Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Zagraniczne - Jaki kierunek wybrać?

MarcinDabzalski - 2017-02-22, 15:27
Temat postu: Jaki kierunek wybrać?
Planujemy podróż naszym camperem w trakcie majówki. Planujemy podróż zagraniczną, do któryś z krajów graniczących z Polską. Mamy dwóch faworytów: Słowacja i Białoruś. Z tego co mi wiadomo na Białoruś nie trzeba wizy jeśli ktoś planuje na krótko i nie za daleko. Poza tym tym jest bardzo piękna, pełna polskiej historii i przede wszystkim niezbyt droga. Słowacja podobno też bardzo urokliwy kraj. Jaki kierunek nam byście mogli doradzić?
JaWa - 2017-02-22, 16:18

MarcinDabzalski napisał/a:
Z tego co mi wiadomo na Białoruś nie trzeba wizy jeśli ktoś planuje na krótko i nie za daleko.
Jak Ci się kamper zmieści do samolotu do Mińska, to wizy nie potrzeba. :haha: Można też rowerkiem, pieszo lub kajakiem.
wlodo - 2017-02-22, 16:24

Przeoczyliście widocznie...wielu obrało ten kierunek :spoko
http://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=291

ZEUS - 2017-02-22, 16:37

wlodo napisał/a:
Przeoczyliście widocznie

jeszcze mają szansę, termin deklaracji chęci (i podania danych do zaproszenia) został przedłużony... :)

slawwoj - 2017-02-22, 17:10

JaWa napisał/a:
Z tego co mi wiadomo na Białoruś nie trzeba wizy jeśli ktoś planuje na krótko i nie za daleko.
Jak Ci się kamper zmieści do samolotu do Mińska, to wizy nie potrzeba. :haha: Można też rowerkiem, pieszo lub kajakiem.

lub na 5 dni bez wizy do Grodna samochodem

JaWa - 2017-02-24, 18:06

slawwoj napisał/a:
lub na 5 dni bez wizy do Grodna samochodem

Możesz podać źródło ???

slawwoj - 2017-02-24, 18:18

Jacek przecież to stary temat. Gdzieś o nim pisałem chyba w dziale. Białoruś. Już w Nadarzynie można było o tym porozmawiać z biurem turystycznym z Białorusi.

Musisz wykupić u nich dwie usługi turystyczne np. wyżywienie i przewodnika. Oni załatwiają wtedy wizy.

http://bialtur.pl/bialorus/

MarcinDabzalski - 2017-03-09, 11:46

JaWa napisał/a:

???? Myślałem, że na tym forum są ludzie znający się na podróżowaniu tym bardziej kamperem, ale jak widać są wyjątki, skoro ktoś chce kampera do samolotu upychać. Jak ktoś lubi podróżować to przynajmniej powinien obić mu się o uczy temat umowy o małym ruchu granicznym.
No ale cóż - spamerzy są wśród nas.

Bronek - 2017-03-09, 12:10

JaWa to typowy spamer w przeciwieństwie do mnie :mrgreen:

Wyluzuj na początku, poczytaj, potem już nie musisz. :bukiet: Możesz się spinać dalej.

A i Dzień Dobry jestem Bronek. :roza:

Spax - 2017-03-09, 12:29

Cytat:
Przypomnijmy, od 12 lutego na Białoruś można pojechać bez wizy! A dokładniej – polecieć. 9 stycznia Aleksander Łukaszenka podpisał dekret №8 „o ustanowieniu bezwizowego wjazdu i wyjazdu cudzoziemców”. Dokument pozwala na bezwizowy wjazd i pobyt na Białorusi przez okres nie przekraczający 5 dni obywatelom 80 krajów, którzy przekraczają przejście graniczne „Port Lotniczy Mińsk”, a więc dotrą do Mińska samolotem.

»»» http://kresy24.pl/pierwsi...iz-wiecie-skad/
Tyle o ruchu bezwizowym... Spamer JaWa ma rację :haha: