|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Hand made - ręczna robota - Kosz na drzwi
stef - 2017-03-28, 10:11 Temat postu: Kosz na drzwi Witam serdecznie.
I szybkie pytanie... potrzebuję zamontować kosz na śmieci na drzwi kampera. Jednak zastanawiam się czy mogę (czy będzie trzymać) i czym zamontować kosz na takich drzwiach.
Nie wiem co jest pod plastikiem stąd moje pytanie. A że ładnie się wszystko trzyma to nie za bardzo chcę to rozbierać.
Wspomniane drzwi poniżej.
Kamper EuraMobil jeśli to coś pomoże.
wlodo - 2017-03-28, 10:53
Prawdopodobnie wewnątrz drzwi jest tylko styropian, więc żadne wkręty nie będą trzymały. Jedynie gotowy lub wygięty kształtownik, takie U na którym zawiesisz kosz, przyklejone klejem który się "chwyci" do tego plastiku.
Jest dziś taka gama klejów, że coś znajdziesz, a w koszu przecież wielkich ciężarów nie wozisz.
stef - 2017-03-28, 10:57
Też właśnie myślałem o kleju.
Do tego taki kosz:
Dość duża powierzchnia klejenia by pomogła.
Ok dziękuje za podpowiedź.
wlodo - 2017-03-28, 11:07
Tylko pamiętaj, że przy każdym zamknięciu drzwi on będzie odskakiwał, więc albo dwa mocowania góra-dół, albo gdzie indziej.
stef - 2017-03-28, 11:12
Pytałem sprzedawcy - z tyłu jest podobno płaski. Więc będę miał dość dużą powierzchnię do klejenia.
Ewentualnie jeszcze się zastawiam nad drzwiami szafki wewnątrz... też by było wygodnie.
janusz - 2017-03-28, 11:21
stef napisał/a: | Do tego taki kosz: |
Cytat: | Tylko pamiętaj, że przy każdym zamknięciu drzwi on będzie odskakiwał, |
W związku z tym czy kosz bez sztywnego pojemnika zda egzamin?
Obawiam się, że za którymś trzaśnięciem drzwiami zawartość worka może wylądować w kamperze na podłodze.
Wojciechu - 2017-03-28, 12:10
Kiedyś kupiłem kampera z koszem na drzwiach - poprzednikom służył, mnie przeszkadzał. To wszystko zależy od wewnętrznego oddziaływania na siebie gwiazd w kosmosie.
zbyszekwoj - 2017-03-28, 12:26
Mnie też wkurzał niemiłosiernie. Przy każdym wchodzeniu zaczepialiśmy
stef - 2017-03-28, 12:47
To fakt, że nie wiadomo od czego to zależy.
Uparłem się trochę na tą lokalizację, bo w przyczepie miałem taki sprytny uchwyt na drzwiach gdzie wieszało się reklamówki. Super zdawało to egzamin. Trzeba było tylko pamiętać, by przed odjazdem wywalić śmieci bo raz miałem niezły chlew w przyczepie.
Ale ogólnie otwieranie i zamykanie drzwi nie przeszkadzało i trzymało się świetnie. Niestety ani ja ani poprzedni właściciel mojej przyczepy nie wiemy gdzie coś takiego kupić.
Póki co zamówiłem to co powyżej. Przypasuję. I zamontuję albo na wewnętrznej stornie szafki pod zlewem, albo na drzwiach. Jak przyjdzie to zdecyduję.
Dzięki za informacje.
A o to czy my się będziemy zaczepiali to się nie martwię. Bardziej sie martwię, że nasze wszędobylskie dzieci będą to używały jako poręcz lub element na który da się wejść
Roberto - 2017-03-28, 15:27
Ja miałem podobny problem bo nigdzie indziej nie miałem miejsca w kamperku na śmietnik - w dodatku taki który byłby "pod ręką".
Kupiłem podstawki pod zapinki elektryczne (takie przyklejane na taśmę dwustronną) oraz zwykły 15 litrowy śmietnik (taki z bujanym wieczkiem), nawierciłem w nim otworki i przyczepiłem zapinkami podstawki. Później całość docisnąłem do drzwi i tak trzyma już rok i ani drgnie
Oczywiście wieczko zdejmowane aby móc włożyć do środka worek na śmieci
|
|