Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Remontujemy kampera - Uszczelki drzwi Riviera. Zgniła podłoga

Harbuz - 2017-04-11, 12:20
Temat postu: Uszczelki drzwi Riviera. Zgniła podłoga
Zakupiłem nie dawno Tranzola w zabudowie Riviera. Nie będę pisał co naprawiłem, bo każdą chwilę poświęcam tej czynności. Generalnie tylko zostały opony, parę garnków i w trasę. Po wczorajszym podłączeniu zamka centralnego i alarmu, przy montażu w drzwiach krańcówki zauważyłem najgorszą rzecz. Zabudowa mokra w podłodze i na dodatek zgniła, że palcem idzie dłubać:(
Poprosiłem koleżkę i laliśmy dzisiaj wodę z węża. Zauważyłem, że cieknie w połowie gdzie jest zawias. Nie wewnątrz zabudowy( między ściankami) tylko wewnątrz od środka. Uszczelka drzwi puszcza wodę, ta pomalutku spływa na dół i leci sobie pod próg między płyty.
Chyba jasno to opisałem?
Przekopałem cały net, ale nigdzie takiej nie mogę zlokalizować? Może ktoś miał podobny problem i wie gdzie to zamówić? Uszczelka wsuwana. Jak paluchami ścinę i zrobię koło to fi 13mm. Sopka na szerokość 1 cm.
Zrobiłem kilka fotek, żeby zobrazować temat.
Pozdrawiam.

lwojtek - 2017-04-11, 13:46

może tu by coś podeszło

http://uszczelki24.pl/ind...-tylnych-39-173

Harbuz - 2017-04-11, 13:55

Sprawdziłem, nic z tego:(
Ale dziękuję.
Jednak jest. Może nie idealny, ale tyle tam szperałem i tego nie widziałem. Dziękuję.

Harbuz - 2017-04-11, 21:40

Jednak nie ma. Gość polecił przyklejaną, ale jak ktoś ze dwa razy stanie na dolnej części do będzie z niej doopa?
Szukam dalej.

WINNICZKI - 2017-04-12, 15:38

Jeżeli da sie ją wyciągnąć ,to zdemontuj i załóż tak aby ta przerwa wychodziła na wysokości zamka.a potem spokojnie możesz dokleić w tym miejscu inną.A na dole będzie w jednym kawałku.Sprawdz jeszcze czy w innych miejscach w szafkach przy podłodze nie ma podobnej sytuacji,Wejście jest dość wysoko i wydaje mi sie ,że woda dostaje sie w innym miejscu do zabudowy. :spoko
Harbuz - 2017-04-12, 21:14

Pewnie tak. O tym nie myślałem? Może warto ją "obrócić"? Co do zalewania to leję się po stronie zawisu? Może tak się wydaję jak idzie ciśnienie z węża?
Tylko, że zgniło na dole, od wysokości 5-7 cm w górę. Wiem, że woda idzie w dół, ale nawet mimo wszystko to powinno zacząć się troszkę wyżej?
Oczywiście chciałbym wyeliminować wyciągnięcie drzwi, ale jak będzie potrzeba to je wydupie?!
Pozdrawiam.