Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Czujnik cofania

@ndrzej - 2008-07-30, 13:39
Temat postu: Czujnik cofania
Ponieważ nie interesuje mnie kamera cofania, a jedynie czujnik (cena!!!), mam pytanie do posiadaczy takowego:
- czy macie zainstalowany czujnik, mając równocześnie bagażnik rowerowy na trzy rowery? Czy czujnik nie sygnalizuje bez przerwy przeszkody?
Zarówno w sklepach z takimi akcesoriami, jak też w warsztatach nie potrafiono mi jednoznacznie doradzić jaki kupić żeby działał :gwm

eler1 - 2008-07-30, 14:37

miałem taki na cztery czujniki i jak był bagażnik zamknięty i środkowe dwie czujki odpięte to nawet coś pokazywało ale jak był bagażnik otwarty z rowerami tylko cały czas piszczało, ale jest jeszcze jedno ale bo u mnie był bagażnik dosyć nisko a ty masz na wysokości okna jak się nie mylę to trzeba spraktykować :spoko
stefan - 2008-07-30, 15:44

Witam! Zestaw dobrej klasy (taki co pokazuje co i kiedy trzeba) jest troszke drozszy od zestawu kamery(wersja przewodowa) i znacznie mniej skuteczny.A odnosnie ceny to jeden blad przy parkowaniu.....Pozdrawiam.Stefan.
DarekK - 2008-07-30, 23:27

Cena zestawu - radio samochodowe z DVD na poziomie 350-500 pln do tego kamera cofania na poziomie 130-180 pln, 8 metrów kabla i wszystko fajnie działa. Mnie cały zestaw wyniósł 580 pln, ale za to mam radio niezbyt firmowe co prawda (AEG) ale działa całkiem fajnie.
donald - 2009-08-11, 14:17

Ja polecam radio nawiheawen. kazdy model z tv. do tego kamerka z podczerwienią. sprawdza sie rewelacyjnie i koszt wszystkiego w okolicy 500pln. uzywam już 3 rok i rewelacja jest. :diabelski_usmiech
roger - 2009-08-11, 14:40

@ndrzej napisał/a:
czy macie zainstalowany czujnik, mając równocześnie bagażnik rowerowy na trzy rowery? Czy czujnik nie sygnalizuje bez przerwy przeszkody?

Takie czujniki montowane są wtedy właśnie na bagażniku, w miejscu najbardziej wystającym inaczej tylko kamerka zda egzamin. Juz sama główka haka holowniczego przy czułych czujnikach może powodować stałą detekcję przeszkody