|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - Ducato III D+ z alternatora.
wirefree - 2017-01-31, 14:58 Temat postu: Ducato III D+ z alternatora. Chce podłączyć ładowanie z alternatora akumulatora zabudowy i nie wiem gdzie znajdę D+ proszę o pomoc gdzie to może być ewentualnie gdzie znajdę schemat Ducato III
tom-cio - 2017-01-31, 15:59
D+ jest na alternatorze.to ten kabel cienszy.Pod deska go raczej nie ma.Poza tym mam nadzieje ze uzyles skrotu myslowego,bo D+ nie sluzy do ladowania aku,sluzy do przelaczenia przekaznika,ktory polaczy akumulator zabudowy z akumulatorem rozruchowym.Najlepiej przez ogranicznik pradowy,czyli "świstakownice"
wirefree - 2017-01-31, 16:07
Tak uzyłem skrótu myslowego jestem z wykształcenia elektrykiem ale niestety nie samochodowym.
Z alternatora ciezko się dostać nie ma tego na bezpiuecznikach?
Flag - 2017-01-31, 16:39
wirefree napisał/a: | Tak uzyłem skrótu myslowego jestem z wykształcenia elektrykiem ale niestety nie samochodowym.
Z alternatora ciezko się dostać nie ma tego na bezpiuecznikach?
|
Ja dałem przekaźnik sterowany wyskoscia napiecia i działa super
kaimar - 2017-01-31, 16:42
tom-cio napisał/a: | Pod deska go raczej nie ma. |
Jest pod deską, wchodzi przecież do BODY. W modelach euro4 wtyk A25.
max111 - 2017-02-17, 13:28 Temat postu: D+ Chyba jest na słupku paseżera na dole pod osłona przy podłodze.
kaimar - 2017-02-17, 16:07
max111 napisał/a: | Chyba jest na słupku paseżera na dole pod osłona przy podłodze. |
Jest, ale tylko w wersjach podwozia pod kampera. Blaszanka czy rama pod zabudowę tego nie ma.
|
|