|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Zrób to sam - Pompa wody, naprawa. Fotopomocnik.
Socale - 2017-03-26, 11:44 Temat postu: Pompa wody, naprawa. Fotopomocnik. Vitaycie.
Przysłał mi forumowy Kolega pompę z nadzieją na udaną jej naprawę. Jako że w kanale PW fotki nie latają, pomyślałem że zrobię 2 w 1 i stworze mały fotopomocnik. Niech chociaż jednemu z Was naprawa się uda i już będę szczęśliwy.
Analogicznie do zdjęć wstawiam krótkie opisy.
Pompa wody Fiamma S20
Powodzenia.
MILUŚ - 2017-03-26, 11:54
Zasłużone za pomocny poradnik jak.........mieć po wszystkim taki ........wytrysk
janusz - 2017-03-26, 12:11
Bardzo fajny opis. Dodam jeszcze, że często przy próbie uruchomienia zamarzniętej pompy nawet z niewielką odrobiną wody zostawioną na zimę, ulegają uszkodzeniu plastykowe grzybki.
Na zdjęciu IMG_4301.JPG to takie sześciokątne z gwintem w środku trochę poniżej żółtego zaznaczenia. Też należy dokładnie sprawdzić czy nie są popękane.
CAPOMAN - 2017-03-26, 21:13
Panowie- tym kolegą z forum byłem ja
Przyznam się szczerze, że już od dłuższego czasu zbierałem się, aby doprowadzić moją pompkę do stanu użyteczności. Swojego czasu podczas remontu trochę się pobawiłem, ale moje zwycięstwo chyba było a nawet okazało się połowiczne, ponieważ pompka z biegiem czasu coraz to gorzej działała- nawet podczas ostatnich wakacji w Rumunii musiałem ją interwencyjnie rozkręcać, aby w ogóle wodę zassała.
Tak czy inaczej - w tym momencie pragnę szczerze podziękować za okazaną pomoc i cierpliwość ze strony Socale- wiedziałem, że jak oddam ją w fachowe dłonie to będzie jak nowa
Natomiast tak naprawdę najważniejsze jest to, że zawsze możemy wzajemnie liczyć na swoją pomoc
Jeszcze raz DZIĘKUJĘ
Socale - 2017-03-26, 22:56
janusz napisał/a: | ...
ulegają uszkodzeniu plastykowe grzybki.
Na zdjęciu IMG_4301.JPG to takie sześciokątne z gwintem
... |
Prawda!
W przypadku tej pompy grzybki wyglądają jak nowe. Tu muszę dodać dla wiedzy regenerantów, że ponowne wkręcanie 3ch wkrętów "trójłapki" do grzybków, należy zrobić z uwagą bo jak sześciokąt nie trafi w duralowe gniazdo to śrubka 1,5 gwintu zerwie i nie wciągnie grzybka na swoje miejsce w trójłapce.
.
Dziękuję za chmielowe uznanie.
|
|