Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Burstner - zkładka

Wojciechu - 2017-03-22, 10:17
Temat postu: Burstner - zkładka
Jeśli będą tworzone zakładki marek zabudowy, kamperów, to proszę brać pod uwagę Burstnera. Mam na uwadze nietypowe rozwiązania w kamperze, które można byłoby skonsultować z innymi właścicielami tej marki - np. nietypowa tabliczka znamionowa w 1996-2003r, z którą mają problemy na niektórych stacjach diagnostycznych.
Fordek - 2017-03-22, 22:57

Popieram -bo nie ma - a jest tego sporo.
MILUŚ - 2017-03-22, 23:05
Temat postu: Re: Burstner - zkładka
prof-os napisał/a:
.... nietypowa tabliczka znamionowa w 1996-2003r, z którą mają problemy na niektórych stacjach diagnostycznych.

Który diagnosta ogląda wewnętrzne tabliczki zabudowy :chytry ?

Andrzej 73 - 2017-03-22, 23:08

Widzę , że rozbudziłem apetyty na zakładki marek.
:spoko

MILUŚ - 2017-03-22, 23:12

Andrzej 73 napisał/a:
Widzę , że rozbudziłem apetyty na zakładki marek.
:spoko

Andrzejku...........boisz się ;że Laika będzie zgodnie z alfabetem za Burstnerem :haha: :haha: :haha:

Andrzej 73 - 2017-03-23, 00:04

Znasz mnie nie jestem zazdrosny. :oko
lepciak - 2017-03-23, 04:26
MILUŚ napisał/a:
prof-os napisał/a:
.... nietypowa tabliczka znamionowa w 1996-2003r, z którą mają problemy na niektórych stacjach diagnostycznych.

Który diagnosta ogląda wewnętrzne tabliczki zabudowy :chytry ?

Może nie diagnosta ale bardziej krokodyl który akurat ma zły humor i dawno nie wlepił mandatu.

zbyszekwoj - 2017-03-23, 08:57

lepciak napisał/a:
... nietypowa tabliczka znamionowa

Te zakładają do kradzionych wcześniej kamperów. :haha:

Wojciechu - 2017-03-23, 09:20

zbyszekwoj napisał/a:
lepciak napisał/a:

..no właśnie - chodzi o tabliczkę znamionową przy silniku. Kto nie ma wiedzy dotyczącej roczników może pomyśleć tak jak Zbyszek.

kubanski - 2017-03-23, 18:15
lepciak napisał/a:

Może nie diagnosta ale bardziej krokodyl który akurat ma zły humor i dawno nie wlepił mandatu.

Konkretnie.Na jakiej podstawie miałby polepszyć sobie humor?
Rozporządzenie w sprawie warunków technicznych,załącznik tabliczka znamionowa mówi
że producent MOŻE podać dodatkowe dane.
Tabliczka podwozia jest? I wszystko.
Dodatkowo w sprawie kontroli przez krokodyli,wyraźnie określono w jakim przypadku mogą
zatrzymać pojazd do 3.5T.

Proponuję nie rozpowszechniać fantastyki.

Wojciechu - 2017-03-23, 18:40

A ja proponuję dotrzeć do wizualizacji tabliczki znamionowej w podanych rocznikach Burstnera i odpisać mi co ja takiego szczególnego miałem na myśli.
MILUŚ - 2017-03-23, 19:40

prof-os napisał/a:
A ja proponuję dotrzeć do wizualizacji tabliczki znamionowej w podanych rocznikach Burstnera i odpisać mi co ja takiego szczególnego miałem na myśli.

Wojtku..........czyli zdjęcia które Ci przed miesiącami wysłałem nic nie pomogły ? :shock: :chytry

Wojciechu - 2017-03-23, 20:19

"MILUŚ' -nawet nie przypuszczasz jak bardzo pomogły. Wojewódzka stacja na której ponownie się zjawiłem z Twoimi zdjęciami nie mogła wyjść z podziwu na taki stan rzeczy. Stacja diagnostyczna do której jeżdżę nie robi już problemów, niemniej też byli zdziwieni i przy naszych spotkaniach kręcą głowami. Dlatego chciałem zakładki dla Burstnera, żeby przy problematycznych sytuacjach nie szukać kolegów z takim sprzętem na "piechotę". Nie ukrywam, że gdy powiedzieli mi na wojewódzkiej, że przeglądu mi nikt nie podpiszę mocno się zmartwiłem, wiedząc jednocześnie , że kolega sprzedający mi kampera to naprawdę człowiek -solidna firma. Nie było okazji podziękować - MILUŚ -dzięki. :spoko
lepciak - 2017-03-23, 21:10

prof-os napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:
lepciak napisał/a:

..no właśnie - chodzi o tabliczkę znamionową przy silniku. Kto nie ma wiedzy dotyczącej roczników może pomyśleć tak jak Zbyszek.

Oryginalna tabliczka przy silniku w moim kamperze

Tabliczka znamionowa zabudowy - bubel z niepełnymi danymi wystawiona przez producenta i zamontowana w pojeździe.

Tabliczka znamionowa wystawiona przez producenta na wyraźne żądanie.

Na tabliczce przy silniku całkowita waga pojazdu wynosi 2800 kg w/g producenta podwozia czyli FIATa a na drugiej tabliczce producent zabudowy ujawnia nową masę całkowitą a mianowicie 3100 kg której nie wypisał na tabliczce w momencie opuszczenia wytwórni nadwozi przez pojazd. Sami Niemcy tego nie rozumieją a co dopiero polski Wydział Komunikacji zwłaszcza, że podobne modele mają wpisaną masę całkowitą 3400 kg.

MILUŚ - 2017-03-23, 22:03

Wiem o czym pisze prof - os i z czym miał problem :-P

Tutaj zdjęcie mojej tabliczki znamionowej ...........

kubanski - 2017-03-23, 23:08

Sama myśl o zwiększeniu DMC zabija polskich diagnostów,a jeszcze w taki sposób.
Pytanie czy Burstner robił to w każdym przypadku,czy to późniejsza bardzo popularna ingerencja.
Na "zgniłym" zachodzie wszystko zawsze było prostsze.

Wojciechu - 2017-03-24, 07:49

"MILUŚ" - za efektywną pomoc :pifko
MILUŚ - 2017-03-24, 09:14

prof-os napisał/a:
"MILUŚ" - za efektywną pomoc :pifko

Dziękuje bardzo :wyszczerzony: mam nadzieję ,że kiedyś w realu wspólnie :ok

Gregorio - 2017-03-24, 18:02

kubanski napisał/a:

Pytanie czy Burstner robił to w każdym przypadku,czy to późniejsza bardzo popularna ingerencja.

Po obejrzeniu kilkunastu tabliczek wydaje się, że tak robili standardowo. Ja również pokazałem diagnoście fotki tabliczek z innych Burstnerów i przestał się dziwić.
Innym rozwiązaniem jest zgubienie tabliczki i wyrobienie zastępczej :-P

Wojciechu - 2017-03-24, 19:23

Grzesiu - po naszej ostatniej rozmowie na ten temat, też o takim rozwiązaniu myślałem. Nie mogłem jednak się przekonać do tego, że nitowana tabliczka znamionowa nagle się urwa i ginie. Takie rozwiązanie jednak świadczy o fakcie, że Polak potrafi. :spoko
Wojciechu - 2017-03-24, 19:38

Wracając jednak do samego modelu Burstner, to mam wrażenie, że działania przedstawicieli marki w naszym kraju są mocno siermiężne. Na moje e-maile, i telefony do Poznania z prośbą o katalog lub dane o moim modelu i roczniku, jedyne co uzyskałem to kolejne katalogi z najnowszymi modelami - koniecznie do kupienia. Czy macie jakieś inne doświadczenia ?
lepciak - 2017-03-24, 21:09

prof-os napisał/a:
Wracając jednak do samego modelu Burstner, to mam wrażenie, że działania przedstawicieli marki w naszym kraju są mocno siermiężne. Na moje e-maile, i telefony do Poznania z prośbą o katalog lub dane o moim modelu i roczniku, jedyne co uzyskałem to kolejne katalogi z najnowszymi modelami - koniecznie do kupienia. Czy macie jakieś inne doświadczenia ?

Mam dokładnie takie samo zdanie. Dotarłem do głównego działu sprzedaży w Kehl gdzie również nic nie załatwiłem (jako Polak). Kolega - rodowity Niemiec interweniował w mojej sprawie więc obrażony urzędas wysłał do mnie urzędowy list z pismem przewodnim ale bez załącznika na wystawieniu którego mi zależało. Znowu kolega interweniował. Tym razem list przyszedł w ciągu 24 godzin i to z załącznikiem. Skoro sam sprzedawca a może i producent jest nastawiony negatywnie do nas - Polaków to przedstawiciel w Polsce nie wychyli się przed szereg bo też interesu w tym nie widzi.

mischka - 2017-03-25, 10:30

Producent chce sprzedać nowe a nie naprawiać stare, myślę że narodowość nie ma tu znaczenia.
Wojciechu - 2017-03-26, 11:41

Nadal nie rozumiem, dlaczego Laika ma wyodrębnioną zakładkę na forum, a Burstner nie. Biorąc pod uwagę ankietę - "zabudowy naszego kampera......" na Burstnera głosowało 7 % respondentów, a na Laikę 1% - coś tu nie hallo. :chytry :lol: :placze2 :haha: :gwm :szeroki_usmiech :spoko
MILUŚ - 2017-03-26, 12:08

prof-os napisał/a:
........a na Laikę 1% - coś tu nie hallo. :chytry :lol: :placze2 :haha: :gwm :szeroki_usmiech :spoko

Protestujemy :chytry i............postulujemy o stworzenie zakładki dla tej królewskiej marki :mrgreen:

brams - 2017-03-26, 14:16

Napiszę prosto z mostu - może dlatego, że admini nie mogą zrobić "zkładki". :-P
Wojciechu - 2017-03-26, 14:31

brams napisał/a:
Napiszę prosto z mostu - może dlatego, że admini nie mogą zrobić "zkładki". :-P

To jest jakaś kuriozalna sytuacja. Mnie mówili niejednokrotnie, że wszystko mogą. No coś niesamowitego. Nawet komuniści i ci drudzy, i trzeci nie potrafili tak mijać się z prawdą. No no no. :-/

brams - 2017-03-26, 14:47

prof-os napisał/a:
To jest jakaś kuriozalna sytuacja. Mnie mówili niejednokrotnie, że wszystko mogą.

Chwalipięty jakieś. Jak się pojawi poważny problem zakładkowy - d.blada. :mrgreen:

ps - a nam Rimora nie chcą dać, choć już dwie osoby prosiły...

Wojciechu - 2017-03-26, 17:03

Możliwe, że mamy złą postawę - może tak - :pad: , albo :)- . Zostawmy sprawę na lepszy czas - może przyjdzie :spoko
andreas p - 2017-03-28, 08:42

[quote="lepciak"]Dotarłem do głównego działu sprzedaży w Kehl gdzie również nic nie załatwiłem (jako Polak). [/qu

A moze tylko bariera jezykowa a nie to ze jestes polakiem.

brams - 2017-03-28, 22:59

andreas p napisał/a:
lepciak napisał/a:
Dotarłem do głównego działu sprzedaży w Kehl gdzie również nic nie załatwiłem (jako Polak).

A może kolega niemiec jakoś pomoże Lepciakowi, Polakowi?

Fordek - 2017-03-28, 23:14

Muszą się odbyć bardzo szerokie konsultacje społeczne . Wolontariusze już ruszyli.
lepciak - 2017-03-29, 15:35

brams napisał/a:
andreas p napisał/a:
lepciak napisał/a:
Dotarłem do głównego działu sprzedaży w Kehl gdzie również nic nie załatwiłem (jako Polak).

A może kolega niemiec jakoś pomoże Lepciakowi, Polakowi?

Wyrwane zostały zdania z kontekstu i wypaczyły problem. Mój kontakt z Burstnerem przejął kolega - rodowity Niemiec który zajął się sprawą i doprowadził do pozytywnego końca o czym napisałem ale uszło to uwadze czytelników.
Andreas już kiedyś bezinteresownie mi pomógł o czym doskonale pamiętam i szukam okazji do rewanżu.
brams jesteś fajny.

bartie25 - 2017-04-16, 10:46

Ma ktoś z kolegòw jakieś manuale dotyczące burnsteròw z lat 1994-1997?pozdrawiam