|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Podwozia - technika i eksploatacja - Zabezpieczenie tapicerki drzwi z dykty, czym?
vwyogi - 2017-03-07, 10:04 Temat postu: Zabezpieczenie tapicerki drzwi z dykty, czym? W starych samochodach m. in. w VW LT tapicerki drzwiowe są z dykty i obciagniete są winylem który widać na zewnątrz. Od środka do drzwi naklejona jest folia, żeby zabezpieczyć dyktę przed "picem" wody i wypaczaniem się. Pytanie jest czym np. pomalować dyktę żeby nie trzeba było kleić folii do drzwi co raz jest upierdliwe a dwa każda interwencja w środku drzwi to trzeba folię zrywać. Myślałem o jakimś lakierze w sprayu do drewna. Ktoś poleci jakiś konkretny specyfik?
Bronek - 2017-03-07, 10:12
Np lakier jachtowy . A tak naprawdę to farba w sprayu najlepiej z Brico może być
Ostatnio drewniany płot malowałem
o tu jest ten płot był sraczkowaty jak drzwi wejściowe. malowałem na zimno w październiku ??
Te farby sa dobre , malowałem nawet samochód konkretnie chlapacze w swoim czerwonym trzyma choc przcież chlapacze pracują
Z Castoramy sa do dupy
z 11 zł . Na ten plotek raz malowany poszło 10 szt to i tak taniej niż farba z pędzla , a robota szybka i przyjemna
vwyogi - 2017-03-07, 12:07
przejdę się do budowlanego i zobacze co tam będą mieli, najlepiej jakby było cos bezbarwnego Podziękował
Bronek - 2017-03-07, 14:01
Spray jest też bezbarwny.
Jachtowy drogi.
Nie daj Boże z Lidla, tu akurat są spływające badziewia
|
|