Porady dla kupujących kampera - Nówkaq za 166 tys.
slawwoj - 2017-02-12, 16:39 Temat postu: Nówkaq za 166 tys.166 tys + Vat. Nie wiem co tym myśleć.
https://www.otomoto.pl/of...html#xtor=SEC-8Bronek - 2017-02-12, 17:07 Ja tam snobem nie jestem i duperelki klameczki i pierdoły mnie nie rajcują i patrzę na rozkład.
Dla dwóch osób podoba mi się.
Może? W końcu właściwa cena? Cud? .brams - 2017-02-12, 17:21 Żaden cud.
Oglądałem w Nadarzynie.
Dla bardzo mało wymagającego klienta.zbyszekwoj - 2017-02-12, 17:52
brams napisał/a:
Żaden cud.
Oglądałem w Nadarzynie.
Dla bardzo mało wymagającego klienta.
Jak dla mnie idealny rozkład . Błyskotek brak , mnie to nie przeszkadza. Samemu mozna trochę go upiększyć i fabrykę poprawić.mrsulki - 2017-02-12, 17:58 No chciałbym widzieć taki skuter i magika który załaduje go do tego "garażu".Bronek - 2017-02-12, 18:39 Są kampery w cenie 250+, i też z g... nym garażem, więc nie wybrzydzajnmy.
Mebelki duperelki zawsze można, a co nowe to nowe.
Wybór należy do kogoś kto ma ok 200 tyś i myśli... co za to kupićAndrzej 73 - 2017-02-12, 18:52 Coś mi się widzi , że styropian i papier tak zrobiona ta zabudowa.
Układ , też mi nie odpowiada i ogólnie widać , że to jakaś prowizorka.
Za mało fotek z środka mrsulki - 2017-02-12, 19:14
Andrzej 73 napisał/a:
Za mało fotek z środka
Bo po co zniechęcać potencjalnych nabywców jawi13 - 2017-02-12, 19:15 O kamperach marki Bela pisał Krimar w innym wątku
Faktycznie HAPPY , sprzedawane też pod nazwą BELA , są mocno zubożone, ale mają wszystko co trzeba -a nawet w standardzie mają podgrzewany zbiornik szrej wody. Podobnie jest z niektórymi modelami sprzedawanymi pod marką NOBLEart. Natomiast topowa linia P.L.A. kosztuje tyle co Mobilvetta. Dlatego faktycznie, MISTER czy PLASY są warte zastanowienia gdy szukamy tańszego kampera.CORONAVIRUS - 2017-02-12, 19:34 oglądałem to w Nadarzynie ...odniosłem wrażenie,że jestem w jakims chińskim produkcie z ubiegłego stulecia kiedy to Chiny robiły dla robienia bez ogladnia się na jakość i detale . To był najbrzydszy i najgorszy kamper na hali wystawowej , Romer , komentowany negatywnie na i po targach w 2012 roku był dużo fajniej zrobionym kamperem .
Na samych fotkach z ogłoszenia widać jakie to budżetowe , gdybym klientowi tak do ściany przyczepił stolik z takimi pomarszczeniami przy uchwytach to by była awantura a o płaszczyźnie ścian zewnętrznych nie będę się wypowiadał z pobłażaniem, serwisuję chłodnie , których ściany w porównaniu z tym kamperem / nowym/ są pierwsza liga a nie taki świecący badziew , krzywy jak by stał obok palącego się śmietnika i się powypaczał ... 166 tys netto to nie jest mało ale jeśli niektórzy patrzą tylko na datę produkcji to faktycznie jest okazja niebywała Kiedyś , za komuny , można było kupić POLONEZA w wersji dla biednego Polaka , różnił się wieloma elementami , wielu nie miał wcale w porównaniu z modelem NORMALNYM . Ludzie brali bo nie mieli wyjścia jak nie mieli kasy ... jak widać komunistyczne zwyczaje wracają a chińskie wyroby stają się dziś raczej wzorem do naśladowania , badziewia robią dziś inni , podrabiani Chińczycy Bronek - 2017-02-12, 19:36 No, to już się wyjaśniło brams - 2017-02-12, 19:39
zbyszekwoj napisał/a:
Jak dla mnie idealny rozkład . Błyskotek brak , mnie to nie przeszkadza. Samemu mozna trochę go upiększyć i fabrykę poprawić.
Takich klientów Bela Curacao miałem na myśli pisząc:
brams napisał/a:
Dla bardzo mało wymagającego klienta.
Można go upiększyć, a i fabrykę poprawić!
Jakże ja się zgadzam? No, bardzo się zgadzam!
Co mnie jednakowoż zniechęciło do zakupu?
Meble, jakość wykonania i ogólnie wyglądająca bieda, jakkolwiek źle by to nie zabrzmiało.
Bronek, sorrento, Ty byś ze 140k. wsadził, by spełnił Twoje postawowe wymagania.
ps - oj, Adam też conieco chwilę wcześniej napisał Andrzej 73 - 2017-02-12, 19:42
BIORCA napisał/a:
gdybym klientowi tak do ściany przyczepił stolik z takimi pomarszczeniami przy uchwytach to by była awantura
To przymarszczenie jest do wyeliminowania w parę minut , jeśli ktoś potrafi.
Widzę więcej fuszery , ale czekam z opiniami Kolegów.
Bronek - 2017-02-12, 19:51
Cytat:
Bronek, sorrento, Ty byś ze 140k. wsadził, by spełnił Twoje postawowe wymagania.
Jak mnie zacznie świerzbić.... to insza sprawa.
Teraz, już wiem czego chcę, ale i tak bardziej rozkład, rozmiar itp. mnie interesuje od pseudo luksusu.
Nie stać mnie finansowo i mentalnie na przeprowadzkę do Stanów, by mieć to co mi się podoba .
Bo u nas mym "ulubienym" nie zmieściłbym się na większości dróg. O uprawnieniach nie wspomnę.
To i tak tylko kamper, o ile to alkowa lub integra. Reszta... wiadomo Andrzej 73 - 2017-02-12, 20:04
Bronek napisał/a:
To i tak tylko kamper, o ile to alkowa lub integra. Reszta... wiadomo
Jak wszystko jedno , to mogłeś sobie kupić narożnik za 1500zł
Jak zamkniesz szafkę , a front spadnie to miło nie będzie.
MILUŚ - 2017-02-12, 20:27
mrsulki napisał/a:
No chciałbym widzieć taki skuter i magika który załaduje go do tego "garażu".
Jeśli Ci chodzi o wysokość dolnej krawędzi garażu to spoko . Są do zakupu gotowe rampy do załadunku . W moim poprzednik woził normalny motor a nie.......jakieś pierdzikółkoBronek - 2017-02-12, 20:33 Roller Teamie za trzy duże paczki, u kumpla też szafki się rozpadały.
Kurde, rozumiem, że tańsze materiały, uboższe wyposażenie, ale żeby śruby niedokręcić?
Wszytko teraz do kitu. Trzeba samemu chyba robić.CORONAVIRUS - 2017-02-12, 20:41
Bronek napisał/a:
: Trzeba samemu chyba robić.
to jest dobry trop i jak dołożysz do wkrętów klej to będzie super ja juz bez kleju nie składam kamperów Bronek - 2017-02-12, 21:07 Ręczna robota, zawsze była w cenie.
Nie koniecznie za młodu.
Chyba, że to na poziomie wstawiania zaworków do zapalniczek jednorazowych.
Za taki fach jak np "repasacja pończoch i obciąganie guzikówi" powstają nowe np. "budowniczy kamperów" a zamiast guzików, to już sam nie wiem co teraz się.... i za ile.
Świat się zmienia.moskit - 2017-02-12, 21:40 Każdy kamper ma jakieś mankamenty jednemu podoba się to innemu tamto dla następnego duże znaczenie przy decyzji będzie miała cena.wszystko zależy od osoby, czy z chęcią kupna, czy tylko oglądania i szukania ...... Nie każdy jest taki zdolny aby samemu coś zmontować i woli wydać 200k i jeździć a nie zasuwać rok lub więcej z niewiadomym efektem sami dokładnie wiecie że niektórym to nie wychodzi, raczej powinni kupić lub zlecić to fachowcom-firmą które zajmują się tym na co dzień
Tak sobie myślęTamtam - 2017-03-05, 23:23 Jest ciężki... Waży 3,3 tony, tylko 200kg zostaje na podróżnych i ich bagaże..Bajaga - 2017-03-05, 23:53
Bronek napisał/a:
Może? W końcu właściwa cena? Cud? .
Tylko jakie cuda? Taka firma jak PLA kupuje bazy-widelce za Bardzo, Bardzo dobre ceny. Wszelkie meble rżnie hurtem na maszynach cnc. Ma linię produkcyjną gdzie się to składa do kupy. I ma na tym spokojnie uczciwe 30% marży. Nie widzę cudów. To jest uczciwa oferta dla normalnych ludzi, których nie podnieca fornir na szafkach, extra wysuwane szafki, nastrojowe oświetlenie led itp itd.EwaMarek - 2017-03-06, 14:27 Przypadkiem mam PLA i nie narzekam.
Nie ma co porównywać do firmowych kamperów ale i po co...
W dobrej cenie mam nowy samochód przy którym nie musze nic robić - i o to chodzi.
Jedni kupują stare mercedesy czy volkswageny inni nowe fiaty itd.