Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Niemcy - Pozdrowienia z Monachium

wirefree - 2017-04-07, 20:02
Temat postu: Pozdrowienia z Monachium
W Monachium niemieckie kampery zimuja pod wiaduktami. A niedaleko też stoi mój.

zbyszekwoj - 2017-04-07, 21:50

Oni tam mieszkają czy tylko parkują?
rakro1 - 2017-04-07, 23:19

Zaparkowali w lecie,poszli w miasto i nie dali rady wrócić.Altzheimer to Niemiec przecież i właśnie ponad sto lat temu już o tym pisał ... ;)
Spax - 2017-04-08, 00:33

Ale, o co chodzi? :?
andi at - 2017-04-08, 07:00

rakro1 napisał/a:
Zaparkowali w lecie,poszli w miasto i nie dali rady wrócić.Altzheimer to Niemiec przecież i właśnie ponad sto lat temu już o tym pisał ... ;)

:haha: :haha:

wirefree - 2017-04-08, 08:17

Z tego co widze to chyba tylko stoją bo auta na monachijskich blachach a ruch w srodku zerowy. Chociaz pewnie w jakims ktos mieszka, w całym monachium to dosyć normalny widok.
wirefree - 2017-04-08, 13:33

Dzisiaj miałem potuptac na Flohmarkt koło Olimpiapark ale było tyle ludzi i samochodów że nawet na płatnych parkingach nie było miejsca. To zaliczyłem plażowanie w Dachau nad zalewem Karlsfelder See. Dla tych co wybierają sie do monachium polecam zwiedzić obiekt olimpijski Olimpiapark i oprocz tego w soboty na parkingu jest pchli targ. 2 lata temu kupiłem na nim laptopa wartego 500EUR za 10EUR. Oprocz tego na freimanie są targi i koło dachau to tam gdzie wiem dla zainteresowanych. Dachau to obowiązkowo obóz koncentracyjny Muzeum i KarsfelderSee z tym że parking jest od 22-6 niby tylko .

zbyszekwoj - 2017-04-08, 16:31

Po Olimpia Park fajnie jeżdzi się rowerami.

Ciekawa wycieczka miejscowych to wyjazd do Andeksu. Tam mnisi serwują najlepszą golonkę po bawarsku i własne piwo. Kiedyś oprowadzili mnie po browarze i klasztorze, ponoc jakaś Polka była w królewskiej rodzinie.

andi at - 2017-04-08, 17:24

Zbyszek daj stronkę

To jest to ? https://pl.wikipedia.org/wiki/Klasztor_Andechs

Spax - 2017-04-08, 18:22

Klasztor Andechs
http://andechs.de/die-klosterbrauerei/

Odpoczywadło:
[/youtube]

andi at - 2017-04-08, 20:45

Zbyszek ale nadałeś temat ,to jest to co najbardziej lubię z zwiedzania :haha:
Ustalone już jest ze jedziemy tam , ale to wszystko może się zmienić w dniu wyjazdu ,jak zawsze :haha:
Spax :pifko

Hercer - 2017-04-08, 20:50

Witaj
mieszkałem koło Dachał w Langepetenbach - obóz zwiedziłaem jak i Monachium z placami targowymi włącznie - Oktoberfest zaliczony - miło wspominam 1/2 roku spędzoną w tamtym rejonie niemiec :-)

pozdrawiam Adam

andi at - 2017-04-08, 21:46

Hercer napisał/a:
Witaj
mieszkałem koło Dachał w Langepetenbach - obóz zwiedziłaem jak i Monachium z placami targowymi włącznie - Oktoberfest zaliczony - miło wspominam 1/2 roku spędzoną w tamtym rejonie niemiec :-)

pozdrawiam Adam

To jak będziemy tam to się spotkamy przy :polska :bups i jakiś napitek (nie mam nic mocniejszego ) :haha:

Hercer - 2017-04-09, 10:09

:spoko :spoko :spoko
zbyszekwoj - 2017-04-09, 13:24

andi at napisał/a:
Zbyszek daj stronkę

To jest to ? https://pl.wikipedia.org/wiki/Klasztor_Andechs

Ło to,to. Mnie tam co prawda zawieżli miejscowi. Poprosili braciszka,że mają gościa z Polski , to pokazał swojeskarby klasztorne. Ale golonka przypiekana palce lizać.

mischka - 2017-04-09, 13:56

zbyszekwoj napisał/a:
Ale golonka przypiekana palce lizać.
to prawda, tutejsze golonki i piwo nie mają sobie równych
andi at - 2017-04-09, 20:54

mischka napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:

Zamek nie ucieknie ,to jedziemy zwiedzać tawerny z golonką i dobrym piwem :haha:

Spax - 2017-04-12, 22:13

andi at napisał/a:
mischka napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:

Zamek nie ucieknie ,to jedziemy zwiedzać tawerny z golonką i dobrym piwem :haha:

I co? Byliście na piwie czy nie? Dwaj nowy temat z okolicznościami i zdjęciami :ok

andi at - 2017-04-14, 11:46

Spax The Dog napisał/a:
andi at napisał/a:
mischka napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:

I co? Byliście na piwie czy nie? Dwaj nowy temat z okolicznościami i zdjęciami :ok

Dzisiaj zrobiłem przegląd kamperka ,a za tydzień na termy do Hegyko ,a za 2 GOLONKI :spoko