Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Bezpieczeństwo - Parkowanie na wyjazdach.

drwoy - 2017-02-10, 21:01
Temat postu: Parkowanie na wyjazdach.
dzień dobry

Chciałbym prosić, by koledzy podzielili się swoimi doświadczeniami z bezpiecznego pozostawiania kampera podczas zwiedzania.
Ja mam zasadę, że w przypadku zwiedzania dużego miasta (na przyklad. Barcelona) lub znanego miejsca, obowiązkowo zostawiam auto na parkingu (najlepiej strzeżonym) lub na campingu. Unikam okazyjnych miejsc, typu wolne miejsce na ulicy.
Pytanie - jak w takich miejscach (camping, parking) zabezpieczacie auto. Czy jakieś specjalne sposoby?

Chętnie skorzystam z wypróbowanych sposobów.

mrsulki - 2017-02-10, 21:25

drwoy napisał/a:
Pytanie - jak w takich miejscach (camping, parking) zabezpieczacie auto. Czy jakieś specjalne sposoby?

Poza miejscami gdzie pozostawienie kampera na parkingu płatnym było jedyną opcją zawsze stajemy tam gdzie to dozwolone i wygodne dla nas.
Zabezpieczenie: alarm i często pies w środku (nie jakiś krwiożerczy ani specjalnie hałaśliwy).
No i oczywiście nie zabieramy ze sobą całego domu (pierdyliard laptopów, tabletów, aparatów i elektroniki wszelakiej). Więc jak by co to raczej ciuchów nie kradną że o zawartości lodówki nie wspomnę.

zbyszekwoj - 2017-02-11, 09:13

Jeszcze nigdy nie stałem na strzezonym parkingu, bo tam najczęściej kradną. Takie mam przekonanie. Staję zawsze w ruchliwym centrum i jak do tej pory ..odpukać.
izola - 2017-02-11, 09:30

na parkingach zebrałam najwięcej drobnych szkód ...ale takie jest już życie , przecież nie będę siedzieć w aucie i pilnować- bo to nic nie pomaga!

Poza tym nie po to jedziemy w świat by się o auto strachać- ważniejsze dla mnie j- moje nieuszkodzone zdrowie i dobre samopoczucie :-P

Wąski - 2017-02-11, 09:38

Jak porzucam auto na dłużej to zawsze stawiam koło lepszego. Nie tylko na wyjazdach. Osobówkę w kraju też. :wyszczerzony:
drwoy - 2017-02-11, 09:39

Dobre!
yuras - 2017-02-11, 10:38

Ja jeżdżę takim-nie biorą.
MILUŚ - 2017-02-11, 23:19

Kamper spod Szczecina ? :chytry
yuras - 2017-02-12, 10:26

MILUŚ napisał/a:
Kamper spod Szczecina ? :chytry

Nie z Księżyca.
https://www.youtube.com/watch?v=zPwMdZOlPo8