Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Kamper VW T4 co myślicie ?

lukaszx - 2017-05-11, 02:19
Temat postu: Kamper VW T4 co myślicie ?
Cześć
Zastanawiam się nad kupnem tego kampera :
https://www.otomoto.pl/of...html#xtor=SEC-8
Przez 2 lata miałem VW t3 z którego byłem zadowolony. Teraz rozglądam się za czymś minimalnie większym. Ze względu na moją małą znajomość tematu chciałbym Was prosić o opinie na temat tego konkretnie samochodu.
Z góry dzięki za pomoc !
Pozdrawiam

Wojciechu - 2017-05-11, 06:45

Gdybym ja szukał dla siebie, max 2 osoby - brałbym. ;)
tomas67 - 2017-05-11, 07:39

Witaj :ok miałem takie auto lecz to tylko i wyłącznie max dwie osoby i to ciasno :idea
CORONAVIRUS - 2017-05-11, 07:47

to nie jest kamper...sorki :lol:
stef - 2017-05-11, 08:02

BIORCA napisał/a:
to nie jest kamper...sorki :lol:

Własnie to chciałem napisać ;)
Autko dla 2 osób raczej na niedzielne wycieczki.
Taki półśrodek...

SlawekEwa - 2017-05-11, 09:18

Kup Californie na t4 - to będziesz miał kampera :bigok
lukaszx - 2017-05-11, 11:39

To że auto jest małe to wiem, wcześniej jeździłem t3 i było wystarczające. Miałem nadzieje, że podpowiecie czy te konkretnie auto jest warte tych pieniędzy. Czy nie widzicie w ogłoszeniu czegoś podejrzanego ? Wiem to tylko zdjęcia i krótki opis ale to wszystko co mam.
Dzięki

btw będę pamiętał ze to nie kamper :)

Wojciechu - 2017-05-11, 12:00

Nie chcę Cię namawiać na kupno tego "kampera", ale "podobne auto na wycieczki za miasto" stoi w Piotrkowie za 55. Żeby nie było - mnie się podoba. Znajomi w czymś takim - objechali całą Europę. ;)
Adampio - 2017-05-11, 13:06

lukaszx napisał/a:
To że auto jest małe to wiem, wcześniej jeździłem t3 i było wystarczające. Miałem nadzieje, że podpowiecie czy te konkretnie auto jest warte tych pieniędzy. Czy nie widzicie w ogłoszeniu czegoś podejrzanego ? Wiem to tylko zdjęcia i krótki opis ale to wszystko co mam.

Skoro pasował Ci T3 to "będzie Pan zadowolony" Ja po T2 mocno się czaiłem na T3 ale potem z pełną świadomością kupiłem Multivana T4 z podobnym silnikiem jako pojazd "wyprawowy" dla 1-2 osób. Z mojego punktu widzenia wadą jest ta wysoka nadbudowa i jakbym miał nadmiar środków to bym kupił T4 z podnoszonym dachem bo ubieranie się na siedząco czasem bywa niewygodne. Ale mała wysokość podróżna to i inne prowadzenie i niskie ceny na promach więc ew. dopłatę za wnętrze kempingowe wole wydać na tankowanie.
T4 ma tę podstawową zaletę, że wszędzie te samochody znają, wszędzie są części, przebiegi pod 1 mln. kilometrów nie są jakimś wyjątkiem i jest mnooostwo pisanej wiedzy (np. www.t4-wiki.de). Niski T4 znakomicie się mieści w wąskich uliczkach miasteczek włoskich mimo pozornie wielkich gabarytów.

Co do fotek to widać opuszczone drzwi suwane. Albo wystarczy regulacja albo coś jest nie tak z dolnymi rolkami lub ich bieżną.
W tym modelu są dwa silniki 2,4D ale żaden z nich nie ma 70 KM. Ogólnie 2.4 D nie grzeszy kultura pracy ale ma zero elektroniki co ja sobie bardzo cenię.

lukaszx - 2017-05-11, 14:07

Też mi się wydaję, że auto jest podejrzanie tanie.
jawi13 - 2017-05-11, 14:23

SlawekEwa napisał/a:
A czym ten podlinkowany o którym dyskusja różni się od Californi :?:
Adampio - 2017-05-11, 14:36

lukaszx napisał/a:
Też mi się wydaję, że auto jest podejrzanie tanie.
To jest używane auto 23 letnie :mrgreen:
niebieski-n2 - 2017-05-11, 15:52

prof-os napisał/a:
Gdybym ja szukał dla siebie, max 2 osoby - brałbym. ;)

"7 marca 2017roku o godzinie 9:26 zostało wymeldowane z NL z przebiegiem 606tyś.km . Auto było zwiezione do NL z DE . Auto kupione z jakiegoś komisu w Venendal / Hollandia . W Holandii jeden właściciel , starsza osoba ."

Dobrze, że nie szukasz :spoko

Autorze wątku, tego typu pytania lepiej zadawać na forum o tych autach, które bez problemu znajdziesz i z którego pochodzi zamieszczony powyższy cytat.
Tak się składa, że jestem tam moderatorem i dlatego zapamiętałem dyskusję o tym aucie w przeszłości, której fragment przytaczam, abyś nie wtopił

lukaszx - 2017-05-11, 16:20

niebieski
dziękuję za info, będę szukał dalej.
Tak się składa że obecnie mój internet jest bardzo ograniczony, nie mam jak zrobić porządnego przeglądu internetu.

Wojciechu - 2017-05-11, 17:10

niebieski-n2 napisał/a:

Dobrze, że nie szukasz
niebieski-n2 napisał/a:
prof-os napisał/a:
Gdybym ja szukał dla siebie, max 2 osoby - brałbym.

...i byłby "kanał' - ale wizualnie podoba mi się. Nie wiem, czy to nie będzie mój kierunek w przyszłości. Dużym fajnie się kamperuje - problem jednak jest gdy musi być odstawiony(płatny parking) poza sezonem. ;)

tomas67 - 2017-05-11, 17:26

Sprzedałem podobnego za 18000 tyle że starszy 1991 silnik 2,4 D :shock:
CORONAVIRUS - 2017-05-11, 19:12

jawi13 napisał/a:
SlawekEwa napisał/a:
A czym ten podlinkowany o którym dyskusja różni się od Californi :?:

wypada chyba juz nowemu Koledze wyjaśnić reguły :) a ta jest prosta , nie ma kibla to i nie ma kampera i przenośny się nie liczy :ok

teraz juz wiesz wszystko ...

a co do tego białego .... powinno sie oficjalnie powiadomić właściciela / o czym zapewne doskonale wie / jaki jest prawdziwy przebieg fury .... od tego momentu zupełnie inne paragrafy nad nim zawisną bo będzie świadomie wprowadzał w błąd klientów ... :box

Wysłałem do niego sms z informacją o przebiegu auta w NL , teraz już nie będzie mógł powiedzieć,że był nieświadomy .... poobserwujcie ogłoszenie czy będą jakieś ruchy ...ciekawe :)

dukat - 2017-05-12, 11:00

BIORCA napisał/a:

Wysłałem do niego sms z informacją o przebiegu auta w NL , teraz już nie będzie mógł powiedzieć,że był nieświadomy .... poobserwujcie ogłoszenie czy będą jakieś ruchy ...ciekawe :)

"ZMM EXPORT-IMPORT" Sprowadza auta tylko z Holandii.
Takze przebieg znał doskonale. :haha:
Nie mogę pojąć po co zostawił tablice do zdjęć po których sprawdzi się historię auta.
chyba ze tablice nie są od tego auta. :-/
Na pewno jest wymalowany i ma naklejone naklejki (Westfalia) przez tego sprzedawce.
Przejeżdżam codziennie obok tego auta.

Mogę podjechać i zrobić zdjęcie licznika. Moze pomyłka w opisie. :mrgreen: :haha:

dukat - 2017-05-12, 11:13

W vw t4 blaszanym pod kampera zalicza się tylko eurovan przedłużany od Dehlera bo ma odseparowane pomieszczenie kiblowo-natryskowe.
SlawekEwa - 2017-05-12, 12:06

dukat napisał/a:
W vw t4 blaszanym pod kampera zalicza się tylko eurovan przedłużany od Dehlera bo ma odseparowane pomieszczenie kiblowo-natryskowe.

Pokaż zdjęcia tego " eurovana"

Adampio - 2017-05-12, 12:25

MSZ Eurovan to Transporter T4 na rynek USAński.
Victus - 2017-05-12, 16:40

BIORCA napisał/a:
nie ma kibla to i nie nie ma kampera i przenośny się nie liczy :ok

Oj tam, oj tam
Nie ma kibla - jest zabawa

dukat - 2017-05-12, 17:22

SlawekEwa napisał/a:
dukat napisał/a:

Pokaż zdjęcia tego " eurovana"

A proszę ciebie bardzo. :spoko

Jest kibel ??? jest kamper .Miałem takie cudo to wiem. :spoko

CORONAVIRUS - 2017-05-12, 18:39

Adampio napisał/a:
MSZ Eurovan to Transporter T4 na rynek USAński.

10 lat temu miałem EUROMULTIVANA ... 2,5 benzyna na automacie , auto na rynek Kanadyjski , od wyprodukowania w 1993 dwa lata minęły nim pierwszy raz został zarejestrowany w Niemczech a wcześniej 1,5 roku stał w salonie w Kanadzie i nikt go nie chciał :) biedactwo sobie trochę popływało po świecie .

SlawekEwa - 2017-05-12, 19:07

dukat napisał/a:
Miałem takie cudo to wiem.

Ambiente był wygodniejszy :chytry

dukat - 2017-05-13, 11:35

SlawekEwa napisał/a:
dukat napisał/a:

W sensie ?

SlawekEwa - 2017-05-13, 14:07

dukat napisał/a:
SlawekEwa napisał/a:
dukat napisał/a:

W sensie ?

Czy wszystko musi mieć sens? Był i tyle :kamp

krimar - 2017-05-13, 15:20

BIORCA napisał/a:
przenośny się nie liczy

liczy się jeśli jest w oddzielnym pomieszczeniu

Viper - 2017-05-13, 16:12

krimar napisał/a:
BIORCA napisał/a:
przenośny się nie liczy

Też tak uważam, oddzielne pomieszczenie i jest ok.

koder - 2017-05-13, 16:49

To musi być w takim razie wzór doskonałości kampera:

CORONAVIRUS - 2017-05-13, 18:46

Viper napisał/a:
krimar napisał/a:
BIORCA napisał/a:
przenośny się nie liczy

Też tak uważam, oddzielne pomieszczenie i jest ok.

tak tak macie rację ... oddzielne pomieszczenie na przenośny lub stały kibelek robi z fury kampera bez gadania :)

duende - 2017-05-13, 19:46

dukat napisał/a:

Również T4 Karman Carusso z 1994r
https://www.google.pl/sea...iw=1280&bih=716
spanie dla 2+2, fajne rozwiązanie z chowanym WC i szeroka łazienka w tyle.

CORONAVIRUS - 2017-05-13, 20:08

duende napisał/a:

A furgo z takim pomieszczeniem to kamper fot.2? bo ma więcej miejsca na medytacje niż niejeden rasowy, a prysznica nie ma.

no jest blisko ...bardzo blisko ale ...ciut brakuje :szeroki_usmiech