Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Rosja i kraje poradzieckie - Białoruś... spowodowana zlotem karavanierov w Mińsku

wbobowski - 2017-05-24, 00:05
Temat postu: Białoruś... spowodowana zlotem karavanierov w Mińsku
Zamierzałem swój tryptyk filmowy umieścić w głównym wątku zlotowym. Ale z tych samych powodów co Andrzej (Agostini) wycofałem się z już założonego postu.

1-sza część tryptyku, to jak łatwo się domyślić... droga do Mińska, rozpoczęta 26 kwietnia 2017 w środę. Punkt zborny 4-ch kamperów był w Łęcznej. Stamtąd przez Sławatycze do Białorusi.

Nie będę opowiadał szczegółów, bo jest ich aż nadmiar w innych tematach.
Zapraszam do obejrzenia 1-ej częśći:

emeryl - 2017-05-24, 11:16

Wspomnienia wracają,czekamy na nastepny film
Wojciechu - 2017-05-24, 12:34

Włodek - jak zwykle - kunszt, prawie jak na festiwal w Cannes - no i Ela w roli własnej - "Carycy Elżbiety Romanowej" :kwiatki: . Leci :pifko na zachętę dla kolejnych odcinków. ;)
wbobowski - 2017-05-24, 14:09

emeryl napisał/a:
Wspomnienia wracają,czekamy na nastepny film

Krzysiu, mówisz i masz...

2-ga część tryptyku pt. "International Rally - Belarus Home Spirit" - Mińsk 2017.

JaWa - 2017-05-25, 16:59

A w trzeciej pewnie będzie trochę o Puszczy Białowieskiej. :pifko
Victus - 2017-05-25, 19:07

Aż dziwne, że tyle jest tam jeszcze napisów po Polsku - myślałem że to już dawno wymazali.
Agostini - 2017-05-25, 21:30

Victus napisał/a:
Aż dziwne, że tyle jest tam jeszcze napisów po Polsku - myślałem że to już dawno wymazali.

Właśnie na Białorusi nie niszczy się historycznych śladów, a nawet dba się o ich trwałość.
W przeciwieństwie do innych naszych sąsiadów. :?

Włodku, czekamy na kolejny odcinek. 8-)

wbobowski - 2017-05-26, 00:44

JaWa napisał/a:
A w trzeciej pewnie będzie trochę o Puszczy Białowieskiej. :pifko

Masz rację Jacku... będzie.

Agostini napisał/a:
Włodku, czekamy na kolejny odcinek.

Andrzejku, już mi się udało coś sklecić.

Podaję namiary GPS, to może ktoś skorzysta, bo wpisywanie nazw miast białoruskich w AutoMapę na Androidzie to lepiej niż mistrzostwo świata, bo np. aby znaleźć Nieśwież, wpisać trzeba było Nyasvizh.

Tu nie piszę żadnej narracji, bo wszystko starałem się oddać na filmie. Zapominałem jedynie wstrzymywać oddech i sapanie operatora jest denerwujące... ale mam nadzieję, że wybaczycie.

Tadeusz - 2017-05-26, 01:08

Głowa boli od rozpamiętywania co stracilismy nie jadąc z Wami.

Może w roku przyszłym... :ok

wbobowski - 2017-05-26, 01:14

Tadeusz napisał/a:
Może w roku przyszłym...

Też się wybieramy ponownie.

JaWa - 2017-05-26, 08:32

wbobowski napisał/a:
bo wpisywanie nazw miast białoruskich w AutoMapę na Androidzie to lepiej niż mistrzostwo świata

Tylko po co męczyć się z automapą. Ja w google maps wpisywałem nazwy tylko po polsku i łapało wszystkie. Białoruś na Google można pobrać w domu jako obszar off line i nie trzeba korzystać z poboru danych.