|
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Hand made - rêczna robota - dodatek do og³oszenia Jumper
silny - 2017-03-12, 18:21 Temat postu: dodatek do og³oszenia Jumper ograniczenia zwi±zane z wystawianiem og³oszeñ i wstawianiem w nich zdjêæ sopwodowa³y ¿e tu odrobinkê napisze i wieczorem wstawie zdjêcia
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=26842
w pe³ni funkcjonalny ma³y gabarytami kamper , nie zkoñczy³em strony estetychnej ale medialnie wsio dzia³a.
jumper jest napêdzany benzynowym silnikiem z sekwencyjnym LPG dobrej klasy.
¿eby zapewniæ mu odpowiedni zasiêg wbudowa³em w pod³ogê 2 zbiorniki o ³±cznej pojemno¶ci 155 litrów netto+oczywi¶cie PB pewnie z 60 l.
wysoko¶æ wnêtrza to 182 cm , wej¶cie na piêtro jest za ³azienk± .na piêtrze wysoko¶æ nieca³y metr.
pojazd ma podwójn± pod³oge która powsta³a przez wspawanie miêdzy belki ramy blach dziêki czemu powsta³y bakisty z dojæiem od góry . najwiêksza o poj. ponad 100. tam mieszcz± siê zbiorniki wody czystej szarej i przedzia³ akumulatorów.
wersja ca³kowicie zimowa . zbiorniki podgrzewane ciep³ym powietrzem z z trumatica lub - w razie awarii z zapasowego webasto.
webasto poprzez zawory moze podgrzweaæ silnik lub wode urzytkow± lub ca³y kamper . trumatic grzeje tyko wnêtrze , ciepla woda jest z bojlera 21 l z m230 V lub webasto.,
nie koñczy³em go wizualnie wewn±trz z powodu notorycznego przepracowania
prêdko¶æ max 140-145 , spalanie 15-16 lpg max.
WSZYSTKIE media czyli ogrzewanie , kuchnia , lodówka i oczywi¶cie silnik zasilaj± siê z tych 150 l gazu wiêc wygoda jest max.
na pok³adzie jest oczywi¶cie system solarny , z 2 regulatorami - jeden na zabudowe - drugi na rozruchowy.
zasila 2 aku pokladowe oraz przetwornice 1,5 KV Wolt . dla mi³o¶ników 230 z s³upka inteligentna ladowarka od 0 do 15A .
za chwile wkleje zdjêcia wnêtrza , jak kto¶ ma pytania -piszcie.
sprzêt bez wad ukrytych - super mobilny i szybki choæ nie dynamiczny.
raczej dla m³odych bo ¿ona nie chce wchodziæ na piêterko i to w sumie ona zdecydowa³a.
bardzo przestronny na dole , salon zawsze wolny , brak jedynie miejsca na baga¿e dla takiej rodziny jak moja- 4 osoby z czego 2 panie
kupuje 7 metrow± integre , i je¶li jumper zejdzie to przeznaczê go na mandaty z a prze³adowanie
jak ju¿ pisa³em - zdjêcia ¶rodka nie d³ugo
silny - 2017-03-13, 10:41
w odpowiedzi na PW.
kamper nie jest wytapicerowany w ¶rodku, ocieplony bardzo dok³adnie ale nie skoñczony tapicersko.
mam do niego szafki , szafeczki , stoliki i wiele wiele innych detali.
sprzedaje z przyczepk± czê¶ci -wszystkie jak nowe i z jednego zestawu , z przyczepy -dawcy..
jesli kto¶ siê skusi to dostanie sprzêt umyty , zatankowany i NIE oszabrowany z fantów w stylu SB radio , kamerka z monitorem itd, itp...
silny - 2017-03-13, 10:57
do ka¿dego okna jest orginalna roleta z moskitier± , za³o¿y³em tylko w salonie
dokupione mam orginalne (czytaj- drogie) , grube i ¶wietnie izoluj±ce os³ony termiczne przedniej i bocznych szyb kabiny.
daje oczywi¶cie w zestawie.
z kamperem jest oczywi¶cie SAFARI ROOM do markizy (patrz zdjêcie z awatara!!!!)
szyty na zamówienie razem z dachem kampera .
dodatkowo na d³u¿sze postoje w jednym miejscu dok³ada kupuj±cemu przystawke do safari room - te¿ specjalnie szyt±- która wype³nia przestrzeñ od markizy do przodu kampera. my tam trzymali¶my rowery..
silny - 2017-03-13, 11:15
jeszcze w temacie ³azienki.
jest ma³a , ale ma brodzik z odplywem i oczywi¶cie jak wszystko - nie skoñczona
praca , praca i jeszcze raz praca..
ma jednak kibelek wiêc to JEST kamper
kibelek przy dzieciach niezbêdny, my zawsze stacjonujemy na kampingach ale w trasie jak znalaz³, .
oczywi¶cie mam wszystko co potrzeba do wykoñczenia , w tym momencie lazienka robi za magazynek
przez kampingi w sumie mi nie zale¿a³o ale mam ³adne panele i szafki do kompletu....
silny - 2017-03-13, 11:25
zrobiê zdjêcia ty³u to wstawiê , nie mam na kompie.
na pytania -dlaczego
bo jest ma³y a ja i tak jestem na kempingach , a tak naprawde naprawde bo zawsze chcia³em integre a teraz mnie staæ
mo¿na siê targowaæ
tak jak pisa³em w og³oszeniu - co dostane to przeznacze na mandaty za prze³adunek integry
CORONAVIRUS - 2017-03-13, 14:18
TYLE by³o opowie¶ci o tym aucie a w ¶rodku prowizorka i tak na prawdê pó³ kampera w kamperze ... jako,¿e sprawa nietypowa i mo¿e warta dokoñczenia zastanawiam sie nad propozycj± 15 ty¶ i ani grosza wiêcej ... je¶li jeste¶ sk³onny j± rozwa¿yæ to ja siê bêdê dalej zastanawia³ i przygl±da³ bardziej . Niestety wnêtrze nie powala i o 40 ty¶ szybko zapomnij dla w³asnej spokojnosci umys³u
silny - 2017-03-13, 19:05
najpierw z rozpêdu zg³osi³em twój post do adminów na kasacje ale w my¶l zasady celebrytów -nie wa¿ne co mówi± byle mówili o mnie -mo¿esz wylewaæ tu swoje frustracje.
obiecuje przytakiwaæ TOBIE zw ka¿dej sprawie niech ludziska czytaj±..
BIORCA napisa³/a: | jako,¿e sprawa nietypowa |
no co ty , powa¿nie
BIORCA napisa³/a: | warta dokoñczenia |
noooo , napewno .
je¶li kto¶ siê skusi dostanie tyle gratisów ¿e g³owa boli , jestem typem sroki która zbiera ¶wiecide³ka ale jak s± mi ju¿ nie potrzebne to oddam za free bez ¿alu.
tam brakuje tylko tapicerki
adyta. slajd na koniec tygodnia , jadê do niemcowni na kilka dni , jak bêdê to cykne foty.
gdzie¶ na forum jest zdjêcie , nie wiem gdzie....
CORONAVIRUS - 2017-03-13, 20:15
nie to nie ¿yczê powodzenia w szukaniu tapicera , wszak tylko tapicerki brakuje no mo¿e jeszcze jaki¶ drobiazgów jak paj±ki i myszy
janusz - 2017-03-13, 20:16
silny napisa³/a: | najpierw z rozpêdu zg³osi³em twój post do adminów na kasacje |
Ju¿ to przerabiali¶my kilka razy, og³oszenie i pó¼niej ma³o potrzebna dyskusja o nim. Teraz te¿ tak wysz³o. W dziale og³oszeñ "sprzedam kampera" nie ma mo¿liwo¶ci dyskutowania i sprawa jest prosta. Je¶li o og³oszeniu pisze siê w innych dzia³ach trzeba liczyæ siê z tym, ¿e ludzie bed± dyskutowaæ i nie koniecznie przychylnie dla sprzedaj±cego.
CORONAVIRUS - 2017-03-13, 20:19
janusz napisa³/a: | trzeba liczyæ siê z tym, ¿e ludzie bed± dyskutowaæ i nie koniecznie przychylnie dla sprzedaj±cego. |
ale chyba ja przychylnie zaproponowa³em Koledze czy nieprzychylnie bo juz nie wiem
Andrzej 73 - 2017-03-13, 20:30
Je¶li Kolega bêdzie chêtny to dokoñczê tapicerkê.
Sorki wykonam , bo du¿o jest do zrobienia.
bart.ek - 2017-03-13, 21:53
Tak z ciekawo¶ci - co to za zawieszenie z ty³u? fabrycznie jest tak pro¶ciutka belka wsparta na piórach.
fiba56 - 2017-03-13, 22:04
Kupi³,w³o¿y³ 50k;oddaje za 40k do negocjacji.Darczyñca.
Andrzej 73 - 2017-03-13, 22:08
Samopoziomuj±ce zawieszenie , jazda bajka
CORONAVIRUS - 2017-03-13, 22:14
Andrzej 73 napisa³/a: | Samopoziomuj±ce zawieszenie , jazda bajka |
karetki czêsto fabrycznie mia³y takie co¶ ...
Andrzej 73 - 2017-03-13, 22:23
Fiat ma w swojej ofercie jako opcja , cena 7100 z³. brutto.
kubanski - 2017-03-14, 07:06
fiba56 napisa³/a: | Kupi³,w³o¿y³ 50k;oddaje za 40k do negocjacji.Darczyñca. |
Los wiêkszo¶ci samoróbek.
Niestety,warto¶æ realna to u³amek ceny oczekiwanej.W ka¿dym przypadku.
Prêdzej czy pó¼niej przychodzi ochota na normalnego kampera.
Bicia piany w dziale budujemy,od groma(baza,izolacje,zbrojenie jak na wojnê). Po co?
To nic personalnego.
silny - 2017-03-14, 10:46
ANDRZEJ 73 , super by by³o, je¶li nie sprzedam to bêdê zmuszony go skoñczyæ bo mi ¿ona nie wsi±dzie
dziêki BIORCy który podbi³ temat jest zainteresowanie, wygl±da ¿e siê sprzeda
oz³ocê kupuj±cego , dam co tylko mam i lece po
PILOTE INTEGRA ............
silny - 2017-03-14, 11:18
w sprawie rejestracji-
-zarejestrowany na 6 osób , tyle jest pasów , zarejestrowany i ubezpieczony ,przegl±d wyszed³ ale oczywi¶cie zrobie jak sie ogarne ze sprawami firmowymi
Victus - 2017-03-15, 20:11
Ciekawie to zrobi³e¶
Gdybym dysponowa³ gotówka to by¶my siê dogadali.
rakro1 - 2017-03-15, 20:38
Zasilanie wszystkiego z jednego ¼ród³a i to LPG i du¿e zbiorniki fajne bardzo.I inne rozwi±zania pomys³owe przecie¿.A,¿e nie jest to wersja luksusowa na jak± staæ wielu na tym forum to inna sprawa.Dla mnie b.fajne auto.I w przeciwieñstwie do tysiêcy "przekrêconych" samochodów ten wygl±da wyj±tkowo przejrzy¶cie i uczciwie.A cena ? Przecie¿ do dyskusji.Jak bym nie mia³ kasy na nowy zaraz bym go chcia³.
fiba56 - 2017-03-16, 13:27
Proszê o zdjêcia ze slajdem.Jestem zainteresowany(bez podtekstów do starych czasów).
silny - 2017-03-18, 14:51
naprawdê do luxusu potrzeba tylko ³adnie wykoñczyæ wnêtrze od strony estetycznej bo medialnie jest super.
110 CM= slajd prawdziwy a nie jakie¶ 30 cm podpierdu³ki
silny - 2017-03-18, 14:59
aaaa , jeszcze wa¿ne -2960 KG.w takim stanie czyli po po³owe zbiorników paliw i wody.
3500 DMC.
jeszcze zdjêcie slajdu od ¶rodka - przyby³o pare metrów sze¶ciennych przestrzeni
ja w tym planowa³em zrobiæ szafê i sk³adane ³ó¿ka dla dzieci.
wygl±da na zdjêciu nijako ale jest wysokie na 170 cm , g³ebokie na ponad 110 cm i szerokie prawie jak tylny otwór busa
silny - 2017-03-19, 14:51
poszed³,
zosta³ na forum , je¶li kupuj±cy zechce to siê ujawni, doceni³ konstrukcje , doceni³ roso³ek który osobi¶cie ugotowa³em dla nich
dostanie nowe ¿ycie Jumperek
dziwnie siê czuje , jakbym straci³ kumpla
jawi13 - 2017-03-19, 16:12
[quote="silny"]:spoko
poszed³,
Podejrzewam za du¿o wiêksz± sumê ni¿ proponowa³ Biorca.
HENRYCZEK - 2017-03-19, 17:16
Poszed³ jak wiêkszo¶æ mieszkañ,
w stanie deweloperskim.
silny - 2017-03-20, 03:11
Kupuj±cy prosi³ ¿eby nie pisaæ o pieni±dzach , i bardzo m±drze radzi³ , ale te¿ przyznam ¿e bardzo mi³y i kulturalny i nie specjalnie siê targowa³ , tak tylko dla zasady.......
£adnie Henryczek to nazwa³e¶ -stan deweloperski
Uczciwie sprzeda³em , dltego ¿e wiem ile trzeba siê namêczyæ ¿eby wykryæ k³amstwa sprzedaj±cego ig³e od dziadka.
Powiedzialem wszystko co wiem i zobowiaza³em siê odpowidzieæ na ka¿de pytanie telefoniczne w przysz³o¶ci, bo autko skomplikowane.
To mój ostatni bus .
Miejsca mia³ b du¿o , ale brakowa³o mi szeroko¶ci................
tom-cio - 2017-03-22, 12:12
Silny,to gratki ze udalo Ci sie sprzedac.Mam pytanie ,jezeli to nie tajemnica.Ile wyszedl Cie ten namiot do markizy?
silny - 2017-03-22, 18:10
nieop³acalnie drogo bo ta góra trochê zawa¿y³a oraz przystawka boczna do ¶cian markizy , taki przedsionek przedsionka którego w sumie nie potrzebwa³em naprawde .
robi³em w ³odzi , ladnie zrobili , nie pamiêtam ile bo po pierwsze dawno po drugie -jak realizuje wizje to nie patrze na pieni±dze , ale co¶ ko³o 4ki .
Ducaciak - 2017-03-28, 18:41
Niemiec by p³aka³ jak by sprzedawa³...
silny - 2017-03-28, 21:19
Ee tam , ze dwa dni rozmy¶la³em
Najgorsze ¿e moja cudowna ¿ona powidzia³a ¿e dobrze ¿e nie mamy kampera , wreszcie bedzie mogla do po¿±dnego hotelu pojechaæ a nie gdzie¶ w krzaki
Mi³o , no nie
Ducaciak - 2017-03-29, 18:44
jak ju¿ zmieniasz kampera to i mo¿e ¿onê warto
silny - 2017-03-29, 21:02
Tak to do mnie nie pisz bo mnie namówisz ( zo³za -szpanera)
CORONAVIRUS - 2017-04-09, 16:35
Dziêkuje Koledze silnemu za sprawne i fachowe poprowadzenie akcj± oraz za opiekê nad "paczk±"
Wszystko dojecha³o do celu o 2 nad ranem , nic nie odpad³o co mnie te¿ zdziwi³o , 85 km/h max co siê sprawdzi³o ...
zas³u¿one piwko polecia³o
pozdrawiam
silny - 2017-04-09, 20:59
O 2
D³ugo co¶ , wa¿ne ¿e ca³e
|
|