprawa podstawienia samochodu? Jeżeli urlop to finansowo po doopie dostanie wyjeżdżający i zjeżdżający. Jeśli nie to wszyscy muszą się na te jazdy złożyć.
2. Jaki sezon zakładasz kwiecień-listopad czy czerwiec-sierpień?
3. Czy zakładasz równe wkłady ? Czytaj : równe prawa i obowiązki.
4. Czy zakładasz pozostawienie auta na południu Europy?
Inną formę współkorzystania z auta spotkałem na targach w Poznaniu. Firma oferowała zarządzanie Twoim kamperem. Kupowałeś auto , dawałeś w zarząd, gratis miałeś kilka tygodni. Gwarantowali zwrot kasy w ileś tam lat . Szczegółów nie znam.
Drugi przypadek to wynajem. Auta w Hiszpanii poza sezonem w dobrych cenach i doloty jak u Ciebie.
Wracając do Twojego przypadku to wg mnie:
1. Powinieneś opracować taki startowy regulamin do dyskusji.
2. Powinieneś poszukać wśród znajomych bo tam tylko możesz oczekiwać „dużo wiary i elastyczności”. Chcesz stracić znajomego pożycz od niego/mu pieniądze.
3. Jak na szeryfa imprezy zbyt łatwo ulegasz emocjom. Tu są wytrawni kąsacze, prowokatorzy i trefnisie.
4. Masz szanse. Działają przecież klasyczne wypożyczalnie kamperów i jeden po drugim jeździ w tych oszczanych i wyspermionych maszynach. Rożnica jest tylko i aż w wieku kampera.
krzlac - 2017-01-05, 18:05 Temat postu: Re: Hejho1
Istvan napisał/a: | oszczanych i wyspermionych |
Hola, hola. No chyba, że rozpoczniemy temat: "Sex w kamperze - jak to robicie?"
Załoga G - 2017-01-05, 18:21
To może zabrzmi jak teoria spiskowa
ale mnie się wydaję, że to ktoś z szanownego grona stworzył wirtualny profil i
dobrze się bawi.
Bronek - 2017-01-05, 19:37
A co nam to przeszkadza
Zasypało.
Byłem w kamperku, fajnie wentylatorki chodzą pochłaniacze i kaloryferek.
Milutko
Czy polazł bym na podwórko do wspólnego kampera z taką ochotą ?
O ile byłby na moim podwórku?
I o to chodzi.
Jak obspermione, to wolę anonimowo...
grzegorz_wol - 2017-01-05, 22:28
Nie wiem jakie były prawdziwe intencje Kolegi hejho ( i kto się kryje pod tym nickiem)
Prawdą jest to co napisał, że Google ewentualnych zainteresowanych taką formą uzytkowania kampera w formie spółki przysle tu.
Laik nieświadomy ewentualnych kłopotów... ale zaloże się że będą inni.
Ja wiem " najedzony głodnego nie zrozumie" macie swoje wymarzone kampery i ciężko zrozumieć inną formę jego posiadania .
Mając np 20 tys czy 25 tys i wielką chęć posiadania kampera można nabyc perełkę ( np.5%) prawdopodobieństwa , do remontu ( np, 45%) , minę ( 50%).
Mając w trójkę 75 tys mozna już nabyć suchy sprzęt ktróry obarczony jest ryzykiem użytkowania wynikającego z jego częściowego posiadania.
Patrząc na miny na jakie niektórzy trafiaja ja nie wiem co jest większym niebezpieczeństrwem z punktu widzenia wydania kasy. Może to przeanalizujemy?
Interes Kolegi hejho wg mnie jest ograniczony sezonem :
powiedzmy maj do wrzesien czyli jest maksymalnie 5 letnich miesiący do podziału czyli 5 wspólników, ( nie wiem czy poza tym okresem byłby ktoś chętny)
kasą na kampera zdolnego wmiarę bezawaryjnie jeździć parę lat czyli udział powinien byc około 20000 na wspólnika.
A czy on ich znajdzie to jego brocha.
Koledzy my to piszemy do siebie a czytają to inni czy naprawdę w oczach innych mamy się kreować na zblazowanych egocentryków.
Zachowajmy chociaż jakieś pozory empatii
mrsulki - 2017-01-05, 22:32
grzegorz_wol, i Ci za te słowa.
mcfly - 2017-01-06, 10:14
Jakiś miesiąc temu założyłem podobny wątek. Po przemyśleniach kupiłem jednak kampera w pojedynkę. Jeżeli Ty jednak zdecydujesz się kupić w pojedynkę to myślę że za 30 000 można już nabyć auto w miarę dobrej kondycji. Tzn. sinik który pojeździ jeszcze 200 k kilometrów i buda nie nasiąknięta. Poniżej tej kwoty nie ma co szukać.
Przy okazji: przy kupnie sprawdziłem jak działają wszystkie sprzęty, ale zapomniałem sprawdzić jak rozkłada się główne łóżko to ze stolikiem. Czy może mi ktoś w 3 słowach napisać jak to się rozkłada żeby mogły tam spać 2 osoby. Wiem że się wysuwa boczki, ale coś nie mogę dopasować poduszek które tam są, poza tym tam chyba powinna być jakaś deska położona na wysunięte pręty, ... jakaś jest ale jakby krótka. będę wdzięczny za podpowiedź.
Bronek - 2017-01-06, 10:20
Są różne patenty. Zdjęcie
U mnie np. była noga łamana i blat przesuwany.
W szafie znalazłem prostokątną płytę do uzupełnienia przetrzeni między ścianą a przesuniętym blatem
Mocowanie blatu do ściany też jest specyficzne.
Oparcie z gąbki też się wyjmuje i wykorzystuje.
Dlatego daj parę fotek
I próbuj, Powodzenia, to puzzle
ps Ja to wszystko przerobiłem
chemik - 2017-01-06, 11:39
W nszym kamperze zabudowa EuroMobil stół zdejmuje się z prowadnicy, kładzie na listwach znajdującychc sie na podstwach siedzisk, wysuwa boczki, dokłada sie deskę ( z trzech cześci na zawiasach) i układa poduchy z siedzeń i oparc. To wszystko. pokombinuj, dasz rade
Andrzej 73 - 2017-01-06, 16:03
A jak będzie brakować jakiś element to się dorobi...
mcfly - 2017-01-10, 10:19
jak na tym forum załącza się zdjęcia?
mcfly - 2017-01-10, 10:30
próbuję w ten sposób może się pokaże. doszedłem do takiego etapu w rozkładaniu łóżka. zabudowa dethleffs. przy okazji, przy napełnianiu zbiornika wodą mam napisane w instrukcji że trzeba odkręcić odpowietrznik, ktoś wie gdzie to się znajduje.
mcfly - 2017-01-10, 10:31
zdjęcie niestety nie dodało się, próbowałem najpierw dodać do swojej galerii na forum a potem dać do niego link, coś chyba jednak robię źle.
mcfly - 2017-01-10, 10:38
s
uff, udało się. jak to dalej rozkminić.
mrsulki - 2017-01-10, 11:56
Te rozsunięte elementy powinieneś połączyć płytą ze sklejki powinna być na wyposażeniu i na to poduszki ( powinny być dodatkowe na rozłożoną część).
mischka - 2017-01-12, 11:13
W naszym Dethleffsie trzeba wystawić boczki i rozsunąć stół. Sprawdź czy pod stołem nie ma dodatkowej deseczki przypiętej do ściany kampera. Jak jest to stół wysuwasz do oporu a w lukę od strony ściany wkładasz przedłożenie stołu. Później tylko dosuwasz stół aby nie było szpar i spanko gotowe. Z poduszkami trzeba pokombinować
Rambler - 2017-01-21, 02:01
hejho1 napisał/a: | ... Szukam wspólników do założęnia wypożyczalni kampera której jedynymi klientami beda udzialowcy i jednoczesnie bedzie gwarancja pelnego wykorzystania sprzętu.
... |
Temat dość słaby merytorycznie, może by go przenieść do ogłoszeń?
|
|