Węgry - jaki kemping na majowke z termalami polecacie?
slut - 2017-04-26, 07:19 Temat postu: jaki kemping na majowke z termalami polecacie?witam. gdzie najlepiej z dziecmi na majowke sie wybrac. okolce eger? najchetniej niedrogo. blisko miasta. nigdy nie bylem. ile da sie wytrzymac? dzieciaki pewnie beda zachwycone.Bim - 2017-04-26, 08:55 Jak będzie pogoda to taki na którym będą miejsca
A dla dzieci to chyba kombinat Hajduszoboszlo Andrut - 2017-04-26, 10:04 Zdecydowanie Sarvar - na prawdę na poziomie ale dużo ludziMILUŚ - 2017-04-26, 21:15
Bim napisał/a:
..................
A dla dzieci to chyba kombinat Hajduszoboszlo
Jak najbardziej dla dzieciaków ..........przez cały rok Andrzej 73 - 2017-04-26, 22:32 Również polecam Hajduszoboszlo , jest gdzie wyjść i basenów dużo.
W razie niepogody można dzionek spędzić w Aqua Palace
Bazylek21 - 2018-03-12, 10:20
Bim napisał/a:
Jak będzie pogoda to taki na którym będą miejsca
Nie straszcie,
planuję w tamte rejony pojechać na majówkę 2018 również z dziećmi (i głównie dla nich) i jak do tej pory skupiałem się tylko na tym gdzie będzie najfajniej tzn najwięcej basenów do dyspozycji przed 1 maja, a tutaj trzeba jeszcze brać pod uwagę gdzie będą miejsca
Myslałem że to przed sezonem to tłoku nie będzie.kimtop - 2018-03-12, 10:30 Tłok jest tylko w majówkę,
Ja jężdżę zawsze przed lub pozbyszekwoj - 2018-03-12, 10:35
kimtop napisał/a:
Tłok jest tylko w majówkę,
Ja jężdżę zawsze przed lub po
A ja od przed do po. Przed taniej ,po juz drożej. schulek - 2018-03-12, 10:38 Hajduszoboszlo to jest to.MILUŚ - 2018-03-12, 10:41
schulek napisał/a:
Hajduszoboszlo to jest to.
potwierdzam...........po dziesięciu pobytach Bazylek21 - 2018-03-12, 10:47 Jeśli do hajduszoboszlo to planuje jechać przed tzn. od 29 -04 jeśli to traktujemy jako przed.lwojtek - 2018-03-12, 10:53
schulek napisał/a:
Hajduszoboszlo to jest to.
Tresowane kunie w Hortobágy też.slawwoj - 2018-03-12, 11:01
Bazylek21 napisał/a:
Jeśli do hajduszoboszlo to planuje jechać przed tzn. od 29 -04 jeśli to traktujemy jako przed.
Dwa lata temu w tym terminie baseny zewnętrzne były nieczynne.Bazylek21 - 2018-03-12, 11:14
slawwoj napisał/a:
Dwa lata temu w tym terminie baseny zewnętrzne były nieczynne.
Plan jest wyjechać z domu 27-04 zaczymać się na Słowacji jeszcze nie wiem czy na Chopoku czy na Łomnicy z dzieciakami pobawić się w smoczym parku na Chopoku lub też jest coś w tym stylu na łomnicy (jeszcze nie wiem jak to się je, bo nie mogę znaleść dokładniejszych informacji), Oczywiście wyjechać kolejkami na szczyt ( bo na piechte dzieci nie dadzą rade) Następnie 29-04 przejechać na Węgry do Egeru i Hajduszoboszlo i tam zobaczyć co i jak, trochę się pokąpać coś zwiedzić, zjeść i do domu wracać 3-05.kimtop - 2018-03-12, 11:34 Po drodze zawadź o BerekfurdoTomaszG - 2018-03-12, 12:51
Bazylek21 napisał/a:
slawwoj napisał/a:
Dwa lata temu w tym terminie baseny zewnętrzne były nieczynne.
Plan jest wyjechać z domu 27-04 zaczymać się na Słowacji jeszcze nie wiem czy na Chopoku czy na Łomnicy z dzieciakami pobawić się w smoczym parku na Chopoku lub też jest coś w tym stylu na łomnicy (jeszcze nie wiem jak to się je, bo nie mogę znaleść dokładniejszych informacji), Oczywiście wyjechać kolejkami na szczyt ( bo na piechte dzieci nie dadzą rade) Następnie 29-04 przejechać na Węgry do Egeru i Hajduszoboszlo i tam zobaczyć co i jak, trochę się pokąpać coś zwiedzić, zjeść i do domu wracać 3-04.
Ech, pozazdrościć, cały rok w kamperze! Bazylek21 - 2018-03-12, 13:15 Ech czepiasz się już poprawionezbyszekwoj - 2018-03-12, 14:35
kimtop napisał/a:
Po drodze zawadź o Berekfurdo
Teraz zloty CT w Karcagu, do Berka jeździ się rowerami. Andrzej 73 - 2018-03-12, 16:26 Byliśmy
Cytat:
w Karcagu,
Byliśmy tam miesiąc temu , toż to maleństwo a nie jakiś kompleks. Jechać tam kilkaset kilometrów aby moczyć się w kałużach? Nieeee... wolimy Hajduszoboszlo. Bazylek21 - 2018-03-12, 17:01
Andrzej 73 napisał/a:
Byliśmy
Cytat:
w Karcagu,
Byliśmy tam miesiąc temu , toż to maleństwo a nie jakiś kompleks. Jechać tam kilkaset kilometrów aby moczyć się w kałużach? Nieeee... wolimy Hajduszoboszlo.
Konstruktywne uwagi mile widziane zbyszekwoj - 2018-03-12, 19:14
Andrzej 73 napisał/a:
aby moczyć się w kałużach
W razie niepogody jest kryty basen 6 torowy w którym pływa 2 osoby. Nie ma wyznaczonych kwater,na zlot kamperowy nadaje się. Jak chcecie molocha to Cserkeszolo jest ok.Andrzej 73 - 2018-03-12, 20:10 Zbyszku my preferujemy Hajduszoboszlo i to jest nasz pierwszy wybór.
Cserkeszolo jest ok ale jako kompleks poza sezonem.
zbyszekwoj - 2018-03-13, 11:37 [quote="Andrzej 73"]Zbyszku my preferujemy Hajduszoboszlo i to jest nasz pierwszy wybór.
Cserkeszolo jest ok ale jako kompleks poza sezonem.
[/quote
Andrzej, znam Twoje preferencje ale Hajdu jest tak popularne ,że wszyscy je znają, nie trzeba zachwalać.
W tych termalach to tak jak z kamperami, wszystko jest względne. Jedni jada z dziećmi pochlapać się w wodzie , inni się leczyć a inni popić taniego winka. Jakby mnie w krzyżu nie strzykało w życiu bym tam nie spędzał urlopu. Jak dla mnie to rozrywka dla emerytów i ludzi podreperywujących zdrowie.Dziecka świadomie do tych syfów bym nie wpuścił ,chyba że do basenów z czysta wodą. i taka jest moja prawda.slawwoj - 2018-03-13, 12:19 W Bogaczy byłem kilka razy ale do jednego basenu to nigdy nie wszedłem. Tego najbliżej kempingu. Tam największe stężenie siarki (?), największa temperatura i największe stężenie siwych głów.MILUŚ - 2018-03-13, 12:24
slawwoj napisał/a:
W Bogaczy byłem kilka razy ale do jednego basenu to nigdy nie wszedłem. Tego najbliżej kempingu. Tam największe stężenie siarki (?), największa temperatura i największe stężenie siwych głów.
Czyżby odbywało sie poobiednie puszczanie podwodnych bąków ; znaczy sie zlot CT ? izola - 2018-03-13, 12:28
slawwoj napisał/a:
W Bogaczy byłem kilka razy ale do jednego basenu to nigdy nie wszedłem. Tego najbliżej kempingu. Tam największe stężenie siarki (?), największa temperatura i największe stężenie siwych głów.
Sławwoj , po 1 Maja było już całkiem do wytrzymania .... jak ta cala horda spragnopna majówki pojechała sobie Andrzej 73 - 2018-03-13, 13:41
zbyszekwoj napisał/a:
Dziecka świadomie do tych syfów bym nie wpuścił ,chyba że do basenów z czysta wodą. i taka jest moja prawda.
O widzisz , dla dzieci Hajdu jest najlepsze. Mając na "stanie" czternastolatka wybieram kompleks z dużą iloscią czystych basenów i zjeżdżalni.
zbyszekwoj - 2018-03-13, 15:18
slawwoj napisał/a:
Sławek nikt ci nie nakopał. Lepiej być siwym niż rudym, albo łysym.Rozumiem że ty się moczysz dla podreperowania potencji. slawwoj - 2018-03-13, 15:49 A co w tym złego być siwym ?
Ale żeby używać od razu przemocy fizycznej i to od tyłu?
Mając siwą głowę nie wypada. slawwoj - 2018-03-13, 15:50
zbyszekwoj napisał/a:
Rozumiem że ty się moczysz dla podreperowania potencji.
No toz piszę że do tego bajorka nie leze ... bo nie muszę. rjas - 2018-03-13, 21:34
slawwoj napisał/a:
No toz piszę że do tego bajorka nie leze ... bo nie muszę
Ale mógłbyś nieco obniżyć średnią... wieku A i towarzystwo stało by się bardziej zacne chmurka - 2018-03-20, 09:24 Temat postu: SlowacjaNa Słowacji z dziećmi polecam przystanek na villi betula blisko tatralandi i jeziora teplickiego. Jeździmy często. Począwszy od figloraju przez mini zoo trampoliny wszystko. My tez w drodze na Węgry podczas majówki zawitałyandi at - 2018-03-20, 10:09 Dlaczego stron nie wklejacie https://www.villabetula.s.../131-pobyt-snowBazylek21 - 2018-03-20, 10:10 Temat postu: Re: Slowacja
chmurka napisał/a:
Na Słowacji z dziećmi polecam przystanek na villi betula blisko tatralandi i jeziora teplickiego. Jeździmy często. Począwszy od figloraju przez mini zoo trampoliny wszystko. My tez w drodze na Węgry podczas majówki zawitały
Wstępnie spoglądnąłem i wygląda ciekawie, na kempingu płaci się tylko za osoby, nie ma ceny za kampera?Załoga G - 2018-03-20, 14:02 Można też jechać na Dunajską Strede bliżej niż na Węgryizola - 2018-03-20, 18:53 ...no to gdzie będzie śmietanka z CT - Berekfürdö czy Krcag-- outing na własną odpowiedzialność chmurka - 2018-03-21, 09:50 Nie, ceny są niestety konkretne.
My się tam zatrzymuje zawsze na 2 noce.
Dzieci się na maksa wyszaleją.
Jak nocujemy nie musisz płacić za nic innego.
Macie wstęp do figlo gdzie pracuj animatorki. Trafiliśmy już ze 3 razy na nocne kino w figloraju. Potem warto pojechać ba a camping mara- pod jeziorem liptovskim, 4kn od betulli. Ale tam otwierają dopiero po weekendzie majowym. Jest tam ogromny parking wzdłuż drogi. Tez można się komnacie. Albo za darmo pod tatralandia czy besenovaomfazer - 2018-03-21, 13:16
Załoga G napisał/a:
Można też jechać na Dunajską Strede bliżej niż na Węgry
Witam, wybieram się na majówke właśnie do Dunajskiej czy ktoś już był tam w tym terminie ? jak z miejscami na kempingu ?koko - 2018-03-22, 08:23
omfazer napisał/a:
Załoga G napisał/a:
Można też jechać na Dunajską Strede bliżej niż na Węgry
Witam, wybieram się na majówke właśnie do Dunajskiej czy ktoś już był tam w tym terminie ? jak z miejscami na kempingu ?
jest to bardzo popularny kemping i o miejsca może być trudno powinieneś zarezerwować.
Ale jest olbrzymi parkingomfazer - 2018-03-22, 08:46 Wielkie dzięki, tak też zrobię.Zbynek - 2018-04-10, 09:24 Temat postu: Re: jaki kemping na majowke z termalami polecacie?My też planujemy majówkę w Hajduszoboszlo - pierwszy raz będziemy jechać w to miejsce.
Czy jest możliwość rezerwacji miejsc na kempingi Thermal? Bo jeśli nie, to jest jazda w ciemno.
Jak wygląda sprawa z atrakcjami dla 6-latka? Zjeżdżalnie jeszcze nie wchodzą w grę.
Dzięki i do zobaczenia slawwoj - 2018-04-10, 11:44 My jak jedziemy na Węgry droga nr 19 to nocujemy w Tylawie za Dukla na polu namiotowym.
Bezpiecznie i cicho. Koszt to chyba 17 zł. Tu na forum są oszczedni którzy stawali koło kościoła w Dukli. Mieli postój za darmo i atrakcje za darmo - walenie przez gowniarzy w nocy w kampera.Andrzej 73 - 2018-04-10, 12:47
Cytat:
. Tu na forum są oszczedni którzy stawali koło kościoła w Dukli
Sławek , prosisz się o guza?
Widocznie tak lubią , bo czymże jest wyjazd bez przygód... SZEJK - 2018-04-10, 20:18 Dla oszczędnych kilometr dalej za polem biwakowym które poleca sławwoj jest parking leśny cisza spokój oczywiście za free.gardamm - 2018-04-11, 11:56
SZEJK napisał/a:
Dla oszczędnych kilometr dalej za polem biwakowym które poleca sławwoj jest parking leśny cisza spokój oczywiście za free.
To mogą być większe atrakcje niż na parkingu przed kościołem w Dukli dominik - 2018-04-12, 20:23 We wrześniu zaczęli remont drogi 897 Komańcza - droga E 371 na której jest kemping i parking leśny w pobliżu parkingu był skład kruszywa do remontu drogi. W kwietniu się dowiemy czy uporali się z remontem.Fordek - 2018-04-13, 08:01 W grudniu - po świętach prace na drodze dalej trwały - na plac można by wjechać gdyby było sucho - wygląda nieźle ( bez toalet i wody ) - zobaczymy w maju .Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-04-13, 16:31
Andrzej 73 napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:
Dziecka świadomie do tych syfów bym nie wpuścił ,chyba że do basenów z czysta wodą. i taka jest moja prawda.
O widzisz , dla dzieci Hajdu jest najlepsze. Mając na "stanie" czternastolatka wybieram kompleks z dużą iloscią czystych basenów i zjeżdżalni.
hajdu pamiętam z czasów niekamperowych i starego kampera/stanie za 600ft pod samym gł.wejsciem/.dużo basenów łącznie z falą, ale nie było zjeżdżalni chyba w aqva parku.Musiało się dużo zmienić Na 1go maja było tłoczno,ale baseny wszystkie otwarte,bo oficjalnie sezon jest 1 czerwca Andrzej 73 - 2018-04-13, 21:22 Jedziemy po 3 maja czyli będzie koniec majówki to miejsc będzie więcej.
Będziemy moczyć się przez tydzień. Młodego zabieramy z sobą , co tam szkoła przez tydzień wiedzy mu nie ubędzie. Oby pogoda dopisała , a będzie super.
Co do zjeżdżalni , to w większości są one w aquaparku z wejściem za dodatkową opłatą.
Jak będzie zimno idziemy do aqua palace.
Bazylek21 - 2018-04-14, 05:01 Jechał ktoś tą trasą? Co myślicie?
Trzeba zakupić winiete?MILUŚ - 2018-04-14, 12:42
Bazylek21 napisał/a:
Jechał ktoś tą trasą? Co myślicie?
Trzeba zakupić winiete?
Proponowałbym dużo szybsza i chyba mniej skomplikowaną : A4 z Krakowa do Brzeska ; potem przez Nowy Sącz do przejścia w Muszynce ; Bardejow ; Preszow ; do Koszyc masz bezpłatną równoległą do D1 droge . Dalej na granicę węgierską i przez Debreczen do Hajdu
Wszystko bez winietek .............sprawdzone corocznie na sylwka slawwoj - 2018-04-14, 16:30 Ile pieniędzy można zaoszczędzić?DARDO - 2018-04-14, 18:39 Witam.
Byłem dzisiaj sprawdzić miejscówkę w Stasianie.Zamknięte do odwołania.
Postawione są nowe wiaty. stoliki ale na bramie wjazdowej kartka że obiekt zamknięty urządzenia w trakcie testowania.Bazylek21 - 2018-04-14, 19:55
MILUŚ napisał/a:
Proponowałbym dużo szybsza i chyba mniej skomplikowaną : A4 z Krakowa do Brzeska ; potem przez Nowy Sącz do przejścia w Muszynce ; Bardejow ; Preszow ; do Koszyc masz bezpłatną równoległą do D1 droge . Dalej na granicę węgierską i przez Debreczen do Hajdu
Wszystko bez winietek .............sprawdzone corocznie na sylwka
W jedną stronę mogę jechać ta trasą, ale w drugą zależy mi aby jechać przez Liptowski Mikulasz i Eger dlatego taka trasa