wirefree - 2017-04-07, 20:02 Temat postu: Pozdrowienia z MonachiumW Monachium niemieckie kampery zimuja pod wiaduktami. A niedaleko też stoi mój.
zbyszekwoj - 2017-04-07, 21:50 Oni tam mieszkają czy tylko parkują?rakro1 - 2017-04-07, 23:19 Zaparkowali w lecie,poszli w miasto i nie dali rady wrócić.Altzheimer to Niemiec przecież i właśnie ponad sto lat temu już o tym pisał ... Spax - 2017-04-08, 00:33 Ale, o co chodzi? andi at - 2017-04-08, 07:00
rakro1 napisał/a:
Zaparkowali w lecie,poszli w miasto i nie dali rady wrócić.Altzheimer to Niemiec przecież i właśnie ponad sto lat temu już o tym pisał ...
wirefree - 2017-04-08, 08:17 Z tego co widze to chyba tylko stoją bo auta na monachijskich blachach a ruch w srodku zerowy. Chociaz pewnie w jakims ktos mieszka, w całym monachium to dosyć normalny widok.wirefree - 2017-04-08, 13:33 Dzisiaj miałem potuptac na Flohmarkt koło Olimpiapark ale było tyle ludzi i samochodów że nawet na płatnych parkingach nie było miejsca. To zaliczyłem plażowanie w Dachau nad zalewem Karlsfelder See. Dla tych co wybierają sie do monachium polecam zwiedzić obiekt olimpijski Olimpiapark i oprocz tego w soboty na parkingu jest pchli targ. 2 lata temu kupiłem na nim laptopa wartego 500EUR za 10EUR. Oprocz tego na freimanie są targi i koło dachau to tam gdzie wiem dla zainteresowanych. Dachau to obowiązkowo obóz koncentracyjny Muzeum i KarsfelderSee z tym że parking jest od 22-6 niby tylko .
zbyszekwoj - 2017-04-08, 16:31 Po Olimpia Park fajnie jeżdzi się rowerami.
Ciekawa wycieczka miejscowych to wyjazd do Andeksu. Tam mnisi serwują najlepszą golonkę po bawarsku i własne piwo. Kiedyś oprowadzili mnie po browarze i klasztorze, ponoc jakaś Polka była w królewskiej rodzinie.andi at - 2017-04-08, 17:24 Zbyszek daj stronkę
Odpoczywadło:
[/youtube]andi at - 2017-04-08, 20:45 Zbyszek ale nadałeś temat ,to jest to co najbardziej lubię z zwiedzania
Ustalone już jest ze jedziemy tam , ale to wszystko może się zmienić w dniu wyjazdu ,jak zawsze
Spax Hercer - 2017-04-08, 20:50 Witaj
mieszkałem koło Dachał w Langepetenbach - obóz zwiedziłaem jak i Monachium z placami targowymi włącznie - Oktoberfest zaliczony - miło wspominam 1/2 roku spędzoną w tamtym rejonie niemiec :-)
pozdrawiam Adamandi at - 2017-04-08, 21:46
Hercer napisał/a:
Witaj
mieszkałem koło Dachał w Langepetenbach - obóz zwiedziłaem jak i Monachium z placami targowymi włącznie - Oktoberfest zaliczony - miło wspominam 1/2 roku spędzoną w tamtym rejonie niemiec :-)
pozdrawiam Adam
To jak będziemy tam to się spotkamy przy i jakiś napitek (nie mam nic mocniejszego ) Hercer - 2017-04-09, 10:09 zbyszekwoj - 2017-04-09, 13:24
Ło to,to. Mnie tam co prawda zawieżli miejscowi. Poprosili braciszka,że mają gościa z Polski , to pokazał swojeskarby klasztorne. Ale golonka przypiekana palce lizać.mischka - 2017-04-09, 13:56
zbyszekwoj napisał/a:
Ale golonka przypiekana palce lizać.
to prawda, tutejsze golonki i piwo nie mają sobie równychandi at - 2017-04-09, 20:54
mischka napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:
to prawda, tutejsze golonki i piwo nie mają sobie równych
Zamek nie ucieknie ,to jedziemy zwiedzać tawerny z golonką i dobrym piwem Spax - 2017-04-12, 22:13
andi at napisał/a:
mischka napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:
Zamek nie ucieknie ,to jedziemy zwiedzać tawerny z golonką i dobrym piwem
I co? Byliście na piwie czy nie? Dwaj nowy temat z okolicznościami i zdjęciami andi at - 2017-04-14, 11:46
Spax The Dog napisał/a:
andi at napisał/a:
mischka napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:
Zamek nie ucieknie ,to jedziemy zwiedzać tawerny z golonką i dobrym piwem
I co? Byliście na piwie czy nie? Dwaj nowy temat z okolicznościami i zdjęciami
Dzisiaj zrobiłem przegląd kamperka ,a za tydzień na termy do Hegyko ,a za 2 GOLONKI