Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Węgry - jaki kemping na majowke z termalami polecacie?

slut - 2017-04-26, 07:19
Temat postu: jaki kemping na majowke z termalami polecacie?
witam. gdzie najlepiej z dziecmi na majowke sie wybrac. okolce eger? najchetniej niedrogo. blisko miasta. nigdy nie bylem. ile da sie wytrzymac? dzieciaki pewnie beda zachwycone.
Bim - 2017-04-26, 08:55

Jak będzie pogoda to taki na którym będą miejsca :spoko

A dla dzieci to chyba kombinat Hajduszoboszlo :lol:

Andrut - 2017-04-26, 10:04

Zdecydowanie Sarvar - na prawdę na poziomie ale dużo ludzi
MILUŚ - 2017-04-26, 21:15

Bim napisał/a:
..................

A dla dzieci to chyba kombinat Hajduszoboszlo :lol:

Jak najbardziej dla dzieciaków ..........przez cały rok :ok

Andrzej 73 - 2017-04-26, 22:32

Również polecam Hajduszoboszlo , jest gdzie wyjść i basenów dużo.
W razie niepogody można dzionek spędzić w Aqua Palace

Bazylek21 - 2018-03-12, 10:20

Bim napisał/a:
Jak będzie pogoda to taki na którym będą miejsca :spoko

Nie straszcie,
planuję w tamte rejony pojechać na majówkę 2018 również z dziećmi (i głównie dla nich) i jak do tej pory skupiałem się tylko na tym gdzie będzie najfajniej tzn najwięcej basenów do dyspozycji przed 1 maja, a tutaj trzeba jeszcze brać pod uwagę gdzie będą miejsca :gwm :gwm
Myslałem że to przed sezonem to tłoku nie będzie.

kimtop - 2018-03-12, 10:30

Tłok jest tylko w majówkę,
Ja jężdżę zawsze przed lub po

zbyszekwoj - 2018-03-12, 10:35

kimtop napisał/a:
Tłok jest tylko w majówkę,
Ja jężdżę zawsze przed lub po

A ja od przed do po. Przed taniej ,po juz drożej. :ok

schulek - 2018-03-12, 10:38

Hajduszoboszlo to jest to.
MILUŚ - 2018-03-12, 10:41

schulek napisał/a:

potwierdzam...........po dziesięciu pobytach :ok

Bazylek21 - 2018-03-12, 10:47

Jeśli do hajduszoboszlo to planuje jechać przed tzn. od 29 -04 jeśli to traktujemy jako przed.
lwojtek - 2018-03-12, 10:53

schulek napisał/a:

Tresowane kunie w Hortobágy też.

slawwoj - 2018-03-12, 11:01

Bazylek21 napisał/a:
Jeśli do hajduszoboszlo to planuje jechać przed tzn. od 29 -04 jeśli to traktujemy jako przed.

Dwa lata temu w tym terminie baseny zewnętrzne były nieczynne.

Bazylek21 - 2018-03-12, 11:14

slawwoj napisał/a:

Plan jest wyjechać z domu 27-04 zaczymać się na Słowacji jeszcze nie wiem czy na Chopoku czy na Łomnicy z dzieciakami pobawić się w smoczym parku na Chopoku lub też jest coś w tym stylu na łomnicy (jeszcze nie wiem jak to się je, bo nie mogę znaleść dokładniejszych informacji), Oczywiście wyjechać kolejkami na szczyt ( bo na piechte dzieci nie dadzą rade) Następnie 29-04 przejechać na Węgry do Egeru i Hajduszoboszlo i tam zobaczyć co i jak, trochę się pokąpać coś zwiedzić, zjeść i do domu wracać 3-05.

kimtop - 2018-03-12, 11:34

Po drodze zawadź o Berekfurdo
TomaszG - 2018-03-12, 12:51

Bazylek21 napisał/a:
slawwoj napisał/a:

Plan jest wyjechać z domu 27-04 zaczymać się na Słowacji jeszcze nie wiem czy na Chopoku czy na Łomnicy z dzieciakami pobawić się w smoczym parku na Chopoku lub też jest coś w tym stylu na łomnicy (jeszcze nie wiem jak to się je, bo nie mogę znaleść dokładniejszych informacji), Oczywiście wyjechać kolejkami na szczyt ( bo na piechte dzieci nie dadzą rade) Następnie 29-04 przejechać na Węgry do Egeru i Hajduszoboszlo i tam zobaczyć co i jak, trochę się pokąpać coś zwiedzić, zjeść i do domu wracać 3-04.

Ech, pozazdrościć, cały rok w kamperze! :mrgreen:

Bazylek21 - 2018-03-12, 13:15

Ech czepiasz się ;) już poprawione
zbyszekwoj - 2018-03-12, 14:35

kimtop napisał/a:
Po drodze zawadź o Berekfurdo

Teraz zloty CT w Karcagu, do Berka jeździ się rowerami. :ok

Andrzej 73 - 2018-03-12, 16:26

Byliśmy
Cytat:
w Karcagu,

Byliśmy tam miesiąc temu , toż to maleństwo a nie jakiś kompleks. Jechać tam kilkaset kilometrów aby moczyć się w kałużach? Nieeee... wolimy Hajduszoboszlo. :bigok

Bazylek21 - 2018-03-12, 17:01

Andrzej 73 napisał/a:
Byliśmy
Cytat:
w Karcagu,

Byliśmy tam miesiąc temu , toż to maleństwo a nie jakiś kompleks. Jechać tam kilkaset kilometrów aby moczyć się w kałużach? Nieeee... wolimy Hajduszoboszlo. :bigok

Konstruktywne uwagi mile widziane :spoko

zbyszekwoj - 2018-03-12, 19:14

Andrzej 73 napisał/a:
aby moczyć się w kałużach

W razie niepogody jest kryty basen 6 torowy w którym pływa 2 osoby. :spoko Nie ma wyznaczonych kwater,na zlot kamperowy nadaje się. Jak chcecie molocha to Cserkeszolo jest ok.

Andrzej 73 - 2018-03-12, 20:10

Zbyszku my preferujemy Hajduszoboszlo i to jest nasz pierwszy wybór.
Cserkeszolo jest ok ale jako kompleks poza sezonem.
:spoko

zbyszekwoj - 2018-03-13, 11:37

[quote="Andrzej 73"]Zbyszku my preferujemy Hajduszoboszlo i to jest nasz pierwszy wybór.
Cserkeszolo jest ok ale jako kompleks poza sezonem.
:spoko [/quote

Andrzej, znam Twoje preferencje ale Hajdu jest tak popularne ,że wszyscy je znają, nie trzeba zachwalać.

W tych termalach to tak jak z kamperami, wszystko jest względne. Jedni jada z dziećmi pochlapać się w wodzie , inni się leczyć a inni popić taniego winka. Jakby mnie w krzyżu nie strzykało w życiu bym tam nie spędzał urlopu. Jak dla mnie to rozrywka dla emerytów i ludzi podreperywujących zdrowie.Dziecka świadomie do tych syfów bym nie wpuścił ,chyba że do basenów z czysta wodą. i taka jest moja prawda.

slawwoj - 2018-03-13, 12:19

W Bogaczy byłem kilka razy ale do jednego basenu to nigdy nie wszedłem. Tego najbliżej kempingu. Tam największe stężenie siarki (?), największa temperatura i największe stężenie siwych głów.
MILUŚ - 2018-03-13, 12:24

slawwoj napisał/a:
W Bogaczy byłem kilka razy ale do jednego basenu to nigdy nie wszedłem. Tego najbliżej kempingu. Tam największe stężenie siarki (?), największa temperatura i największe stężenie siwych głów.

Czyżby odbywało sie poobiednie puszczanie podwodnych bąków ; znaczy sie zlot CT ? :haha: :haha: :haha:

izola - 2018-03-13, 12:28

slawwoj napisał/a:

Sławwoj , po 1 Maja było już całkiem do wytrzymania .... jak ta cala horda spragnopna majówki pojechała sobie ;) :haha:

Andrzej 73 - 2018-03-13, 13:41

zbyszekwoj napisał/a:
Dziecka świadomie do tych syfów bym nie wpuścił ,chyba że do basenów z czysta wodą. i taka jest moja prawda.

O widzisz , dla dzieci Hajdu jest najlepsze. Mając na "stanie" czternastolatka wybieram kompleks z dużą iloscią czystych basenów i zjeżdżalni.

zbyszekwoj - 2018-03-13, 15:18

slawwoj napisał/a:

Sławek nikt ci :dupa nie nakopał. Lepiej być siwym niż rudym, albo łysym.Rozumiem że ty się moczysz dla podreperowania potencji. :haha: :dziadek:

slawwoj - 2018-03-13, 15:49

A co w tym złego być siwym ?

Ale żeby używać od razu przemocy fizycznej i to od tyłu? :box

Mając siwą głowę nie wypada. :haha:

slawwoj - 2018-03-13, 15:50

zbyszekwoj napisał/a:
Rozumiem że ty się moczysz dla podreperowania potencji. :haha: :dziadek:

No toz piszę że do tego bajorka nie leze ... bo nie muszę. :aniolek

rjas - 2018-03-13, 21:34

:mrgreen:
slawwoj napisał/a:
No toz piszę że do tego bajorka nie leze ... bo nie muszę

Ale mógłbyś nieco obniżyć średnią... wieku :mrgreen: A i towarzystwo stało by się bardziej zacne :spoko

chmurka - 2018-03-20, 09:24
Temat postu: Slowacja
Na Słowacji z dziećmi polecam przystanek na villi betula blisko tatralandi i jeziora teplickiego. Jeździmy często. Począwszy od figloraju przez mini zoo trampoliny wszystko. My tez w drodze na Węgry podczas majówki zawitały
andi at - 2018-03-20, 10:09

Dlaczego stron nie wklejacie :spoko
https://www.villabetula.s.../131-pobyt-snow

Bazylek21 - 2018-03-20, 10:10
Temat postu: Re: Slowacja
chmurka napisał/a:
Na Słowacji z dziećmi polecam przystanek na villi betula blisko tatralandi i jeziora teplickiego. Jeździmy często. Począwszy od figloraju przez mini zoo trampoliny wszystko. My tez w drodze na Węgry podczas majówki zawitały

Wstępnie spoglądnąłem i wygląda ciekawie, na kempingu płaci się tylko za osoby, nie ma ceny za kampera?

Załoga G - 2018-03-20, 14:02

Można też jechać na Dunajską Strede bliżej niż na Węgry
izola - 2018-03-20, 18:53

...no to gdzie będzie śmietanka z CT - Berekfürdö czy Krcag-- outing na własną odpowiedzialność ;) :-P
chmurka - 2018-03-21, 09:50

Nie, ceny są niestety konkretne.
My się tam zatrzymuje zawsze na 2 noce.
Dzieci się na maksa wyszaleją.
Jak nocujemy nie musisz płacić za nic innego.
Macie wstęp do figlo gdzie pracuj animatorki. Trafiliśmy już ze 3 razy na nocne kino w figloraju. Potem warto pojechać ba a camping mara- pod jeziorem liptovskim, 4kn od betulli. Ale tam otwierają dopiero po weekendzie majowym. Jest tam ogromny parking wzdłuż drogi. Tez można się komnacie. Albo za darmo pod tatralandia czy besenova

omfazer - 2018-03-21, 13:16

Załoga G napisał/a:

Witam, wybieram się na majówke właśnie do Dunajskiej czy ktoś już był tam w tym terminie ? jak z miejscami na kempingu ?

koko - 2018-03-22, 08:23

omfazer napisał/a:
Załoga G napisał/a:

Witam, wybieram się na majówke właśnie do Dunajskiej czy ktoś już był tam w tym terminie ? jak z miejscami na kempingu ?

jest to bardzo popularny kemping i o miejsca może być trudno powinieneś zarezerwować.
Ale jest olbrzymi parking

omfazer - 2018-03-22, 08:46

Wielkie dzięki, tak też zrobię.
Zbynek - 2018-04-10, 09:24
Temat postu: Re: jaki kemping na majowke z termalami polecacie?
My też planujemy majówkę w Hajduszoboszlo - pierwszy raz będziemy jechać w to miejsce.
Czy jest możliwość rezerwacji miejsc na kempingi Thermal? Bo jeśli nie, to jest jazda w ciemno.
Jak wygląda sprawa z atrakcjami dla 6-latka? Zjeżdżalnie jeszcze nie wchodzą w grę.
Dzięki i do zobaczenia :ok

slawwoj - 2018-04-10, 11:44

My jak jedziemy na Węgry droga nr 19 to nocujemy w Tylawie za Dukla na polu namiotowym.

https://www.google.pl/sea...979246184624848

Bezpiecznie i cicho. Koszt to chyba 17 zł. Tu na forum są oszczedni którzy stawali koło kościoła w Dukli. Mieli postój za darmo i atrakcje za darmo - walenie przez gowniarzy w nocy w kampera.

Andrzej 73 - 2018-04-10, 12:47

Cytat:
. Tu na forum są oszczedni którzy stawali koło kościoła w Dukli

Sławek , prosisz się o guza? :-P
Widocznie tak lubią , bo czymże jest wyjazd bez przygód... ;)

SZEJK - 2018-04-10, 20:18

Dla oszczędnych :-P kilometr dalej za polem biwakowym które poleca sławwoj jest parking leśny cisza spokój oczywiście za free.
gardamm - 2018-04-11, 11:56

SZEJK napisał/a:
Dla oszczędnych :-P kilometr dalej za polem biwakowym które poleca sławwoj jest parking leśny cisza spokój oczywiście za free.

i misie ;) http://www.dukla.krosno.l...-z-zimowego-snu

slawwoj - 2018-04-11, 14:03

gardamm napisał/a:
SZEJK napisał/a:

i misie ;) http://www.dukla.krosno.l...-z-zimowego-snu

To mogą być większe atrakcje niż na parkingu przed kościołem w Dukli :haha:

dominik - 2018-04-12, 20:23

We wrześniu zaczęli remont drogi 897 Komańcza - droga E 371 na której jest kemping i parking leśny w pobliżu parkingu był skład kruszywa do remontu drogi. W kwietniu się dowiemy czy uporali się z remontem.
Fordek - 2018-04-13, 08:01

W grudniu - po świętach prace na drodze dalej trwały - na plac można by wjechać gdyby było sucho - wygląda nieźle ( bez toalet i wody ) - zobaczymy w maju .
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-04-13, 16:31

Andrzej 73 napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:
Dziecka świadomie do tych syfów bym nie wpuścił ,chyba że do basenów z czysta wodą. i taka jest moja prawda.

O widzisz , dla dzieci Hajdu jest najlepsze. Mając na "stanie" czternastolatka wybieram kompleks z dużą iloscią czystych basenów i zjeżdżalni.
hajdu pamiętam z czasów niekamperowych i starego kampera/stanie za 600ft pod samym gł.wejsciem/.dużo basenów łącznie z falą, ale nie było zjeżdżalni chyba w aqva parku.Musiało się dużo zmienić :?: Na 1go maja było tłoczno,ale baseny wszystkie otwarte,bo oficjalnie sezon jest 1 czerwca :!:
Andrzej 73 - 2018-04-13, 21:22

Jedziemy po 3 maja czyli będzie koniec majówki to miejsc będzie więcej.
Będziemy moczyć się przez tydzień. Młodego zabieramy z sobą , co tam szkoła przez tydzień wiedzy mu nie ubędzie. Oby pogoda dopisała , a będzie super.
Co do zjeżdżalni , to w większości są one w aquaparku z wejściem za dodatkową opłatą.
Jak będzie zimno idziemy do aqua palace.

Bazylek21 - 2018-04-14, 05:01

Jechał ktoś tą trasą? Co myślicie?
Trzeba zakupić winiete?

MILUŚ - 2018-04-14, 12:42

Bazylek21 napisał/a:
Jechał ktoś tą trasą? Co myślicie?
Trzeba zakupić winiete?

Proponowałbym dużo szybsza i chyba mniej skomplikowaną : A4 z Krakowa do Brzeska ; potem przez Nowy Sącz do przejścia w Muszynce ; Bardejow ; Preszow ; do Koszyc masz bezpłatną równoległą do D1 droge . Dalej na granicę węgierską i przez Debreczen do Hajdu :ok

Wszystko bez winietek .............sprawdzone corocznie na sylwka :mrgreen:

slawwoj - 2018-04-14, 16:30

Ile pieniędzy można zaoszczędzić?
DARDO - 2018-04-14, 18:39

Witam.
Byłem dzisiaj sprawdzić miejscówkę w Stasianie.Zamknięte do odwołania.
Postawione są nowe wiaty. stoliki ale na bramie wjazdowej kartka że obiekt zamknięty urządzenia w trakcie testowania.

Bazylek21 - 2018-04-14, 19:55

MILUŚ napisał/a:

Proponowałbym dużo szybsza i chyba mniej skomplikowaną : A4 z Krakowa do Brzeska ; potem przez Nowy Sącz do przejścia w Muszynce ; Bardejow ; Preszow ; do Koszyc masz bezpłatną równoległą do D1 droge . Dalej na granicę węgierską i przez Debreczen do Hajdu :ok

Wszystko bez winietek .............sprawdzone corocznie na sylwka :mrgreen:

W jedną stronę mogę jechać ta trasą, ale w drugą zależy mi aby jechać przez Liptowski Mikulasz i Eger dlatego taka trasa