| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Kia Pregio La strada - wymiana namiotu
misio80 - 2017-04-18, 18:30 Temat postu: Kia Pregio La strada - wymiana namiotu Hello,
Namiot mi się pruje, mam dość łatania, chciałbym zrobić nowy.
Czy ma ktoś namiary na firmę, która szyje namioty na wzór, a najlepiej jeszcze, montuje?
MAWI - 2017-04-18, 18:34
No tak.
misio80 - 2017-04-18, 18:36
A podasz?
CORONAVIRUS - 2017-04-18, 18:59
| misio80 napisał/a: |
A podasz? |
tym sposobem dalej będziesz poprutym jeździł nie martw się , niektórym się należy
misio80 - 2017-04-18, 19:03
| BIORCA napisał/a: | | misio80 napisał/a: |
A podasz? |
tym sposobem dalej będziesz poprutym jeździł nie martw się , niektórym się należy |
Dobra, spoko. Nowy na forum jestem chyba jeszcze nie łapię tutejszego poczucia humoru.
Co nie tak napisałem?
Bajaga - 2017-04-18, 19:08
Oj dostaniesz namiar ale najpierw musimy cię trochę poflekować za nie ładne wejście w przestrzeń powietrzną CT
DI STEFANO - 2017-04-18, 19:10
[quote="misio80"
Co nie tak napisałem?[/quote]
a
DŻIŃ DOBRY
to w przedszkolu lub matula w chacie nie uczyli??????
mrsulki - 2017-04-18, 19:12
To KIA Pregio z namiotem też była robiona??? czy raczej o plandekę chodzi???
yahoda - 2017-04-18, 19:17
| DI STEFANO napisał/a: | DŻIŃ DOBRY
to w przedszkolu lub matula w chacie nie uczyli?????? |
O, kogoś tu polskiego na obczyźnie uczyli, ale nie douczyli bo miało być: "Dziń dybry" Kto zgadnie do czego nawiązuję?
Kolego misio80. Najpierw do działu powitanie, parę słów o sobie, a weterani, kombatanci i pozostali użytkownicy okażą się przyjaźni - miejmy nadzieję.
misio80 - 2017-04-18, 19:19
Dzien Dobry
Wcześniej było hello;)
Kilka słów o sobie. Dwa lata temu po latach wzbraniania się małżonki i poszukiwania noclegów późną nocą postanowiliśmy kupić samochód w którym będziemy mogli nocować:)
Po wielu poszukiwaniach i oglądaniu zgniłych albo strasznie drogich T4, duńskich przeróbek Discovery, Trafficów do przeróbki, zupełnie przypadkiem trafiliśmy na Kię Pregio przerobioną na campera z podnoszonych dachem do spania, kuchenką, lodówką, webasto, umywalką i szafkami, 7 - osobową.
Objechaliśmy nią już całą Rumunię, część Węgier i Słowacji, Dolomity. Jak dotąd bez większych problemów, tylko materiał namiotu już jest mocno zużyty i się pruje.
Mam też jakiś drobny problem z drugim akumulatorem, ale to oddzielna historia.
No i stąd pytanie kto mi może coś takiego uszyć i, jeśli jest taka opcja, zamontować.
maga - 2017-04-18, 19:20
| misio80 napisał/a: | | Co nie tak napisałem? |
Dzień Dobry
misio80 - 2017-04-18, 19:23
| maga napisał/a: | | misio80 napisał/a: | | Co nie tak napisałem? |
Dzień Dobry |
, już nadrabiam:)
misio80 - 2017-04-18, 19:28
| mrsulki napisał/a: | | To KIA Pregio z namiotem też była robiona??? czy raczej o plandekę chodzi??? |
Z namiotem:
maga - 2017-04-18, 19:29
| misio80 napisał/a: |
, już nadrabiam:) |
Zauważyłem
Wracając do tematu,poczekaj trochę,na pewno ktoś z kolegów Ci pomoże.
Zaglądnij na forum VW T2-T3,tam chyba szybciej znalazłbyś pomoc w twoim temacie.
Agostini - 2017-04-18, 19:50
Tam uszyją Ci przedsionek/namiot, dopasują rurki i wszystko co potrzeba. Okienka letnie, zimowe (tak tak) do wyboru i na miarę.
http://www.przedsionki.pl/
MAWI - 2017-04-18, 20:47
| maga napisał/a: |
misio80 napisał/a:
, już nadrabiam:)
|
Zapraszamy do działu powitań .
Dobrze ,że próbujesz.
''Do póki walczysz , jesteś zwycięzcą "
elspasoo - 2017-04-18, 21:03
Przywitaj się porządnie, to powiem co i gdzie kupić .A szukałem kilka miesięcy. Większość użytkowników aut z namiotem nie ma pojęcia jaki materiał został użyty.
misio80 - 2017-04-18, 21:36
| elspasoo napisał/a: | Przywitaj się porządnie, to powiem co i gdzie kupić .A szukałem kilka miesięcy. Większość użytkowników aut z namiotem nie ma pojęcia jaki materiał został użyty. |
hmm... jak mam naprawić moje przywitanie żeby było porządne???...
MAWI - 2017-04-18, 21:47
Jest do tego odpowiedni dział. Postaraj się . Poczytaj jak robią to inni .I nie rób z siebie niedorajdy. A nie od razu ''ja bym chciał.......
misio80 - 2017-04-18, 21:57
| MAWI napisał/a: | | Jest do tego odpowiedni dział. Postaraj się . Poczytaj jak robią to inni .I nie rób z siebie niedorajdy. A nie od razu ''ja bym chciał....... |
To może najpierw tam zajrzyj, co?
DI STEFANO - 2017-04-19, 05:08
Kilkakrotnie korzystałem z pracy zakładu w Łodzi ul.Deca 33.
Dobra solidna firma, szczerze ją polecam.
Jest obłożona zleceniami więc proponuję,
zadzwoń wcześniej do właściciela (Marcin), powołaj się może cię w terminarz wciśnie.
DI STEFANO - 2017-04-19, 05:12
yahoda
spokojna twoja nieuczesana
czepiasz się jak...............
KACPERKI 2 - 2017-04-19, 07:26
| elspasoo napisał/a: | | Przywitaj się porządnie |
| MAWI napisał/a: | | est do tego odpowiedni dział. Postaraj się . Poczytaj jak robią to |
No toć po pierwszym falstarcie już naprawił co popsuł. Pewnie nie widzieliście ale po pierwszym poście Mawi kolega pilnie lekcje odrobił No i fajnie!
MAWI - 2017-04-19, 07:30
Pewnie ,że tak . A można tak było zacząć . Wystarczy najpierw poczytać jak to się robi . Nie było by sprawy??
misio80 - 2017-04-19, 07:51
| MAWI napisał/a: | | Pewnie ,że tak . A można tak było zacząć . Wystarczy najpierw poczytać jak to się robi . Nie było by sprawy?? |
Troszkę Panowie się czepiacie, imho.
Gdzie niby poczytać? Każde forum ma swoje zasady - nie na każdym jest obowiązek oficjalnego przywitania i chrztu. Przeczytałem wcześniej np. regulamin itp. i nigdzie nie było "10 przykazań", które by to określały.
Ale dla przykładu w regulaminie jest napisane, że nie wolno cffffaniakować i pisać po jednym zdaniu sugerując, że ma się wiedzę tajemną. No to popatrzcie na pierwsze posty tego wątku...
W każdym razie bardzo dziękuję za pomoc tym, którzy konstruktywnie odpisali.
MAWI - 2017-04-19, 08:33
Już nie marudź . i witaj na forum
misio80 - 2017-04-19, 08:35
| yahoda napisał/a: | | DI STEFANO napisał/a: | DŻIŃ DOBRY
O, kogoś tu polskiego na obczyźnie uczyli, ale nie douczyli bo miało być: "Dziń dybry" Kto zgadnie do czego nawiązuję? |
Allo allo.
janus - 2017-04-19, 19:01
No i słuchaj uważnie bo nie będziemy powtarzać
SlawekEwa - 2017-04-19, 21:28
| yahoda napisał/a: | | DI STEFANO napisał/a: | DŻIŃ DOBRY
O, kogoś tu polskiego na obczyźnie uczyli, ale nie douczyli bo miało być:. |
O ktoś tutaj historii CT nie zna / słynny" DŻIN DOBRY" /Jacusia - prezesuu
MAWI - 2017-04-19, 21:49
Sławek ,niektóre cytaty i zwroty to złotymi literkami należałoby zapisać . Dla potomnych.
DI STEFANO - 2017-04-20, 06:32
| SlawekEwa napisał/a: | | yahoda napisał/a: | | DI STEFANO napisał/a: | DŻIŃ DOBRY
O, kogoś tu polskiego na obczyźnie uczyli, ale nie douczyli bo miało być:. |
O ktoś tutaj historii CT nie zna / słynny" DŻIN DOBRY" /Jacusia - prezesuu |
SławekEwa
oko i pamięć zaczyna zawodzić,
Jacek polewał, oj polewał.
Pamiętam,
toż to z mojego rodzinnego miasta on pochodzi i....
prawie na jednym podwórku ( no może ulicy) my się wychowywali, razem łobuzowali.
Jacek polewał
DŹIN DOBRY
ja napisałem
DŻIŃ DOBRY
Załóż okular i popatrz,
KROPKA I KRESKA a jaką robi różnicę.
a tak ogólnie to....
pozdrawiam
SlawekEwa - 2017-04-20, 06:41
| DI STEFANO napisał/a: |
a tak ogólnie to....
pozdrawiam |
Tak ogólnie to też pozdrawiam,ale mój post nie był do Ciebie tylko do"młodego nauczyciela" | DI STEFANO napisał/a: | | Załóż okular i popatrz, |
Jeszcze nie są mi potrzebne choć starszy jestem od Ciebie
misio80 - 2017-04-24, 14:58
| elspasoo napisał/a: | Przywitaj się porządnie, to powiem co i gdzie kupić .A szukałem kilka miesięcy. Większość użytkowników aut z namiotem nie ma pojęcia jaki materiał został użyty. |
No i co?
Napiszesz coś?
elspasoo - 2017-04-24, 15:16
Byłem pewien ,ze kolega Di stefano już rozwiązał temat.
Użyty materiał to impregnowana bawełna techniczna o gramaturze ok 300g/m2.
Możesz to kupić np. w Hurtowni Kameleon, jedna z niewielu firm ,która zadała sobie trud przyjrzenia się sprawie i poprosiła o próbkę. Warto to docenić. http://www.tkaniny-hurtownia.pl/katalog/pl,kontakt
Wszelkie materiału syntetyczne (np na namioty), będą pleśniały - nie oddychają.
DI STEFANO - 2017-04-24, 15:54
misio80
dzwoniłeś do tej firmy, czy nie????
Jak zależy ci na załatwieniu tematu napisałem,abyś zadzwonił do firmy z Łodzi ul.Deca, powołał się a Szef przyjąłby zlecenie jak od zaprzyjaźnionego.
misio80 - 2017-04-24, 17:46
| DI STEFANO napisał/a: | misio80
Jak zależy ci na załatwieniu tematu napisałem,abyś zadzwonił do firmy z Łodzi ul.Deca, powołał się a Szef przyjąłby zlecenie jak od zaprzyjaźnionego. |
Tak zadzwoniłem. Wstępnie umówiłem się na drugą połowę maja.
Pytanie zadałem, bo kolega pisał o materiale.
Tylko czemu namioty nie pleśnieją a to ma spleśnieć - gdzie różnica?
elspasoo - 2017-04-24, 19:43
Zadałem sobie trochę trudu i podzwoniłem do firm produkujących namioty i kilka osób podważyło zasadność zastosowania, jako materiał słabo oddychający. Dlaczego miałby plesnieć - osobiście w zwykłym namiocie nigdy nie gotowałem, a w kamperze i owszem jak była kiepska pogoda. Po całej nocy (3 osoby w aucie), na dachu zazwyczaj gromadziło się trochę wilgoci , tak przynajmniej było w mojej Westfalii. Wilgotne powietrze z nawiewów auta, mokre ubrania. ? Takie rzeczy pewnie też znajdują się w każdym namiocie i warto to porównywać.
Nie wiem o jakim namiocie myślisz ,w każdym razie tak gruby materiał, jest tylko w namiotach ekspozycyjnych. Kolega w swojej Westfalii miał zwykły cienki materiał namiotowy, jak dla mnie słabo to wyglądało, i łatwo było można uszkodzić. Każdy powiem wiatru miotał tym jak szmatą. Oryginalny materiał z Westfalii po 25 latach nadal przyzwoicie się prezentował, dlatego zdecydowałem się zastosować taki sam. Teraz gdy jest otwarty, nie ma zmarszczek i bardzo elegancko się prezentuje. Jeśli jednak masz ochotę zrobić to inaczej , to śmiało - nie mam nic przeciwko
majmarek - 2017-04-24, 20:17
No to było piękne -brawo ,brawo!Nie to za mało to nie oddaje wartości. to było ,to było takie NARODOWE , POLSKIE , PO CHRZEŚCJAŃSKU I ELITARNIE że nawet "ucho prezesa" o włos.!
a można było temat załatwić we trzech postach no ale na bogatych emeryturach wieje nudą!
ale tak do końca nie mam racji.
chapeaux bas
mm
DI STEFANO - 2017-04-25, 06:57
| misio80 napisał/a: | | DI STEFANO napisał/a: | misio80
Jak zależy ci na załatwieniu tematu napisałem,abyś zadzwonił do firmy z Łodzi ul.Deca, powołał się a Szef przyjąłby zlecenie jak od zaprzyjaźnionego. |
Tak zadzwoniłem. Wstępnie umówiłem się na drugą połowę maja.
Pytanie zadałem, bo kolega pisał o materiale.
Tylko czemu namioty nie pleśnieją a to ma spleśnieć - gdzie różnica? |
to...
....kamień z serca...
i problem z głowy
.....dzięki
|
|