Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - SUNNY CAMP - Mazury północne - Pieczarki - Jez. Dargin

Michalcc - 2017-05-06, 11:24
Temat postu: SUNNY CAMP - Mazury północne - Pieczarki - Jez. Dargin
Położenie, namiary, zdjęcia:

http://www.sunnycamp.com.pl/

Wyjątkowe miejsce dla rodzin z dziećmi. Bardzo szeroka linia brzegowa z piaszczystą plażą i piaszczystym dnem.
Ok 20m. od brzegu głębokość nie przekracza 30cm.
Ok 50m. od brzegu głębokość nie przekracza 70cm.
Na mazurach są tylko dwa takie znane mi miejsca - Sunny Camp w Pieczarkach i tłoczny camping w Nowych Gutach.
Ponadto są rowerki wodne w rozmiarach umożliwiających obsługę przez dzieci.

Po sąsiedzku stadlina konna, jazdy konne dla dzieci i dorosłych.

Ryby - należy wyjść na głębszą wodę, lub wypłynąć rowerem wodnym. Na spinning strasznie dużo okonia.

Grzyby - raj dla grzybiarzy - widać w galerii na ich stronie :)

Właściciele to kolejny atut miejsca. Ewa i Jacek podnoszą standard tego miejsca o kolejną gwiazdkę. Wyjątkowo sympatyczni i pomocni w każdej sytuacji.

Na polu prąd i woda.
Pralka.

Na polu mini sklep i mini bar prowadzony przez Ewe.
W przypadku poważniejszych zakupów zgłaszamy sprawę Ewie i zazwyczaj tego samego dnia Ewa dostarczy nam zapotrzebowanie z Giżycka.

Ewa często wymyśla nowe wieczorne atrakcje - ogniska z gitarą i szantami ; zawody w piłkę siatkową, itd, itd, itd....

UWAGA:
Czynne tylko 1 Lipiec - 31 Sierpień
Ewa jest nauczycielką w Radomiu i pole prowadzi wyłącznie w okresie wakacyjnym.

Ja w sezonie 2016, na kilka przyjazdów, spędziłem łącznie ok 18 dni.
GORĄCO POLECAM!

Jacek999 - 2017-05-07, 18:32

Zgadzam się miejsce świetne, jedynie kiepski dojazd, chyba że coś się zmieniło, ostatnio byłem tam jakieś pięć lat temu :spoko
Michalcc - 2017-05-07, 18:41

Z pewnością problem jest już zażegnany....

Od drogi asfaltowej mamy ok. 1km drogą leśną równą jak stół.
Dojazd musi być dobry, Pałac Młodzieży po sąsiedzku nie pozwolił by sobie na zły dojazd...

Ewa Sunny Camp - 2017-05-07, 20:28

Witam Serdecznie Kamperowców
Miło jest nam czytać wpisy zamieszczone przez Michalcc I Jacek999. Mamy nadzieje, że spotkamy się również tego lata. Zapraszamy oczywiście cały CT, mając nadzieję, że jesienią przeczytamy więcej takich wpisów. Do zobaczenia na SUNNY CAMP. Pozdrawiam Ewa

Michalcc - 2017-05-07, 20:33

Ewa.... Jaka szybka reakcja!!!! Miło Cię widzieć na CT!

Do zobaczenia na przełomie Lipca i Sierpnia.... Wbijamy się z Pawłem i resztą ekipy pewnie na 2-4 kampery. Twoje pole to obowiązkowy punkt wakacji, pewnie znów zostaniemy na dłużej niż planowałem....??? :)

Ps.:
Załatwisz tego świetnego szantymena z Radomia???? Gość powinien grać i śpiewać zawodowo.... :spoko :wyszczerzony:

Ewa Sunny Camp - 2017-05-07, 20:45

Zaloga Charyzmy z szantymanem tez bedzie w tym terminie. Do zobaczenia przy ognisku.
Michalcc - 2017-05-07, 21:03

To ten człowiek, którego wykonanie "4 nad ranem" znacznie przewyższa oryginał, a o szantach to już nie wspomnę, był załogantem tej ciekawej ekipy z jachtu s/y Charyzma?
Skorpion - 2017-05-07, 21:19

Byłem w Pieczarkach w roku 1970.
darol - 2017-05-07, 22:10

To jedno z naszych ulubionych miejsc na Mazurach. Jeździliśmy tam jeszcze pod namiot w 2006 roku. Później miejscówka "zdziczała" aby znów, po kilku latach, dostać się w dobre ręce. Parę fotek na zachętę
Bajaga - 2017-05-07, 22:19
Temat postu: Re: SUNNY CAMP - Mazury północne - Pieczarki - Jez. Dargin
Michalcc napisał/a:

A jak wygląda sytuacja z toaletami i prysznicami bo strona www chyba o tym raczej milczy...

Michalcc - 2017-05-07, 22:31

darol, świetna fotorelacja na przestrzeni lat.... :ok
Michalcc - 2017-05-07, 22:33
Bajaga napisał/a:
Michalcc napisał/a:

A jak wygląda sytuacja z toaletami i prysznicami bo strona www chyba o tym raczej milczy...

Z tym raczej średnio.... Ale nawet jak by były to równie średnio mnie by interesowały.... :)
I toalete i prysznic mam swoje....
Jedynie co mnie interesuje to dostęp do wody, a z tym nie ma problemu...

Bajaga - 2017-05-07, 22:49
Michalcc napisał/a:
Bajaga napisał/a:
Michalcc napisał/a:

Z tym raczej średnio..

Aaa super. Znaczy w moim przypadku płacę 47 zł dziennie za to że mogę stanąć kamperem na trawie. Extra. No ale na szczęście dla właścicieli tego interesu masa ludzi nie ma żadnych oczekiwań względem miejsca wypoczynku...

Michalcc - 2017-05-08, 08:32

Do Sunny Camp jadę po świetną atmosferę, świetne warunki dla dzieci, sklep i bar na miejscu, fajne atrakcje wieczorami, dobry punkt wypadkowy na wodzie (jest gdzie popływać), grzyby, ryby.

Jeśli sanitariaty są dla mnie priorytetem, wtedy wsiadam w samolot i lecę do hotelu chociaż 4* w ciepłych krajach.

Ale to oczywiście kwestia gustu i każdy sam wybiera gdzie i po co jedzie kamperem....
Ważne dla czytających, że temat padł i została udzielona odpowiedź, dzięki temu nikt na miejscu się nie zawiedzie.... :spoko

darol - 2017-07-23, 15:51

I znowu jesteśmy w Pieczarkach , tym razem w większym gronie KMW
Ewa Sunny Camp - 2017-07-27, 14:08

Dziękujemy, za odwiedziny. Mam nadzieję, że się jeszcze spotkamy.
pagand - 2017-08-01, 11:17

To skoro tak wszyscy zachwalają to zawitamy tam na kilka dni po 10 sierpnia.
darol - 2017-08-01, 11:37

Endrju, Jarek teraz był z nami i chyba mu się spodobało, bo został :wyszczerzony:

Ewa Sunny Camp napisał/a:
Dziękujemy, za odwiedziny. Mam nadzieję, że się jeszcze spotkamy.

Z pewnością. Mieliśmy sobie wszyscy selfika zrobić i zapomnieliśmy ;) Również dziękujemy :spoko

Grzegorz G. - 2017-08-05, 13:43

darol napisał/a:
Endrju, Jarek teraz był z nami i chyba mu się spodobało, bo został

Może i został, ale dzisiaj już go nie ma.

Właśnie przyjechaliśmy, zachęceni poprzednimi postami.
Pierwsze wrażenie - sympatyczni właściciele, cisza, spokój, plażowiczów praktycznie brak, w wodzie pusto, może powodem jest silny wiatr i fale.
Jeżeli jest tak spokojnie w sobotę, ciekaw jestem jak wygląda sytuacja na tygodniu.

slawwoj - 2017-08-05, 15:47

Ładnie to wygląda. Ciekawe czy przestrzegana jest cisza nocna.
Grzegorz G. - 2017-08-05, 16:14

Nie wiem czy cisza nocna w ogóle obowiązuje, nie czytałem regulaminu.
Nie sądzę jednak aby był z tym problem, atmosfera jest bardzo rodzinna.
Skromny barek zaskoczył mnie pysznymi pierogami ruskimi, z dostawą pod kampera, jak w beztrosce zapomniałem o odbiorze za 6 minut.

Mazur - 2017-08-05, 17:25

Po tak zachęcających opiniach deklaruję odwiedziny po 12.08. , niestety sam bo reszta rodzinki po greckich wojażach wypoczywa w wiejsko-leśnych klimatach Roztocza. Plan: wycieczki pontonem (Węgorzewo, Giżycko) i wędkowanie. Może trafię na kogoś z CT :spoko
Grzegorz G. - 2017-08-05, 21:24

slawwoj napisał/a:
Ciekawe czy przestrzegana jest cisza nocna.

Pełna kultura, dalej nie wiem od której zaczyna się cisza nocna, ale pomimo nowych biwakujących, totalny spokój, nikt mordy nie wydziera, nie uszczęśliwia nikt współobecnych disco polo, toalny luz.

Grzegorz G. - 2017-08-08, 13:41

Cisza nocna trwała do południa dnia następnego, tak jak zapewniała Ewa.
Comsio - 2017-08-08, 13:48

Mazur napisał/a:
Po tak zachęcających opiniach deklaruję odwiedziny po 12.08. , niestety sam bo reszta rodzinki po greckich wojażach wypoczywa w wiejsko-leśnych klimatach Roztocza. Plan: wycieczki pontonem (Węgorzewo, Giżycko) i wędkowanie. Może trafię na kogoś z CT :spoko

Pomyślę, :kawka:

pagand - 2017-08-13, 19:56

Meldujemy się z Pieczarek...z Sunny Camp...o wrażeniach napiszemy na koniec pobytu...na razie cisza i spokój, a dzieciaki dołączyły do obozowej bandy...:)
Michalcc - 2017-09-05, 22:58

To może i jak wrzucę kilka fotek z tegorocznych wojaży w Sunny Camp?