| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Sprzęt turystyczny i akcesoria - Butla z gazem CAMPINGAZ 907
Marcin-MB - 2017-04-12, 17:39 Temat postu: Butla z gazem CAMPINGAZ 907 Czy któryś z kolegów orientuje się gdzie można dostać butle campingaz 907 W Polsce nieosiągalna a gdzie można kupić w Czechach albo w Niemczech najbliżej Dolnego Śląska ?
Jacek Górka - 2017-04-12, 18:50
Takie coś znalazłem na Fb a tu masz filmik jak napełnić https://www.youtube.com/watch?v=AL9ahQYuWtY
Czy ktoś wie czy w Polsce można kupić lub wymienić butle Campingaz typu R904/R907 a jeśli tak, to gdzie (najchętniej na Dolnym Śląsku).
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Campingaz Polska Witamy, butle tego typu są dostępne w Niemczech oraz Francji. Bardzo nam
przykro, ale w Polsce niestety nie. Pozdrawiamy,
To po jaką cholerę sprzedajecie w polsce kuchenki do których nie ma butli. czy to aby nie jest własnie nabijanie klienta w butle . tak zamiast gazu ?
Marcin-MB - 2017-04-12, 18:57
Tak znam ten post z Fb
Mam nawet mapkę ze strony campingaz gdzie powinny niby być butle ale jak sie później okazuje w tych punktach są tylko kartusze
Pytanie gdzie w Niemczech czy Czechach jest punkt wymiany butli
Rawic - 2017-07-27, 19:39
Z polskiej butli 3 kg uciekał gas, zawór przecinał uszczelkę, kupiłem butlę CampinGaz 2.75 kg do Cadaca, lepiej rozwiązany sposób uszczelnienia i teraz jestem kontent
izola - 2017-07-28, 07:28
Wyszukiwarka: http://www.campingaz.com/DE/t-retailerlocator.aspx
Ja kupiłam sobie w PL małą butlę turystyczną którą napełniam sobie sama propanem/butanem z dużej butli...bo nie chce mi się szukać handlarzy i przepłacać zakupem od campingaz.
Wojciechu - 2017-07-28, 08:46
| izola napisał/a: | | napełniam sobie sama propanem/butanem z dużej butli. |
a nie boisz się, że będzie wielkie - BUM
zbyszekwoj - 2017-07-28, 08:54
Kiedyś na CPN siedział majster i też przelewał z dużej do turystycznych i komu to przeszkadzało.
izola - 2017-07-28, 08:56
Nauczył mnie napełniania fachowiec który butle napełnia.
Zachowując ścisłe zasady bezpieczeństwa i techniczne, nie powinno dojść do BUM...prędzej nas może spotkać jakieś BUM np. w drodze
|
|