| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Zrób to sam - Zmiana softu w antenie MEGASAT
Zdzisławw - 2017-03-14, 17:04 Temat postu: Zmiana softu w antenie MEGASAT Dzisiaj otrzymałem programator do anten automatycznych MEGASAT . Po zmianie softu martwa antena Camingman Portable ożyła . Jeżeli ktoś potrzebuje zmienić oprogramowanie to pomogę.
szklarz - 2017-06-24, 19:28
Zdzisław, mam problem z softem do anteny automatycznej Glomex s460s
działała wcześniej ale nie było jakosci sygnału,po wgraniu softu lipa kręci i nie zatrzymuje sie po uzyskaniu dobrej jakości. Instaluję wg. instrukcji serwisowej na kartę SD i kontrolki pokazują że jest ok, a jak ma sie ustawić to niestety nie ustawia jak wcześniej.
Pozdrawiam Marek
emkacar - 2017-06-25, 05:26
A działa paczka TVN na Megasacie?
jedrek49 - 2017-06-25, 07:44
witam zdzislaw
Ja mam antene sat Camos CSA-230M
czy to co zakupiles ten soft mozna wgrac w moja antene ,
Moja antena nie dziala w tym roku wz\cale,ale wczesniej dzialala slabo ,nie lapala sygnalu
Jezeli bys mogl sprawdzic to chetnie zlece naprawe
Zdzisławw - 2017-06-30, 13:16
Witam .Przepraszam ale dopiero wróciłem z Włoch .Nie miałem komputera aby odpisać.
od.1
Należy sprawdzić wersje aktualizacji z którego roku ma być z 2015 r bo wtedy zmieniono częstotliwości i czy na pewno jest do twojej anteny bo występuje z literką m zamiast s i już nie będzie chodzić. Aktualizację robimy z nowej karty SD nie innej po sformatowaniu. Jeżeli tak robiłeś to spróbuj jeszcze raz.
od.2
Paczka TVN we Włoszech nie chodziła
od 3
Nic nie zrobisz z t antenką bo Camos już nie aktualizuje softów a choć z wyglądu sterownik jest taki sam jak w MegaSacie to wewnątrz jest inny. Mam programator którym można spróbować ale prawdopodobnie nie pójdzie. Może to ci pomoże
""standard AW: Zima Ucieczka 2017
@ReSiGe .....
..... tyle wcześniej, znalazłem go. Czy ten anons teraz jednak pasuje do tej części forum, moderatorzy mogą zdecydować. Jeśli tak, to pośrednio, określenie „Info”.
Mamy stary, myślę systemu 130S na dachu. Tuż przed ustawieniem Service Camos, nadal szybko 30cm antena satelitarna i katedra, można wymieniać na 40er. To mieliśmy kiedykolwiek ect lepszy odbiór przy złej pogodzie.
Ostatecznie, to było tak wtedy, że nasz system nie znalazł satelity Astra i już myśli o nowej inwestycji. W moich badań w internecie natknąłem się na artykuł, który brzmiał obiecująco. Ponieważ nie był to wielki wysiłek, próbowałem go i oto, telewizor oddał normalny program telewizyjny.
Więc oto tekst, który został dostarczony przez pracownika Camos firmowych dostępnych i doprowadziła do mojego systemu do sukcesu:
cytowaćWysłany przez Sören Witthof Camos Europy IMC GmbH
W normalnym przeszukać anteną w kierunku ruchu wskazówek zegara szuka i znajdzie pierwszy Astra 2 następnie idzie w prawo i miejsce na krótko przed 1 Astra Astra 3, antena nie zna. Ale oprogramowanie w antenie mówi, jeśli znajdziesz satelitę, kogo nie znasz, to wrócić do lewej. Ale Astra 1 ma rację. Antena zawsze skacze pomiędzy Astra i Astra 2 3 i są w pewnym punkcie.
Podczas poszukiwania przez Hotbird antena będzie tylko Astra 2 wtedy wie, że musi ona iść na ponad znaleźć Hotbird i przeskakuje się poprzez Astra 3. Jeśli następnie zmienić z Hotbird Astra 1 to antena z drugiej strony i znajdzie Astra 1 i można go zidentyfikować.
Niestety, może się zdarzyć, kiedy znajdzie go i ableuchtet kierunkowy sygnału (antena obraca w lewo lub w prawo), który dowiaduje się silny sygnał z Astry 3 i umów do nich na drugą.
Korea Jak ustawić usługę dla nas nie mogliśmy być tutaj, aby zaoferować aktualizacji oprogramowania, które kontroluje.
Czego potrzebują to skrzynka sterowania antena wie Astra 3, a może tak nieomylnie znaleźć Astra 1, niestety nie możemy już pomóc.
Informacja dla anteny:
CSA 130 / 140P i CSA 230 / 240M został wyprodukowany w Korei dla firmy Camos z 2004-12.2006 CSA CSA 1400 i 2400 od 2007 do października 2010. W 2010 roku koreański producent oryginalnego ma współpracę z firmą ustawić Camos. Ten producent zaprzestał obsługę sprzętu i oprogramowania 2011 wsparcie dla nas w 2010 roku, więc to nie jest już możliwe, aby naprawić nam te anteny lub anten dać aktualizację wszystkich zmian do układu równowagi Astra.
Ponieważ nie zostały zaprojektowane i wyprodukowane samą antenę, to części zamienne dla nas produkować niemożliwe lub dostosowanie oprogramowania. Ponieważ od 2011 roku i wycofała z rynku Domantennen nie możemy zaoferować pomocy w inny sposób.
Sukces w znalezieniu satelity Hotbird poinformować pomarańczowa lampka na odbiorniku. Gdy świeci się odbiornika i rozpocząć wyszukiwanie Astra1 nowego. Należy wtedy Astra1 znaleźć i zapalić pomarańczowa lampka na stałe, należy natychmiast wyłączyć odbiornik. Jak to działa w naszym zakładzie od lat i mogę zapisać sobie na zakup nowej anteny wcześniej.
Byłbym szczęśliwy dla Ciebie, jeśli ten przewodnik idzie również ze sobą do sukcesu i byłoby miło, aby uzyskać pozytywną opinię.
Pędzę kciuki.
Z poważaniem,
Piotr
|
|