|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - okno dachowe do łazienki
donald - 2017-01-25, 20:50 Temat postu: okno dachowe do łazienki Może pomożecie rozwiązać mój dylemat..
W łazience oryginalny grzybek dostał kopa...nic prawie przez niego nie wywiewało i ogólnie był w kiepskim stanie...
zamontowałem drugi ciut większy,z solarkiemi wiatraczkiem z Juli...wszystko było ok..przez pierwszy miesiąc.Potem dzikie piski,zgrzyty..masakra.
Teraz zastanawiam sie nad oknem 28x28.
Uchylne, czy otwierane na jedną stronę... Uchylne mozna zostawić nawet w deszcz otwarte...to plus. Mam takie duze w alkowie.
a Może ktoś widzi plusy tego otwieranego???
Bronek - 2017-01-25, 21:41
Jakbym robił nowe, to z wetylatorem.
A przy takim okienku to wsio ryba, jakie.
Otwierane można uchylić.
Uchylne, nie można otworzyć.
I to ta różnica
Mirekmat - 2017-01-25, 22:00
Witam.
Proponowałbym te gógne uchylne.Posiada uszczelkę więc po zamknięciu nie wieje,nie gwiżdże w czasie jazdy.Jest to istotne w kamperze w przyczepie mniej istotne gdyż w czsie jazdy nikt w niej nie przebywa a w chłodne dni i tak przyczepy raczej nie kursują Pozdrawiam Mirek
CORONAVIRUS - 2017-01-25, 22:10
To pierwsze ma jedną wadę która mnie wk... w moim a mam prawie takie samo tylko z przezroczystą szybką ... jak wpadnie z zewnątrz listek albo coś to się zatrzyma na siatce i... i by to oczyścić trzeba odkręcać wkręty dlatego tego nie robię i zawsze coś tam leży .
drugi dobry ale w zestawieniu ze spojlerkiem przed nim bo jak będziesz zap....+ wiatr w dziób + tir z przeciwka to cholerę może poderwać
Rambler - 2017-01-25, 22:29
Mam w łazience to uchylane, sprawdza się. Szybko się zamyka można uchylać na trzy sposoby przód-tył-obydwa kierunki.
Ma siatke przeciw owadom, wiec nic w ptaka nie użre.
MILUŚ - 2017-01-25, 22:30 Temat postu: Re: okno dachowe do łazienki
donald napisał/a: | ... Uchylne mozna zostawić nawet w deszcz otwarte...to plus. Mam takie duze w alkowie. ...... |
Mam takie w łazience .Mimo zamknięcia i uszczelnienia od trzech lat walczę z sadzą ; pyłem i wpadającym ......śniegiem
Rambler - 2017-01-26, 00:00
Śnieg zawieje wszędzie nawet pod wiatą....Dlatego dobrze kamperka przykryć
Bronek - 2017-01-26, 06:42
Ten biedny kamper wygląda jak biedny wędrowiec, który stoi u wrót okrutnego gospodarza.
Rambler - 2017-01-26, 09:32
Cały okręcony podwójnie szaliczkiem a na dachu dźwiga wory ze styropianem... To taka forma czapeczki kamperowej żeby w glówke ciepło było
donald - 2017-01-27, 12:29
Kupiłem uchylne MPM 28x28. Najwyzej jak niebede zadowolony to sobie zmienie..a co...
|
|