|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Prawo i przepisy - Alkomat
SlawekEwa - 2017-01-19, 20:07 Temat postu: Alkomat Jako "służbowy" na zloty
http://www.geekweek.pl/ak...ie-twoj-alkomat
Czy coś z tej wiadomości mi umkło?
" Ponadto należy pamiętać, że od stycznia 2015 roku każdy kierowca powinien wyposażyć swój samochód w alkomat. " - cytat z artykułu wyżej.
robba - 2017-01-19, 20:38 Temat postu: Re: Alkomat
SlawekEwa napisał/a: | Jako "służbowy" na zloty
http://www.geekweek.pl/ak...ie-twoj-alkomat
Czy coś z tej wiadomości mi umkło?
" Ponadto należy pamiętać, że od stycznia 2015 roku każdy kierowca powinien wyposażyć swój samochód w alkomat. " - cytat z artykułu wyżej. |
zapewne "intelygentne" tłumaczenie z obcojęzycznego artykułu.
Może następny kraj wprowadza, Francja w 2015 już miała ten przepis
piszczu - 2018-09-26, 23:22
jak to jest z tymi alkomatami?? Warto mieć na wyposażeniu?? Dają wiarygodne wyniki?? Jaki szukać aby mieć pewność wyniku
Socale - 2018-09-27, 00:22
Ale żeś odkopał - może coś wkręcasz?
.
Nie ufam alkomatom, szczególnie gdy pokazują 0,00.
Masz wątpliwość, zrób jak moja Ewa: Day after przed południem poszła z buta na komisariat i powiedziała że chce dmuchnąć w rurkę
Reakcja obecnych tam Policjantów była bezcenna.
.
PS: Nowa Sól wrzesień 2012r, Pozdrawiamy radośnie Policmajstrów chyba z byłej komendy/posterunku na Piłsudskiego.
piszczu - 2018-10-24, 17:43
czytałem że alkomaty elektrochemiczne dają wiarygodne wyniki porównywalne z policyjnymi. Myślałem że znajdę jakiś użytkowników aby potwierdzić te opinie.
kimtop - 2018-10-24, 18:05
Dawaj tą reklamę.Nie czaj się
Bronek - 2018-10-24, 18:12
Socale napisał/a: | .... poszła z buta na komisariat i powiedziała że chce dmuchnąć w rurkę
Reakcja obecnych tam Policjantów była bezcenna.
. |
A dziwisz się. gliniarzom?
Zawsze też się bałem, u nowo poznanej braku "kindersztuby" w temacie "rurki" .. ...
To może być doznanie i szok jak z zamkiem w spodniach
Bajaga - 2018-10-24, 19:34
piszczu napisał/a: | czytałem że alkomaty elektrochemiczne dają wiarygodne wyniki porównywalne z policyjnymi. Myślałem że znajdę jakiś użytkowników aby potwierdzić te opinie. |
Alkomaty te ciut droższe (powiedzmy ponad 300 zł ) dają niezłe wyniki tylko, że trzeba je regularnie kalibrować w serwisie i trzymać w suchym miejscu. Trochę zabawy.
jb - 2018-10-25, 07:49
Na Francję wystarczy kupić w aptece jednorazowy Alkotest za mniej niż 5 zł. Długi termin ważności.
KACPERKI 2 - 2018-10-25, 08:09
Miałem kiedyś taki za 25 zeta taki w formie breloka kupiony w Kauflandzie i... działał bardzo wiarygodnie. Nawet kiedyś go potwierdzałem na policji bo myślałem że jest nader optymistyczny i... nie powinienem jeszcze prowadzić... Okazało się że dobrze pokazuje. Niestety zgubiłem go...
Traktując alkomat jako niezbędne wyposażenie kampera kupiłem następny. Droższy. Niby lepszy... I co?
No ten to mi pozwala jechać nawet jak do łazienki ciężko trafić ;-) Nie wierzę mu. Bo on twierdzi że albo jestem nawalony jak dzwon albo trzeźwy jak... nie wiem jak co ;-)
Ten jednorazowy z apteki jakoś mnie nie przekonuje...
dziwaczek - 2018-10-25, 08:19
I u nas są alkomaty chemiczne jednorazowe np. na stacjach benzynowych za kilka złotych - działają sprawdzałem z alkomatem.
Ja mam i używam od ok 10 lat alkomat "Kacuś" o dziwo mimo "mało profesjonalnego wyglądu" jest bardzo dobry, przed wyjazdem dałem go skalibrowania i się udało, Pan z serwisu bardzo chwalił przetwornik w tych alkomatach i porównwał jego jakość z tymi za kilkaset zł.
Można te alkomaty kupić za ok. 100zł
gryz3k - 2018-10-25, 08:44
Znajomy sprawdził trzeźwość 3 jednorazówkami. Wyszło trzeźwy. Pojechał, zatrzymali go i okazało się, że miał prawie promil...
piszczu - 2018-10-30, 20:43
gryz3k napisał/a: | Znajomy sprawdził trzeźwość 3 jednorazówkami. Wyszło trzeźwy. Pojechał, zatrzymali go i okazało się, że miał prawie promil... |
dlatego moim zdaniem lepiej zainwestować w urządzenia takie jak np Alkohit, który w gazecie Motor wygrał ranking i miał porównywalne wyniki z policyjnym
|
|