| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Kamper VW T4 co myślicie ?
lukaszx - 2017-05-11, 02:19 Temat postu: Kamper VW T4 co myślicie ? Cześć
Zastanawiam się nad kupnem tego kampera :
https://www.otomoto.pl/of...html#xtor=SEC-8
Przez 2 lata miałem VW t3 z którego byłem zadowolony. Teraz rozglądam się za czymś minimalnie większym. Ze względu na moją małą znajomość tematu chciałbym Was prosić o opinie na temat tego konkretnie samochodu.
Z góry dzięki za pomoc !
Pozdrawiam
Wojciechu - 2017-05-11, 06:45
Gdybym ja szukał dla siebie, max 2 osoby - brałbym.
tomas67 - 2017-05-11, 07:39
Witaj miałem takie auto lecz to tylko i wyłącznie max dwie osoby i to ciasno
CORONAVIRUS - 2017-05-11, 07:47
to nie jest kamper...sorki
stef - 2017-05-11, 08:02
| BIORCA napisał/a: | to nie jest kamper...sorki |
Własnie to chciałem napisać
Autko dla 2 osób raczej na niedzielne wycieczki.
Taki półśrodek...
SlawekEwa - 2017-05-11, 09:18
Kup Californie na t4 - to będziesz miał kampera
lukaszx - 2017-05-11, 11:39
To że auto jest małe to wiem, wcześniej jeździłem t3 i było wystarczające. Miałem nadzieje, że podpowiecie czy te konkretnie auto jest warte tych pieniędzy. Czy nie widzicie w ogłoszeniu czegoś podejrzanego ? Wiem to tylko zdjęcia i krótki opis ale to wszystko co mam.
Dzięki
btw będę pamiętał ze to nie kamper
Wojciechu - 2017-05-11, 12:00
Nie chcę Cię namawiać na kupno tego "kampera", ale "podobne auto na wycieczki za miasto" stoi w Piotrkowie za 55. Żeby nie było - mnie się podoba. Znajomi w czymś takim - objechali całą Europę.
Adampio - 2017-05-11, 13:06
| lukaszx napisał/a: | | To że auto jest małe to wiem, wcześniej jeździłem t3 i było wystarczające. Miałem nadzieje, że podpowiecie czy te konkretnie auto jest warte tych pieniędzy. Czy nie widzicie w ogłoszeniu czegoś podejrzanego ? Wiem to tylko zdjęcia i krótki opis ale to wszystko co mam. |
Skoro pasował Ci T3 to "będzie Pan zadowolony" Ja po T2 mocno się czaiłem na T3 ale potem z pełną świadomością kupiłem Multivana T4 z podobnym silnikiem jako pojazd "wyprawowy" dla 1-2 osób. Z mojego punktu widzenia wadą jest ta wysoka nadbudowa i jakbym miał nadmiar środków to bym kupił T4 z podnoszonym dachem bo ubieranie się na siedząco czasem bywa niewygodne. Ale mała wysokość podróżna to i inne prowadzenie i niskie ceny na promach więc ew. dopłatę za wnętrze kempingowe wole wydać na tankowanie.
T4 ma tę podstawową zaletę, że wszędzie te samochody znają, wszędzie są części, przebiegi pod 1 mln. kilometrów nie są jakimś wyjątkiem i jest mnooostwo pisanej wiedzy (np. www.t4-wiki.de). Niski T4 znakomicie się mieści w wąskich uliczkach miasteczek włoskich mimo pozornie wielkich gabarytów.
Co do fotek to widać opuszczone drzwi suwane. Albo wystarczy regulacja albo coś jest nie tak z dolnymi rolkami lub ich bieżną.
W tym modelu są dwa silniki 2,4D ale żaden z nich nie ma 70 KM. Ogólnie 2.4 D nie grzeszy kultura pracy ale ma zero elektroniki co ja sobie bardzo cenię.
lukaszx - 2017-05-11, 14:07
Też mi się wydaję, że auto jest podejrzanie tanie.
jawi13 - 2017-05-11, 14:23
| SlawekEwa napisał/a: | Kup Californie na t4 - to będziesz miał kampera | A czym ten podlinkowany o którym dyskusja różni się od Californi
Adampio - 2017-05-11, 14:36
| lukaszx napisał/a: | | Też mi się wydaję, że auto jest podejrzanie tanie. | To jest używane auto 23 letnie
niebieski-n2 - 2017-05-11, 15:52
| prof-os napisał/a: | Gdybym ja szukał dla siebie, max 2 osoby - brałbym. |
"7 marca 2017roku o godzinie 9:26 zostało wymeldowane z NL z przebiegiem 606tyś.km . Auto było zwiezione do NL z DE . Auto kupione z jakiegoś komisu w Venendal / Hollandia . W Holandii jeden właściciel , starsza osoba ."
Dobrze, że nie szukasz
Autorze wątku, tego typu pytania lepiej zadawać na forum o tych autach, które bez problemu znajdziesz i z którego pochodzi zamieszczony powyższy cytat.
Tak się składa, że jestem tam moderatorem i dlatego zapamiętałem dyskusję o tym aucie w przeszłości, której fragment przytaczam, abyś nie wtopił
lukaszx - 2017-05-11, 16:20
niebieski
dziękuję za info, będę szukał dalej.
Tak się składa że obecnie mój internet jest bardzo ograniczony, nie mam jak zrobić porządnego przeglądu internetu.
Wojciechu - 2017-05-11, 17:10
| niebieski-n2 napisał/a: |
Dobrze, że nie szukasz |
| niebieski-n2 napisał/a: | prof-os napisał/a:
Gdybym ja szukał dla siebie, max 2 osoby - brałbym. |
...i byłby "kanał' - ale wizualnie podoba mi się. Nie wiem, czy to nie będzie mój kierunek w przyszłości. Dużym fajnie się kamperuje - problem jednak jest gdy musi być odstawiony(płatny parking) poza sezonem.
tomas67 - 2017-05-11, 17:26
Sprzedałem podobnego za 18000 tyle że starszy 1991 silnik 2,4 D
CORONAVIRUS - 2017-05-11, 19:12
| jawi13 napisał/a: | | SlawekEwa napisał/a: | Kup Californie na t4 - to będziesz miał kampera | A czym ten podlinkowany o którym dyskusja różni się od Californi |
wypada chyba juz nowemu Koledze wyjaśnić reguły a ta jest prosta , nie ma kibla to i nie ma kampera i przenośny się nie liczy
teraz juz wiesz wszystko ...
a co do tego białego .... powinno sie oficjalnie powiadomić właściciela / o czym zapewne doskonale wie / jaki jest prawdziwy przebieg fury .... od tego momentu zupełnie inne paragrafy nad nim zawisną bo będzie świadomie wprowadzał w błąd klientów ...
Wysłałem do niego sms z informacją o przebiegu auta w NL , teraz już nie będzie mógł powiedzieć,że był nieświadomy .... poobserwujcie ogłoszenie czy będą jakieś ruchy ...ciekawe
dukat - 2017-05-12, 11:00
| BIORCA napisał/a: |
Wysłałem do niego sms z informacją o przebiegu auta w NL , teraz już nie będzie mógł powiedzieć,że był nieświadomy .... poobserwujcie ogłoszenie czy będą jakieś ruchy ...ciekawe |
"ZMM EXPORT-IMPORT" Sprowadza auta tylko z Holandii.
Takze przebieg znał doskonale.
Nie mogę pojąć po co zostawił tablice do zdjęć po których sprawdzi się historię auta.
chyba ze tablice nie są od tego auta.
Na pewno jest wymalowany i ma naklejone naklejki (Westfalia) przez tego sprzedawce.
Przejeżdżam codziennie obok tego auta.
Mogę podjechać i zrobić zdjęcie licznika. Moze pomyłka w opisie.
dukat - 2017-05-12, 11:13
W vw t4 blaszanym pod kampera zalicza się tylko eurovan przedłużany od Dehlera bo ma odseparowane pomieszczenie kiblowo-natryskowe.
SlawekEwa - 2017-05-12, 12:06
| dukat napisał/a: | | W vw t4 blaszanym pod kampera zalicza się tylko eurovan przedłużany od Dehlera bo ma odseparowane pomieszczenie kiblowo-natryskowe. |
Pokaż zdjęcia tego " eurovana"
Adampio - 2017-05-12, 12:25
MSZ Eurovan to Transporter T4 na rynek USAński.
Victus - 2017-05-12, 16:40
| BIORCA napisał/a: | nie ma kibla to i nie nie ma kampera i przenośny się nie liczy
|
Oj tam, oj tam
Nie ma kibla - jest zabawa
dukat - 2017-05-12, 17:22
| SlawekEwa napisał/a: | | dukat napisał/a: | | W vw t4 blaszanym pod kampera zalicza się tylko eurovan przedłużany od Dehlera bo ma odseparowane pomieszczenie kiblowo-natryskowe. |
Pokaż zdjęcia tego " eurovana" |
A proszę ciebie bardzo.
Jest kibel ??? jest kamper .Miałem takie cudo to wiem.
CORONAVIRUS - 2017-05-12, 18:39
| Adampio napisał/a: | | MSZ Eurovan to Transporter T4 na rynek USAński. |
10 lat temu miałem EUROMULTIVANA ... 2,5 benzyna na automacie , auto na rynek Kanadyjski , od wyprodukowania w 1993 dwa lata minęły nim pierwszy raz został zarejestrowany w Niemczech a wcześniej 1,5 roku stał w salonie w Kanadzie i nikt go nie chciał biedactwo sobie trochę popływało po świecie .
SlawekEwa - 2017-05-12, 19:07
| dukat napisał/a: | Miałem takie cudo to wiem.
|
Ambiente był wygodniejszy
dukat - 2017-05-13, 11:35
| SlawekEwa napisał/a: | | dukat napisał/a: | Miałem takie cudo to wiem.
|
Ambiente był wygodniejszy |
W sensie ?
SlawekEwa - 2017-05-13, 14:07
| dukat napisał/a: | | SlawekEwa napisał/a: | | dukat napisał/a: | Miałem takie cudo to wiem.
|
Ambiente był wygodniejszy |
W sensie ? |
Czy wszystko musi mieć sens? Był i tyle
krimar - 2017-05-13, 15:20
| BIORCA napisał/a: | | przenośny się nie liczy |
liczy się jeśli jest w oddzielnym pomieszczeniu
Viper - 2017-05-13, 16:12
| krimar napisał/a: | | BIORCA napisał/a: | | przenośny się nie liczy |
liczy się jeśli jest w oddzielnym pomieszczeniu |
Też tak uważam, oddzielne pomieszczenie i jest ok.
koder - 2017-05-13, 16:49
To musi być w takim razie wzór doskonałości kampera:
CORONAVIRUS - 2017-05-13, 18:46
| Viper napisał/a: | | krimar napisał/a: | | BIORCA napisał/a: | | przenośny się nie liczy |
liczy się jeśli jest w oddzielnym pomieszczeniu |
Też tak uważam, oddzielne pomieszczenie i jest ok. |
tak tak macie rację ... oddzielne pomieszczenie na przenośny lub stały kibelek robi z fury kampera bez gadania
duende - 2017-05-13, 19:46
| dukat napisał/a: | | W vw t4 blaszanym pod kampera zalicza się tylko eurovan przedłużany od Dehlera bo ma odseparowane pomieszczenie kiblowo-natryskowe. |
Również T4 Karman Carusso z 1994r
https://www.google.pl/sea...iw=1280&bih=716
spanie dla 2+2, fajne rozwiązanie z chowanym WC i szeroka łazienka w tyle.
CORONAVIRUS - 2017-05-13, 20:08
| duende napisał/a: |
A furgo z takim pomieszczeniem to kamper fot.2? bo ma więcej miejsca na medytacje niż niejeden rasowy, a prysznica nie ma. |
no jest blisko ...bardzo blisko ale ...ciut brakuje
|
|