| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Zrób to sam - Kamera cofania waeco
MAWI - 2017-03-29, 20:53 Temat postu: Kamera cofania waeco W kamperze mam kamerę cofania WAECO cam 18 .DOMETIC. zauważyłem przy cofaniu ,że obraz na monitorze jest nie ostry , rozmyty . Myślałem ,że po prosu jet to wina zabrudzonej kamery. Ale się schodziło z przetarcie. Dzis przetarłem . Nawet dokładnie zacząłem polerować .Bez efektów. Nie wiem czemu???
Myślę kupię nową i po problemie .Ale cena dość duża. Pomyślałem aby zastąpić ją innej marki . Dokopałem się do kabli i zong. Jakaś dziwna wtyczka sześciopinowa . Nie wiem jaki kolor do czego podłączyć .Może ktoś już to przerabiał. Proszę o każą sugestię.
CORONAVIRUS - 2017-03-29, 20:59
Wiesiu a resztę świata widzisz fajniej ? Może Vision Express pomoże ?
wirefree - 2017-03-29, 21:28
To złącze typu DIN na alledrogo do dostania ewentualnie dowolny sklep z elektronika. Z tym że te kamery waeco są naprawde dobre warte swej ceny sprawdz dobrze co jest przyczyna.
MAWI - 2017-03-29, 22:45
Na zewnątrz wygląda normalnie . Rozebrałem ją i odkryłem ,że dochodzą do niej cztery kabelki . Wymyśliłem aby pod nie właśnie podpiąć inną kamerkę. NIE WIEM KTÓRY KOLOR POD CO??
Wiem ,że video ,mikrofon,plus 12v i minus.
Co do tego ,że to górna półka to wiem . Myślę ,że może się rozszczelniła i nabrała odrobinę wilgoci???
Sam nie wiem. Wiem ,że po zewnątrz wypolerowałem jej oczko pastą G 3, ale bez efektu.
mrsulki - 2017-03-30, 05:18
Przewody:
czerwony +
czarny -
żółty video
biały audio
MAWI - 2017-03-30, 07:30
Tak też myślałem , ale nie ma tak łatwo.
Na jednej dwópinowej wtyczce mamy; zielony i żółty
Na drugiej czteropinowej czerwony , biały , czarny i czerwony.
Kto pomoże.
stef - 2017-03-30, 08:15
A może to nie wina wtyczki... u mnie w dronie tez raz było ok a raz niewyraźnie... soczewka się odkręciła, tzn poluzowała i czasami przy drganiach było dobrze a raz źle. Wyregulowałem ale znowu to samo... więc wyregulowałem i okleiłem kropelką... trzyma
MAWI - 2017-03-30, 08:38
| stef napisał/a: | | A może to nie wina wtyczki. |
To na pewno nie wina wtyczki. Ale ja już poza kamperem zamierzam zastąpić tę WAECO jakąś zamienną. Ale jak ją podłączyć ,di których kabli?
MAWI - 2017-03-30, 15:45
Pomocy , bo mi temat ucieknie.
wirefree - 2017-03-30, 18:38
No to problem bo montowałem podobną carateca i zdobycie dokumentacji zajęło mi kilka dobrych dni. Dlatego najlepiej rozebrac wtyczke miernik w reke i sprawdzasz gdzie plus i minus a pozostałe 2 to audio i video.
MAWI - 2017-03-30, 18:53
Podobno jest jeszcze podgrzewanie i jeszcze jeden kabel???
izola - 2017-03-30, 19:05
może się przyda? trochę materiału o Waeco cam .
http://mvm.eu/WebRoot/Sto...-Broschuere.pdf
|
|