Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Remontujemy kampera - uszczelki okien nieotwieranych

serwan - 2017-03-10, 22:13
Temat postu: uszczelki okien nieotwieranych
hej,

mam w alkowie na ścianie czołowej okno; będę chciał je wyjąć, uszczelnić, osadzić na nowo - przy czym najchętniej użyłbym nowej uszczelki; pytanie skąd taką wziąć / gdzie szukać. z jednej strony ma objąc ~25 mm ściany alkowy, z drugiej kilka milimetrów krawędzi szyby. ktoś może wie czy / gdzie można takie cuda znaleźć?

pozdrawiam
serwan

serwan - 2017-03-10, 22:44

znalazlem. 100 za metr biezacy..! ktos zna sklep z rabatami dla studentow?.. :)
zbyszekwoj - 2017-03-11, 09:45

Może lepiej okno zaslepić ?
serwan - 2017-03-11, 12:40

zastanawiałem się prawdę mówiąc ;) ale dojrzewam raczej do zastąpienia istniejącego okna we froncie alkowy (ma pęknięcie i tak) nowym, klejonym z pleksi, i nałożonym 'z zakładką' na istniejący otwór.

swoją drogą ktoś robił taką podmiankę okna?

pozdrawiam
serwan

chemik - 2017-03-11, 14:12

witaj!
mam ten sam problem z przednim oknem w alkowie, czy możesz podesłać link/ adres tego sklepu?
dzięki :spoko

Gewehr - 2017-03-11, 14:53
Temat postu: Re: uszczelki okien nieotwieranych
serwan napisał/a:
hej,

mam w alkowie na ścianie czołowej okno; będę chciał je wyjąć, uszczelnić, osadzić na nowo - przy czym najchętniej użyłbym nowej uszczelki; pytanie skąd taką wziąć / gdzie szukać. z jednej strony ma objąc ~25 mm ściany alkowy, z drugiej kilka milimetrów krawędzi szyby. ktoś może wie czy / gdzie można takie cuda znaleźć?

pozdrawiam
serwan

Skąd jesteś?

serwan - 2017-03-12, 14:59
Temat postu: Re: uszczelki okien nieotwieranych
Gewehr napisał/a:
serwan napisał/a:
hej,

pozdrawiam
serwan

Skąd jesteś?

wawa

Gewehr - 2017-03-12, 16:08

Uszczelkę w rękę i podjechać na Puławską 74. Gość sprzedaje gumy techniczne od kilkudziesięciu lat. Powinien coś wymyślić ;)