|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Kupie kampera integre lub półintegre
gorka - 2017-03-18, 01:41 Temat postu: Kupie kampera integre lub półintegre Witam.
Poszukuje kamperka integre lub półinegre do 30 tyś zł
Przyznam że jestem już trochę zmęczony tymi poszukiwaniami - więc może ktoś pomoże.
mój nr. tel.kom. 6zero1-75zero-7dwa7
Wiem że za te pieniądze nie kupie nie wiadomo co, ale nie chce się od razu pakować w remonty, więc szukam coś w przyzwoitym stanie.
Niestety jestem ograniczony wysokością więc mój przyszły nabytek nie może być wyższy niż 2,9 m.
Dobrze żeby miał hak,bo chce nim ciągać przyczepę.
I jeszcze mam pytanko do kolegów ciągających przyczepy - Jak ciężkie przyczepki ciągacie i ile macie KM ?
Pozdrawiam
Grzegorz
kubanski - 2017-03-18, 07:11 Temat postu: Re: Kupie kampera integre lub półintegre
gorka napisał/a: |
integre lub półinegre do 30 tyś zł................................ jestem już trochę zmęczony tymi ..............................może ktoś pomoże...............szukam coś w przyzwoitym stanie.
|
Jakiej pomocy oczekujesz?
WOŚP ?
http://allegro.pl/kamper-...0.html#imglayer
Jak z wysokością i montażem haka nie wiem.
Bazyli - 2017-03-18, 07:20
Witaj gorka
gorka napisał/a: | Poszukuje kamperka integre lub półinegre do 30 tyś zł
Przyznam że jestem już trochę zmęczony tymi poszukiwaniami - więc może ktoś pomoże. |
Znalezienie dobrego sprzętu nie jest łatwe, sam dłuuugo szukałem. Ile Ty szukasz ?
Zastanawiam się jakiej pomocy oczekujesz ?
Chciałbyś żeby ktoś Ci wkleił link i powiedział bierz ?
Czy może szukasz pomocy fachowca który pojedzie z Tobą obejrzeć sprzęt przed zakupem ?
Może szukasz kogoś kto wyciśnie prawdę od sprzedawcy ?
gorka napisał/a: | Dobrze żeby miał hak,bo chce nim ciągać przyczepę.
I jeszcze mam pytanko do kolegów ciągających przyczepy - Jak ciężkie przyczepki ciągacie i ile macie
KM ? |
Chcesz ciągnąć niewiadówkę, łódź, gastronomiczną?? jaką przyczepę ?
gorka napisał/a: | mój nr. tel.kom. 6zero1-75zero-7dwa7 |
A cóż to za łamigłowka
Tak na serio: to nie olx - nieśmiało podpowiem że numer telefonu możesz ustawić w edycji swojego profilu.
Bazyli - 2017-03-18, 07:30
kubanski napisał/a: | http://allegro.pl/kamper-...0.html#imglayer |
Ładny sprzęt ale myślisz że sprzedawca spuści z ceny 50 % ?
Kolega gorka szuka do 30 tys. a ten kosztuje 60 tys.
kubanski - kolega pisał posta o 1:41 więc ma prawo być zmęczony poszukiwaniami
kubanski - 2017-03-18, 08:05
Jasno napisałem.Do tych wymagań potrzebna ściepa narodowa.
Chyba że trafi się filantrop.Ktoś chętny? Podam numer telefonu.Zapraszam!
ZEUS - 2017-03-18, 10:49
to:
gorka napisał/a: | Poszukuje kamperka integre lub półinegre do 30 tyś zł |
oraz to:
gorka napisał/a: | nie chce się od razu pakować w remonty, więc szukam coś w przyzwoitym stanie. |
w takim zestawieniu jest mało realne bo, albo taniej i "coś" do zrobienia albo drożej i pewnie też coś (tyle, że mniej) do zrobienia oczywiście okazje się zdarzają ale trafienie na taką może trwać dłuuugo... dysponując takim budżetem chyba łatwiej znaleźć zabudowanego busa co też daje większą gwarancję odnośnie do szczelności (czyt. zawilgocenia) a tym samym kondycji wyposażenia...
gorka - 2017-03-18, 10:54 Temat postu: Re: Kupie kampera integre lub półintegre
Jeżeli chodzi o pomoc to na pewno nie "WOŚP ?" a raczej w poszukiwaniu ( może jakiś znajomy ma sprzęt godny polecenia itp. )
gorka - 2017-03-18, 11:19
Bazyli napisał/a: | Witaj gorka
Znalezienie dobrego sprzętu nie jest łatwe, sam dłuuugo szukałem. Ile Ty szukasz ?
Zastanawiam się jakiej pomocy oczekujesz ?
Chciałbyś żeby ktoś Ci wkleił link i powiedział bierz ?
Czy może szukasz pomocy fachowca który pojedzie z Tobą obejrzeć sprzęt przed zakupem ?
Może szukasz kogoś kto wyciśnie prawdę od sprzedawcy ?
gorka napisał/a: | Dobrze żeby miał hak,bo chce nim ciągać przyczepę.
I jeszcze mam pytanko do kolegów ciągających przyczepy - Jak ciężkie przyczepki ciągacie i ile macie
KM ? |
Chcesz ciągnąć niewiadówkę, łódź, gastronomiczną?? jaką przyczepę ?
gorka napisał/a: | mój nr. tel.kom. 6zero1-75zero-7dwa7 |
A cóż to za łamigłowka
Tak na serio: to nie olx - nieśmiało podpowiem że numer telefonu możesz ustawić w edycji swojego profilu.
|
Sprzętu szukam już 1,5 roku i zaczynam sie powoli zniechęcać.
Co to przyczepki, to będę ciągał przyczepę z poduszkowcem ( na razie jest to 750 kg, ale docelowo będzie 1800 kg DMC ).
Co do pomocy, to raczej z oględzinami sobie radze ( nawet nie wiem czy nie jestem za wybredny skoro jeszcze nie znalazłem ), raczej miałem na myśli rozpytanie wśród znajomego grona - czy ktoś nie chce sprzedać.
dj.Adi - 2017-03-18, 11:36
Szukałem w podobnym budżecie co ty, teraz zwiększyłem do 50 tyś i nadal szukam.
Dochodzę do wniosku ze za 30 tyś można kupić coś wyłącznie do roboty. Szkoda jeździć i oglądać zgniłki o których piszą stan b.dobry, ale o tym pewnie już sam się przekonałeś. Za 50 tyś też nie ma co kupić Ja szukam alkowy ale Integrą też bym nie pogardził.
Coraz częściej się zastanawiam czy nie lepiej wynająć kampera na wakacje
Tak jak chłopaki piszą Zwiększ budżet albo zmniejsz wymagania. Integra to taka trochę wyższa półka kamperów
gorka - 2017-03-19, 03:48
Coś m i się zdaje kolego dj.Adi, ,że masz racje.
Jak by tak sumiennie policzyć do kupy to pewnie już z 10 tyś przejeździłem w poszukiwaniach.
silny - 2017-03-19, 05:50
Nie przesadzacie z tym że nie ma?
Rynek mamy malutki i dlatego dobre schodzi od zaraz a to co wisi to albo drogie i dlatego wisi albo grzybek .
Druga sprawa to szukanie najnowszego rocznika za daną sumę - no oczywiiście że coś jest nie tak skoro najtańszy.....
Bogusław i Ewa - 2017-03-19, 08:59
Moim zdaniem zbyt dużą wagę szukający przykładają do rocznika kampera a ten ma wpływ na wysoką cenę.Jeszcze nie kupiliśmy a już myślimy o korzystnej sprzedaży.Handlarze sprowadzają nowsze roczniki ale są one w większości po uszkodzeniach.
andi at - 2017-03-19, 09:16
Witaj i zobacz tu http://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=68
Bogusław i Ewa - 2017-03-19, 09:58
Przed chwilą oferta CT powiększyła się,może warto zajrzeć
gorka - 2017-03-19, 17:21
Tutaj zaglądam codziennie.
gorka - 2017-03-19, 17:27
Bogusław i Ewa napisał/a: | Moim zdaniem zbyt dużą wagę szukający przykładają do rocznika kampera a ten ma wpływ na wysoką cenę.Jeszcze nie kupiliśmy a już myślimy o korzystnej sprzedaży.Handlarze sprowadzają nowsze roczniki ale są one w większości po uszkodzeniach. |
Ja nie szukam młodego rocznika, a starszego ( chce żeby miał minimum 25 lat - będzie tańsze ubezpieczenie ), ale w starszych autach z reguły są silniki o mocy 75 KM - a ja chcąc ciągać przyczepkę raczej preferuje moc przynajmniej 100 KM ( choć i tak sądzę że to będzie trochę za mało ).
Bogusław i Ewa - 2017-03-19, 18:11
Może należałoby rozważyć zakup alkowy,powinno być łatwiej.Myśmy przy zakupie drugiego nastawiali się na integrę lub pół z wymarzonym rozkładem.Finanse sprowadziły nas do realu i okazało się że jest SUPER.Nie zniechęcaj się i powodzenia
Bogusław i Ewa - 2017-03-19, 18:12
Może należałoby rozważyć zakup alkowy,powinno być łatwiej.Myśmy przy zakupie drugiego nastawiali się na integrę lub pół z wymarzonym rozkładem.Finanse sprowadziły nas do realu i okazało się że jest SUPER.Nie zniechęcaj się i powodzenia
gorka - 2017-03-20, 23:38
Przyznam , że coraz częściej właśnie myślę o alkowie i widzę że wybór jest znacznie większy.
No cóż - szukam dalej.
Pozdrawiam.
joko - 2017-03-21, 00:26
Tylko na wątrobę uważaj
gorka - 2017-03-22, 21:44
spoko
|
|