Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Remontujemy kampera - Reanimacja uchwytów i pytanie o Thetforda.

wirefree - 2017-05-14, 12:58
Temat postu: Reanimacja uchwytów i pytanie o Thetforda.
Zastanawiam się jak reanimować uchwyty do mebli mam ich 9 szt i są już bardzo porysowane. Z tego co widać jest to plastik pokryty metalem. Są to uchwyty z blokadą ewentualnie gdzie tanio kupić nowe? Drugie pytanie to czerwona lampka w toalecie thetforda jak na zdjęciu rozumiem że ona ma się zapalać tylko wtedy kiedy pojemnik z fekaliami jest pełen? U mnie swieci się cały czas i zastanawiam się czy to jakić czujnik typu kontaktron uruchamiany magnesem czy jest to w inny sposób skonstruowane?

Bronek - 2017-05-14, 22:52

Magnesik jest w śodku.. Na zew kontaktron.
Łapę musisz wsadzić i zobaczyć czy się nie zawiesiło ramię z magnesem.

Oczywiście nqjpierw sprawdż kontaktron.

Kupiłem kiedyś nówkę C200 jako uszkodzoną, bo magnesik wypadł. Cena 1/3 wartości nowej.

Robota chirurgiczna i do tego magnes musi być właściwym biegunem skierowany do ścianki kasety. To ok 5 mm tableteczka umocowana na wcisk. Oczwiście wew. kasety :mrgreen:

Czy palu się też po wyjęciu kasety.?
Jeśli tak to kaseta jest ok.

Bazyli - 2017-05-15, 09:29

wirefree napisał/a:
Zastanawiam się jak reanimować uchwyty do mebli mam ich 9 szt i są już bardzo porysowane.
- miałem ten sam problem i wymieniłem na nowe. Różnica jest duża.
Bazyli - 2017-05-15, 09:31

Tak teraz wygląda
willi7 - 2017-05-16, 22:08

widać, że problem częsty, też myślałem jak reanimować, mam identyczne i nie wiem co z nimi zrobić
Andrzej 73 - 2017-05-16, 22:46

Czy te uchwyty masz z blokadą czy sam uchwyt.
Zleć to firmie lakierniczej tam gdzie malują fronty mebli lub sam pomaluj , pistolet lakierniczy mały za 100 zł niskie ciśnienie max. 4 atm. w zależności od pistoletu.
Przed lakierowaniem zmatowij papierem o wysokiej gramaturze ziarna np. 2000 - 2500
Lakier samochodowy , a jeszcze lepiej poliuretanowy.
Powodzenia

wirefree - 2017-05-16, 22:52

Chyba jednak kupie nowe bo cena lakierowania bedzie wyzsza.
tom-cio - 2017-05-17, 18:15

Ale jak juz kupisz pistolet to mozesz odnowic np felgi,kratki lodowek,lusterka albo odmalowac cale auto jak ja :mrgreen: