Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Kamper dla najlepszego szwagra świata.

Socale - 2017-03-28, 21:04
Temat postu: Kamper dla najlepszego szwagra świata.
Vitaycie. Zaraziłem zarazą kamperową swojego szwagra, jak po zakupie mojego ostatniego go obejrzał, stwierdził że na przyszły sezon kamper będzie stał u niego na podwórku.
Przy świątecznym stole temat podtrzymał i polewał. Przyszedł czas za zakup.
Moi drodzy, znaleźliśmy kampera który jest niemal identyczny układ jak w moim. KIBEL JEST!!! :) aż niewiarygodne że to bus, alkowy tylko brak.
Akurat nie jest ona potrzebna w debiutanckim zakupie, bo dla 2+ małe1 i zadaszenie na podwórku 2,6m przemawia za tym egzemplarzem.
Ja nie chcę wytykać i pochlebiać, Was tylko proszę o obiektywną ocenę. Szwagier poczciwy człowiek, chciałbym mu jak najlepiej doradzić i choć stary wyga jestem to czuję się podniecony bo jest jednak jakaś moralna odpowiedzialność.
Zerknijcie
https://www.otomoto.pl/of...html#xtor=SEC-8

tutaj dostałem link z dodatkową porcją zdjęć bo ten w ogłoszeniu nie działa (i dobrze!!!)
https://photos.google.com/share/AF1QipNM310Om4ihygJFE8KvouNWaj13-Gb7HNKYCxDKBf4Ab6Y-tKfbSg-bROuHym5jRg?key=aTdkRXlJMlVNN3dVRWJpcVhfT0JuU1BKSm5wdmxR

mrsulki - 2017-03-28, 21:52

Meble zrobione bez finezji wykończenie krawędzi badziewną listwą, zastosowano zwykłe zawiasy meblowe mało wytrzymałe w zastosowaniu mobilnym, szafka nad zlewem już się rozłazi. Lodówka z muzeum, no i wszystko zrobione ze standardowej płyty meblowej więc waga tego cuda też będzie słuszna.
dj.Adi - 2017-03-28, 21:53

Podoba mi się ten egzemplarz. Gdyby był w moim budżecie, pojechał bym go oglądać :) . Sprawdź czy nie jest powypadkowy.Kraj pochodzenia Niemcy… i świeża zabudowa :) Zazwyczaj z Niemiec ciągnie się samochody do roboty, ale tego nie stwierdzisz przez telefon. Może sprzedający ma fotki uszkodzeń ( jeśli takie były) Zwróć uwagę ze rejestracja jest PO (Poznan) a sprzedający z Warszawy. Krawędzie faktycznie wykończone badziewnie, Kuchenka biała i dlatego zasłonięta więc może to świadczyć ze był przerabiany z używanych części.
Załoga G - 2017-03-28, 22:00

a dlaczego tak tanio?
zbyszekwoj - 2017-03-28, 22:12

Zeus fajnego sprzedaje Peugeota. Oglądałem zabudowę ,naprawde perfekcyjnie wykonana przez firmę. Jest gdzieś ogłoszenie na olx za 98 tyś, z Lublina.
SlawekEwa - 2017-03-28, 22:16

zbyszekwoj napisał/a:
Zeus fajnego sprzedaje Peugeota.

https://www.olx.pl/oferta...html#de69b14a43

Socale - 2017-03-28, 22:25

Załoga G napisał/a:
a dlaczego tak tanio?

No właśnie przez powyższe chyba. Ale pomijając nakład finansowy i materiałów wysokopółkowych
widać że ktoś się do tej roboty przyłożył.
Auto z Niemiec, zabudowa chyba też tam zrobiona, nigdzie nie doczytałem że zabudowa była robiona w PL. No, może te listwy.
Ogólnie nam się podoba, inaczej nie zapodałbym tematu a czas leci, sezon tuż za pasem.
Brakuje nam jakiegoś bodźca ale to przeze mnie. Dziś byłem w Poznaniu, a jutro/czw/pt/so Drezno/Lipsk/Potsdam.
Nie dam rady.
Posłałbym szwagra z moim synem ale to laiki są obydwa.
Kupno ze zdjęć?

krimar - 2017-03-28, 22:27

sądząc po zaślepkach zabudowa prawdopodobnie skręcana na konfirmanty
zbyszekwoj - 2017-03-29, 08:03

SlawekEwa napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:
Zeus fajnego sprzedaje Peugeota.

https://www.olx.pl/oferta...html#de69b14a43

Ze zdjęciami to się nie popisał. W rzeczywistości wygląda ładniej.

SlawekEwa - 2017-03-29, 08:48

Zbyszek kupuj :bigok
Tolo-Digli - 2017-03-29, 09:36

Załoga G napisał/a:
a dlaczego tak tanio?
już koledzy znający temat budowy, przebudowy, adaptacji i zwał jak zwał ,udzielili odpowiedzi po samych fotkach ,ja osobiście jestem daleki od doradzania nie widząc i nie będąc we wnętrzu takowego środka lokomocji,gdyż nie jednokrotnie osobiście się przekonałem że to co na fotce nie zawsze idzie w parze z rzeczywistością ,a dlaczego tak tanio ? bo ?
mrsulki napisał/a:
Meble zrobione bez finezji wykończenie krawędzi badziewną listwą, zastosowano zwykłe zawiasy meblowe mało wytrzymałe w zastosowaniu mobilnym, szafka nad zlewem już się rozłazi. Lodówka z muzeum, no i wszystko zrobione ze standardowej płyty meblowej więc waga tego cuda też będzie słuszna.
może
dj.Adi napisał/a:
Sprawdź czy nie jest powypadkowy.
prawdopodobnie
dj.Adi napisał/a:
Krawędzie faktycznie wykończone badziewnie, Kuchenka biała i dlatego zasłonięta więc może to świadczyć ze był przerabiany z używanych części.
a i jeszcze to
krimar napisał/a:
sądząc po zaślepkach zabudowa prawdopodobnie skręcana na konfirmanty
i jeszcze pewnie kilka jakiś niedociągnięć daje nam co ?
Załoga G napisał/a:
tak tanio
:spoko
Tolo-Digli - 2017-03-29, 09:48

Socale podoba się tobie i szwagrowi to bierz ,a reszta wyjdzie w praniu i tak ze szwagrem będziesz przerabiał ,usprawniał pod wasze czy jego potrzeby i co byś nie kupił to zawsze będzie jakieś ale.Znam przypadek gdzie jeden z naszych kolegów zakupił nowiutką furę ,a później "fachowcy" znajdowali w niej braki i nie doróbki ,a na targach ile w nowych autach jest niedoróbek. Pamiętaj że starzy kamperowcy zawsze znajdą wady w każdym samochodzie ,bo mają już doświadczenie w różnym terenie jeżdżąc przez wiele lat i tysiące kilometrów ,a zawsze będzie stukać,trzeszczeć itd. a my jesteśmy od tego aby zapobiegać i usuwać takie niedogodności.
Chcesz się cieszyć kamperowaniem razem ze szwagrem ,to zaufaj swojej intuicji," bo ilu kibiców na trybunach tylu trenerów".
Pozdrawiam :spoko

tom-cio - 2017-03-29, 17:26

Panowie i co z tego ze skrecana na konfirmaty?Moja tez i 90 tysiecy wytrzymala w 2 lata.Wykrecil sie jeden(slownie jeden) ze 40 wkreconych.Plyta wiorowa tez wytrzymuje.I jak nastepnego bede budowal a bede to tez z wiorowki,roznica na calym wozie to z 70 kg na korzysc sklejki,nic wiecej.A estetycznie nic za bardzo temu wozowi zarzucic nie mozna.Ja bym tylko obudowe pieca truma wymienil na ta nowsza,bo ta gryzie w oczy.No i Sokal sprawdz raczej takie rzeczy jak pompy wody,zbiorniki z czego i ile,zbiorniki na brudna,bo u mnie najwiecej oszczednosci na tym poczynilem,ale i obslugowo to rowniez najwiecej uwagi potrzebuje.Ja bym stargowal do 80 i bral-tzn nie- ja bym kupil busa za 3dychy i za 2dychy zabudowal identycznie w 2 tygodnie a pozostale 30 przepil :mrgreen:

Aa i do zabudowy uzyty byl dawca,bo zamek drzwi wejsciowych przyczepy sluzy jako zamek do ubikacji.I moj patent na prowadnice firanek w kabinie ma :mrgreen: Prowadnica z jysk za 14 zyli :wyszczerzony:

Jak dla mnie fajny

tolo61 - 2017-03-29, 17:39

Hej
Dużo tu napisano, tak że bez oceny organoleptycznej to nijak ,z fotek można...
Osobiście mi nie bardzo pasuje / kiedyś myślałem o takim rozwiązaniu / usytuowanie pieca do ogrzewania .
Kuchenka stary model..oj stary , część mebli wraz z łazienką przeszczep z jakiejś przyczepy kempingowej
Skoro Carver Cascada bojler to prawdopodobnie z jakiegoś anglika
Usytuowanie wylotu spalin pod oknem sypialni..... GRATULUJĘ...
Ale jak powiedzieli niektórzy tani jest ... no przynajmniej bez zacieków :wyszczerzony:
Gorzej z tym trzecim miejscem do spania ... też się da ogarnąć
Generalnie wszystko się da :-P
:spoko

HENRYCZEK - 2017-03-29, 19:05

Czy aby blaszak to dobry wybór dla 2+1 ?
Powiedzenie "czym ciaśniej tym przyjemniej" tu może nie zadziałać ;)

Socale - 2017-03-29, 21:12

Aleście mi we łbie pobrandzlowali !!! A ja myślałem że coś się na tym znam - nie sposób racji nie przyznać. Wczuwam się jakbym to ja kupował, choć poniekąd taką rolę miałbym spełnić.
Cieszy mnie chociaż to że nie piszecie pierdoł z palca wyssanych.
Zobaczymy po omówieniu ze szwagrem jakie wyjdą wnioski, on nie za bardzo forumuje a jeśli już to przelotowo w necie jak coś potrzebuje.
Ja jechać nie mam kiedy i tu ból.
.
Padły sugestie że auto mogło być stuknięte, nawet gdyby, to jeśli coś poważniejszego to ślady zostaną i meble by odfruwały, a tu wyglądają równo i porządnie. Nie sądzę że "helmut" rozbił auto, wyklepał je i wstawił flaki z dawcy specjalnie na export. Za solidnie to wygląda wedle widzimisię mego oka.
Trzeba szwagrowi troszku ochłonąć bo przypał objawia się klasyczny, mnie już to nie rusza.
Cholera, ktoś z was napisał że będę miał szwagrowego kampera na stanie bo zawsze będzie coś do zrobienia... hm...
Też racja.
Dziękowania za udział.

Tomek1974 - 2017-05-08, 16:22

Witam,
wczoraj oglądaliśmy tego kampera.
Wnioski:
- meble płyta wiórowa meblowa
- stare wyposażenie z przyczepy łącznie z łazienką nawet stare zawiasy do drzwi łazienki.
- z tyłu jakieś zaprawki sprajem (zbiornik na wodę potryskany nadkola z tyłu potryskane)
- zasłonka kabiny odpada
Ten samochód nigdy nie jezdził (nigdzie nie był) oczywiście jako kamper.
Po otwarciu szafki wysypały sie wióry na kuchenkę z przyczepy z lat 90 tych.
A i dla mnie było to ważne w dowodzie jest rejestracja na 3 osoby.
Pan pokazujący niestety nic nie wie jak i gdzie została wykonana izolacja jak i zabudowa. Obecnie samochód ma próbny dowód rejestracyjny.
Nie jest może źle ale za 90 tyś to można go odkurzyć i poprawić trochę.

CORONAVIRUS - 2017-05-08, 18:56

Tomek1974 napisał/a:
(zbiornik na wodę potryskany nadkola z tyłu potryskane)

Nie jest może źle ale za 90 tyś to można go odkurzyć i poprawić trochę.

co to znaczy potryskane ?

90 tyś faktycznie nie tanio ale realnie ile on jest wart wg Ciebie ? ile można za niego dać ? Pomijam zapędy sprzedającego oczywiście :)

Tomek1974 - 2017-05-08, 19:14

Potryskane (ok to moje określenie). Nie osłonięte elementy i pomalowane przez przypadek albo też dlatego że ktoś kto to robił był flejtuchem i nie chciało mu się tego osłonić lub oczyści.
Co do ceny to nie wiem ile jest wart. Nic nie wiadomo (brak zdjęć) jak jest wykonana izolacja. Za 90 mogło by być troszkę lepiej ze wskazaniem na troszkę. I jest na 3 osoby. Stolik składa się i awaryjnie może ktoś dorosły spać.
Ogólnie nie rzucił mnie na kolana ( może za duże mam wymagania).

CORONAVIRUS - 2017-05-08, 19:20

Pytałem o cenę bo jak dla mnie sprzedający ma trochę wygórowane wymagania jak za to konkretne wyposażenie ... próbowałeś coś targować czy odpuściłeś rozmowy już handlowe :) ?
Tomek1974 - 2017-05-08, 20:44

dałem pokój za targowanie w dowodzie na 3 osoby ( dla mnie odpada).

Zadziwiający jest opis w obu ogłoszeniach:
Kraków żółty kamper:
https://www.otomoto.pl/of...r-ID6yQXmH.html

Warszawa biały kamper:
https://www.otomoto.pl/of...y-ID6yPu8t.html

A i takiego znalazłem jest bardzo blisko więc go obejrzę i dam znać.
http://allegro.pl/peugeot-kamper-i6813333644.html

CORONAVIRUS - 2017-05-08, 21:08

biały rocznikowo wygrywa :)

faktycznie opisy bliźniacze , ktoś od kogoś zwalił :szeroki_usmiech