Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

Linki do przydatnych stron internetowych - Noclegi w Ko³obrzegu.

bogus bednarski - 2017-05-23, 08:05
Temat postu: Noclegi w Ko³obrzegu.
Witam.
Szukam pomocy w sprawie noclegów w Ko³obrzegu.
W dniach od 29.06 do 20.07.2017r bêdê w sanatorium w Ko³obrzegu.
Chcia³bym zabraæ ze sob± ¿onê [a mo¿e i wnuczkê] W sanatorium miejsce dla osoby obcej jest dla mojej kieszeni nie do akceptacji. Za tak± sumê mia³bym wczasy dla ca³ej za³ogi.
I tu moje pytanie do mieszkañców Ko³obrzegu czy jest mo¿liwo¶æ [mo¿e ma kto¶ informacje] dostania jednego miejsca noclegowego na trzy tygodnie w tym czasie.
Rozwa¿a³em postawienie samochodu [VW T4] na campingu Baltic. I to jest ostateczno¶æ.
Mo¿e kto¶ wie gdzie w Podczelach, Grzybowie a najlepiej w Ko³obrzegu mo¿na by stan±æ za pewn± op³at± przy jakiej¶ posesji lub na jakim¶ parkingu?
Je¶li moja pro¶ba jest zrozumia³a to proszê o kontakt.
Pozdrawiam ze s³onecznego Wroc³awia.

Cyryl - 2017-05-23, 08:20

polecam kemping Urok Morza - http://www.urokmorza.pl/
uwaga zostaniesz przeniesiony w czasie w epokê wczesnego Gierka, tak¿e nie oczekuj luksusów (starsza pani wypisuje rachunek rêcznie w zeszycie przez kalkê i t± kopiê daje Tobie - skansen). by³em tam raz na Pucharze Polski w Siatkówce Pla¿owej Oldboy-ów i mój kamper sta³ siê punktem zbornym oraz miejscem spotkañ wiêkszo¶ci znajomych.
gdy z ró¿nych wzglêdów rok pó¼niej by³em na wspomnianym kempingu Baltic, to mimo o wiele wy¿szego standardu wszyscy moi znajomi jacy wpadli do mnie powiedzieli, ¿e nie ma tej atmosfery i z sentymentem wspominali Urok Morza.

Bronek - 2017-05-23, 08:28

Choæ jestem z Ko³obrzegu , to tak nie mam pojêcia co , gdzie i za ile.
Ale w/w kemping ma ¶wietn± lokalizacjê i widocznie nie musz± siê napinaæ by zarabiaæ . Klimacik tam jest.

Pobyt w szczycie sezonu a w dzisiejszych czasach nawet w zimne weekendy jest prawie full .

Ceny pomimo RETRO stylu .
RELATYWNIE !!! Tanio :?

http://widokmorza.pl/
Cytat:

1. Pokój 2/4 - 190 z³/doba
3. Op³aty dodatkowe
a) pr±d 1,1 z³ 1kwh wg. licznika
b) woda i ¶cieki 10 z³ m3 wg. licznika
c) op³ata klimatyczna 4 z³ doba/1os.
d) autoplac 8 z³ doba

DOMEK CAMPINGOWY
PROMOCJA!

Przy wykupieniu turnusu otrzymuj± Pañstwo dodatkowe rabaty
20 % w okresie 24 czerwca - 22 lipca – taniej na turnusie za pokój nawet do 224 z³
10 % w okresie 22 lipca - 26 sierpnia – taniej na turnusie za pokój nawet do 112 z³

termin
24 czerwca - 22 lipca
w pokoju z ³azienk±
cena po rabacie
20%
w z³ osoba za turnus / za dzieñ
w pokoju 2-osobowym 329,00 / 47,00
w pokoju 3-osobowym 259,00 / 37,00
w pokoju 4-osobowym (rodzinnym *) 224,00 / 32,00

termin
22 lipca - 26 sierpnia
w pokoju z ³azienk±
cena po rabacie
10%
w z³ osoba za turnus / za dzieñ
w pokoju 2-osobowym 329,00 / 53,00
w pokoju 3-osobowym 259,00 / 42,00
w pokoju 4-osobowym (rodzinnym *) 224,00 / 36,00

3 czerwca - 24 czerwca "MA£Y SEZON"

Turnus trwa od soboty od godz. 15.00 do kolejnej soboty do godz. 10.00.
Cena brutto dla jednej osoby za jeden dzieñ.

cena pobytu od jednej osoby za dzieñ w pokoju z ³azienk±
w pokoju 2-osobowym 40,00 z³
w pokoju 3-osobowym 33,00 z³
w pokoju 4-osobowym (rodzinnym*) 30,00 z³

Uwaga! W wypadku pobytu trwaj±cego tylko jeden dzieñ obowi±zuje dodatkowa op³ata w wysoko¶ci 5 z³ od jednej osoby.

bogus bednarski - 2017-05-23, 20:17

Dziêki panowie. Te¿ my¶la³em o tym campingu bo jest bli¿ej morza i bli¿ej centrum rehabilitacji. Je¶li nic innego nie znajdê to chyba tam postawie VW T4.
Dzwoni³em do le¶nictwa w Grzybowie i Bagiczu oraz do nadle¶nictwa w Go¶cinie to s± zdziwieni ¿e kto¶ chce w ich lesie stan±æ na nocleg samochodem, powiedzieli ze nie maj± takich miejsc.

KACPERKI 2 - 2017-05-23, 20:49

Wiesz... Miejsc na staniêcie ( free ) jest w mie¶cie sporo i mo¿na trochê podpowiedzieæ bior±c pod uwagê okoliczno¶ci parakamperowe. Sam kilka przetestowa³em i co¶ tam wiem o tym. Sêk w tym, ¿e trudno daæ gwarancjê bezpieczeñstwa a tym bardziej dostêp do wody i innych mediów. Pozostaj± kempingi ale te w szczycie sezonu bêd± zapewne kroiæ kasê ile wlezie ( czemu trudno siê dziwiæ ) .

Jak zrozumia³em w autku ma spaæ Twoja ¿ona. To ( w mojej ocenie ) jeszcze bardziej komplikuje sytuacjê...

Dlatego trudno Tobie rzeczowo i odpowiedzialnie pomóc podpowiadaj±c miejscówki.
Nadle¶nictwa? Jak dla mnie s³aby kierunek. Z reszt± czy pozwoli³by¶ ¿once zostaæ samej w lesie? Pewnie nie...

Je¿eli Jeste¶ zainteresowany sensownymi "miejskimi" opcjami darmowego parkowania z mo¿liwo¶ci± w miarê bezpiecznego funkcjonowania to zapraszam na PW i wszystko Ci opiszê.
Pozdrawiam :spoko

bogus bednarski - 2017-05-23, 21:25

Agat witam.
Nie zupe³nie chodzi o darmowe miejscówki Ale i nie takie jak parking przy sanatorium gdzie doba = siê 18,00 x21dni to daje du¿o do my¶lenia.
W lesie ¿ony nie zostawiê, my¶la³em o le¶niczówce.
Pozostanie opcja camping Baltic lub ten proponowany przez kolegów.
My¶la³em ¿e uda siê przytuliæ do agroturystyki gdzie¶ w Podczelach lub Grzybowie, by³o by najbli¿ej.
Bezpieczeñstwo na pierwszym miejscu.

miciurin - 2017-05-23, 21:36

Ja kilkakrotnie sta³em kamperem w Ko³obrzegu na asfaltowym parkingu , który jest za amfiteatrem. Ogólnie stoi tam sporo aut, kilka metrów dalej w kierunku morza s± murowane szalety miejskie gdzie mo¿na nabraæ wody. Byli te¿ tacy co wypuszczali tam kota
Cyryl - 2017-05-23, 21:50

Bronek napisa³/a:
...Ceny pomimo RETRO stylu .
RELATYWNIE !!! Tanio :?

za kampera, dwie osoby, pi±tek, sobota, niedziela zap³aci³em oko³o 80z³ (2014).

natomiast z tym full, trochê nie tak.
w 2015 turniej by³ w po³owie czerwca starsza pani w rozmowie telefonicznej stwierdzi³a, ¿e dla mnie (jeden kamper i kolega z namiotem) nie op³aca jej siê otwieraæ kempingu, wiêc wyl±dowali¶my w Balticu.

Bronek - 2017-05-23, 21:59

I nie dziwiê siê 8 dych.... za 3 dni? Czy ja dobrze rozumiem? Je¶li tak, to...
Jutro siê przeprowadzam. :bigok

Chyba Pani zrozumia³a swój b³±d z przesz³o¶ci i postanowi³a go naprawiæ. I nie "uruchamiaæ kombajnu dla jednego k³osa" .

Ta lokalizacja sama zarabia na siebie z ka¿dym rokiem. Kemping to tylko k³opot. :mrgreen:

maga - 2017-05-23, 22:01

Bogu¶,na ulicy Kasprowicza po prawej stronie przy torach (za ul.Chopina),blisko sanatoriów,jest du¿y parking 24H.
Kampery u nich s± mile widziane,maj± z ty³y parkingu wydzielone trawiaste miejsce na kilka kamperów lub przyczep.
Miejsce to jest zas³oniête od ulicy zieleni±.
Jest dostêp do pr±du i wody a po s±siedzku przez p³ot kaplica p.w. Anio³ów Stró¿ów.

Miejsce sprawdzone przez mojego kamperowego kolegê :ok

P.S. Co do ceny musisz negocjowaæ,my¶lê,¿e siê dogadasz :spoko

Cyryl - 2017-05-24, 07:07

Bronek napisa³/a:
...Ta lokalizacja sama zarabia na siebie z ka¿dym rokiem. Kemping to tylko k³opot. :mrgreen:

tak w³a¶nie siê zastanawiali¶my: z jednej strony hotel Marina, z drugiej IkarPlaza gdzie ceny pokojów zaczynaj± siê od 300-400z³, a miêdzy nimi taki skansen.

bogus bednarski - 2017-05-24, 07:09

maga napisa³/a:
Bogu¶,na ulicy Kasprowicza po prawej stronie przy torach (za ul.Chopina),blisko sanatoriów,jest du¿y parking 24H.
Kampery u nich s± mile widziane,maj± z ty³y parkingu wydzielone trawiaste miejsce na kilka kamperów lub przyczep.
Miejsce to jest zas³oniête od ulicy zieleni±.
Jest dostêp do pr±du i wody a po s±siedzku przez p³ot kaplica p.w. Anio³ów Stró¿ów.

P.S. Co do ceny musisz negocjowaæ,my¶lê,¿e siê dogadasz :spoko

Dziêki. W³a¶nie takie miejsce mi siê podoba, woda, toaleta, jaki¶ tam dozur itp. Cena to do przeskoczenia. Za pobyt prywatny w sanatorium za 21 dni to ok. 3000 z³.
Dziêkujê wszystkim kolegom za podpowied¼. Mam jeszcze miesi±c to mo¿e co¶ uda siê znale¼æ.

JaWa - 2017-05-24, 08:44

Maciek, dziêki za namiary na parking, pewnie skorzystamy. Po³o¿enie bardzo dobre.
bogus bednarski - 2017-05-24, 10:54

Maciek oraz koledzy tym miejscem zainteresowani, ten parking jest ju¿ nie czynny, dzwoni³em do w³a¶ciciela. Jakby co to mo¿e kto¶ jest w stanie potwierdziæ na tak lub nie.