|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - polskie złomy
silny - 2017-04-28, 21:29 Temat postu: polskie złomy Chcę tylko się podzielić ciekawym doświadczeniem z dzisiejszego dnia.
930 km po polskich drogach . 3 samochody obgadane z właścicielami po godzinie każdy . przedział cenowy do 70 tysi. -coś na szybko musze kupić bo oszaleje,.
Komedia ,pierwszy mokry tylko zapomniał o tej ścianie wspomnieć, drugi od dziadka niemca ale woził chba polaków na budowe , trzeci igła a sufit właściciel okleił tapetą bo mu się kolor nie podobał
Mam nadzieje że fotki mi nie przyjdą bo poganiałem
Wojciechu - 2017-04-28, 21:48
No niestety - nie lubimy kupować samochodów od Turka, ba sprzedają szmelc - a czym my się od nich różnimy. Polak krętacz i chachment taki obraz był kiedyś i taki sprzedajemy dalej. Przykre.
jarki - 2017-04-28, 21:59
Kreatywność sprzedawców mnie powaliła! Że też tyle weny twórczej w naszym narodzie drzemie!
Ostatecznie kupiliśmy kamperka właściwie tylko dlatego, że sprzedający z rozbrajającą szczerością opowiedział nam o wszystkich wadach i zaletach. Może nie jest to egzemplarz doskonały, ale przynajmniej wiemy co i jak.
daniels - 2017-04-29, 09:54
Ja miałem taką przygodę. Starsze małżeństwo, sprzedają, bo schorowani. Starszy Pan prawa ręka przy tłowiu, nie może nią ruszać. Odpalamy kuchenkę, nie idzie mi elektrycznym odpalakiem, prądnicą. Nagle Pan zirytowany złapał za prądnice i prawą ręką naciska na przycisk i odpala. Nawet nie dotarło do niego, że się zdekonspirował. Reszta rozmowy, jazda próbna już z nieufnością. Zakupu brak.
silny - 2017-04-29, 17:37
ha ha , wygi nie piszą bo im wstyd . gdzieś te zgniłki pozbyć trzeba .
połowa forum jeżdzi grzybiarniami - niestety .
jeden z opisywanych był z forum
Bajaga - 2017-04-29, 18:16
silny napisał/a: | ha ha , wygi nie piszą bo im wstyd . gdzieś te zgniłki pozbyć trzeba .
połowa forum jeżdzi grzybiarniami - niestety . |
Prawda jest też taka, że jeżeli ktoś ma ciut starsze auto ale w super stanie z odpowiadającym mu układem i wyposażeniem to po co ma sprzedawać? Autka mocno leciwe na Ducato I są wymieniane przez właścicieli na nowsze modele bo to już dziadki, zwykle bez klimy, tempomatu ze słabym silnikiem itd. I myślę, że paradoksalnie w tej grupie łatwiej kupić zadbane auto (o ile oczywiście ktoś akceptuje w/w niedostatki).
Z moich poszukiwań wynika, że największy kłopot jest z kamperami w cenie ok. 60-100 tys. Czyli co najmniej 8-10 letnie już teoretycznie z przyzwoitym silnikiem i wyposażeniem. Takich wartych uwagi jest extremalnie mało. Bo właśnie takich nie ma sensu sprzedawać (o ile są Super), komfort i wyposażenie jest już ok a różnica w cenie w stosunku do nowych/prawie nowych sprzętów zbyt duża by to miało sens.
Ja kupiłem w tym przedziale ze świadomością co należy poprawić (a i tak wyszły niespodzianki) i zmodyfikować.
Ale wybór był bardzo mały i te auta z ogłoszeń, które wyglądały interesująco sprzedawały się z dnia na dzień. Naprawdę "sprzątane z przed nosa".
taurus53 - 2017-04-29, 19:46
koledzy poszukujący super kampera za male pieniądze ciekawy jestem co będziecie mówili jak przyjdzie wam sprzedać go za kilka lat
koder - 2017-04-29, 21:09
silny napisał/a: | połowa forum jeżdzi grzybiarniami - niestety |
Integra nie wypaliła?
forhend - 2017-04-29, 21:34
normalnie szkoda słów....
eMKa - 2017-04-29, 21:58
Nie wolno jechac po samochód dalej niz 100 km
Szkoda czasu i kasy
Tego sie trzymam
silny - 2017-04-29, 22:38
Eeee tam , zrobiłem nie cały 1000 km po polskich ścierzkach
Najgorsze drogi w stronę kaliningradu
Sam już nie wiem co robić , pułap który dam rade -źona określa jako idjotyczny.
W tym pułapie praktycznie same igły jednak dizajn dziwny.
Wybôr - dla duetu 60+
A rodziny z dzieçmi
Przeskoczyłem na ekonomiczną i widzę w tym sens
Wygląda że najdalej za 3 dni zmienię awtar
Andrzej 73 - 2017-04-29, 23:21
Bajaga napisał/a: | Ja kupiłem w tym przedziale ze świadomością co należy poprawić (a i tak wyszły niespodzianki) i zmodyfikować. |
Po prostu trzeba dopieścić . No tak , tylko trzeba mieć kogoś kto to zrobi , ewentualnie zrobić to samemu.
WINNICZKI - 2017-04-29, 23:39
Polskie złomy ,co za dziwna nazwa? Złomy europejskie bardziej jest zgodne z prawdą. Jakież było moje zdziwienie gdy zwiedzałem wybrzeże Chorwacji, Gdzie nie wjade na camping tam pełno camperków z okresu lat 85 -90. Dachy połatane różnymi łatami ,często lusterko na plastrach. Patrze na tablice rejestracyjne ,a tu albo Niemcy,albo Austria.Troche Szwedów, Holendrów czasem Polak. Całe towarzystwo jeździ takimi złomami i nikt sie nie przejmuje,że to stare i połatane. Jak to sie dzieje i dla czego podróżują takimi złomkami nie wiem.może w klimacie gdzie słońce pali całe lato zgnilizna nie wyłazi tak szybko,może wystarczy wyczyścić ozonem przed sezonem i buda już nie jest toksyczna,możliwe.Oczywiście nowych kamperów na ulicach i na autostradach jezdzi multum. Ale jak sie dobrze przyjrzeć znakomita większość z wypożyczalni . Polacy mają w większości nowe kampery i widać ,że prywatne.Reszta pożycza . A z drugiej strony ,tani kamper to cena 160 000 zł potem tylko więcej. Co wymagać od kampera po 25 latach, jak kosztuje 10 procent swojej wartości. Czy ma to być również igła ,a niby z jakiej racji?
kubanski - 2017-04-30, 08:20
WINNICZKI napisał/a: | Co wymagać od kampera po 25 latach, jak kosztuje 10 procent swojej wartości. Czy ma to być również igła ,a niby z jakiej racji? |
Bardzo rzadko spotykany głos normalności.
Naród ma wielkie ambicje,lecz grubość sakiewki im nie dorównuje.
Pokażesz że zamiast 70tys zł,trzeba dać równowartość 20-25tys eur,rura mięknie
w 90% przypadków.Pozostaje narzekanie na "polskie" złomy.
Dział "kupujemy kampera" CT obrazuje to idealnie.A już historie nie tylko z ostatnich miesięcy
15-30tys zł,no może max 50tys.za super "godnego" z gwarancją.
Wojciechu - 2017-04-30, 11:17
WINNICZKI napisał/a: | Co wymagać od kampera po 25 latach, jak kosztuje 10 procent swojej wartości. Czy ma to być również igła ,a niby z jakiej racji? |
...problem polega na etapie sprzedaży. Kampery w przedziale 10% 15- 20 tyś. kupują raczej ludkowie, którzy kompletnie nie mają pojęcia co kupują. Natomiast sprzedawcy na ogół doskonale wiedzą co sprzedają-a sprzedają syf - wmawiając, że nówka nie śmigana.
Bajaga - 2017-04-30, 12:44
prof-os napisał/a: | Kampery w przedziale 10% 15- 20 tyś. kupują raczej ludkowie, którzy kompletnie nie mają pojęcia co kupują. Natomiast sprzedawcy na ogół doskonale wiedzą co sprzedają-a sprzedają syf - wmawiając, że nówka nie śmigana. |
No a z drugiej strony czy sprzedający lub tym bardziej handlarz na widok potencjalnego klienta ma od razu walić:
"A więc proszę pana jest tak, auto ma 25 lat, cena 25 tys przebieg 180 tys, choć wie pan, na moje oko to przynajmniej ze 350. Hamulce jeszcze trochę są ale ja bym się tym bał jeździć, chłodnica to sito, zabudowa zgniła w większości, materace zapleśniałe, lodówka nie działa na gazie ale to detal, działa tylko jeden kran, rama trzyma się w jednym kawałku za pomocą farby i siły woli".
Nie widzę nadmiaru chętnych
Wojciechu - 2017-04-30, 13:52
Bajaga napisał/a: |
No a z drugiej strony czy sprzedający lub tym bardziej handlarz na widok potencjalnego klienta ma od razu walić:
"A więc proszę pana jest tak, auto ma 25 lat, cena 25 tys przebieg 180 tys, choć wie pan, na moje oko to przynajmniej ze 350. Hamulce jeszcze trochę są ale ja bym się tym bał jeździć, chłodnica to sito, zabudowa zgniła w większości, materace zapleśniałe, lodówka nie działa na gazie ale to detal, działa tylko jeden kran, rama trzyma się w jednym kawałku za pomocą farby i siły woli".
Nie widzę nadmiaru chętnych |
...no właśnie - trochę elementarnej kultury handlu i uczciwości wobec kogoś, kto często wydaje ostatnie, a na pewno ciężko zarobione pieniądze, świadczyłoby zachować się uczciwie - jak we wszystkim. Ja też sprzedawałem "wiekowego" kampera - nigdy jednak nie udawałem, że jest w idealnym stanie. Po za tym kupiło go 2 mechaników i 1 blacharz samochodowy - co poniekąd mogło świadczyć, że wiedzieli co biorą. Jeśli chodzi o zawodowego sprzedawcę kamperów i zachowanie uczciwości i oczekiwania, to tak jak z zawodem nauczyciela - wychowawcy. Oddaje ktoś dziecko po to, by mieć pozytywne efekty ogólnie przyjęte, nie dziecko wykształcone na bandytę - chociaż jest to - bandyta wirtuoz w zawodzie.
yans1 - 2017-04-30, 14:02
Prawda jest niestety bardzo brutalna, dobry zadbany kamper musi kosztować. Nawet ten starszy mający 20 lat i więcej. Widziałem kampery 20 letnie w lepszym stanie niż te 10 letnie. Choć wydanie dużej ilości kasy nie gwarantuje sukcesu, ale zmniejsza ryzyko wejścia na minę.
Pozdrawiam i życzę wsszystkim miłego wypoczynku w ten długi weekend
silny - 2017-04-30, 16:51
Byłem kupować ,,,,,,,
Tym razem przeskoczyłem o całą kategorię , 120 tyś.
Właśnie wróciłem bez
Mimo miiona przysłanych mi zdjęć ,na miejscu okazało się że robiony z przodu -made in stodoła
Pod lakierem czuć granulki kurzu/brudu i co tam jeszcze .
Braki i pęknięcia w zabudowie sugerujące dzwon mocniejszy niż się wydaje.
Taki wybór w integrach.......
brams - 2017-04-30, 18:10
Nie przesadzajcie z tymi złomami.
Jest tu na forum kolega, co obruszył był się, gdy wyraziłem zadziwienie, że sprzedaje kampera 27-letniego, w stanie idealnym.
Napisał mi na PW, że jak mogę stwierdzić z 400 kilometrowej odległości, że nie jest.
Chyba ma rację.
27letni kamper musi być w idealnym stanie.
D...e, pardąsik, że wątpiłem....
koder - 2017-04-30, 18:25
brams napisał/a: | 27letni kamper musi być w idealnym stanie. |
No nie musi, ale może. Jak się dba, to się ma.
Wojciechu - 2017-04-30, 19:13
A ja widziałem w Łodzi "dziadka" - alkowa Fendt - stan kolekcjonerski "igła" - wystawowy. Cena niestety kosmos.
mischka - 2017-05-01, 09:29
Sprzedam mojego mam małego a chcę większy (podobno przedłużanie nie boli).
Powsinogi - 2017-05-01, 12:12
My rok temu w długi majowy weekend nabijaliśmy kilometrów w poszukiwaniu kampera. To było straszne - pierwszy oglądamy to taki syf, że szkoda gadać, w dodatku okazało się, że sprzedający formalnie nie jest właścicielem. Byłoby śmiesznie, gdyby nie nabite kilometry. Kolejne w innej części Polski. Ale przejechaliśmy mniej niż 1000 km.
I faktycznie, kupić kamper z układem, jaki chcieliśmy (łóżko 2 os, alkowa 2 os, i osobno siedziska ze stolikiem - żeby nie składać/rozkładać codziennie) to trudno było.
silny - 2017-05-01, 12:21
Słuchajcie -oj przepraszam - czytajcie
Jadę , ,,, ,,,,,,, jadę bo daleko -prawie 400 kilometrów , w kraju gdzie nie ma autostrad a jeśli są to w remoncie albo trasy S gdzie remont i zmiana to normalka
Jadę a gość na pytanie dlaczego szyba czołowa z innego roku spytał
-a to żle czy dobrze ?
kubanski - 2017-05-01, 13:14
silny napisał/a: |
Jadę a gość na pytanie dlaczego szyba czołowa z innego roku spytał
-a to żle czy dobrze ? |
Myślę że sporo przesadzasz.Ja przy takich kupujących odkładam słuchawkę.
mischka - 2017-05-01, 13:22
silny napisał/a: | szyba czołowa z innego roku |
akurat szyba czołowa to nie problem, są często wymieniane ze względu na uszkodzenia
kubanski napisał/a: | przy takich kupujących odkładam słuchawkę. |
ja nie schodzę z ceny, macho czuje się urażony i sam przerywa rozmowę
SlawekEwa - 2017-05-01, 18:40
kubanski napisał/a: |
Myślę że sporo przesadzasz.Ja przy takich kupujących odkładam słuchawkę. |
mischka napisał/a: | ja nie schodzę z ceny, macho czuje się urażony i sam przerywa rozmowę |
To i tak bardzo grzecznie prowadzicie rozmowę, w kupującemu się poprzewracało
Viero - 2017-05-01, 19:02
Jestescie bohaterami na forum , ale jak ktoś zadzwoni po waszego kaszalota to przyjmujecie kazde warunki jakie wam stawia potencjalny nabywca waszego szrotu,
Bim - 2017-05-01, 19:28
Viero napisał/a: | kazde warunki jakie wam stawia potencjalny nabywca waszego szrotu, |
widzę ze masz jakieś uprzedzenia do uczestników tego forum nic ci tu nie pasuje wszędzie widzisz tylko zło
daleko z takim nastawieniem to ty nie popiszesz
mischka - 2017-05-01, 19:30
SlawekEwa napisał/a: | To i tak bardzo grzecznie prowadzicie rozmowę, w kupującemu się poprzewracało |
niektórym się przewraca, spora cześć kupujących myśli że są tymi jedynymi i bez nich umrę z głodu ale rzeczywistość... no cóż sprzęt używany choćby nie wiem jak chwalony zawsze zostanie używanym...
Viero napisał/a: | nabywca waszego szrotu |
hmmm jak zwał tak zwał, byle na głowę nie kapie i do celu dowiezie
kubanski - 2017-05-01, 19:31
Viero napisał/a: | Jestescie bohaterami na forum |
Grzeczność się skończyła.
Odezwał się golas autorytet.Bredzisz od wąchania tego smrodu wypożyczalni.
silny - 2017-05-01, 20:40
Strasznie agresją powiało
To moja wina , mnie pobijcie
Bim - 2017-05-01, 20:43
silny napisał/a: | To moja wina , mnie pobijcie |
Ty to chociaż małeś złoma i się go pozbyłeś masz wybaczone
mischka - 2017-05-01, 21:29
silny napisał/a: | To moja wina , mnie pobijcie | a za co
brams - 2017-05-01, 23:58
koder napisał/a: | brams napisał/a: | 27letni kamper musi być w idealnym stanie. |
No nie musi, ale może. Jak się dba, to się ma. |
Czy Ty koder pojmujesz, co piszesz? Rozumiesz, co znaczy słowo "IDEALNY"?
Wątpię.
Bronek - 2017-05-02, 07:18
Za "komuny" ludziom mówiono, że są równi im się należy.
Nie uwierzyli, bo mieli rozum i bieda była.
Kiedyś ludzie mieli "świąteczne ubranie".
HIERARCHIA była też w sobotniej w kąpieli :
Teraz nie ma tego.
Żona mi czasem włazi bezczelnie do wanny.
I mam używkę kampera.
Ubrania z Lidla.
A Święta mnie denerwują.
NIC NIE JEST DOSKONAŁE jak kiedyś, lecz "ja to się cieszę byle czym",
Kamper na niektórych działa jak "apartamet" własnościowy, sam w sobie nobilituje i tym samym robi piekło na osiedlu.
Kupując osobówkę np Merca 20letniego godzimy się na ten na ogół szrot z wieloma wadami.
Czego w starym kamperze nie bardzo tolerujemy, jakby był z nierdzewki.
Dalej....
Wszelkie remonty zmiany np. w starym domu na sprzedaż są ok, tu to profanacja.
Oszukanym współczuję, bo musicie z tym żyć.
Ja też wykryłem parę wad o których pewnie sprzedający wiedział, jakoś mu jednak nie zwróciłem kampera. Widocznie mi to jednak się nie opłacało..
Pobiadoliłem sobie pod kołderką, bo wstyd mi było że taki mądry a jednak głupek i nie zauważyłem.
ALE TO nic Najbardziej przesr... mają Ci od nówek, to dopiero NAIWNIACY
silny - 2017-05-02, 07:47
Bronek , od ciebie kupić to dopiero będzie koszmarny sen
Czy jest coś czego nie pozmieniałeś na " lepsze "
Nikt nie neguje przerabiania czy wypadkowości , bardziej chodzi o świadome okłamywanie kupującego który jedzie np. 400 km.
U ciebie dziurek , kabelków i jarmarku w kamperku pełno , kiedyś ktoś to oceni jak będziesz sprzedawał
Bronek - 2017-05-02, 08:11
Jak to się mówi : "widziały co brały."
Pełna kaseta podniesie wartość.
dukat - 2017-05-02, 08:21
Bronek napisał/a: | Za "komuny" ludziom mówiono, że są równi im się należy.
Nie uwierzyli, bo mieli rozum i bieda była.
Kiedyś ludzie mieli "świąteczne ubranie".
HIERARCHIA była też w sobotniej w kąpieli :
Teraz nie ma tego.
Żona mi czasem włazi bezczelnie do wanny.
I mam używkę kampera.
Ubrania z Lidla.
A Święta mnie denerwują.
NIC NIE JEST DOSKONAŁE jak kiedyś, lecz "ja to się cieszę byle czym",
Kamper na niektórych działa jak "apartamet" własnościowy, sam w sobie nobilituje i tym samym robi piekło na osiedlu.
Kupując osobówkę np Merca 20letniego godzimy się na ten na ogół szrot z wieloma wadami.
Czego w starym kamperze nie bardzo tolerujemy, jakby był z nierdzewki.
Dalej....
Wszelkie remonty zmiany np. w starym domu na sprzedaż są ok, tu to profanacja.
Oszukanym współczuję, bo musicie z tym żyć.
Ja też wykryłem parę wad o których pewnie sprzedający wiedział, jakoś mu jednak nie zwróciłem kampera. Widocznie mi to jednak się nie opłacało..
Pobiadoliłem sobie pod kołderką, bo wstyd mi było że taki mądry a jednak głupek i nie zauważyłem.
ALE TO nic Najbardziej przesr... mają Ci od nówek, to dopiero NAIWNIACY
|
Nic dodać ,nic ująć.
kubanski - 2017-05-02, 08:32
Bronek napisał/a: |
Pełna kaseta podniesie wartość. |
Czy będzie nietaktem dorzucenie dla tych bardziej wymagających drugiej pełnej kasety?
To policzek czy korzyść?
Leżę pod kołdrą i myślę czy mnie oszukali.
Bronek - 2017-05-02, 10:58
kubanski napisał/a: | Leżę pod kołdrą i myślę czy mnie oszukali. |
Myślisz o rodzicach ????
Mówili Ci, ze jesteś dziewczynką ??
Ps A i przestań się bawić "dzyndzelkiem" rączki na kołderkę.
Edit : dodałem "gender" dzyndzelek dla jasności zasad zabawy
Janwil - 2017-05-02, 16:04
Kiedyś, na którymś /nie powiem na którym/ z naszych Zlotów ,, puściłem" /i proszę mi nie odpisywać że bąka/ pomysł GIEŁDY KAMPERÓW i PRZYCZEP którą mógłbym zorganizować. Odradzano mi...
Wiecie dlaczego
Wojciechu - 2017-05-02, 16:58
Sądzę, że na kolejnym zlocie bez "bąków" - osoby , którym udałoby się sprzedać kampera, zostałyby "rozrobione" - jeśli by się to nie stało już na zlocie - giełdzie kamperów. Bo u nas "taki mamy klimat", że ilu oglądających, to tyle opinii negatywnych. Dlatego na zlotach powinno się - tylko udzielać towarzysko - pod warunkiem, że jest to bardzo mocno sprawdzone towarzystwo. No, chyba że się pomyliłem.
Janwil - 2017-05-02, 18:46
prof-os napisał/a: | Sądzę, że na kolejnym zlocie bez "bąków" - osoby , którym udałoby się sprzedać kampera, zostałyby "rozrobione" - jeśli by się to nie stało już na zlocie - giełdzie kamperów. Bo u nas "taki mamy klimat", że ilu oglądających, to tyle opinii negatywnych. Dlatego na zlotach powinno się - tylko udzielać towarzysko - pod warunkiem, że jest to bardzo mocno sprawdzone towarzystwo. No, chyba że się pomyliłem. |
Dziękuję za kompletną odpowiedź na NIE.
Mój pomysł polegał na jednej GIEŁDZIE przed i po sezonie.
Satysfakcjonującego kampera posiadam a o jego upgrady dba Talent z Falent.
Prawdopodobnie starczy mi on do końca życia jeśli długo nie pożyję...
Pozdrawiam.
silny - 2017-05-02, 20:43
Proszę bardziej na temat
Janwil - 2017-05-03, 07:55 Temat postu: Re: polskie złomy Silny napisał: ,,930 km po polskich drogach . 3 samochody obgadane z właścicielami po godzinie każdy . przedział cenowy do 70 tysi. -coś na szybko musze kupić bo oszaleje,"
i
,,Proszę bardziej na temat"
odp:
Szukasz kampera i jesteś przeciwnikiem GIEŁDY!
Giełda nie leży Ci w temacie... Dziwne?
Czyli ,,nawijanie" kilometrów i korzystanie z recenzji lokalnych specjalistów /do 200 km/ to jedyne wyjście?
A mnie Kolego zależało żebyś nie ,,oszalał"!
Myliłem się?
Bronek - 2017-05-03, 08:46
Mój kamper z 2012r kupiony jako niecały "roczniak" za ok 150 000.
Doposoażony w klimę, solary, przetwornicę, ekspres, mikrofalówkę , elektryczne zawory spustu, podnoszenia łóżka, antenę satelitarną, ledy kamerki i wiele dupereli....
Ma chętnego za prawie te same pieniądze ! z opcją zabrania klimy, ekspresu i MV. Po czterech latach!
O ile powiedzmy miałem farta w 2013r, kupując nie za drogo. To i tak ceny teraz znacznie wzrosły.
Patrząc na nie, mam wrażenie że podobne jak w komputerze samochodowym, zużycie paliwa spada im dalej im szybciej
Nie wiem czy osiągnie ten mój, cenę 70 000 zł, wciąż nadając się do użytku.
Teoretycznie nie powinien. To będzie stary kamper, naturalnie z lekka rozpadający się samoistnie.
Chyba Adam "Biorca" słusznie zauważył, iż nie ma na polskim rynku dobrych i tanich kamperów.
Dlatego by zaprzeczyć tym pesymistycznym opinią, wszystko trzeba wykorzystać aby trafić.
No i sprawa podstawowa. Np. mi, dziura po klimie w tylne ścianie i pęknięty zlew czy brodzik, jie bardzo by przeszkadzał.
Tapicerka to pikuś i tak do prania lub wymiany.
Dla innych to poważne usterki. Moja żona była przeciwna gdyż silikony roczne są szare. Są nadal, bo myję dokładnie tylko .
Silny .
Bądź silny , i poczuj się jak wędkarz, co chodzi nad rzeczkę "Smrodkę" na szczupaki, ale dobrze wie, że tam tylko prezerwatywy pływają.
Może jednak jakiś się zaplącze, wypuszczony z czyjegoś stawu?
Wojciechu - 2017-05-03, 09:06
"Silny"- też się najeździłem i nawk......Po pół roku, to mnie znalazł kamper - zadzwonił właściciel (dziś b.dobry kolega) i zaproponował - może kupisz mojego. Na początku cena wydała się mocno zaporowa. Negocjacje trwały kilka dni - płakałem i płaciłem - nie żałuje.
Jeden z polityków, których nie cenię, powiedział - "jak się coś robi, to się coś zrobi" - miał rację. Ten Twój kamper gdzieś na Ciebie czeka.
silny - 2017-05-03, 11:50
Dlatego świadomie nie podaje linków do ogłoszeń żeby nie było pisaniny że przez silnego nie moge sprzedać i skończy się w sądzie
Do tego już dochodzi tu na forum były już grandy.....
Szukam INTEGRY , wewnętrznie jak największy NIE KONIECZNIE piętrowe łóżka ale do spania 4 osoby a salon ma być wolny.---
Manewruje w cenach od 6-7 dych w górę, najchętniej coś ok. 100 -120 tysi bo mało jeżdze , max jakie mógłbym wydać to ok.200 z górką ale zażuciłem ten pomysł. Nie chce się wyróżniać za bardzo
lwojtek - 2017-05-03, 22:12
Manewruje w cenach od 6-7 dych w górę, najchętniej coś ok. 100 -120 tysi bo mało jeżdze , max jakie mógłbym wydać to ok.200 z górką ale zażuciłem ten pomysł. Nie chce się wyróżniać za bardzo |
Czym za bardzo się wyróżniać? Budą za 200kzł. Co to za wyróżnienie
silny - 2017-05-04, 06:30
Mieszkam w małym miasteczku , nie lansuje sie , kampera chce na krótkie szybkie wypady . nie wykupujenajdroższych parceli pół roku wcześniej tylko po to żeby mieć widoki..
Jeżdze na kempingi ale jak mnie wcisną za krzaczek też ok.
Jakoś tak nie potrzebuje super rocznika raczej coś co mi w oko wpadnie i powie że to to.
fiba56 - 2017-05-04, 10:08
Silny ale ty już szukasz od 5ciu lat a inni jeżdżą.
yuras - 2017-05-04, 10:29
Nie o to chodzi by złapać króliczka...
Szukam działki z linią brzegową już od 25 lat.
silny - 2017-05-04, 12:02
bobre
andi at - 2017-05-04, 12:14
yuras napisał/a: | Nie o to chodzi by złapać króliczka...
Szukam działki z linią brzegową już od 25 lat. |
Ile za namiary
yuras - 2017-05-04, 13:15
andi at napisał/a: | Ile za namiary |
Wszystkie ryby z pierwszego połowu z brzegu tej działki
andi at - 2017-05-04, 13:32
yuras napisał/a: | andi at napisał/a: | Ile za namiary |
Wszystkie ryby z pierwszego połowu z brzegu tej działki |
poszlo na Pw
Janwil - 2017-05-04, 13:35
Panowie się rozgadali a idea GIEŁDY KAMPERÓW śpi cichutko...
ZEUS - 2017-05-04, 14:16
Janwil napisał/a: | a idea GIEŁDY KAMPERÓW śpi cichutko... |
i niech tak pozostanie...
silny - 2017-05-04, 19:14
rynek mamy tak malutki że giełda nie ma sensu raczej........
malizna , garstka kampów , z czego połowa rotacyjnych -czyli polskie złomy które powinny być na szrocie
zastanawia mnie sprawa tych bubli , ściana zgniła , na kiblu nie posadziłym kota ani psa a gość w imię cen z MOBILE mówi mi że taka jest cena rynkowa
oglądałem kamperka , choć trudno to nazwać kampem , bardziej chodowla boczniaków , a gość do mnie że dobry musi kosztować
sprawa nr .2 że podobno - zawsze się znajdzie głupi co kupi
byłem przypadkowo w komisie koło Jarocina gdzie stał ostatni śmietnik , zgniły do kości a sprzedający przekonująco twierdził że wie że ten pojazd wymaga wkładu pewnia nawet z 2 tysiące
i wiecie co -----
---już wisi na alledrogo bo biedak uwierzył i kupił
obserwuje .... zobaczymy gdzie jeszcze trafi
Janwil - 2017-05-05, 08:52
ZEUS napisał/a: | Janwil napisał/a: | a idea GIEŁDY KAMPERÓW śpi cichutko... |
i niech tak pozostanie... |
Zeus i Ty przeciwko mnie? Nie przypuszczałem.
Janwil - 2017-05-05, 08:53
ZEUS napisał/a: | Janwil napisał/a: | a idea GIEŁDY KAMPERÓW śpi cichutko... |
i niech tak pozostanie... |
Zeus i Ty przeciwko mnie? Dlaczego?
No tak ale Ty dopiero co wróciłeś z Białorusi!!!
ZEUS - 2017-05-05, 09:55
Cytat: | Zeus i Ty przeciwko mnie? Nie przypuszczałem. |
oj tam, oj tam... to tylko z życzliwości co by Ci zaoszczędzić kłopotów ... jak sam zapewne widzisz na Forum nie zawsze jest miło a temat jest drażliwy...
Janwil - 2017-05-05, 10:58
ZEUS napisał/a: | Cytat: | Zeus i Ty przeciwko mnie? Nie przypuszczałem. |
oj tam, oj tam... to tylko z życzliwości co by Ci zaoszczędzić kłopotów ... jak sam zapewne widzisz na Forum nie zawsze jest miło a temat jest drażliwy... |
Dziękuję, ale trudno nie zauważyć że mówisz Łukaszenką. Wszak dopiero co wróciłeś z Białorusi chyba razem z Kolegami z tego forum...Bogu dzięki że w tym terminie ,,dostałem" sanatorium z NFZ i wypisałem się z tego Zlotu w Mińsku. Zresztą jak mi powiedziałeś była tam kiepska, babska pogoda...
Janwil - 2017-05-06, 08:15
Silny, jakie plany na ten weekend? Jakie oferty do odwiedzenia?
Pozdrawiam
P.s. przejrzałeś olx, oto moto, Allegro?
Andrzej 73 - 2017-05-06, 09:01
Może ten https://www.otomoto.pl/of...o-ID6yzG4d.html
joko - 2017-05-06, 10:34
Fajny .... tylko ten przebieg ..... robienie z ludzi wariatów
ZEUS - 2017-05-06, 10:39
joko napisał/a: | Fajny .... tylko ten przebieg |
oraz
frykas1 - 2017-05-06, 10:53
[quot e="joko"]Fajny .... tylko ten przebieg ..... robienie z ludzi wariatów [/quote] ludzie sami wymuszają na sprzedawcach cofania liczników .
scuter0 - 2017-05-06, 11:09
Witam,oberwuje to ogloszenie od dluzszego czasu i powiem ze gosciu sporo zjechal z ceny na przestrzeni czasu.
Andrzej 73 - 2017-05-06, 11:39
Przebieg nie jest taki niewiarygodny , wszystko zależy co się z nim działo od pierwszej rejestracji.
Może stał na parkingu ubezpieczalni kilka lat?
Wojciechu - 2017-05-06, 11:55
Kamper wygląda rewelacyjnie - nawet kolor niecodzienny. Gdybym szukał integry - to kto wie.
Andrzej 73 - 2017-05-06, 12:27
Trzeba umieć szukać , już powinno lecieć piwo za wynalezienie oferty.
dukat - 2017-05-06, 13:57
joko napisał/a: | Fajny .... tylko ten przebieg ..... robienie z ludzi wariatów . |
Mój ma 22 lata i 144tkm znaczy że tez skręcony ?????
Nie mogę pojąć takiego podejścia do życia.
fiba56 - 2017-05-06, 15:19
Zaczyna się bicie piany,jeżdżę tym na co mnie stać.Ale jeżdżę,łażę po alpach,grzeję się na termach z wnukami bo to lubię i niekoniecznie w domku za200k.Kamper nie ma nobilitować on ma nam służyć.A na takich wiecznych szukaczy i narzekacz u nas sie godo"szpyndlikorz".
jawy88 - 2017-05-06, 15:33
scuter0 napisał/a: | :spoko Witam,oberwuje to ogloszenie od dluzszego czasu i powiem ze gosciu sporo zjechal z ceny na przestrzeni czasu. | Podejrzewam ze ktos z forum to auto już ogladal to coś o nim napisze , znalazłem ogłoszenie z września http://moto.gratka.pl/tre...erta-archiwalna
silny - 2017-05-06, 15:44
ogłoszeniowa pustka w polsce
tego dethleffsa nie oglądałem , ale właściwie dla tego że wisi od jesieni i z rozpędu przypożądkowałem go do negatywnych.
wtedy nie interesowałem się ze względu na DMC , realnie taka buda waży ponad 3T
silny - 2017-05-06, 15:59
http://allegro.pl/kamper-...6803694631.html
coś w tym stylu , z tyłu dzieciaki , z przodu my.
to by mi leżało..
szkoda że przy rozłożonym łóżku z przodu nie usiądą 4 osoby przy stole
mischka - 2017-05-06, 16:45
silny napisał/a: | szkoda że przy rozłożonym łóżku z przodu nie usiądą 4 osoby przy stole | właśnie z tego powodu szukam większej alkowy
Janwil - 2017-05-06, 17:37
silny napisał/a: | http://allegro.pl/kamper-hymer-572-ford-transit-2-2-tdci-i6803694631.html
to by mi leżało..h
szkoda że przy rozłożonym łóżku z przodu nie usiądą 4 osoby przy stole |
Silny, mam takiego Forda z tego samego rocznika. 2 ,,ławeczki" więc szczupli usiądą w piątkę.
Półintegra ale i cena mniejsza o połowę...
No, ale Ty się rozpędzasz i niedługo przekroczysz 200k zł bo o cenie nic nie piszesz..Ale wolno Ci, jak najbardziej...
Myślę że nowy cenowo by się bardziej opłacał. Tylko 300+ k zł ale zadowolenie premium no i gwarancja 2/5 lat.
Pólintegra to połowa przyjemności?
lwojtek - 2017-05-06, 18:54
silny napisał/a: | http://allegro.pl/kamper-hymer-572-ford-transit-2-2-tdci-i6803694631.html
to by mi leżało..
Miałem integrę i nie było problemu aby usiąść w kilka osób w części dziennej. Żaden problem pchnąć łóżko do góry by było złożone. Silny 200kzł nie przekroczy bo nie chce się wyróżniać. W tej integrze to większym problemem jest lodówka wielkości nikczemnej i zalewowa łazienka, o gó...m panelu kuchennym nie wspominając.
ZEUS - 2017-05-06, 19:26
Janwil napisał/a: | Pólintegra to połowa przyjemności? |
lwojtek napisał/a: | Silny 200kzł nie przekroczy bo nie chce się wyróżniać. |
i to są argumenty których nie wolno zlekceważyć
Janwil - 2017-05-06, 21:24
Prawdopodobnie zaczynam nowy temat więc jeśli kochana Administracja tak uzna to proszę mnie ,,przełączyć"
A więc ,,INTEGRA I PÓŁINTEGRA wady i zalety".
Na początek oczywiście mój punkt widzenia. Wielu się narażę więc nic dziwnego że półintegrystów proszę o wsparcie!
Integra jest przepiękna, wiedzą to Włosi, więc służy głównie do lansu.
Jest droższa ale dla właściciela to nie problem...
Kierowca /bez zględu na wiek/ i pasażerka /koniecznie blondynka, bez względu na wiek/ wyglądają szałowo.
Dzieci /lepiej bez/ no i długość gra tu rolę /nie mówię o właścicielu/.
Same zalety?
A półintegra? Same wady.
Nudna, prawie blaszak. Półciężarówka.
Wygląda tanio.
Jest ich więcej więc są pospolite, zwyczajne.
itd. itp. proszę o uzupełnienie. Dziękuję. Pozdrawiam WSZYSTKICH
lwojtek - 2017-05-06, 21:47
Zaleta integry moim zdaniem:
lepsza aerodynamika pojazdu - przy większych prędkościach (120-130) wiatr nie dudni tak jak w półintegrze przy skośnych kierunkach wiatru w załamaniach łączenia budy z szoferką.
jednolita konstrukcja skorupy pojazdu - lepsze uszczelnienie,
dużo lepsza widoczność z uwagi na większą szybę przednią.
w czasie jazdy większy komfort kierowcy i pasażera z uwagi na większą szerokość pojazdu, mniejsze nasłonecznienie podróżnych,
lepsza ochrona termiczna pojazdu - całość z tej samej skorupy.
wada integry - dla mnie była tylko jedna - znacznie większy koszt przedniej szyby. Kiedyś gdy strzelił kamyczek spod kół poprzedzającego pojazdu i powstał pajączek pierwszą rzeczą było w odpowiednim zakładzie zaklejenie pęknięcia. Ale uraz jazdy na remontowanych smołą i kamykami drogach został. A we Francji na południu to powszechna technologia naprawy dróg.
lwojtek - 2017-05-06, 21:52
Teraz jeżdżę półintegrą i też jest fajnie, chociaż w szoferce wąsko z boku, tylko ten dudniący wiatr a jeździć wolno majestatycznie szkoda mi czasu.
papamila - 2017-05-06, 22:47
lwojtek napisał/a: | lepsza aerodynamika pojazdu - przy większych prędkościach (120-130) wiatr nie dudni |
aerodynamika koisku ruchu, dudni tak samo
lwojtek napisał/a: | dużo lepsza widoczność z uwagi na większą szybę przednią. |
widoczność do przodu- zgoda, a reszta zależy gdzie masz lustra boczne-u góry czy u dołu
lwojtek napisał/a: | w czasie jazdy większy komfort kierowcy i pasażera z uwagi na większą szerokość pojazdu | - zgadzam się z komfortem pasażera, zastanów się jak sięgniesz po bilet na ramkach (...ręczny, dopinanie pasów, sięgnąć po bilet i procedura powrotna)
lwojtek napisał/a: | mniejsze nasłonecznienie podróżnych, | to jedz integrą na południe- zobaczysz jak to jest w piekarniku
lwojtek napisał/a: | lepsza ochrona termiczna pojazdu - całość z tej samej skorupy. | - bzdura wyssana z palca
lwojtek napisał/a: | znacznie większy koszt przedniej szyby. Kiedyś gdy strzelił kamyczek |
zgoda ale masz na konia to musisz mieć na bat
...a co powiesz jak dostaniesz w ciągu miesiąca 4x w szybe
lwojtek - 2017-05-06, 23:03
papamila napisał/a: |
...a co powiesz jak dostaniesz w ciągu miesiąca 4x w szybe |
powiem to ci pechowiec
fiba56 - 2017-05-06, 23:12
A jak to się zaczęło...
MILUŚ - 2017-05-06, 23:19
Janwil napisał/a: | Prawdopodobnie zaczynam nowy temat więc jeśli kochana Administracja tak uzna to proszę mnie ,,przełączyć"......... |
Był już taki temat............po kilkunastu stronach nic to nie wniosło . Każda sroka swój ogon chwali
Brodacz77 - 2017-05-07, 01:55
to by mi leżało..
Nie piszę za wiele na forum, bo nie jest moim celem nabijanie postów.
Ale tutaj się odezwę.
Nawet nie o tym konkretnym kamperze ale o S-Campie w Bieruniu.
Oglądałem jesienią, kiedy byłem na etapie szukania kampera McLuisa właśnie w tym konkretnym S-Campie.
Nie byłem wtedy znawcą kamperów (pewnie do dziś fachurą nie jestem) ale nie w tym rzecz.
Stała sobie wtedy alkowa na McLuisie na alledrogo. Zadzwoniłem, poprosiłem o dodatkowe fotki - OK. Przyszły. Pracownica przysłała. Przez telefon - cacy, polski, salonowy, chyba w jednych rękach, zadbany. Jako, że czynne do 17 zamknąłem swój kram, zarwałem kawał dnia i pojechaliśmy z żonką. Na miejscu - wszedłem, dwoje pracowników i szef rozmawiający przez telefon. Przyjechał potencjalny klient na kampera za 60-70k (już nie pamiętam ceny) a szef rozmawia przez telefon, pracownicy BALI się zastukać do drzwi, żeby nie przerwać szefowi. Odczekałem łaaaaadnych kilka minut pod drzwiami zanim szef skończył rozmowę. Wyszedł w końcu, przywitał się i oznajmił, że kamper jest otwarty .
Poszedł z nami do kampera. Gdy po 30 sekundach (ja - laik) stwierdziłem, że podłoga pod łazienką jest zgnita - Pan zdziwiony oznajmi - poważnie, nie wiedziałem :/ I poszedł sobie.....
Z perspektywy dnia dzisiejszego napiszę - kamper był przemoczony, jezioro na dachu zrobiło swoje - sufit gąbka, podłoga zgnita a właściciel czekał chyba na naiwniaków co przyjadą i kupią. Oooo - coś zauważył to idę pogadać przez telefon, już nie kupi. Podejście właściciela do klienta............ postawię same kropki. Totalna zlewka. Nie wiem, nie mam nastroju szukać teraz opinii o S-Campie w Bieruniu. Może była to jednostkowa sytuacja ze mną - ale ja mając nawet kasę na nówkę nie kupiłbym nic w tym konkretnym salonie. A na pewno oglądałbym baaardzo uważnie.
Rozpisałem się (może to nie ten wątek ale dokończę swoje wątki o zakupach kamperów) ale napiszę jeszcze gdzie zakupiłem swój SUCHY, NIE PRZEMOCZONY domek. Ma swoje niedoskonałości a właściwie miał i widziałem je przy zakupie. Był do obejrzenia w Nadarzynie na targach. Kupiony u niepolecanego Pana Jakuba z Tumlina. Dwóch właścicieli - 2 lata od nowości i potem następny do mnie, 140k przebiegu i w schowku faktury od 2008 roku z serwisu, wymian oleju, zmian opon, niektóre są na setki euro - nawet DOT ~ pokrywał się z data zakupu na fakturach. Wszystko w oryginale, wszystko działało od strzału (nie liczę pierdół, które miały być do poprawki).
A jak już uzupełniam zaległości - to napiszę, gdzie oglądałem zgniłka ze zgniłym dachem kilka miesięcy temu - u naszego kamperowego kolegi Taurus53 ze Stalowej Woli.
Jak już zebrałem się i piszę szczerze - to na maxa. Prędzej kupię następnego kampera (tego oczywiście nie mam zamiaru się pozbywać) u Jakuba w Tumlinie niż w S-Campie i od Taurus53
oli - 2017-05-07, 08:31
Odnośnie szyby do integry koszt czasami 30 tys zł ale jak wcześniej napisał Papamila masz na konia to masz i na bat .
Problem w tym że na ten bat możesz czekać nie raz miesiac czasu . .Czasu oczekiwania nie przyspieszysz ,Jezeli masz pecha i szybka tak się uszkodzi ze nie da się dalej jechac ,to pozostanie ci powrót na lawećie .Wg mnie to nie koszt szyby ,a czas oczekiwania na dostanie jej to największy minus integry .,ale to jest moje zdanie i nie musicie sie z nim zgadzac.
silny - 2017-05-07, 08:42
Co to za argument -
-komu trzasła szyba w ciągu ostatnich lat
Bo jakoś na forum nie słyszałem
joko - 2017-05-07, 09:50
dukat napisał/a: | joko napisał/a: | Fajny .... tylko ten przebieg ..... robienie z ludzi wariatów . |
Mój ma 22 lata i 144tkm znaczy że tez skręcony ?????
|
Bankowo, z raz na pewno ...... ja mam po 3 latach 48tkm , a nigdzie jeszcze w sumie nie byłem (znaczy tak na poważnie, jak "prawdziwi" kamperowcy ) , tak się czasami kręcę to tu to tam, tylko w sezonie, bo zimy w kamperze nie uznaję (czyli realnie przez pół roku w roku) i nie za daleko , raczej częściej a krócej
Nie wyobrażam sobie jak można używać kampera jeszcze bardziej okazjonalnie, więc takie deklarowane roczne przebiegi jak ten w rzeczonym ogłoszeniu (5tkm/rok) to tak jak napisałem robienie z ludzi wariatów
O ile kręcenie liczników w innych samochodach ma "uatrakcyjnić" ofertę i niestety często daje to pozytywny dla sprzedawcy skutek , o tyle w przypadku kamperów , które z założenia jeżdżą mniej, takie kręcenie doprowadza do wyników , które z daleka śmierdzą wałkiem ......
dukat napisał/a: | joko napisał/a: | Fajny .... tylko ten przebieg ..... robienie z ludzi wariatów . |
Nie mogę pojąć takiego podejścia do życia. |
Cóż począć ........
joko - 2017-05-07, 10:01
lwojtek napisał/a: | silny napisał/a: | Silny 200kzł nie przekroczy bo nie chce się wyróżniać. |
|
Tyle tylko, że jak się teraz gdziekolwiek człowiek ruszy w świat i gdziekolwiek stanie , to większość takich .... więc jak coś się już wyróżnia z tłumu , to właśnie te tańsze
Silny, jak Cię stać to nie rób dziadostwa tylko kup porządne, zniknij w tłumie i wypoczywaj ...... inaczej wydasz kasę , a i tak będą Cię palcem pokazywać
kalinin - 2017-05-07, 11:38
Dwa lata temu w integrze KNAUS, PZU wymieniło mi szybę przednią w ramach ubezpieczenia za kwotę 9 tyś zł. ale czy musiałem się tym chwalić? Gdyby nie ubezpieczenie za taką szybe nieoryginalną zapłaciłbym 3 tys.
Nie zgadzam się również z tytułem POLSKIE ZŁOMY. Sytuacja z samochodzami osobowymi jest jeszcze gorsza. Cwaniak chce przechytrzyć cwaniaka a jeśli mu się nie udaje to przypina różne epitety.
kubanski - 2017-05-07, 12:14
Brodacz77 napisał/a: |
Przyjechał potencjalny klient na kampera za 60-70k (już nie pamiętam ceny) a szef rozmawia przez telefon, pracownicy BALI się zastukać do drzwi, żeby nie przerwać szefowi. Odczekałem łaaaaadnych kilka minut pod drzwiami zanim szef skończył rozmowę. |
Padać do nóżek "klyent" przyjechał.Kawka i ciasteczko nie przy takiej kwocie.
Jak ma się do czynienia cały rok z różnymi dupozawracaczami,organizm wytwarza samoistnie mechanizmy obronne,niezależnie od naszej woli.
kalinin napisał/a: |
Nie zgadzam się również z tytułem POLSKIE ZŁOMY. Cwaniak chce przechytrzyć cwaniaka a jeśli mu się nie udaje to przypina różne epitety. |
I wszystko w tym temacie
silny - 2017-05-07, 13:38
Dethleffs odchaczony
Caluśki robiony , czaszka nie orginalna , wszyskie szyby z innej parafi , na pytanie czy suchy to jasne że suchy , troche tylko w jednym miejscu kapie ale tylko troche
Pare spraw nie zrobionych , do majsterkowicza
silny - 2017-05-07, 13:46
https://www.otomoto.pl/of...l-ID6yFggX.html
Po to podjade zobaczyć , przemęczę się z dzieciakami jakoś ,,,,,,,,,, wolałbym osobne łóżka.
Jak będzie igła to potarguje i zobaczymy.
Ciekawe......
Janwil - 2017-05-07, 16:51
[quote="kubanski"] Brodacz77 napisał/a: |
Przyjechał potencjalny klient na kampera za 60-70k (już nie pamiętam ceny) a szef rozmawia przez telefon, pracownicy BALI się zastukać do drzwi, żeby nie przerwać szefowi. Odczekałem łaaaaadnych kilka minut pod drzwiami zanim szef skończył rozmowę. |
Padać do nóżek "klyent" przyjechał.Kawka i ciasteczko nie przy takiej kwocie.
Jak ma się do czynienia cały rok z różnymi dupozawracaczami,organizm wytwarza samoistnie mechanizmy obronne,niezależnie od naszej woli.
Panie Kubanski, czym Pan się zajmuje?
,,Strasznie" chciałbym być Pana klientem.
Janwil - 2017-05-07, 17:04
to by mi leżało..
Silny, a co Ci się nie podoba w tym kamperku Humerku.
Sam go proponowałeś.
No jeśli baza Ducato lepsza niż Transit to ja się nie zgadzam. A Koledzy?
/Camperteam twierdzi że Ducato lepsze/, niestety.
silny - 2017-05-07, 17:07
nie ma kanapy z boku stolika , żona lubi pospać więc alkowa opuszczona i nie zmieścilibyśmy się z dziećmi przy stole
Janwil - 2017-05-07, 17:12
Wymienił okna plastikowe na szklane i mówi że szklane lepsze.., Dlaczego pyta się DMC?
Janwil - 2017-05-07, 17:14
silny napisał/a: | nie ma kanapy z boku stolika , żona lubi pospać więc alkowa opuszczona i nie zmieścilibyśmy się z dziećmi przy stole |
No a co ze sprawą Ducato czy Transit?
silny - 2017-05-07, 17:58
A co z tą sprawą ? Bo nie wiem?
Jak igła to może być tranzol
CORONAVIRUS - 2017-05-07, 18:19
Janwil napisał/a: |
/Camperteam twierdzi że Ducato lepsze/, niestety. |
co twierdzi Camper team to już legendy chodzą a co jedna to głupsza albo bardziej idiotyczna ...
historia z przed kilku dni , gość holował kilkaset km cepę kempingową bez całego wnętrza , ścian działowych itp , do tego zgniłka , miał farta bo buda nie odleciała ani się nie złożyła mimo,że faluje na pytanie jakim cudem wpadł na taki pomysł ? Przecież na CT pisali,że można ....
Janwil - 2017-05-07, 18:20
Jak igła to może być tranzol |
...a dlaczego nie: ,,może być Ducato"?
silny - 2017-05-07, 20:47
Nie masz kolego gdzie indziej zadawać tych dziwacznych pytań???
silny - 2017-05-07, 20:49
Dethleffs , którego wkleiłem , na zachodzie DMC3850
Darek Szczecin - 2017-05-07, 21:40
silny napisał/a: | Dethleffs , którego wkleiłem , na zachodzie DMC3850 |
ogłoszenie widzę Szczecin, jak sprzedający się zgodzi to mogę sprawdzić jego wagę przy pomocy mojej samochodowej wagi mobilnej CWC
CORONAVIRUS - 2017-05-07, 21:57
Darek Szczecin napisał/a: | silny napisał/a: | Dethleffs , którego wkleiłem , na zachodzie DMC3850 |
ogłoszenie widzę Szczecin, jak sprzedający się zgodzi to mogę sprawdzić jego wagę przy pomocy mojej samochodowej wagi mobilnej CWC |
jak mu pokażesz prawdę to on już będzie świadomy więc i świadomie będzie wprowadzał w błąd od tego momentu fura "spalona"
może gość jest wporzo gość
Darek Szczecin - 2017-05-07, 23:33
Furka śliczna, żona namawia mnie żebym kupił coś normalnego, a nie tworzył potworki kamperowe . Jak kolega Silny zapragnie a właściciel wyrazi zgodę to ja gotowy do pomiaru, co wyjdzie to wyjdzie. A tak na marginesie, Ostatnio miałem okazję przejechać się z kolegą integrą marki McLouis chyba rok 2013 lub 2015 kupił to za 280 tyś. przebieg żaden coś koło 20 tyś km, przeraził mnie rumor panujący w tym aucie. wszystkie plastiki trzeszczały i dygotały, na każdej nierówności drogi cała zabudowa wydawała dziwne dźwięki (nagrałem nawet filmik smarfonem z wnętrza w ruchu żeby dowód był). Wszystkie firmowe kamery tak mają bo nie ma skali porównawczej? Jeśli chodzi o firmowe kampery to był pierwszy w którym podróżowałem. Mój Panzer na starym mietku cichszy o wiele, fakt że wygłuszyłem wszystko do granic absurdu. Trochę mnie to zbiło z tropu i pozbawiło chęci nabycia jakiegoś firmowego pojazdu. Auto było bezwypadkowe kupione w salonie niemieckim kamperowym.
mrsulki - 2017-05-07, 23:39
Darek Szczecin napisał/a: | Wszystkie firmowe kamery tak mają bo nie ma skali porównawczej? |
Nowe wszystkie. W Poznaniu na targach nie znalazłem żadnego z nowych w którym by drzwiczki nie klekotały
WINNICZKI - 2017-05-08, 00:39
Widzę panowie ,że ignorujecie podstawowe zasady fizyki. Dziwicie sie ,że kamper za 280k na dziurach skrzypiał jak stare drzwi babcinej szafy. A to takie proste , jak suchy to z zeschnięcia materiału wszystko dostaje luz. Dopiero jak osiągnie swój wiek i zacznie brać wodę, To ściany spuchną i kamper tak jak większość dzisiejszych dziadków zacznie dostojnie i cicho wozić swoją rodzinkę.Czyli jak skrzypi i wszystko sie telepie to brać nie narzekać bo największe marzenie już na progu spełnienia , grzyba brak.
MILUŚ - 2017-05-08, 05:37
WINNICZKI napisał/a: | ........ grzyba brak. |
Chyba ,żeby za kierownicą
silny - 2017-05-08, 06:09
MW istotna ale raczej nie zaskoczy nas pozytywnie
Najbliższe 2 tygodnie muszę trochę przycisnąć w pracy bo się leniłem , nie znajde raczej czasu na wycieczki,.
Zadzwonie do sprzedającego i porozmawiam .
Napisze co i jak .
Darek - dzięks . najpierw zobaczymy co powie może sam zezna prawde
Janwil - 2017-05-08, 11:11
silny napisał/a: | Nie masz kolego gdzie indziej zadawać tych dziwacznych pytań??? |
Kolego, ja Ciebie przepraszam, ale nie czajisz albo ,,aluzju nie paniał".
Będziesz miał Forda, czego Ci życzę, to Ci się rozjaśni...
Teraz jak sam piszesz ,,oszalałeś," między zakupami a robotą, więc wszystko Ci wolno...
Nie dziwię się bo już gorący sezon się zbliża i będzie tylko gorzej dla kupujących.
Ale damy radę, kupuj! Najlepiej półintegrę?/bo dla Ciebie lepsza/ Forda/bo tańszy ale nie gorszy od Ducato i kupisz młodszy/.
Pozdrawiam
Rodzinka Cztery Plus - 2017-05-08, 12:25
Mój pan sprzedawca kiedy wlazłem do łazienki i podłoga się pode mną uginała, stwierdził, że to dlatego, że jestem duży i ciężki Fakt, 115kg ale bez przesady...
Wlazłem pod spód, zaprosiłem pana i zapytałem, czy te łaty to dla ozdoby, czy po prostu zgniło cosik. No i przyznał skruszony, że już nie chce inwestować, fakt, pękł brodzik, nie zauważył i zalało. Podrobiłem fotki, wysłałem serwisantowi, podał zgrubną cenę naprawy. Po tej zagrywce pan sprzedawca zrobił się bardziej szczery, z ceny grzecznie zszedł tyle ile było potrzeba a nawet sporo więcej. Fakt, że kamper dopiero po dwóch latach jest w stanie bliskim ideału, ale znam gada na wylot i wiem co mu dolegało i ewentualnie dolegać może.
silny - 2017-05-08, 20:37
janwil aleś ty dziwny człek
wiesz co chce i kiedy mi się przestanie podobać.........
jasnowidz czy co
albo baca
Janwil - 2017-05-08, 21:22
silny napisał/a: | janwil aleś ty dziwny człek
wiesz co chce i kiedy mi się przestanie podobać.........
jasnowidz czy co
albo baca |
Silny, to nic innego tylko ,,skromność i doświadczenie"...oraz przebyta droga do zakupu kampera.
Poczytaj na CT jak półtora roku ja i Zeus kupowaliśmy kampery. Warto, bo wszystko przed Tobą. I stąd wiem jak TO się skończy..
No, jeszcze tak jak mi, może coś Ci podpowie Andrzej73. To mądry człowiek, wiele MU zawdzięczam!
I nie wykręcaj się robotą bo kamper Ci już nie da spokoju... Wpadłeś i już. Ale to nie zmartwienie.
,,Alleluja i do przodu"
silny - 2017-05-09, 06:04
Wpadłem
Jestem na forum od 11 roku , czytam od 10 ,,,,,, ale wpadłem
Daj sobie siana człowieku , za darmo nie wezmę pół integry , busa jyż miałem , kabinka maciupeńka.
Teraz będzie integra i to max rozmiar , nawet kosztem mandatów.
Janwil - 2017-05-09, 07:01
silny napisał:
,,Teraz będzie integra i to max rozmiar , nawet kosztem mandatów."
Ja rozumiem, nie możesz spać, kierujesz się emocjami...sam to miałem i to minie...
A więc czemu nie kamperobus...? Jest nawet polska oferta, na Allegro i OtoMoto jest kilka.Jeden nawet benzyniak po przystępnej cenie. Nie trzeba daleko szukać! Na Zlocie pod Jasną Górą były takie dwa, będziesz trzeci i lans pewny...Na 500 załóg 3 takie trudno nie zauważyć. No i ile miejsca w środku, kabina max, długość max a to się wszak liczy... Manewrowanie tym rozkosz, żona będzie miała co robić z tyłu a dzieci po bokach... O długości już pisałem a jest jeszcze zwis i to tylny...Mała nierówność i i tył odleci... Warto to przeżyć!!!
Bronek - 2017-05-09, 07:39
Tak powinno być!
Samochód kempingowy, to samochód specjalny. Argumenty czysto samochodowe, mniej są więc istotne.
Blaszak i półintegra, to takie praktyczne, wygodne gacie "reformy" na dziewczyny. Mało w nich atrakcyjności i sexu.
Alkowa wstrętna z zewnątrz jak Pałac Kultury, lecz w środku komfortowa i klimatyczna.
Integra, to jedyny twór, któremu najbliżej do prawdziwego kampera.
Argumenty... w stylu droga szyba, gorsze prowadzenie ? Eeeeee tam. To jak z możliwością wyłączenia "kontroli trakcji" , argument na NIE, gdy się nie da tego zrobić. A ilu by ją wyłączyło.?
Nie oszukujmy się?
W większości są to argument podobne do tych co kupili Porshe Boxter lub wybrali ręczną skrzynię biegów i grzane fotele im niepotrzebne. Bo się ponoć psuje to wszystko i jest niezdrowe. Niestety klima teraz w standardzie i nieliczni nie korzystają.
Kasa i tyle. Plus jeszcze węższy rynek wtórny.
Są o wiele droższe i to nieuzasadnione jest jakością wykonania.
Kupuj.
Ps. Z rozsądku powinno się wybierać jasne blondynki, te mniej farbują włosy. Są tańsze w eksploatacji.
Bidoki zazdraszczają. Bidoki nie biedaki.
Bidok mentalny, to taki co nie jest biedakiem ale ma tylko takie uboższe myślenie...... mniej fantazyjne.
Zwane.... ROZSĄDKIEM.
Ale nie bądź taki nudny
Andrzej 73 - 2017-05-09, 08:24
Zapomniałeś jeszcze Darku dodać poczucie bezpieczeństwa.
Miałem do wyboru integrę lub półintegrę i nie widzę się w tej pierwszej.
Jak to mój syn mówi integry to autobusy , a my pks-ami nie jeździmy na wczasy.
Bronek - 2017-05-09, 08:27
Andrzej 73 napisał/a: | Zapomniałeś jeszcze Darku dodać poczucie bezpieczeństwa.
|
Andrzejku Kochany.
To jest ten rozsądek..
A tak na marginesie, pytanie Masz poduszkę pasażera. Bo wypaśne "Markowec półintegry często nie mają?
Ps.
20 lat bym nie jeździł motocyklem, nie miał frajdy i nie poznał masy miejsc i ludzi. Bo pomijając bezpieczeństwo. MOTOCYKL NIE MA DACHU.
Janwil - 2017-05-09, 08:38
Andrzej 73 napisał/a: | Zapomniałeś jeszcze Darku dodać poczucie bezpieczeństwa.
|
To ja powiedziałem na tym portalu, wcześniej niż Bronek, że Andrzej to mądry człowiek.
Ale Bronkowi też nic nic brakuje.
SlawekEwa - 2017-05-09, 08:40
Bronek napisał/a: | MOTOCYKL NIE MA DACHU. |
BMW jakiś model ma. C1
Andrzej 73 - 2017-05-09, 08:48
Mam poduszkę pasażera i kilka jeszcze innych dodatków których nie widziałem w innych kampach.
Np. automatyczny system hamowania czyli taki hamulec górski.
Janwil - 2017-05-09, 08:48
[quote="Andrzej 73"] :-
A tak na marginesie, pytanie Masz poduszkę pasażera. Bo wypaśne "Markowec półintegry często nie mają?
Nie uważam że moja półintegra jest ,,wypaśna" ale kupując jją poduszka pasażera była na samej górze hierarchii potrzeb i oczywiście JEST!
Ciekawe jak to jest u Szanownych Kolegów, szczególnie Integrów?!
Andrzej 73 - 2017-05-09, 08:51
Dzięki za uznanie , jednak myślę , że na CT jest wielu mądrzejszych od mojej skromnej osoby.
Janwil - 2017-05-09, 09:43
Andrzej 73 napisał/a: | Dzięki za uznanie , jednak myślę , że na CT jest wielu mądrzejszych od mojej skromnej osoby.
|
Jeśli tak, to niech coś napiszą.
Bronek - 2017-05-09, 10:26
Jeden strachliwy a drugi lizus .
A to BMW to raczej taki skuterek, nie motocykl i pasy trza zapinać .
Nie gadam z wami , mietnkim zrobieni
Gdzie jest emiotikon z pawikiem ???
I tak Was lubię
Integry są ładniejsze o ile nie są brzydkie .
Ten beret nad szoferką jest poniżający .
Komplecik - 2017-05-09, 11:00
Bronek napisał/a: |
Alkowa wstrętna z zewnątrz jak Pałac Kultury, lecz w środku komfortowa i klimatyczna.
|
nooooooo.....
te alkowy to są france jednak palą setke wiecej jak inne
jak by co to myślę o nastepnej lubie luz lenistwo wyrek mi sie nie chce składac
http://www.mobile.de/pl/S.../241375003.html
takie se j....e a co
silny - 2017-05-09, 12:55
półintegra albo śmierć
inna opcja jest bee
matura 2019 -
WOS- kto jest twoim ulubionym politykiem i dla czego Jarosław Kaczyński
pół , PÓŁ integra , nie cała
jakby były lepsze to nie byłoby półintegry tylko miałyby jakąś tam nazwe a tak to takie pół
Andrzej 73 - 2017-05-09, 14:10
silny napisał/a: | jakby były lepsze to nie byłoby półintegry tylko miałyby jakąś tam nazwe a tak to takie pół |
Może być częściowo zintegrowana.
Robert , może skusisz się jednak na integrę , tu masz 0,6 m dłuższą. A tak to takie nie wiem co. http://www.mobile.de/pl/S.../242013725.html
Bronek - 2017-05-09, 14:48
Półgłówek w półintegrze to cały kamperowiec. Ok to wynika z prostych zasad matematycznych.
Półgłówek w "częściowo zintegrowanym " to, równanie już z niewiadomą?
Na pewno jest to powyżej 50%kamperowca, ale dokładne ile ?
I rodzi się następne pytanie!
Czy Półgłówek w Integrze to półtora kamperowca?
Toż to niemożliwe, jak jajeczko częściowo nieświeże.
Tu mamy chyba do czynienia tzw. wyjątekiem?
Czyli, to po prostu w dalszym ciągu pełną gębą Półgłówek, tylko równie pełną gębą, Kamperze
I tyle w temacie ewentualnych półgłówków.
To a propos półintegry i pejoratywności tej nazwy.
P. S dot bezpieczeństwa.
Żonę zdolną do rozrodu sadzamy na bezpieczniejszym fotelu obok.
Dzieci z tyłu. W razie wypadku, zrobimy sobie nowe.
Żonę w pre... i meno... i po menopauzie z tyłu.
Na siedzeniu pasażera dzieciak rokujący najbardziej na przedłużenie gatunku.
Jedynacy wiadomo
A w przypadku parki
Dziewczynka dla normalnego ojca, któremu tylko na 1/2 genów zależy
Chłopaka gdy jeszcze na nazwisku.
Jako miłośnik kobiet, gdy One prowadzą niezależnie od predyspozycji rozrodczych , chłop obligatoryjnie siada z tyłu o ile dzieci są.
Pszczoły to wiedzą dlaczego..
mischka - 2017-05-09, 15:25
[quote="Janwil"] Andrzej 73 napisał/a: | :-
Nie uważam że moja półintegra jest ,,wypaśna" ale kupując jją poduszka pasażera była na samej górze hierarchii potrzeb i oczywiście JEST!
Ciekawe jak to jest u Szanownych Kolegów, szczególnie Integrów?! |
post edytowany 4 razy
Komplecik - 2017-05-09, 15:26
[quote="Andrzej 73
Robert , może skusisz się jednak na integrę , tu masz 0,6 m dłuższą. A tak to takie nie wiem co. http://www.mobile.de/pl/S...25.html[/quote]
Eeee ...zimno od szyb i spacz trzeba wczesnie chodzic bo czekają az im wyro opuscisz kicha
Andrzej 73 - 2017-05-09, 15:34
Jak czytam o czym piszesz , to nie wiem o co chodzi
Bardziej rzeczowo , dla mnie optymalny kamper na ten moment to częściowo zintegrowany. Koniec i kropka
Jak będą w Waszym wieku to zastanowię się nad integrą Może za dwadzieścia lat ...
Komplecik - 2017-05-09, 16:21
cytując Ciebie.
nie skuszę się na integrę, jest wiele droższa od alkowy i kłopotliwa w moim przypadku z rozkładanym wyrkiem nad szoferką kierowcy w alkowie nie koliduje spanie z na przykład cichą imprezką za stołem o.
Andrzej 73 - 2017-05-09, 18:13
Komplecik napisał/a: | cytując Ciebie.
nie skuszę się na integrę, jest wiele droższa od alkowy i kłopotliwa w moim przypadku z rozkładanym wyrkiem nad szoferką kierowcy w alkowie nie koliduje spanie z na przykład cichą imprezką za stołem o. |
I bardzo dobrze.
Nie neguję tego , wręcz popieram. Będąc kiedyś użytkownikiem alkowy , poznałem jej wiele zalet.
Rodzaj kampera dobiera się do własnych potrzeb.
silny - 2017-05-09, 19:27
integreited rules , czy jakoś tak
coś tam kupie , tego potwora od andrzeja 73 to raczej nie
ps. kiedyś przemierzyłem parcele na wielu kempingach i wyszło mi że pow. 7-7,5 M bezsens bo nie wjedzie , nie zapakuje i nie zrobi nic , nie i koniec. takie oszukiwanie siebie że się da , jak z półintegrami że to prawie jak integra
ps 2 . proszę wszystkich którzy znają moje imię nie pisać na forum ogólnym inaczej niż mój NICK - dziękuję
Bim - 2017-05-09, 21:15
silny napisał/a: | ps 2 . proszę wszystkich którzy znają moje imię nie pisać na forum ogólnym inaczej niż mój NICK - dziękuję
|
Robert to zawaliłeś klina i to silnego
Pisanie po imieniu to normalnie nobilitacja kombatanta
silny - 2017-05-09, 21:23
fiba56 - 2017-05-09, 21:42
Stary czy nowy.
ZEUS - 2017-05-09, 21:48
też chciałem zapytać
Bronek - 2017-05-09, 21:59
Robert- aczkolwiek brzydkie to imię, to i tak jest ładniejsze od Dariusz.
Też jestem za używaniem Nicków, bo to dla wielu ułatwia czytanie.
Natomiast nicki w postaci "nrzj125wd&" należy pisać fonetycznie jak "qrwa"
Bim - 2017-05-09, 22:03
Bronek napisał/a: | Robert- aczkolwiek brzydkie to imię, to i tak jest ładniejsze od Dariusz.
Też jestem za używaniem Nicków, bo to dla wielu ułatwia czytanie.
|
I tu musze Ci przyznać rację
Bronek to Bronek skojarzenia są najważniejsze np "daj mi nogę"
Andrzej 73 - 2017-05-09, 22:35
Mam taki nick , że nikt się nie domyśli mojego imienia i muszę się z tym chować.
Wstyd i hańba przyznać się do swojego imienia.
Bronek - 2017-05-09, 22:42
73 może zastanowić
Rok urodzenia?
Wiek?
Czy IQ?
Gdyby były to cztery cyfry, to jasne, że to PIN do karty.
Andrzej 73 - 2017-05-09, 23:18
Bronek napisał/a: | 73 może zastanowić |
To szczęśliwy numerek ...równie dobrze mogło by być 69
silny - 2017-05-10, 06:42
Nie chodzi o wstyd , poprostu pamiętam jak denerwowało mnie czytanie kiedyś tam przed laty , w sytuacji gdy raz user był imieniem , raz nickiem ....
Diabli wiedzą wtedy do kogo się mówi
A w temacie !,,,!,,,,,,,!
Nie macie jakiegoś żlomu do obejrzenia
Łóżka z tyłu osobne lub piętrowe , integra , może być zgniłek -sprzedawca i tak to ukryje
Komplecik - 2017-05-10, 07:37
silny napisał/a: | może być zgniłek -sprzedawca i tak to ukryje
|
Po roku sprzedawania też bedziesz ukrywał
silny - 2017-05-10, 10:27
jest dobrze , w piątek robię sobie wolne i jadę na poszukuiwanie grzybków..............
gdyby ktoś wiedział jakiś pewny samochodzik to dajcie znać tu lub na PW .
integra , dwa osobne lub piętrowe łóżka z tyłu . minimum to coś na ducato 2 , najlepiej początki ducato 3........
nie jestem wrogiem staruszków ale jednak musi być zadbany i nie wymagać wielkich napraw, bo coś to zawsze
dawać mi tu namiary , odwdzięczę się wirtualnym i w realu .......
łóżko pojedyńcze z tyłu odpuszczam bo dzieci by protestowaly.
na badanie szczelności zabudowy wezmę psa ale wcześniej nie dam mu pić z 2 dni , to będzie ciągną do wody w ścianach
Darek Szczecin - 2017-05-10, 12:09
silny napisał/a: | :pifko
jest dobrze , w piątek robię sobie wolne i jadę na poszukuiwanie grzybków..............
gdyby ktoś wiedział jakiś pewny samochodzik to dajcie znać tu lub na PW .
integra , dwa osobne lub piętrowe łóżka z tyłu . minimum to coś na ducato 2 , najlepiej początki ducato 3........
nie jestem wrogiem staruszków ale jednak musi być zadbany i nie wymagać wielkich napraw, bo coś to zawsze
dawać mi tu namiary , odwdzięczę się wirtualnym i w realu .......
łóżko pojedyńcze z tyłu odpuszczam bo dzieci by protestowaly.
na badanie szczelności zabudowy wezmę psa ale wcześniej nie dam mu pić z 2 dni , to będzie ciągną do wody w ścianach
|
Kategorycznie sprzeciwiam się dręczeniu zwierząt. Proponuje poszukiwania wilgoci zrobić na potężnym kacu, Może to być bardziej skuteczne i na pewno bardziej humanitarne
oli - 2017-05-10, 22:36
Tu masz fajny ale tylko trzy czwarte .Nie pokazuję ci abys go kupił ,ale po to abyś sobie uswiadomił że kamperki zrobiły się zarypiaśćie drogie ,dlatego nie ma napływu ,o akcyzie nie wspomnę .Ale może to okazja? może sie myle ?
http://suchen.mobile.de/f...tion=eyeCatcher
silny - 2017-05-11, 05:05
Coś nie halo z linkiem , ja na tablecie , sprawdze póżniej w biurze na zwykłym
silny - 2017-05-11, 05:27
Może ktoś coś wie w temacie kampa , kierunek zachodniej polski.
Jadę na rano w piątek zawieść analizatory do Poznania więc póżniej mogę jechać w promieniu na oględziny. Najgorsze że podaży kompletnie brak
yuras - 2017-05-12, 10:16
Może ten.
https://www.olx.pl/oferta...ml#724a4d88c2..
silny - 2017-05-12, 13:42
Stolika nie ma .
Byłem w poznaniu obejżeć dethleffsa. Jednak bez garażu kamper to nie to.
silny - 2017-05-12, 16:32
tego byłem obglądnąć
http://allegro.pl/kamper-...6808992245.html
szału nie ma , najbardziej zdziwiłó mnie że nie jest na alko tylko na zwykłej ramie przez co w środku jest nisko i nie ma garażu tylko schowek pod łóżkiem.
tego
https://www.otomoto.pl/of...l-ID6yFggX.html
przy pomocy darka szczecin może obglądne , troche mam mieszane uczucia ze względu na pojedyńcze tylne łóżko
Andrzej 73 - 2017-05-12, 17:44
Z tyłu łóżko jest jedno , ale dwuosobowe.
Czy Tobie zależy na piętrowym? Jeśli tak to wówczas masz mały garaż.
silny - 2017-05-12, 19:16
Jest nas w rodzinie czwórka , dzieci parka chłopak i dziewczyna więc ciągły problem kto z kim śpi
jakimś tam rozwiązaniem jest spanie nas rodziców z dziećmi.
nie ukrywam że mimo upływu lat wolałbym spać z żoną a nóż coś się trafi
no w każdym razie jakoś te moje skarby muszę ulokować.
w pierwszej wersji byłem i troche jestem nadal za piętrowymi łóżkami bo zajmują mniej miejsca a garaż jest -taki troche do opróżnienia żeby się przespać - ale jest.
obecnie rozmyślam nad łóżkami wzdłóż kampa .
+ taki że pod spodem zazwyczaj jest potężny garaż
- taki że wzdłóż czyli 2 metry zmarnowane.
w każdej wersji ja i kol. małżonka w opuszczanej alkowie
brak słów na podaż
silny - 2017-05-12, 19:27
i jeszcze coś -
-strasznie , wręcz nie logicznie nisko jest umieszczony zderzak w tych dethleffsach
trzeba by nakleić naklejkę jak w obniżanych BMW-
-nie trąb zjebie , jadę na glebie
makabrycznie niski jest z przodu , tył normalnie ale przód zbyt dla oka , żeby ładnie było i nie sterczało.
za to w środku sterówki układ łuk szyby, słupki , kokpit........
do zakochania się
robba - 2017-05-12, 19:30
Bronek napisał/a: | 73 może zastanowić
.....
Gdyby były to cztery cyfry, to jasne, że to PIN do karty. |
bo to stara karta była.!
Darek Szczecin napisał/a: |
Kategorycznie sprzeciwiam się dręczeniu zwierząt. Proponuje poszukiwania wilgoci zrobić na potężnym kacu, Może to być bardziej skuteczne i na pewno bardziej humanitarne |
chyba bardziej psianitarne?
eler1 - 2017-05-12, 19:42
silny napisał/a: | jest nas w rodzinie czwórka , dzieci parka chłopak i dziewczyna więc ciągły problem kto z kim śpi
jakimś tam rozwiązaniem jest spanie nas rodziców z dziećmi.
nie ukrywam że mimo upływu lat wolałbym spać z żoną a nóż coś się trafi
no w każdym razie jakoś te moje skarby muszę ulokować. |
Takie to tylko w erze
Z założenia każda integra jest dla 2 os. ewentualnie 2+1 i łóżka piętrowego w nich nie ma .
Jeżeli łóżka piętrowe to tylko w poprzek jest kawałek bagażnika ale to w alkowie lub w nowszych półintegrach łóżko centralne
Co do spalania alkowa i integra ma podobnie to już ściana lepiej już jest w półintegrze.
Jest jeszcze opcja do samodzielnego montażu w integrze aby obniżyć dolne łóżko i dorobić drugie wyżej nie ma niestety złotego środka.
Komplecik - 2017-05-12, 20:32
Jak w pilotach wychodzi cena w stosunku do jakości zabudowy. integra 710G
silny - 2017-05-12, 22:08
Oferty ,panowie , oferty?........
Nic w tej małej polsce nie ma
Kupie jakiegoś starocia niech się dzieciarnia cieszy , nad jeziorko dojade chyba
Zaraz pokażę wam zagadkę , kto mi powie co to za model bo pasuje idealnie
http://moto.gratka.pl/tre...bc3e18c58da32,1
Ogłoszenie stare, nie aktualne
Janwil - 2017-05-13, 07:26
silny:
Ile to ma prześwitu pod przednim zderzakiem, nie za mało?
One wszystkie tak muszą mieć?
Bavaria, niemiecki styl. Zero design /dizajnu/, zero lansu, zero estetyki, dobre na podstawę pod ciężką armatę samojezdną... Czyli kompletne zaprzeczenie idei integry. Wyobrażasz sobie niemiecką laskę? Pardon, no chyba że chodzisz o lasce...
Tylko włoskie marki mają TOi!!!
Jak tam są łóżka tylne? Wzdłuż, wszak z prawej strony jest garaż.
Idealny dla Ciebie? To coś TY robił od 06.11.2016 do 09.05.2017r /ostatni wtorek/. jak to ogłoszenie przez ponad siedem miesięcy było na Gratce? Przeglądałeś olx, otomoto. allegro?
Powodzenia.
eler1 - 2017-05-13, 08:07
silny napisał/a: | Oferty ,panowie , oferty?........
Nic w tej małej polsce nie ma
Kupie jakiegoś starocia niech się dzieciarnia cieszy , nad jeziorko dojade chyba
Ogłoszenie stare, nie aktualne |
To jest raczej przeróbka garażu na spanie i wycięte okno tak kiedyś mi też proponowali zrobić w rimorze , spójrz na drzwi że łóżko dolne jest przynajmniej w ich połowie albo niżej
Bronek - 2017-05-13, 08:34
Ja tam na razie nie kupuję ale sercem jestem za integrami.
Kibel jak tu jest rozwiązany?
Wagi?
A i dobre przeróbki oraz poprawki po producencie, to wręcz wg. mnie zaleta.
A tak to fajna.
silny - 2017-05-13, 20:53
Co robiłem ??
Kamperka sprzedałem z miesiąc temu w przypływie natchnienia zmiana
Już było po Bavarii
Janwil - 2017-05-14, 09:13
silny napisał/a: | Co robiłem ??
Kamperka sprzedałem z miesiąc temu w przypływie natchnienia zmiana
Już było po Bavarii |
?????????????????????????????????????????????????????????????????
silny - 2017-05-14, 11:02
Janwil , jest niedziela , jestem trzeźwy ale ty chyba nie
Masz jakiś problem z integrami
Kupiłeś półkampera i teraz nie wiesz jak te żabe przełknąć
ZEUS - 2017-05-14, 12:48
silny napisał/a: | Kupiłeś półkampera |
nie prowokuj, bo gotów dokupić drugą półintegrę i będzie cały kamper (żeby nie powiedzieć dwa)...
eler1 - 2017-05-14, 18:59
Te integry czy pół to taka namiastka kampera bo KAMPER TO TAKI Z ALKOWĄ reszta to busy lub autobusy
ZEUS - 2017-05-14, 20:00
każda myszka swój ogonek chwali...
CORONAVIRUS - 2017-05-14, 20:15
eler1 napisał/a: | Te integry czy pół to taka namiastka kampera bo KAMPER TO TAKI Z ALKOWĄ reszta to busy lub autobusy |
zależy kto ile potomstwa zmajstrował bo gdzieś trzódkę musi poukładać do snu .... są tacy , którym dzieci już wyfrunęły więc zapytam po ciula pchać tyle powietrza przed sobą ?
duende - 2017-05-14, 20:47
Jeden kupi starego busika z mebelkami na "polskim złomie" i pojedzie do Hiszpanii to będzie miał tam Campera, drugi sprowadzi sobie wypasionego Campera z alkową i pojedzie do tegoż samego kraju i okaże się, że ma Autocarawanę, a ten w przyczepce to już tylko Caravane.
DC - 2017-05-14, 21:08
A właśnie, gdzieś te dzićki trzeba poukładać nam też się integry podobają tylko że znaleść takiego na 2+6 to tylko USA. Ta wersja 2+6 to tylko po losowani kto zostaje w domu i tak wychodzi że z alkową są najbardziej pojemne i pakowne, dla tego jeszcze długo polatam alkową
CORONAVIRUS - 2017-05-14, 22:29
DC... BRAVO TY
oli - 2017-05-15, 07:30
Bez komentarza
http://www.ebay.de/itm/Po...bUAAOSwfRdZGNKo
Janwil - 2017-05-15, 08:52
silny napisał/a: | Janwil , jest niedziela , jestem trzeźwy ale ty chyba nie
Masz jakiś problem z integrami
Kupiłeś półkampera i teraz nie wiesz jak te żabe przełknąć |
Silny spoko.
Jak sam zauważyłeś Ty pijesz w dni powszednie, w niedzielę ,,pościsz"..
i to są skutki, że trudno Twój słowotok zrozumieć!
Stąd tyle ,,???". Chyba dyskretnie i grzecznie zapytałem?
A może Tobie rozchodziło się abyśmy się razem napili?
To co innego. Więc zapraszam Ciebie ,,bezdomnego" i ,,oszalałego" do mojej półintegry ,,niestety"
Adres znajdziesz na priv.
Na resztę Twoich problemów odpowiedział Ci już Zeus.
Szkoda Twojego cennego teraz czasu, abym powtarzał się.
Dziękuję.
silny - 2017-05-15, 11:03
masz jakiś problem że się w moim temacie ślinisz , no ale proszę bardzo , dziwny ludziku
to już wole spoko bo jego nikt nie rozumie ale jest nie szkodliwy
Janwil - 2017-05-15, 18:06
silny napisał/a: | masz jakiś problem że się w moim temacie ślinisz , no ale proszę bardzo , dziwny ludziku
to już wole spoko bo jego nikt nie rozumie ale jest nie szkodliwy |
No silny doczekałeś się.
Oj nie masz ty poczucia humoru a i grubo ,, przeginasz" .,..
Wobec powyższego i ponieważ według ciebie jest to ,, twój temat", to ja zgodnie z Regulaminem CT ciebie ignoruję.
P.s. Co zrobi kolega spoko to już jego sprawa, ale ja bym się powołał na Bodziewicza .
Tyle krzyku i już sprzedajesz?
Komplecik - 2017-05-15, 19:26
Ja się tak patrzę z boku to nie wiem co mam myśleć o tych bezdusznych rodzicach, dzieciaki wyganiają do spania na dorabiane wyrka na których kot ledwo się mieści a sami rozwalają się w kamperowych sypialniach i plotą takie bzdety że kiszkami wywraca o alkowach, litr ropy im szkoda żeby dziecko wygodnie spało . Zgrozo. Wysłać jednego z drugim na prycze niech się kilka nocy pomęczy a zrozomie że spać nie tylko oni lubią wygodnie
silny - 2017-05-15, 20:16
ja cię kręcę .........
przetłumacz to na polskie Kompleciku
janwil - świadomie z małej litery ......... jeśli zignorowałeś to nie odpiszesz
jeśli odpiszesz to jesteś ..
KŁAMCA
Komplecik - 2017-05-15, 20:20
przetłumacz to na polskie Kompleciku
|
Zadzwoń to Ci opowiem zerknij w awatar
WINNICZKI - 2017-05-15, 23:44
Ja zrozumiałem Komplecika w 100 procentach ,chociaż walnął czystą polszczyzną ,a nie gwarą góralską. A tytułem tłumaczenia kupić konia ,kupić wóz. Jak inwestować to do końca ,jak kamper to z alkową ,jak spanie to dla wszystkich na wypasie.A ten co w alkowie nie spał nie zrozumie....Jak kamper spali litr więcej na 100 bo ma opory powietrza większe przez alkowe to przeca mało to istotne.Bo za całe życie tego kampera różnica w kosztach eksploatacji nie przekroczy wartości nowego zawieszenia pneumatycznego Goldschmitt-a,Więc w czym problem,ja nie widzę
Andrzej 73 - 2017-05-16, 08:52
WINNICZKI napisał/a: | Więc w czym problem,ja nie widzę |
Alkowa jest beee , a integra to prestiż
Robert dobrze pisze , litr w tą czy w tamtą nie robi większego znaczenia.
Ja jeszcze dopiszę , że ważna również jest przestrzeń , czyli tego czego nie możemy dokupić w kamperze.
silny - 2017-05-16, 09:41
inna prawda jest taka że- powiem nie ładnie - p i e r d o l ę się z tym kupowaniem jak baba w odzieżowym
dwie sztuki które miałem okazję osobiście oglądać i objechać były idealne dla mnie i ogólnie w świetnym stanie , a ja zamiast zaliczkować to zawsze muszę się z tym przespać , przemyśleć
przy drugim przemyślenia robiłem 2 dni , już było po .......
lepsza była akcja przy pierwszym- z tydzień myślałem , jeszcze był , zacząłem przygotowania , oddzwoniłem że biore , za 2 dni dopiero mogłem pojechać....
sprzedali
fakt , nie zaliczkowałem na konto więc nie mam pretensji
Bim - 2017-05-16, 13:37
BIORCA napisał/a: | eler1 napisał/a: | Te integry czy pół to taka namiastka kampera bo KAMPER TO TAKI Z ALKOWĄ reszta to busy lub autobusy |
zależy kto ile potomstwa zmajstrował bo gdzieś trzódkę musi poukładać do snu .... są tacy , którym dzieci już wyfrunęły więc zapytam po ciula pchać tyle powietrza przed sobą ? |
Adam czy Twoje potomstwo po ostatniej Rumunii powiedziało basta ?
Nowicjusz999 - 2017-05-18, 06:50
Witam. Zastanawiam się nad kupnem tego autka http://allegro.pl/kamper-...6810912442.html Może ktoś zna, widział?
silny - 2017-05-18, 07:22
kolego , jak już napisałeś w 3 tematach to samo to chyba staraczy .......
zainteresuj się jak funkcjonuje forum bo przez takie trzaskanie wklejek to się robi bałagan.
ale skoro już napisałeś w temacie POLSKIE ZŁOMY, to odpowiadam
-tak , on tu pasuje , wysil się i znajdż na forum
Nowicjusz999 - 2017-05-18, 08:20
Dziękuje za cenne uwagi. Niestety nie korzystałem do tej pory z żadnego forum i pewnie dlatego taki nieogarnięty jestem. Możesz mi pomoc odnaleźć to auto? Od wczoraj go szukam na forum i nic dlatego te posty. Z góry dziekuje
silny - 2017-05-18, 18:35
dajesz , dajesz .........
wlodo - 2017-05-18, 20:09
Nowe na forum, maże taki..
http://www.camperteam.pl/...p=652105#652105
CORONAVIRUS - 2017-05-18, 21:09
brzydota z każdej strony najdroższa brzydota jaka ostatnio widziałem
Bronek - 2017-05-18, 21:38
A mi się podoba, bo właśnie taki "nielemingowy" jest.
silny - 2017-05-18, 22:37
To "se " Bronek kup .........
Kamp to musi być kamp.
Byłem dziś obejżeć jedną bryke, sufit mi na głowe spadał a wlaściciel powiedział że to przecież można okleić.
Podobał mi się , jako model .
Fajny.
Bronek - 2017-05-18, 23:10
Nudno i smutno się robi. Ten brzydki maleńki Hymerek coś przynajmniej nowego wniósł.
Skoro za ok dwie duże stówy nie można kupić nic dużego i porządnego, to może dwa małe po stówie.
Oczywiście niestosowny żart z nieszczęścia Kolegi
Też pomału się rozglądam i szukam ok 7m integrę, doposażonego bo nie chce mi się wchodzić drugi raz do tej samej wody.
I widzę ciemność.
Nówka to ostateczność, bo wk... ją mnie niedoróbki za taką kasę. W używce mam większą tolerancję.
No i póki co coś tam stoi i czeka na jutro by nas zawieźć nad jeziorko..
Walcz dalej.
silny - 2017-05-19, 06:49
są bryki że hej , za kase ok.150 jest jakiś tam wybór tylko
-po pierwsze primo -cierpliwie czekać aż się pojawi ten jedyny, bo wypływają po trochu
-po drugie primo - refleks , i nie szachisty jechać od razu. to nie osobówka.
jak pisałem wcześniej - za wolno podejmowałem decyzję . 2 sztuki które prawie kupiłem były i ładne i cena adekwatna do stanu tylko ja sie guzdrałem - jakieś durne przemyślenia , trzeci raz nie dam ciała
silny - 2017-05-29, 20:09
He he , jadę jutro dać ciała
Wszelakie wieści jakie rozwiłem po kraju w temacie jurzejszego zakupu były pozytywne
Witaj Hymerku
brams - 2017-06-28, 22:01
Miesiąc mija, się spytam: jak tam sie ma hymerowy niemiaszek od niemieckiego dziadzi?
Dużo lepszy od polskich złomków?
Wojciechu - 2017-06-28, 22:47
No właśnie. Trzeba mieć dużo wyobraźni oglądając tą ikonkę foto pod napisem - kupiłem integrę. A może coś przegapiłem. To się nazywa samochwałka - pokaż nam - cóż to za cudo.
silny - 2017-06-29, 06:51
Hmm, jak kiedyś będę sprxedawał to ktoś napisze że kolejny polski żłom
Był pacnięty, wziołen na klatę tę informacje bo kupiłem dość kożystnie z masą gratisów.
Priorytetem było żeby był suchy , na razie - a rozkręcam i zkręcam różne miejsca- nie znalazłem nic
Zadnych zapachów , miejsc podejrzanie miękkich itp,itd.
Jedyne co to pali sporo , nauczylem się na busie że można pognać , tu muszę się nauczyć jeżdzić do 100
Janwil - 2018-01-15, 13:15
15.05.2017 GODZ.1706 silny napisał/a:
masz jakiś problem że się w moim temacie ślinisz , no ale proszę bardzo , dziwny ludziku
to już wole spoko bo jego nikt nie rozumie ale jest nie szkodliwy
No silny doczekałeś się.
Oj nie masz ty poczucia humoru a i grubo ,, przeginasz" .,..
Wobec powyższego i ponieważ według ciebie jest to ,, twój temat", to ja zgodnie z Regulaminem CT ciebie ignoruję.
P.s. Co zrobi kolega spoko to już jego sprawa, ale ja bym się powołał na Bodziewicza .
OJ SILNY, TYLE KRZYKU I JUŻ SPRZEDAJESZ....? CIEKAWE?
https://www.camperteam.pl...r=asc&start=180
silny - 2018-01-15, 14:41
oj zaskoczyła mnie twoja chęć pomocy mi w sprzedaży bo nie ważne co się mówi ważne żeby mówili
nie mam nic do ukrycia - siedzę na forum od lat i nie mam zamiaru nikogo ładować na minę , forumowiczom którzy dziś dzwonili w sprawie zakupu opisywałem szczegółowo również przeszłość pojazdu o której wiem. kampera dopomógł mi kupić Wiesiu/MAWI , nie żałuje żadnej złotówki wydanej .
jak cie coś męczy to pociągnij temat , szybciej sprzedam
|
|